Christopher Nolan
ok, dzięki
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
dlaczego ktos zawsze musi wparowac z czerstwym tekstem o belkocie w momencie gdy dyskusja ma sens, a dyskutujacy rozmawiaja kulturalnie,na temat i z ikrą?
nie rozumiem tego, Mefisto.

Odpowiedz
nazwanie dyskusji bełkotem jest oceną dyskusji i dyskutujących.

Odpowiedz
(20-07-2012, 16:43)Mefisto napisał(a): To ja nie rozumiem twojego problemu - kulturalnie spytałem czy jest sens tracić czas na czytanie x-postów, które mi zalegają w nieprzeczytanych, a które (wnioskuję po pierwszych kilku) sprowadzają się do: 'Nolan to geniusz' i 'Nolan to przereklamowany cienias'. Kapiszon?
Wiec spojrz na to, kto dyskutuje i oceń czy zwykle są to wartościowi dyskutanci. Oczywiscie, ze sprowadzają się do takiego podziału, bo przecież o tym jest dyskusja - o jakości Nolana. W dyskusji jakością jest to, kto jakich argumentów używa. Więc nie rozumiem takiego pieprzenia. Zacznij czytac posty i jak stwierdzisz, że nie są warte to nie czytaj. Chyba, ze czytasz naprawde tak wolno.

Odpowiedz
Tym bardziej, że post pod którym zadałeś pytanie, to najsensowniejszy post w tej dyskusji :)

Odpowiedz
Ej, nie chwaliliście się, żeście taki artykuł, taką listę opublikowali:

10 Brutalnych Prawd o Filmach Nolana

Co prawda nie ze wszystkim się zgadzam, ale jednak Wasz styl widzę. To kto miał tutaj najwięcej do powiedzenia, gdyż widzę sporo stylu Mefisto, Crova, ktoś jeszcze pomagał? ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Myślałem że coś sensownego tam napisano, ale to zwykły ból dupy hejterów.

Odpowiedz
What If Christopher Nolan Remade Disney Classics?

No, takie Frozen, to bym obejrzał:)

Cytat:Frozen

In an audacious move that may alienate some fans of the original, Anne Hathaway plays both Elsa and Anna, with the much-loved song “Let It Go” replaced by a 22-minute Imax sequence in which the two Hathaways stand on visually spectacular frozen landscapes while elaborate Hans Zimmer orchestral music sums up not only their emotional journeys but the emotional journey of all human beings who have ever had to deal with sibling rivalry. Michael Caine plays a supporting role as Olaf, now transformed into an aged confidant and one true friend.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Brakuje mi ankiety w tym wątku. "Największy geniusz wśród reżyserów" i cztery odpowiedzi do wyboru:

1. Christopher Nolan
2. Christopher Nolan
3. Christopher Nolan
3. Waham się między Christopher Nolan a Christopher Nolan

Odpowiedz
Interstellar i tak pewnie bedzie nudne jak flaki z olejem, ale spust na forum bedzie nad Nolanem az od Tarnobrzegu po Bangladesz :)

Odpowiedz
Na TYM forum? No proszę, tutaj będzie hejt jak od Tarnobrzegu po Bangladesz?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Podejrzewam że hejt aż do innej galaktyki.

Odpowiedz
Danus zagroził, że Christopherowe wtrącenia w temacie o Marvelu, będzie usuwał, więc wrzucam tutaj.

Nolan zaprzecza wczorajszym rewelacjom Guardiana i twierdzi, że jego słowa zostały przekręcone i wyjęte z kontekstu.

Cytat:I would never say someone's else's film isn't "a real film". The quote is inaccurate

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Christopher Priest (autor "Prestiżu") chwali Nolana za "Memento" i "Prestiż" jednocześnie krytykując go za Batmany:

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Christopher+Nolan+zekranizuje+"Player+One"-108669

Mam nadzieje, ze plota. Kolejne saj faj, meh.

W sumie ktoś inny pisałby mu scenariusz. No, ale byłby to Zak Penn, wuuut
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nie znam tej książki ale Nolan i jego wizja mhrocznego zrujnowanego i sterroryzowanego świata to gwarantowane ciepłe kluchy dla 12 latków.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
http://collider.com/ready-player-one-robert-zemeckis-edgar-wright/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Nolana najbardziej cenię za Prestiż - to jeden z moich ulubionych filmów. Biedakowi za Incepcję nieco się oberwało. Batmana lubię ale taki rodzaj kina traktuję raczej jako rozrywkę chociaż sposób w jaki Nolan wykreował Gotham City daje widzowi coś więcej niż tylko film. Bezsenność i Memento - tego chyba nie muszę komentować i oceniać, klasa sama w sobie. Interstellar kusi wysokimi ocenami i już planuję wycieczkę do kina :)
salamandra0809, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Dec 2014.

Odpowiedz
Cytat:Interstellar kusi wysokimi ocenami i już planuję wycieczkę do kina :)
To planuj szybciej, bo chyba już niewiele kin go gra.

Odpowiedz
W sumie wiele razy wychodziłem z założenia, "Po co dolewać oliwy do gnia" itd. Ale jednak pozwolę sobie się podzielić pewną obserwację i co mnie trochę leży na sercu.
Wiem, co sobie myślicie, "kolejny wywody fanboja". Może i tak, ale w sumie sam się zastanawiam, czy niektórzy to nie mają większej "obsesji" z Nolanem ode mnie.
Dla przykładu wchodzę do tematu "Prisoners" i widzę coś takiego:

(01-12-2014, 17:17)Capt. Nascimento napisał(a): O jasny piorun, właśnie porównałeś Denisa Villeneuve do Nolana.

Za samo nakręcenie Enemy i Incendies ten gościu powinien mieć dożywotnio zapewniony zakaz przyrówywania go do Nolana, a przecież zdaje się że jego kariera dopiero się rozkręca. :)

(01-12-2014, 19:46)Capt. Nascimento napisał(a): Krytykować można, ale porównywanie do Nolana to cios poniżej pasa. :P

Niby może żartobliwie, ale widzę dla niektórych Christopher Nolan to gorzej od Uwe Bolla.

Nie wspominając, że oglądam sobie "Urwany Film" (tak, tak oglądam to) i mamy odcinek o "Obcym Ciele" Zanussiego. I w tej trwającej 17 minut recenzji Crov aż dwa razy wspomina Nolana.
I to ponoć ja jestem fanbojem, a tu widzę, że inni też nie mogą wtrzymać nie wspominając ciągle o Nolanie.

Wiadomo, że nie chcę tutaj jakoś kneblować forum i zmuszać forumowiczów do myślenia inaczej. Co najwyżej mogę jedynie powiedzieć, że ten sam żart powtarzany wiele razy z czasem zamiast śmieszyć po prostu męczy.
Podobnie jak te teksty "LOLan" itd.

Ale cóż zapewne to moja walka z wiatrakami, ale tak chciałem po prostu napisać i dziękuję uprzejmie za uwagę. :)
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon