Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Lolrens, ty nie po jutubach sie rozbijac ogladajac glupie filmiki, tylko dawaj swoja bogata obrone Interstellar na ktora czeka cale forum. ;)
A odniesienie do Nolana w tamtym UF jest dość jasne i oczywiste, a nie ot tak, zeby Lolrensowi było przykro. (Wspomnie tez o Nolanie, gdy bede rozmawial o najgorszych i najbardziej zawodzących filmach 2014 roku, takze nie zdziw sie, ze bedziesz slyszal "Nolan". :)) Co nastepne, zaczniesz sie doszukiwac masońskich symboli w teledyskach Dżeja-Zi i Bijonse? ;)
06-01-2015, 21:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2015, 21:15 przez Gal Anonim.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,408
Liczba wątków: 23
Crov, daj spokój - ilość debilnego hejtu na Nolana na tym forum (i to najczęściej nieuzasadnionego, ot na zasadzie "paczcie jaki cool i dowcipny jestem i jak dosrać potrafię") przekracza jakiekolwiek normy , a Ty jesteś prowadyrem. W okolicach premiery Interstellar rzygać mi się już od tego chciało - co drugi temat w jakimkolwiek dziale docinki na poziomie okołofilmwebowym i wzajemne poklepywanie się po plecach.
Why are you firing wallnuts at me?
06-01-2015, 21:18
Banned
jarod, litości, daj spokój. :) "Interstellar" to jeden z najgłośniejszych filmów tego roku, a Nolan jednym z najbardziej obgadywanych reżyserów obecnie - naprawdę dziwi cię, że ludzie o nim piszą dużo, a opinie na jego temat są mocno podzielone? Serio to jest takie niesamowite? I jest hejt, i jest krytyka - wiesz jaka jest różnica? Hejt to negatywne wypowiadanie sie dla samego negatywnego wypowiadania się, krytyka to krytyka. Są też takie rzeczy jak żarty - ale widze, ze to, dla niektórych za trudne do zrozumienia, co? Ogolnie widze, ze w ostatnim czasie granica miedzy hejtem a krytyką zależy tylko od tego, czy ktoś lubi film - bo przeciez jak ktoś inny krytykuje to musi być hejterem. Posty w których piszesz emocjonalnie o Moffacie to debilny hejt czy krytyka? Skąd ten ból dupy?
06-01-2015, 21:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2015, 21:45 przez Gal Anonim.)
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Krytyka, jaaasne. Nigdzie nie jest powiedziane, że należy kochać te filmy, ale w sumie na palcach jednej ręki mogę policzyć przykłady konstruktywnej krytyki. OK, osobom film się nie spodobał, ale wyraziły swoją opinię normalnie bez epitetów i bawienia się w super cool twardziela, rzucającymi co to wymyślniejszymi tekstami na poziomie.
Ja tam krytyki nie widzę, a bardziej plebiscyt i prześciganie się kto lepiej dosra.
Nie wspominając o tek ekstazie jaka zapanowała, kiedy Priest skrytykował Nolana. Normanie na zasadzie: "Ale mu dogadał, ale to było dobro".
Nie należy też zapominać o tej niezwykle konstruktywnej krytyce od osób, które w ogóle filmu nie widziały, a i tak twierdziły, że jest do niczego. Oczywiście w tym nie ma za nic hejterstwa i jest to merytoryczne i profesjonalne podejście do tematy. Tak samo jak celowe przekręcanie nazwiska, co pamiętam było fajne w podstawówce.
Przy czym ma się rozumieć nie może być sztywniacko i żarty powinny być. A najlepiej je powtarzać po kilkanaście razy, aby ktoś przypadkowo ich nie zapomniał.
I tak można pisać i pisać. Tak też wybacz Crov i nie uwłaczając, ale akurat niezbyt pasujesz do bycia adwokatem w tej sprawie.
07-01-2015, 14:20
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,975
Liczba wątków: 15
Ech, tęsknie za czasami, kiedy byłem jednym z nielicznych krytyków Nolana (2007-2008) ;].
Wyznaczam trendy.
07-01-2015, 14:34
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
Lawrence napisał(a):Niby może żartobliwie, ale widzę dla niektórych Christopher Nolan to gorzej od Uwe Bolla.
Żartobliwie.
Ja lubię Nolana, ale uważam że zasłużenie spada na niego sporo hejtu. Bo robi z siebie mega geniusza który każdym filmem chce zdetronizować największe arcydzieła, gada jak to trzeba jego film 5 razy obejrzeć i przeczytać kilka książek by je zrozumieć i że 10 lat siedział nad jednym scenariuszem... a potem dostajemy film fajny, ale banalny, pełen dziur fabularnych, głupi i z kiczowatymi scenami... który jednocześnie próbuje udawać jaki to jest wybitny - zalewając nas toną patosu.
Oczywiście mowa tu o Incepcji, Batmanach i Interstellar. Bo Prestiż, Memento, Bezsenność i Following są bardzo dobre - nie mam się tam do czego przyczepić.
Villeneuve póki co nie pokazał się od takiej strony, no i nakręcił lepszy film niż jakikolwiek Nolana - Pogorzelisko. :)
07-01-2015, 16:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2015, 16:32 przez Capt. Nascimento.)
Banned
(07-01-2015, 14:20)Lawrence napisał(a): Krytyka, jaaasne. Nigdzie nie jest powiedziane, że należy kochać te filmy, ale w sumie na palcach jednej ręki mogę policzyć przykłady konstruktywnej krytyki.
Lolrens, ale co ty mi piszesz o konstruktywnej krytyce, skoro na konstuktywną też nie potrafiłeś odpowiedziec? ;) Jedyne, co widze to tupnięcie nóżką i jęczenie, ze śmieją się z Nolana. A Nolan co - uratował 6 milionów ludzi podczas wojny czy wyleczył raka, że nie wolno się nie tylko z niego śmiać, ale w ogole wspominać w kontekście innym niż ten, który akceptujesz?
Cytat:OK, osobom film się nie spodobał, ale wyraziły swoją opinię normalnie bez epitetów i bawienia się w super cool twardziela, rzucającymi co to wymyślniejszymi tekstami na poziomie.
Może zrób listę wytycznych jak nalezy pisac o Nolanie i jego twórczości? Bo skoro nie można używać epitetów czy humoru to widze, ze mamy powazny problem. Moze recenzje nie powinny być też nacechowane emocjami? Moze nie powinny być subiektywne? Tylko obiektywne recenzje Nolana! ;)
Cytat:Ja tam krytyki nie widzę, a bardziej plebiscyt i prześciganie się kto lepiej dosra.
Więc zalecam wizyte u terapeuty, bo to nie inni mają problem tylko ty. Może masz jakiś problem w życiu, może po prostu gorzej sypiasz - nie wiem, zdarza się i rozumiem to. Jako ultra-turbo-fanboj Marvela (sami wiecie, średnia ocena filmów Marvela: 6,9/10 ;)) chyba bym zszedł na serce, gdybym przeżywal tak, jak ty każdy pojazd po Marvelu.
Cytat:I tak można pisać i pisać. Tak też wybacz Crov i nie uwłaczając, ale akurat niezbyt pasujesz do bycia adwokatem w tej sprawie.
Bardzo przepraszam, ze to powiem, ale uraziłeś mnie tym stwierdzeniem. Byłeś innym człowiekiem, kiedy Cię poznałem. Bardzo mi przykro, ze tak się zmieniłeś.
07-01-2015, 17:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2015, 18:16 przez Gal Anonim.)
Fanboy Nolana
Taktyka ciekawa i też niestety zważywszy na ostatnie wydarzenia może być skuteczna :/ Teraz chcesz mnie postawić w świetle jako tego, który blokuje normalną dyskusję na forum. Niby, że należy traktować Nolana jako Świętą Krową, nie wolno się śmiać, ani nawet krytykować go.
Tak, tak może od razu, że jestem przeciwko wolności słowa...
Przecież ja nigdzie nie pisałem, że nie możecie tego robić, ba nawet nie poskarżyłem się, a wiem, że i takie przypadki na forum byłem.
Tak jak wy (podobno) "krytykujecie" Nolana, tak jak skrytykowałem poziom tej Waszej "krytyki".
I oczywiście moje zdanie się tutaj nic nie znaczy i wiele nie zdziała, ale tak jak Wy możecie się naśmiewać i hejtować, tak ja mogę to skrytykować. Od tego chyba też jest forum, jako miejsce debaty i sporów?
Plus nie masz co porównywać sytuacji z Marvelem, który ma tutaj wiele wielbicieli. Z Nolanem jest trochę inaczej, chociaż też uważam, że przez ten cały "cyrk" jaki odstawiany, bardziej normalne wyważone głosy też zanikają. I nie, nie jest to krytyka forum, które lubię, ale ta jedna rzecz mi się nie podoba i dlatego o tym piszę. A gustu swego też nie zmienię.
Dziękuje za uwagę i jeżeli uraziłem to najmocniej przepraszam.
10-01-2015, 20:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2015, 20:50 przez Lawrence.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
http://filmmakermagazine.com/75769-im-envisaging-a-new-kind-of-movie-sfx-legend-douglas-trumbull-on-kubrick-malick-and-the-future-of-film/#.VLuscyzY8ZI
Cytat:Trumbull: I’m working on a film right now that is an experiment for the process where we are shooting 3D, 4K and 120 frames per second and will project at 10 times the brightness of cinemas.
Filmmaker: Do you think IMAX advocates like Christopher Nolan will take on this new technology?
Trumbull: I have a personal mission to convince Christopher Nolan to try my new process. I think it’s the first time we have a digital process that is superior to 70 mm film and he’ll have to decide for himself. I keep saying, “Christopher, I’m going to show you,” and he is very dedicated to that IMAX look. He has done the best out of anybody; the most spectacular thing that I’ve ever seen on IMAX is the 70 mm release of [The Dark Knight Rises].[/b]
Myślicie że Krzysia da się przekonać? :)
18-01-2015, 15:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2015, 15:00 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
Nowy kanał filmwebu, w którym prezentowane są najlepsze i najgorsze filmy reżyserów. Na pierwszy ogień poszedł Christopher Nolan.
http://www.filmweb.pl/video/Dwa+oblicza/Najlepsze+i+najgorsze+filmy+Christophera+Nolana-35808
Najgorsze ok (sam ustawiłbym je prawdopodobnie tak samo) ale najlepsze nie ok. Batman Begins tylko wspomniany i ponownie niedoceniany, powinien być przed najlepszą trójką. :(
29-03-2015, 15:29
Banned
Liczba postów: 34,153
W promocji filmów Nolana na empiku... Grawitacja. Jest coś o czym nie wiemy? :)
30-03-2015, 23:00
Miami Vice
Liczba postów: 8,068
Liczba wątków: 43
Też jest choojowym filmem. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
31-03-2015, 00:08
Fanboy Nolana
(29-03-2015, 15:29)Juby napisał(a): Nowy kanał filmwebu, w którym prezentowane są najlepsze i najgorsze filmy reżyserów. Na pierwszy ogień poszedł Christopher Nolan.
Idea ciekawa, ale na początek złego reżysera sobie wybrali i tak ta "trójka najgorszych" to mega na siłę wybrana i wedle koniunktury wybrana, gdyż coś musi być, a nie dlatego, że są złe, a wręcz przeiciwnie.
Co do TOP3 to ja sam nigdy bym nie dał na pierwsze miejsce Mrocznego Rycerza kosztem Memento, ba Prestiż też dałbym dużej.
31-03-2015, 00:50
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,608
Liczba wątków: 67
(30-03-2015, 23:00)Mierzwiak napisał(a): W promocji filmów Nolana na empiku... Grawitacja. Jest coś o czym nie wiemy? :)
Kowalski to greatgreatgreatgreatgrandfather Coopera :)
31-03-2015, 03:25
Stały bywalec
(31-03-2015, 00:50)Lawrence napisał(a): Idea ciekawa, ale na początek złego reżysera sobie wybrali i tak ta "trójka najgorszych" to mega na siłę wybrana i wedle koniunktury wybrana, gdyż coś musi być, a nie dlatego, że są złe, a wręcz przeiciwnie.
Co do TOP3 to ja sam nigdy bym nie dał na pierwsze miejsce Mrocznego Rycerza kosztem Memento, ba Prestiż też dałbym dużej.
Czy tylko ja czytając to zastanawiałem się...
Nolanografia w moich oczach
Following 8/10 (widziałem dwa razy i żałuje, że Nolan nie wraca do kręcenia takich filmów tylko z budżetem od Holly i pierwszoligowymi aktorami)
Memento 8/10
Insomnia 7/10
Batman Begins 10/10
The Prestige 9/10
The Dark Knight 10/10 (najbardziej naciągana dycha jaką wystawiłem, z powtórką może wrócić na 9, bo "połówek" nie toleruje)
Inception 8/10 (od ostatniej powtórki robię przerwę, która trwa już 3 lata i nie wiem kiedy do tego wrócę)
The Dark Knight Rises 7/10
Interstellar 7/10
Średnia 8,22 czyli Nolan - który ostatnimi filmami mocno obniżył poziom - jakoś się trzyma. Cały czas liczę, że odstawi sci-fi i wróci do skromniejszych filmów (i do formy z początku kariery).
31-03-2015, 07:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2015, 10:52 przez Juby.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,439
Liczba wątków: 128
Memento 9/10
Insomnia 7/10
Batman Begins 10/10
The Prestige 9/10
The Dark Knight 10/10
Inception 6/10 po czterech latach przerwy trochę się wynudziłem przy powtórce.
The Dark Knight Rises 7/10...6/10...5/10... nie wiem jak to oceniać.
Cytat:ba Prestiż też dałbym dużej.
A masz jedną nóżkę bardziej?
31-03-2015, 08:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2015, 08:35 przez Gieferg.)
.
Liczba postów: 28,125
Liczba wątków: 62
Ostatnio powtórzyłem sobie Insomnie - jak cudownie zobaczyć film Nolana, w którego scenariuszu nie maczał paluchów, poza tym Al Pacino w ostatniej sensownej, filmowej roli. Świetny film.
Doodlebug 6/10
Following 9/10
Memento 8/10
Insomnia 8/10
Batman Begins 7/10
The Prestige 8/10
The Dark Knight 6/10
Inception 6/10
The Dark Knight Rises 5/10
Interstellar 6/10
Średnia 6,9. W sumie to nie mam już ochoty na powtórkę żadnego filmu.
31-03-2015, 09:27
12FU
Liczba postów: 577
Liczba wątków: 3
Bo filmy Nolana są... do obejrenia w kinie i tyle. No może poza Batmanami, choć na TKDR zasnąłem. Nie wspomnę ile razy zasnąłem na próbie powtórki Incepcji, którą tak mocno jarałem się po seansie w kinie.
O ile Grawitację mogłbym oglądać co miesiąc tak nie wyobrażam sobie tego z Interstellar.
Całe szczęście nie widziałem jeszcze Memento i Prestiżu. ;) Już wiem co będę dzisiaj wieczorem robil w domu. Skoro je tak wysoko oceniacie to coś w tym musi byc.
31-03-2015, 09:39
Stały bywalec
Liczba postów: 13,554
U mnie Nolan dalej ma propsy, ale nie ukrywam, że wolałbym zobaczyć coś skromniejszego w jego wykonaniu. Historie z większym budżetem i rozmachem są u niego zbyt pompatyczne i sztywne.
Following 9/10
Memento 10/10
Insomnia 7/10
Batman Begins 8/10
The Prestige 8/10
The Dark Knight 8/10 (po 2 powtórkach ocena spadłą o punkcik)
Inception 8/10 (głównie za pomysł wykonanie, końcówkę i Paryż, bo aktorsko ten film zwyczajnie leży)
The Dark Knight Rises 5/10 (powtórka była bolesna, a po wizycie w kinie dałem 8+;))
Interstellar 7/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
31-03-2015, 10:01
Stały bywalec
(31-03-2015, 09:27)simek napisał(a): Ostatnio powtórzyłem sobie Insomnie - jak cudownie zobaczyć film Nolana, w którego scenariuszu nie maczał paluchów, poza tym Al Pacino w ostatniej sensownej, filmowej roli. Świetny film.
Przede wszystkim to ostatni Nolan rated-R, z oryginalną obsadą (w sensie, nie brał tych aktorów do kolejnych filmów).
(31-03-2015, 09:27)simek napisał(a): Doodlebug 6/10
Też widziałem ale celowo pominąłem w takim zestawieniu. Ni cholery nie wiem jak ocenić ten trzyminutowy fanfilmik.
Propsy za stawianie Following na pierwszym miejscu.
31-03-2015, 10:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2015, 11:14 przez Juby.)
|