Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
(18-12-2014, 19:26)Mental napisał(a): O jeden więcej niż o Żydzie-kacie :)
Masz na myśli Pianistę? To Europejczycy wyprodukowali ten film.

Odpowiedz
Nie widziałem "Pianisty". Żydzi tam są źli? To daj do tego wątku, bo coś cienko z przykładami ;)

Odpowiedz
(18-12-2014, 18:01)Mental napisał(a):
Cytat:Nie napisałam nic o „spisku”, choć spokojnie można w tym wypadku użyć tego określenia.

Ale w takim razie powinieneś...

Ja też jestem kobietą, ale tylko, jak to Pani ujęła: "Jakby co", bo tak w ogóle to wolę być chłopem, białasem z pistoletem (najlepiej zaś dwoma) i silnym przerostem ego.
Fujfilm, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Dec 2014.

Odpowiedz
Cytat:wolę być chłopem, białasem z pistoletem (najlepiej zaś dwoma) i silnym przerostem ego.

Ok, dość tych żartów. Jestem facetem :)

Odpowiedz
(18-12-2014, 19:42)Mental napisał(a): Nie widziałem "Pianisty". Żydzi tam są źli? To daj do tego wątku, bo coś cienko z przykładami ;)

To jest film o Żydzie-ofierze, który był kompletną sierotą i przeżył tylko dzięki pomocy gojów i dobrego Niemca.

Odpowiedz
A inni Żydzi gardzili bohaterem czy jak?

Odpowiedz
(18-12-2014, 19:56)Mental napisał(a):
Cytat:wolę być chłopem, białasem z pistoletem (najlepiej zaś dwoma) i silnym przerostem ego.

Ok, dość tych żartów. Jestem facetem :)

No, to dopiero żart! Trudno, skoro jest Pani Panem, to nie będę z Panem grała w pana i robiła Panu zarzutu z Pańskiego stylu – nikt nie jest doskonały, nawet kobiety, „czarnuchy” samczej wizji rzeczywistości.

Odpowiedz
Wracając do początków tej dyskusji - znalazła pani jakiegoś Dysona w realnym świecie? ;)

Odpowiedz
(18-12-2014, 21:41)Mental napisał(a): Wracając do początków tej dyskusji - znalazła pani jakiegoś Dysona w realnym świecie? ;)

Tak na szybko, to przychodzą mi na myśl cztery postacie: S. James Gates Jr, Clifford Johnson, Neil DeGrasse Tyson i Ronald McNair. Od razu uprzedzę wszelkie „żarty”: McNair dawno nie żyje, poza tym, zdaję sobie sprawę, że żaden z panów nie wynalazł sztucznej inteligencji, no więc nie wiem, czy wymienieni podpadają pod kategorię „wykształcone czarnuchy”. Według mnie tak, ale jestem tylko głupią babą, do tego nową na KMF, a to w sumie chyba gorzej niż „czarnuch”.

Odpowiedz
Widzę, że ma pani problemy z czytaniem takie jak czarnoskórzy mieszkańcy D.C., Detroit i Nowego Jorku. Ja nie prosiłem o nazwiska czarnych naukowców-ścisłowców, bo wiem, że tacy istnieją.

Odpowiedz
(18-12-2014, 22:51)Mental napisał(a): Widzę, że ma pani problemy z czytaniem takie jak czarnoskórzy mieszkańcy D.C., Detroit i Nowego Jorku. Ja nie prosiłem o nazwiska czarnych naukowców-ścisłowców, bo wiem, że tacy istnieją.

Chyba faktycznie mam problemy z rozczytywaniem Pańskich postów. Miles Dyson to postać fikcyjna, a Pan prosi o podanie nazwisk jego odpowiedników w realu. Czyli właściwie kto by Pana usatysfakcjonował? Czarni naukowcy nie, przedsiębiorcy też nie, to o kogo Pan pyta i jak Pańskie pytanie ma się do hollywoodzkiej poprawności politycznej?

Odpowiedz
W internetach per "pani"? Ludzie Wałęsie otwarcie jadą per Leszku i rzucają mu hasłami typu "panie prezydencie, bęben panu wyjebało", a tutaj "pani"?:)

http://www.wykop.pl/ludzie/lechwalesa/ - rozpieprza mnie to jak mało co.:) To prawdziwe konto byłego prezydenta sporego kraju, noblisty, jednego z najbardziej znanych Polaków na świecie. Komentarze: "Get fuck out", "musi bardzo bolek... tzn. boleć. sluzba bezpieczenstwa... tzn. zdrowia sie dobrze spisze", "Leszek, gdzie twój pieseł ?". Leżę.

Odpowiedz
CEO z sektora IT/AI/cybernetyki takiego jak Dyson. Bo to, że czarna kobita może być szefową firmy produkującej drukarki, a jakiś naukowiec, kolega Obamy, może być mianowany na jakieś tam stanowisko, to mnie nie zadowala. Chcem Dysonuf!

Odpowiedz
(18-12-2014, 23:07)Mental napisał(a): Chcem Dysonuf!

Chopie, przez 6 tys. lat istnienia cywilizacji w Afryce czarni nie wynaleźli ani pisma, ani koła, ani kalendarza, ani dróg, ani pługa, ani mostu, ani statku, a temu się Dysonuf zachciewa ;)

Odpowiedz
A tak se przypomniałem, że miałem wklejać - zjechano ten rimejk "Annie", z czarną Annie i Jamie Foxxxxxxxem. Komentarze od czarnych i lewych - TO RASIZM!

I tak se myślę - to jest prawdziwie, to się tam dzieje. Nie wolno nic powiedzieć o czarnych bo lecą od razu teksty (pierwszy z FB) U racist pig! K... ja pier.... ;)

A tymczasem "Korea gate" cd.

http://www.cinemablend.com/new/Interview-Get-VOD-Release-From-Sony-68732.html

http://www.cinemablend.com/new/Now-Paramount-Refusing-Let-Movie-Theaters-Show-Team-America-World-Police-68741.html

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(18-12-2014, 23:07)Mental napisał(a): CEO z sektora IT/AI/cybernetyki takiego jak Dyson. Bo to, że czarna kobita może być szefową firmy produkującej drukarki, a jakiś naukowiec, kolega Obamy, może być mianowany na jakieś tam stanowisko, to mnie nie zadowala. Chcem Dysonuf!

Wszystko fajnie, tyle, że nieprawda, z czego wniosek, że o historii Afryki wiecie Panowie tyle, co kot napłakał. Było i pismo, i drogi, mosty i system uprawy roli oraz nawadniania, istniały odlewnie i kowalstwo, a także kamienne miasta wznoszone przez tysiące robotników, dla tysięcy mieszkańców. Dyson się jeszcze nie narodził - nawet biały, zaś, jak widać, wśród niektórych przedstawicieli „rasy panów” nieuctwo trzyma się krzepko. Jak bym była nieco bardziej zainteresowana dyskusją na obecnym poziomie, to bym się wystarała o sążnistą bibliografię tematu. Skoro jednak wolicie Panowie czerpać wiedzę o świecie z hollywoodzkich produkcji, to faktycznie popelina i „jakby co”, mnie to nie zadowala, a niezadowolona kobieta to gorsze niż złapać trypra w noc poślubną.

Odpowiedz
Dysonufa Pan nie chce podać, to niech Pan chociaż tą bibliografię poda o cywilizacji czarnych, Pan się nie miga.

Odpowiedz
Cytat:Wszystko fajnie, tyle, że nieprawda, z czego wniosek, że o historii Afryki wiecie Panowie tyle

Ale ja nie pisałem nic o historii Afryki. Znowu pani prezentuje umiejętność czytania na poziomie Mogadiszu Ameryki, czyli Detroit.

Odpowiedz
(19-12-2014, 00:13)Mental napisał(a): Ale ja nie pisałem nic o historii Afryki. Znowu pani prezentuje umiejętność czytania na poziomie Mogadiszu Ameryki, czyli Detroit.

Też nic nie pisałam o historii Afryki, tylko o historii cywilizacji czarnoskórych w Afryce, a to spora różnica.

"Almost nothing was written down as most African cultures simply didn't have a written language."
http://crawfurd.dk/africa/history.htm

Odpowiedz
(18-12-2014, 23:31)shamar napisał(a): A tak se przypomniałem, że miałem wklejać - zjechano ten rimejk "Annie", z czarną Annie i Jamie Foxxxxxxxem. Komentarze od czarnych i lewych - TO RASIZM!

Możesz podlinkować do tych komentarzy? Bo ja na razie spotkałem się jak dotąd, z konsensusem, że remake jest po prostu słaby.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon