07-11-2015, 18:38
|
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
|
|
Przygotujcie się na kolejny public shaming, ala Matt Damon.
http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/34773959/kate-winslet-on-gender-pay-chat-its-a-bit-vulgar
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
10-11-2015, 15:42
Dobrze gada kobita - nie to co Lawrence, która będąc jedną z najlepiej opłacanych obecnie aktorek (i przecenianych tak w ogóle) żali się publicznie o seksizm.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 10-11-2015, 15:52
Mefi, ja bym się czepił nie tego, że Lawrence tak gada chociaż zarabia miliony, ale tego jak argumentuje swoje żale: że wykonuje TAKĄ SAMĄ PRACĘ JAK AKTORZY MĘŻCZYŹNI.
Eeee, sorry, ale to nie praca na akord, więc droga JLaw, o czym mówisz konkretnie i w jaki sposób dokonałaś zmierzenia swojej pracy? Co do słów Kate - brawo. Takie rzeczy załatwia się w gabinetach grubych rób, a nie publicznie, tym bardziej że Lawrence nie porusza jakiejś ogólnej, dotykającej szarego obywatela kwestii, ale tej konkretnej, jaką jest opłacanie największych sław (!). 10-11-2015, 18:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2015, 18:17 przez Mierzwiak.) (10-11-2015, 15:42)Proteus napisał(a): Przygotujcie się na kolejny public shaming, ala Matt Damon.INTERNALIZED MISOGYNY. 10-11-2015, 20:51
O BOZE
http://www.hollywoodreporter.com/news/lgbtq-activists-call-zoolander-2-842548 “Cumberbatch’s character is clearly portrayed as an over-the-top, cartoonish mockery of androgyne/trans/non-binary individuals,” writes Rose. “This is the modern equivalent of using blackface to represent a minority.” 21-11-2015, 00:56
1st World Problems Strike Again!
:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
21-11-2015, 12:41 ![]() napisy końcowe do taksówkarza. zaintrygowało mnie jak nazwali bohatera franka adu. czy dzisiaj byłoby to też możliwe :( ? 28-11-2015, 15:32
http://www.slashfilm.com/gods-of-egypt-whitewashing-apology/#disqus_thread
Lionsgate przeprasza za białą obsadę Bogów Egiptu: Cytat:We recognize that it is our responsibility to help ensure that casting decisions reflect the diversity and culture of the time periods portrayed.LOL 28-11-2015, 15:48
Ja tam widzę w tym jakiś pozytyw. Przynajmniej jeśli będą robić film historyczny to będą się starali trzymać faktów
Oczywiście w tym przypadku to bzdura, bo to zwykła fantastyka, ale Amerykanie są już pojebani to szpiku kości na punkcie PC. 28-11-2015, 15:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 16:45 przez Corn.)
Ale Egipcjanie nie byli murzynami, z serca Afryki, jak niektórzy idioci sugerują. Czytaj - może i mieli ciemniejszą skórę ale rysy już nie. Brak słów na tych idiotów
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-11-2015, 16:48
Brak Ci słów na tych idiotów?
Sorry Shamar, ale murzynowi na bank bliżej do Egipskiego Bóstwa, niż kolesiowi ze Szkocji który na co dzień nosi kilt, czy blondaskowemu Duńczykowi, który jest tak dobitnie biały, że jego definitywną rolą jest granie dosłownego "Prince Charming" z europejskiej bajki. Wykłócanie się o to, że czarny z Niu Jork Siti też nie jest Egipcjaninem, to odwracanie kota ogonem (zwłaszcza, że tam nigdzie nie jest mowa to tym, ze te postaci miałyby być grane przez murzynów). Jak to jest, że na pierwszej stronie tego tematu, połowa z was pluje pianą, że czarny grający Heimdalla to absurdalna, pojebana poprawność polityczna, no bo przecież Heimdall to białe bóstwo z białej mitologii (huj, że ten komiksowy to nie Bóg, tylko kosmita), ale jak już ludzie w ten sam sposób argumentują, że postaci oparte na Egipskich bóstwach powinny reprezentować etniczności tych religii, to nagle też jest zle, atak idiotów i opresyjność politpoprawnego reżimu?
28-11-2015, 18:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 18:24 przez Proteus.)
Nijak :) Ja jestem za tym by jak najdokładniej reprezentować kultury czy historie, a w scenariuszach nieco urozmaicać postacie. Bawi mnie jedynie to, że cały ten polipoprawny pierdolnik przez "diversity" rozumie "obsadzać więcej murzynów w filmach", pomijając kompletnie czynnik kulturowy, a skupiając się tylko i wyłącznie na rasie. Plus mają w dupie Azjatów :)
28-11-2015, 18:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 18:28 przez Grievous.) Cytat:Jak to jest, że na pierwszej stronie tego tematu, połowa z was pluje pianą, że czarny grający Heimdalla to absurdalna, pojebana poprawność polityczna, no bo przecież Heimdall to białe bóstwo z białej mitologii (huj, że ten komiksowy to nie Bóg, tylko kosmita), ale jak już ludzie w ten sam sposób argumentują, że postaci oparte na Egipskich bóstwach powinny reprezentować etniczności tych religii, to nagle też jest zle, atak idiotów i opresyjność politpoprawnego reżimu? Ale w czym problem? Po prostu jesteśmy rasistami i tyle ;) 28-11-2015, 18:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 18:42 przez Gieferg.) Cytat:Ja jestem za tym by jak najdokładniej reprezentować kultury czy historie, a w scenariuszach nieco urozmaicać postacie Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Bo wygląda to na dziwaczne rozróżnienie i dziwaczną zasade. Czyli tło i realia mają być historyczne, ale bohaterowie niekoniecznie? Becosue of reasons? I jakby co, ja osobiście mam w dupie czy aktor jest biały czy czarny. Liczą się tylko i wyłacznie intencje autora i jego wizja, a ta może być zarówno historycznie poprawna, jak i kompletnie odjechana i konwencyjna, gdzie Jana Pawła gra Morgan Freeman. Oba podejścia są okej. Ale tutaj akurat chciałem zwrócić uwagę na hipokryzję niektórych. Bo myślę, że to jest ładne zilustrowanie tego echo-chambera jaki się trochę wytworzył na tym forum przez lata, że niektórzy, jak Shamar, mogą pisać o tym, że biały jako Egipskie bóstwo jest cacy becouse of historical reasons, ale już czarny jako białe bóstwo jest fe becouse of historical reasons, i nie odczuwać z tego powodu jakiegoś ostrego dysonansu poznawczego. Ładnie pokazuje to, że niektórzy na tym forum wcale nie są tak rasowo neutralni i pięknie logiczni jak im się wydaje, tylko po prostu instynktownie strzelają focha, gdy ktoś atakuje ich własne podwórko. I myślę Grievous, że ostro przesadzasz z tymi murzynami, bo tutaj nikt konkretnie nie mówi tylko i wyłacznie o czarnych. Jak już to jest to swego rodzaju shorthand dla people of colour. Gwarantuje Ci, ze gdyby ten film obsadzony był przez Egipskich aktorów, albo jakichkolwiek aktorów, którzy nie byliby z samego serca białej europy, to całej tej draki by nie było. Cytat:Plus mają w dupie Azjatów :) To też jest ewidentnie absolutna, z tyłka wyciągnięta bzdura. Bo o przedstawianiu Azjatyckich aktorów w holly też się dużo mówi i gdy dochodzi do whitewashingu względem Azjatów, to tez zawsze jakaś organizacja podnosi wrzawę.
28-11-2015, 18:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-11-2015, 18:54 przez Proteus.) (28-11-2015, 18:50)Proteus napisał(a):Przy okazji Airbendera duzo sie mowilo o tym.Cytat:Plus mają w dupie Azjatów :) 28-11-2015, 18:52 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Scenariusze, które nie doczekały się realizacji (jeszcze) | Craven | 92 | 32,524 |
07-01-2018, 19:05 Ostatni post: Anibas |
|
| Zagraj to jeszcze raz, Sam | Anonymous | 2 | 1,982 |
20-01-2008, 13:05 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 7 gości |
![[Obrazek: 12310101_1649980635243699_2500483706823946560_o.jpg]](https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/12310101_1649980635243699_2500483706823946560_o.jpg)