Sent from my Mi A1 using Tapatalk
21-07-2018, 08:26
|
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
|
|
Krótko: Odpowiednik "Habeas Corpus Act" przyjęty 250 lat przes Anglią. "No taxation without representation" na całe 250 lat przed Rewolucją Amerykańską. Potem Zachód z właściwą sobie bezczelnoscią oraz tupetem, uczy nas demokracji.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
21-07-2018, 08:26
Odwołują wydanie klasycznych komiksów Kapitana Marvela/Shazama, ze względu na rasistowskie stereotypy.
Rozumiem, że mogą robić to ze względu na film, by SJW nie podłożyli box-officowej bomby, ale... nie wystarczyło dać notki, że to produkt dawnych czasów i wyjaśnić historyczny kontekst: https://www.cbr.com/dc-shazam-monster-society-of-evil-canceled/?utm_source=CBR-FB-P&utm_medium=Social-Distribution 02-08-2018, 13:44 (02-08-2018, 13:44)OGPUEE napisał(a): Odwołują wydanie klasycznych komiksów Kapitana Marvela/Shazama, ze względu na rasistowskie stereotypy. Skrajną lewicę kopać prądem :) 02-08-2018, 15:21
Kiedy to w koncu zdechnie?
https://naekranie.pl/aktualnosci/kontrowersje-wokol-filmu-setha-rogena-dzieciecy-aktor-pomalowany-na-brazowo-3413404
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-08-2018, 16:58
Tworzą nową "She-Rę" dla Netflixa (Boże, ile tych reinkarnacji starych kreskówek!?). W internecie wrze, że niby fani starej wersji narzekają, że zrebootowana She-Ra jest za mało seksowna. Okazuje, że fani starej wersji narzekają, że zrebootowana She-Ra jest pozbawiona, ale kobiecości i wygląda jak facet, a sam reboot może służyć za alt-leftową agendę (showrunner to przykładowa SJW):
A tu dwójka osób (w tym kobieta) wytyka nieudolne usprawiedliwianie, a następnie hipokryzję regresów ws. She-Ry: 12-08-2018, 02:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2018, 02:51 przez OGPUEE.)
Rzeczywiście wygląda jak facet. Te piękne czasy :)
PS - Playboy ciągle bez nagości czy już zrezygnowali z tego debilizmu?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-08-2018, 12:08
Łudziłem się, że może wyjść z tego coś fajnego, jak z nowym "Voltronem" (chyba w ogóle jedyna netfliksowa produkcja, która jest na dobrym poziomie - choć piszę to przed obejrzeniem najnowszego sezonu, w którym podobno przepchnięto już jakieś wątki LGBT), ale po opublikowanych obrazkach mój entuzjazm spadł. Nie da się ukryć, że She-Ra wygląda teraz jak długowłosy chłopak.
Z tym że to też nie tak, żebym jej stary wygląd uważał za niedościgniony wzór, bo stara She-Ra też mi się nie podoba. Ten jej ostry makijaż jest dla mnie zniesmaczający. Czym innym jest brak kobiecości, ale jeszcze czym innym kobiecość rozumiana tak, że ma się na pysku tapety jak, nie przymierzając, klaun cyrkowy. Tak że z dwojga złego to w sumie sam nie wiem, co wolę. 12-08-2018, 12:18
Społeczność LGBTQ+ (sic!) zaczyna prowadzić w wyścigu na najbardziej toksyczne środowisko:
https://www.comicbookmovie.com/tv/dc/batwoman/batwoman-actress-ruby-rose-has-deleted-her-twitter-account-following-fan-backlash-a162873 12-08-2018, 20:09
Szkoda, że to środowisko nie było tak silne dawno temu.
Ciekawe kogo wytypowaliby do postaci, no na przykład Lectera? Chyba tylko ludożerca by się nadawał :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
12-08-2018, 21:17
Zachowanie chujków oczywiście debilne, ale gwiazdy też powinny przestać siać gównoburze poprzez strzelanie fochów i kasowanie twitterów przy najmniejszym pretekście.
Zwłaszcza, że generalny odzew w mediach na jej obsadzenie był hurraoptymistyczny (i właśnie często stawiający to w kontekście "zwycięstwa dla reprezentacji w mediach") i wątpie, że tych ludzi ze środowiska LGBT atakujących ją, rzeczywiście było dużo. Przecież ona znana jest właśnie z tego, że jest reprezentantką LBGT i cały medialny imidż tej laski kręci sie w okół jej otoczki "that sexy butch chick that likes chicks". Osobiście wątpie że to "środowisko" dojebało jej śrubę, tylko kilka pojedynczych dupków, co oczywiście jak zwykle jest teraz przedstawiane jako "harrasment".
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
13-08-2018, 01:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2018, 02:45 przez Proteus.)
Skoro przez wygłupy jakiegoś, dajmy na to księdza, postępowa strona ocenia cały Kościół, to w drugą stronę działa tak samo. Nie ma zmiłuj :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
13-08-2018, 08:34 (13-08-2018, 01:31)Proteus napisał(a): Zachowanie chujków oczywiście debilne, ale gwiazdy też powinny przestać siać gównoburze poprzez strzelanie fochów i kasowanie twitterów przy najmniejszym pretekście.To swoją drogą. Ogólnie gwiazdy zdecydowanie przeceniają istotność swoich kont jak i... siebie samych. Gdy w ramach protestu przeciwko zwolnieniu Gunna Michael Rooker ogłosił że opuszcza Twitter... czy kogoś to obeszło? 13-08-2018, 11:13
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
13-08-2018, 19:59
To pokazuje że Disney a) nie rozumie tego co chciałaby zobaczyć publiczność b) ma gdzieś społeczność LGBT i rzuca takie żenujące ochłapy licząc na poklask. Przykro mi, ale te czasy chyba już się skończyły.
Ja rozumiem że to będzie przygodówka dla całej rodziny, z zapewne sporą ilością humoru, ale mamy 2018 rok; "gay man – one who is hugely effete, very camp and very funny", serio? Może jeszcze będzie piszczeć na widok węży w dżungli i nosić krem przeciwko komarom w swojej różowej torebce? 13-08-2018, 23:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2018, 23:52 przez Mierzwiak.)
Dokladnie Mierzwiak, dokladnie. Rok 2018., a Disney wyciaga ze strychu campowego geja w kreszu prosto z lat 80.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
14-08-2018, 00:09
Swoją drogą, czy to nie LeFou w aktorskiej "Pięknej i Bestii" miał być tym pierwszym jawnym gejem w historii Disneya? Czyli potwierdza się to co mówili widzowie (w tym moja siostra), że z LeFou taki gej jak z koziej dupy trąba i potwierdza słowa Mierzwiaka o pozornej progresywności Disneya (już wyobrażam sobie co będzie jeśli zdecyduje jednak zrobić z Elsy lesbę :)).
14-08-2018, 11:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2018, 11:28 przez OGPUEE.)
Nie wiedziałem gdzie to wstawić, równie dobrze nadawaloby się do żenady.
Jakiś tydzień / dwa temu dowiedziałem się o filmie Crazy Rich Asians, wyglądającej na niezły paździerz (nie dałem rady przebrnąć przez koszmarny zwiastun) rzekomo komedii romantycznej nieprawdopodobnie lansowanej w ciągu ostatnich kilku dni jako jakiś krok milowy w dziedzinie representation bo cała obsada to Azjaci. (Grace Randolph zjechała film za to że próbując wyjść naprzeciw stereotypowym postaciom Azjatów w filmach popada w inne stereotypy) Teraz czytam o jakiejś akcji sztucznego podbicia weekendowego otwarcia przez wykupywanie seansów? lol Pozazdrościli Chinom gdzie studio wykupuje seanse by udawać że ich film jest hitem? https://edition.cnn.com/2018/08/06/entertainment/crazy-rich-asians-movement/index.html 15-08-2018, 21:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2018, 21:08 przez Mierzwiak.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Scenariusze, które nie doczekały się realizacji (jeszcze) | Craven | 92 | 32,631 |
07-01-2018, 19:05 Ostatni post: Anibas |
|
| Zagraj to jeszcze raz, Sam | Anonymous | 2 | 1,991 |
20-01-2008, 13:05 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |