Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
Mam duzy problem z Hunters taki, ze stoi w rozkroku - zdecydowanie za malo szalone/dziwaczne by usprawiedliwic fabularne mielizne i klisze i zdecydowanie zbyt szalone/dziwaczne by na powaznie dac sie traktowac :) Wiec wychodzi takie nie wiadomo co. W ogole mocno zaskoczony jestem ze to nie jest na podstawie jakiegoś komiksu, dokładnie tak wygląda. Okropna czołówka. Aktorstwo ekstra, dialogi takie sobie, mocno ciosane. Pewnie tez z wyciagania ich z kontekstu itp moga wychodzic takie histerie jak ta wyzej u Bucho.

Warto zobaczyc jednak dla pierwszej sceny, ktora jest campowa, dziwaczna i ma super Izę Miko. Tobie może się akurat spodobać, sprawdz smialo ale dla mnie kontrast miedzy klimatem wesolych 70's/super ekipy zabojców a proba powaznego opowiedzenia o zydowskim cierpieniu i holokauscie jest zbyt duży.

Odpowiedz
LOL, a ja liczyłem na coś w stylu "The Americans", tylko że o polowaniu na nazioli.

Czytam również, że sporo kontrowersji wywołała scena gry w szachy. :) Szkoda, że żywcem podjebana z "Trupiej Otuchy" Dana Simmonsa.

Odpowiedz
(26-02-2020, 19:09)Snuffer napisał(a): dla mnie kontrast miedzy klimatem wesolych 70's/super ekipy zabojców a proba powaznego opowiedzenia o zydowskim cierpieniu i holokauscie jest zbyt duży.

Trochę mnie to zaniepokoiło bo od razu mam przed oczami Jojo Robbit. To znaczy dla mnie rozstrzał pomiędzy sielankowym życiem dzieciaka w okresie panowania nazizmu, a tragicznymi wydarzeniami, które wówczas miały miejsce były nie do zaakceptowania. Albo jedno, albo drugie. No nic, pewnie i tak sprawdzę, ale Twoja opinia mnie nieco ostudziła. Wolałbym, żeby to było na 100% poważne.

(26-02-2020, 19:13)nawrocki napisał(a): LOL, a ja liczyłem na coś w stylu "The Americans", tylko że o polowaniu na nazioli.

Oo, to samo.

W sumie mogliby "Sześć grobów do Monachium" Mario Puzo nakręcić.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Cytat:Czytam również, że sporo kontrowersji wywołała scena gry w szachy. :) Szkoda, że żywcem podjebana z "Trupiej Otuchy" Dana Simmonsa.

Ta gra w szachy jest w czołówce, jednej z najgorszych jakie widziałem :)

Oj nie nie, temu daleko bardzo do poziomu Americans, bliżej temu do jakiejś postmoderny która sama nie wie czym chce być i o czym opowiadać. Ostatnie odcinki chyba sobie obejrzę przewijając do scen mordów tylko :)

Cytat:Trochę mnie to zaniepokoiło bo od razu mam przed oczami Jojo Robbit.

Nawet gorzej mój drogi, Jojo miał pomysl na siebie (jaki by on nie byl) i ten rozstrzał mial jakies chociaz fabularne uzasadanienie w postaci perspektywy dziecka, Hunters to glupawy grindhouse udajacy powage przez wiekszosc czasu przez powolywanie sie na najbardziej dramatyczne wydarzenie w historii. Momentami to az przykro widziec potencjal marnowany. Serial ma problemy, ale nic z tych płaczy przewrażliwionych typów wrzucanych przez Bucho.

Odpowiedz
Oto rzeczona czołówka. Dżizas, dats agly.

Hej, pamiętacie taki film sprzed kilkunastu lat o grupie żydowskich mścicieli-egzekutorów, gdzie temat potraktowano na 100% poważnie, cele pokazano jako prawdziwych ludzi, egzekucje jako bezwzględne morderstwa, a główny bohater z czasem tracił wiarę w Misję?
To były dobre czasy.

Odpowiedz
(26-02-2020, 19:39)Paszczak napisał(a): Hej, pamiętacie taki film sprzed kilkunastu lat o grupie żydowskich mścicieli-egzekutorów, gdzie temat potraktowano na 100% poważnie, cele pokazano jako prawdziwych ludzi, egzekucje jako bezwzględne morderstwa, a główny bohater z czasem tracił wiarę w Misję?
To były dobre czasy.

Ano, najlepszy film w karierze jego twórcy :) W sumie muszę sobie przypomnieć bo dawno go nie widziałem.

Odpowiedz
Ja też na ten moment chyba uznałbym go za szczytowe osiągnięcie Steve'a, choć osobiście najbardziej kocham Krucjatę.
A fakt, że hollywoodzki Żyd reżyser i dwóch żydowskich scenarzystów stworzyło scenę, w której izraelski zabójca rozmawia z palestyńskim terrorystą i uświadamia sobie, że są dokładnie tacy sami nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.

Odpowiedz
(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): To może obejrzyj i potem się wypowiadaj zamiast robic powtorke z Watchmen?

Nie musze, bo wypowiadam sie glownie o tym fragmencie, a nie o calym serialu. Co do Watchmen to takze nie wypowiadalem sie o calym serialu, a jedynie napisalem czego sie spodziewam sugerujac sie zaklamana i jednostronna propaganda historyczna jaka uraczyli nas tworcy przedstawiajac te poczatkowe zamieszki.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Akurat ekstremizm i fanatyzm prezentowany przez żydowskie postacie w serialu jest raczej przedstawiany jako coś negatywnego i potępiany.

Gdyby naprawde byl potepiany to tworcy nie nakreciliby tego serialu. No ale przeciez to nie tylko mowa o zydowskich postaciach, ale wszystkich bohaterach. Sprzedawany przez Holly amerykansko-wiesniacki Neonazizm to kompetnie inna bajka niz Narodowy Socjalizm, wspolodpowiedzialny za katastrofe jaka byla II WS. Tutaj trzeba bylo to polaczyc, zeby miec mutli-kulti zaloge przeciwko Naziolom.

Kose starego Zyda z Naziolami moge jak najbradziej zrozumiec i gdyby to byl miniserial o starym Chasydzie, ktory dowiaduje sie, ze gdzies w Teksasie zyje jakis Naziol, ktory odstrzelil mu rodzine podczas wojny i ten pojechal go odjebac to w ogole nie mialbym tutaj problemu. Takie Monachium kocham i mam w czolowce ulubionych filmow.

Glownym przeslaniem jest mordownie Nazioli, ktorymi wg. tego nagrania powyzej sa wszyscy biali - przecietny czarny straszony bialym diablem wyciagnie z tego to co bedzie chcial wyciagnac. Klimat polityczny w USA jest jaki jest, a Naziolami regularnie nazywani sa wszyscy biali na prawo od skrajnej lewicy.

Tego typu seriale to siermiezna i celowa propaganda, ktora w najlepszym przypadku cynicznie probuje robic kase na rozgrzanych do czerwonosci nastrojach spolecznych, a w najgorszym jest zwyczajna proba nakrecenia jeszcze wiekszej niecheci rasowej w USA. To, ze serial ma ladne zdjecia, dobrze zagrany (a to nie mial byc Grindhouse?) i jacys tam bohaterowie sa krytykowani (gdzie przeciez robia moralnie dobra rzecz: Morduje Nazioli) to sprawa naprawde trzeciorzedna jezeli chodzi o przeslanie.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Samosądy też są mocno kwestionowane i główni bohaterowie tego serialu to kryminaliści.

Wedlug prawa USA kryminalistami sa nielegalni imigranci, na ulicach USA roi sie od nakreconych antybila nienawiscia (poprzez media i Holly) kryminalistow, ktorzy regularnie juz i masowo atakuja bialych na ulicach.

Historycznie konserwatywna, biala Ameryka glosuje przeciwko (nielegalnej) imigracji i twardego prawa wobec przestepcow (o kosie z mniejszosciami nie wspominajac) - ci sami wyborcy od 4. lat przedstawiani sa jako Nazisci przez wszystkie liberalne media w USA. To nie jest ladnie mordowac i linczowac ludzi, ale jakby nie bylo to tylko Nazisci...

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Lol no i co? Jednym z motywów serialu, jest pokazanie jak naziści pięknie się ukrywali jako 'zwykli amerykanie'. Tak są przedstawieni, bo tak się prezentują, w każdym razie dopóki przykrywka nie jebnie.

To z tego, ze Naziole nie musieli sie wielce ukrywac jako zwykli Amerykanie, bo to amerykanski rzad dbal o to, zeby ich w USA osadzic.To byli w wiekszosci ludzie o poteznym znaczeniu dla amerykanskiej obrony (naukowcy, inzynierowie) i nie byli trzymani na wsiach, zeby doic krowy, ale dla swojej wiedzy i brali czynny udzial w badaniach naukowych dla rzadu USA (pracujac takze z Zydami), a finalnie takze dla Izraela. Gdyby nie Naziol to Amerykanie nie polecieliby na ksiezyc. Mowa tutaj tylko o tych z operacji "Paper Clip".

Cala masa Nazioli robila po wojnie jeszcze wieksza kase niz podczas wojny, zarowno z USA, UK i Izraelem. Co do tych z operacji PC to mozliwe, ze finalnie niektorzy wyladowali na wsiach, ale caly motyw "ukrywania" sie Nazistow to w duzej mierze Hollywoodzki mit, ewentualnie prywatna kosa Syjonistow z Nazistami, ktora nie ma zbyt wiele wspolnego z zemsta za Holokaust.

Po pierwsze Syjonisci i Naziole wspolpracowali, gdzie ci drudzy zrobili tym pierwszym mega prezent min. pozbywajac sie bedacych antysyjonistami polskich Chasydow. Po drugie prosesy w Norymberdze to byl skandaliczny spektakl bezprawia (glownym sedzia byl komunistyczny zbrodniarz, nie mniejszy od Adolfa), gdzie zrobiono kilka pokazowych egzekucji, a grube ryby wrocily do dalszego robienia poteznej kasy po obu stronach Atlantyku.

Caly ten motyw "everyday rural american" to Nazisci to nic innego jak dzisiejsi "everyday rural american" to Nazisci, bo tak maluja mieszkancow mid-USA media.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Juz pomijam, ze Hunters to zwyczajny GRINDHOUSE, gdzie takie rzeczy sa zawsze wyolbrzymione i uzywane raczej jako plot device, a nie pochylenie sie nad jakims powaznym problemem.

GRINDHOUSE by default (nie licze zabawy w kino Quentina) jest dziadowskim i wyolbrzymionym kinem niszowym, i sprzedawane jest/bylo jako wlasnie takie.

Ten serial byl promowany ze smiertelna powaga jako mainstremowa opowiesc dziejaca sie w alternatywnej rzeczywistosci. Owszem, moze im wyszedl shlock, ale watpie, ze celowano w taki rodzaj kina.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Ani Pacino, ani nikt z jego ekipy w sumie nie są przedstawiani jako postaci jednoznacznie dobre czy złe.

Poluja na Nazistow, a wiec dla osob, ktore wszedzie widza Nazistow sa dobrzy. Tyle wystarczy.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Pacino szczegolnie przedstawiony jest jako relikt poprzedniej epoki i czlowiek srednio w kontakcie z rzeczywistością. 

Czyli jak wszyscy, ktorzy w wyborcach, ktorzy nie sa Demokratami widza Nazistow.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Przestań pisać, spekulować, dumać mając wiedzę opartą na jakimś stronniczym artykule :) 

To nie jest zaden artykul, ale opis spod filmiku na tubie i owy filmik glownie komentuje.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): EDIT: O kurcze pieczone, przepraszam, to nie zaden artykul jaki Ty cytujesz tylko komentarz typa ktory wrzucił wyrwaną z kontekstu scenę na swój kanał, na którym pełno antysemickich i innych zjebanych komentarzy. GOOD JOB <OK>

Nie mam pojecia kim jest ten koles, nawet nie przegladalem jego kanalu i nawet moglby byc samym Hitlerem, bo to nie ma znaczenia.

Wymowa tej sceny jest jasna, wszyscy biali to Nazisci. Wiecej, koles moze byc sobie Naziolem, jezeli juz to tylko potwierdza to moje slowa, ze tego typu produkcje robia tylko jedno, jeszcze bardziej nakrecaja rasizm i ekstreme.

Inna sprawa (bez zagladania na kanal tego typa) krytyka Zydow i ich wplywow na kulture oraz polityke w USA (i na Swiecie) to nie jest antysemityzm - antysemityzmem jest niczym nie poparta nienawisc rasowa wobec Zydow.

Edit. Przejrzalem konto kolesia, ma jeden filmik bedacy krytyka wojen w imieniu Izraela (i nic w tym zlego), a poza tym ma filmiki pokerowe i jezykowe. No ale guilty by association widze nadal w modzie, bo przeciez ktos mu skomentowal w taki, a nie inny sposob, a wiec takie nagranie jest z gory spalone.

Zreszta zobacz ile troli pisze pod trailerem tego serialu na tubie, to tez go czyni anysemickim?

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Korespondent Bucho jak zwykle nie zawodzi

Masz prawo do swojego zdania. Oczywiscie te wszystkie produkcje wszedzie widzace Nazistow i faszystowski zamordyzm mid-USA, ktorych tak bogato wysypalo w ostatnich latach to tylko przypadek i w ogole nie maja one wplywu, ani znaczenia w budowaniu nastrojow politycznych w Ameryce. One co najwyzej tylko oddaja rzeczywistosc, ewentualnie sa odcietymi od owej rzeczywistosci tworami stricte artystycznymi. Moze byc i tak, ale ja uwazam inaczej.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Serial jest zwyczajnie kiepski i dziwaczny, ale nie nawołuje do nienawisci do bialych ludzi,

Poza tymi ludzmi, ktorzy beda uwazac inaczej. Skoro to taki bezpieczny i niegrozny serial to sobie odpowiedz na jedno pytanie, czy Hollywood i media w USA pozwoliby na film, w ktorym biali, konserwatywni i religijni amerykanie poluja na ukrywajaych/zyjacych w USA/Izraelu Zydow wspolodpowiedzialnych za komunisyczne zbrodnie w Bolszewickiej Rosji - dajmy na to, zaglodzenie milionow ludzi w Kazachstanie i na Ukrainie?

W tej samej formie, wszystko to samo, ale zamiast bialych Nazioli mamy Zydow-Komunistow. Myslisz, ze przeszloby to, czy nie, a jezeli nie to dlaczego?

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): do wszystkich postaci i ich wypowiedzi podchodzi z odpowiednim dystansem.

Tak dziala dobra propaganda.

(26-02-2020, 18:46)Snuffer napisał(a): Sprawdzaj samemu czasem o czym piszesz, bo łykasz jak pelikan wszystko co Ci podrzucą :)

Wiem o czym pisze, pisze o scene w ktorej dwie postaci mowia jak rozpoznac Naziste, w dwoch przypadkach wytarczy byc bialym.

(26-02-2020, 19:24)Snuffer napisał(a): Hunters to glupawy grindhouse udajacy powage przez wiekszosc czasu przez powolywanie sie na najbardziej dramatyczne wydarzenie w historii.

Jezeli juz to jedno z najbardziej dramatycznych (choc z najlepszym PR-em), nie robmy z tego religii.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Ten serial byl promowany ze smiertelna powaga jako mainstremowa opowiesc dziejaca sie w alternatywnej rzeczywistosci.

[citation needed]

A tak szczerze, to przykro widzieć, jak już Ci kompletnie odwaliło :) Ciężko już podchodzić do tego inaczej niz humorystycznie (to na bank dlatego, ze propaganda wyprała mi mózg), odpowiedziales na kazdy moj cytat tak pokracznie i rzucajac tak kurewsko duze projekcje, ze ciezko mi to wlasciwie skomentowac. Przynajmniej w dobrym temacie. No nic, kotłuj się dalej w bagienku swoim. Dalej nawet nie zrozumiales o co chodzilo mi z 'everyday Nazis' tylko wyskakujesz ze swoim streszczeniem historii kolejnym XD

ROZMAWIAMY O SERIALU. Przestań zasypywać dyskutanta swoimi objawionymi prawdami o sytuacji w Stanach czy historii, bo gdy Tobie sie mowi ze cos jest przedstawione tak czy nie inaczej, a Ty wyskakujesz z pieprzeniem o tym jak biala ameryka wystepuje przeciw imigrantom to ciezko Cie traktowac powaznie.

Bucho napisał(a):Glownym przeslaniem jest mordownie Nazioli, ktorymi wg. tego nagrania powyzej sa wszyscy biali - przecietny czarny straszony bialym diablem wyciagnie z tego to co bedzie chcial wyciagnac. Klimat polityczny w USA jest jaki jest, a Naziolami regularnie nazywani sa wszyscy biali na prawo od skrajnej lewicy.

I dalej odnoś się do wyjętej z kontekstu sceny telewizyjnej transmisji z serialu którego nie widziałeś dziejącego sie w 70s i równaj to ze współczesną Ameryką XD XD XD Tak, tak, rozumiem Twoj point, Jordan Peele i reszta próbują zniszczyć bialego czlowieka, wykorzystuja do tego pelne napiecia rasowego seriale w tym pelnym napecia rasowego czasie! Lindelof tez w tym mial udzial swoimi Watchmenami bo w pierwszej scenie masakry nie podal informacji co masakre zapoczatkowalo. Tak.

Nie odpisuj, nie warto, nie traktuję Cię poważnie jako dyskutanta w najmniejszym stopniu i to chyba jest w sumie nawet przykre. Albo śmieszne. Nie wiem, to jedyne reakcje jakimi dysponuje gdy widzę takie pieklenie się na zydów rzadzących światem i wciskającym nam propagandę przez niszowy serial Prime Video XD 

Bucho napisał(a):Inna sprawa (bez zagladania na kanal tego typa) krytyka Zydow i ich wplywow na kulture oraz polityke w USA (i na Swiecie) to nie jest antysemityzm - antysemityzmem jest niczym nie poparta nienawisc rasowa wobec Zydow.

A, no kurde, to moze jednak trzeba bylo zajrzec zamiast marnowac czas wszystkich tym zdaniem. 

Mialem na mysli czysto antysemickie komentarze w stylu "nie byli tak wygadani w 1933" i mnostwo komentarzy nazioli jak to wygraja z Zydami :) Serio, raz jeszcze, sprawdzaj o czym mówisz bo ciagle te Twoje przeczucia i projekcje pudłują. 

I nie, nie umiem zrobić swastyki, ale dobrze, że Ty nauczyłeś się dobrze cytować, paskudny był ten poprzedni post :)

Odpowiedz
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): [citation needed]

Tak sprzedawaly to trailery i materialy promocyjne, a to, ze stylistyka jest lekko odjechana? Coz, to jest Mitzvah, I guess.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): A tak szczerze, to przykro widzieć, jak już Ci kompletnie odwaliło :)

No spoko.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Ciężko już podchodzić do tego inaczej niz humorystycznie (to na bank dlatego, ze propaganda wyprała mi mózg)

To ty to napisales.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): odpowiedziales na kazdy moj cytat tak pokracznie i rzucajac tak kurewsko duze projekcje, ze ciezko mi to wlasciwie skomentowac.

Wiadomo.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): No nic, kotłuj się dalej w bagienku swoim.

Uhm.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Dalej nawet nie zrozumiales o co chodzilo mi z 'everyday Nazis' tylko wyskakujesz ze swoim streszczeniem historii kolejnym XD

Nie, napisales, ze Jednym z motywów serialu, jest pokazanie jak naziści pięknie się ukrywali jako 'zwykli amerykanie', czyli jak wnosze odnosiles sie do rzeczywistosci, a nie do serialu i w tej sprawie odpisalem.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): ROZMAWIAMY O SERIALU.

Po pierwsze to ja zaczalem pisac w tej sprawie, a wiec nie dyktuj mi co mam komentowac i w jakim kontekscie. Ty mowisz o serialu, a ja rozmawiam o propagandzie jadacej na nastrojach spolecznych w USA.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Przestań zasypywać dyskutanta swoimi objawionymi prawdami o sytuacji w Stanach czy historii, bo gdy Tobie sie mowi ze cos jest przedstawione tak czy nie inaczej, a Ty wyskakujesz z pieprzeniem o tym jak biala ameryka wystepuje przeciw imigrantom to ciezko Cie traktowac powaznie.

Bede komentowal to co widze - ty widzisz niewinny serial, ja widze propagande, a wiec, zeby wyjasnic swoje stanowisko i kontekst tego o czym pisze, zmuszony jestem rzucac owe "prawdy objawione"

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Ty wyskakujesz z pieprzeniem o tym jak biala ameryka wystepuje przeciw imigrantom to ciezko Cie traktowac powaznie.

Kontekst ma znaczenie. Ta biala, konserwatywna Ameryka od 4. lat jest sprzedawana przez caly medialny mainstream jako Nazisci, a ten serial mowi o mordowaniu Nazistow.

I nie ma znaczenia, ze mowi o tych sprzed 70 lat, zwlaszcza jak wciska tego typu sceny jak ta z ta mala. Nawet jezeli jest tam glebszy kontekst to nie wykoleja on przeslania, z prostego powodu, musialby tez wykoleic salutujacych bialasow i takich bazgrzacych po zeszytach Swastyki.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): I dalej odnoś się do wyjętej z kontekstu sceny telewizyjnej transmisji z serialu którego nie widziałeś dziejącego sie w 70s i równaj to ze współczesną Ameryką XD XD XD

Propaganda moze dzialac na poziomie czystej abstrakcji i nie musi odnosic sie w 100% do rzeczywistosci.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Tak, tak, rozumiem Twoj point, Jordan Peele i reszta próbują zniszczyć bialego czlowieka, wykorzystuja do tego pelne napiecia rasowego seriale w tym pelnym napecia rasowego czasie!

Zeby byla jasnosc, element rasowy malo mnie obchodzi jako cos osobistego, bo nigdy nie patrzylem na siebie przez pryzmat rasy. Nie da sie natomiast nie zauwazyc, jak bardzo w strony rasowe skrecila dyskusja polityczna w USA, a co za tym idzie narracja mediow i Holly.

Nie napisalem, ze ktokolwiek chce zniszczyc bialego czlowieka, napisalem natomiast, ze ten serial jawi mi sie jako zwyczajne wykorzystywanie pewnych nastrojow, albo ich nakrecanie - Holly nawet nie ukrywa, ze polityka stoi.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Lindelof tez w tym mial udzial swoimi Watchmenami bo w pierwszej scenie masakry nie podal informacji co masakre zapoczatkowalo.

No raczej nie pomogl, bo w Ameryce masz cala mase czarnych mieszkajacych w gettach, ktorzy wierza, ze gdyby nie biali to mieszkaliby w Wakandzie, a progresywne media wmawiaja im, ze ich niedola to wina zwyklych rasistowskich bialasow z mid-America, takich jak w Tulsie.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Nie odpisuj, nie warto.

To ty do mnie napisales.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Nie traktuję Cię poważnie jako dyskutanta w najmniejszym stopniu i to chyba jest w sumie nawet przykre. Albo śmieszne.

Bede musial jakos z tym zyc.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Nie wiem, to jedyne reakcje jakimi dysponuje gdy widzę takie pieklenie się na zydów rzadzących światem i wciskającym nam propagandę przez niszowy serial Prime Video XD

Moja krytyka Syjonizmu to jedno, krytyka nakrecajacej rasowa niechec propagandy to drugie. Nie mieszaj pojec, a niszowosc nie ma tutaj znaczenia. Bolszewicy tez zaczynali jako "niszowa" organizacja z niszowym zasiegiem.

Zreszta PV nie jest niszowe, moze jako platforma, ale nie jako czesc jednej z najbogatszych korporacji na Swiecie, do tego korporacji o raczej jasno okreslonym profillu ekonomiczno-ideologicznym.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): A, no kurde, to moze jednak trzeba bylo zajrzec zamiast marnowac czas wszystkich tym zdaniem.

To nie ten jutuber nagral fragment mowiacy, ze wszyscy biali to Nazisci.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Mialem na mysli czysto antysemickie komentarze w stylu "nie byli tak wygadani w 1933"

Nie bede bral odpowiedzialnosci za jakies randomowe komentarze (zreszta nietrafne) z jutuba, ktore zreszta tylko potwierdzaja to co napisalem w pierwszym poscie.

Ten komentarz jest dla ciebie antysemicki, powiedzialbym, ze slusznie (nie jako sam w sobie, ale z punktu widzenia kolejnych 12 lat i losu Chasydow) ale nazywanie wszystkich bialych Naziolami juz nie jest rasistowskie. I tak, wiem, kontekst.

To ja podam kontekst, koles sie myli i Zydzi byli bardzo wygadani w 1933, w koncu wtedy Judea wypowiedziala Niemcom wojne, a potem Syjonisci i Nazisci zaczeli dobrze idaca wspolprace w kolonizowaniu Palestyny.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): mnostwo komentarzy nazioli jak to wygraja z Zydami :)

Coz, w filmikach ADL Zydzi-Syjonisci mowia jak to wygraja z Nazizmem (bialym nacjonalizmem), a obie ideologie sa pokrewne i siebie warte. Powtorze, nie interesuja mnie specjalnie te komentarze.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Serio, raz jeszcze, sprawdzaj o czym mówisz bo ciagle te Twoje przeczucia i projekcje pudłują.

Spoko. W koncu trafie.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): I nie, nie umiem zrobić swastyki, ale dobrze, że Ty nauczyłeś się dobrze cytować, paskudny był ten poprzedni post :

No widzisz, po 15 latach na forum osiagnalem tak wiele.

Natomiast dobrze, ze ty nadal jedziesz glownie prywatnymi wycieczkami i emotami...w sumie to tyle, taka obserwacja.

Odpowiedz
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): A tak szczerze, to przykro widzieć, jak już Ci kompletnie odwaliło :)

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): No nic, kotłuj się dalej w bagienku swoim.

(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Nie traktuję Cię poważnie jako dyskutanta w najmniejszym stopniu i to chyba jest w sumie nawet przykre. Albo śmieszne.

Ale nie obrazaj prosze mainstreamowych dziennikarzy:

https://www.forbes.com/sites/lindamaleh/2020/01/09/amazons-hunters-is-the-show-we-need-right-now/#61c74ac81888

Hmm, no to chyba moge zaczac pisac dla Forbesa, bo lasia publikuje dla jednej z najbardziej prestizowych firm medialnych na globie i pisze dokladnie o tym samym co ja, oczywiscie z punktu widzenia korpo-socjalizmu, czyli to co dla mnie jest czesto zle, dla niej jest po prostu dobre i odwrotnie.

A teraz juz tak sobie, a muzom:

Amazon’s ‘Hunters’ Is The Show We Need Right Now (...) What could possibly feel better than killing some Nazis? According to Amazon’s upcoming new series from Jordan Peele, Hunters, nothing is.(...) It’s not difficult to see how a series about going after Nazis could be super relevant right now. In a world where antisemitism, racism, and, especially, neo-Nazism seem to be on the rise; where people who punch Nazis are lauded on Twitter; where Nazi rallies aren’t condemned by the President of the United States; where hate crimes seem to be a part of everyday life

I teraz tak, nalezy to rozbic i trzymac sie faktow, bo:

racism, and, especially, neo-Nazism seem to be on the rise

Owszem sa, zwlaszcza rasizm, ale statystyki w zbrodniach miedzyrasowych sa jasne i jezeli juz to w takim USA to nie biali sa rasistami wobec np. czarnych (o rasistowskich atakach dla zabawy nie ma nawet co wspominac), ale czarni wobec bialych.

Natomiast dopiero od niedawna zaczal wzrastac rasizm bialych, ktory ciagle ogranicza sie w zdecydowanej wiekszosci do aktywnosci w necie i memow. Media oczywiscie staja na glowie, zeby namalowac inny obraz.

Idac dalej, neo-nazizm zaczal rosnac dopiero niedawno, ale wiaze sie to min. z ciagla propaganda mediow i rasowym punktowaniu bialych za polityczno-ekonomiczne decyzje wyborcze (patrz. narracja o niczym nie potwierdzonym rasizmie Trumpa i jego wyborcow), sila rzeczy biali szukaja najprostrzego wspolnego mianownika i zaczynaja sie utozsamiac wg. rasy, pakujac sie imo w pulapke zastawiona przez media, bo graja w gre, ktorej wygrac nie moga - utozsamiasz sie jako bialy? A wiec "white supremacy" - jestes rasista, a wiec tez pewnie Nazista. Game Over.

Owszem, obecnie masa bialych w USA czuje jakas tam przynaleznosc rasowa (czyli absolutny standard wsrod innych ras - np. czarni), ale bankowo nie uwazaja sie noe-nazioli. Przy czym to nie ma znaczenia, jezeli progresywni nazwa cie Naziolem to nim jestes.

antisemitism on the rise

Obecnie antysemityzmem jest nawet krytyka Izraela, albo ideologiczna krytyka Talmudyzmu (ktory sam w sobie jest mega rasistowski), ale to szczegol.

No ale trzymajmy sie nawet prawdziwych antysemickich zbrodni, chociazby w Europie i ich masowy skok nie jest w zdecydowanej wiekszosci wina zadnych bialych Nazioli (sa tak popularni, ze trzeba placic za lesne imprezy wafelkowym debilom imprezujacym po lasach), ale glownie muzulmanskiej imigracji. Sami Zydzi mowia o tym wprost - patrz. Francja/Szwecja.

Owszem, antysemickiego trolowania w mediach jest obecnie cala masa, moim zdaniem w wiekszosci jest to odpowiedz na dzialania takich grup jak ADL oraz antybiala propagrande tv i Holly - tak sie sklada, ze bardzo czesto wychodzaca bezposrednio od samych Zydow, albo zarzadzanych przez nich mediow - patrz. CNN.

akcja powoduje reakcje, choc moim zdaniem CNN dokladnie wie co robi i nastawione jest na okreslona reakcje wlasnie.

I nie, nie jest antysemityzmem wypunktowanie tej oczywistosci, ani wywolanie do tablicy ludzi, ktorzy celowo bawia sie w identity politics, a potem krzycza o rasizmie. Najbardziej wplywowej grupie etnicznej w USA, ktora nakreca niechec wobec zwyklych bialych roboli, robiac z nich “white suprematist” diably. To sa Bolszewickie metody.

Natomiast bledem ze strony bialych jest to, ze daja sie na to lapac na te rasowe gierki i potem trolowanie wychodzi z niecheci rasowej, albo tak jest sprzedawane, co tylko nakreca te spirale spierdolenia i daje paliwo Syjonizmowi oraz ADL. I tak cykl zaczyna sie od nowa.

where people who punch Nazis are lauded on Twitter

Jest z czego byc dumnym, naprawde. A kto jest Naziolem? Kazdy z ktorym nie zgadza sie lewica. Ludzie, ktorzy oberwali po twarzach (glownie od Antify, ktorej rodowod ciagnie sie do Niemiec lat 30) to byla praktycznie normalna prawica, a nawet klasyczni liberalowie, w ogole nie powiazani z zadnymi ekstremami (oczywiscie bice ludzi ekstremia juz nie jest), zwykli ludzie o zrownowazonych pogladach. Wiecej, Antifa pobila takich znanych Nazioli jak chociazby dziennikarz/Azjata Andy Ngo. Pewnie tez trafil sie tam jna liscie jakis rasowy Naziol, ale predzej z przypadku.

Nazi rallies aren’t condemned by the President of the United States

Te Nazi rallies to wiekszosci byly zwykle, prawackie spotkania. Owszem, byly tez jakies naziolskie (albo na tych prawackich spotkaniach byli jacys naziole - tak jak na spotkaniach lewicy sa komunisci), ale mowa tutaj o malym procencie. Do tego broni ich konstytucja.

where hate crimes seem to be a part of everyday life

Hate Crime to gowno znaczaca nowomowa, ktora uzywana jest instrumentalnie i praktycznie zawsze jezeli strona winna w jakies zbrodni jest osoba biala.

Na przyklad mimo wyraznie kuturowo-rasowego targetowania bialych kobiet w Europie przez muzulmanskie gangi (np. tzw. "Grooming Gangs" w UK, prawie 20k ofiar) nie uznaje sie tego za hate crimes (o probie pudrowania tematu nie ma nawet co pisac), ale zwykla zbrodnie. Gwalty na nieletnich i celowo bialych dziewczynach to nie hate crime, ale zostawiajacy boczek na schodach (oczywiscie glupota i chamowa) to juz hate crime. Takie o to part of everyday life.

Konczac temat tego artykulu, zanim sie zabiore za to serialowe cudo to rodzi sie pytanie: ona jest rownie pojebana co ja, bo tez zauwaza propagandowa wartosc tego (oczywiscie nie uzywa tego okreslenia), czy nie jest wcale/mniej pojebana, bo widzi w niej pozytywy, a do tego ma serce we wlasciwym miejscu (ale najwyrazniej nie fakty, bo te traktuje instrumentalnie oraz haslowo) i pisze z "liberalnej" strony barykady?

Odpowiedz
(27-02-2020, 01:38)Wyatt Earp napisał(a): pytanie: ona jest rownie pojebana co ja, bo tez zauwaza propagandowa wartosc tego  (oczywiscie nie uzywa tego okreslenia), czy nie jest wcale/mniej pojebana, bo widzi w niej pozytywy, a do tego ma serce we wlasciwym miejscu (ale najwyrazniej nie fakty, bo te traktuje instrumentalnie oraz haslowo) i pisze z "liberalnej" strony barykady?

odpowiedź: tak
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz
Dobrze, ale teraz przeczytaj to pytanie raz jeszcze.

Odpowiedz
Snowflake and Safespace - new Marvel characters

https://twitter.com/vegetablesgooff/status/1240480485333032960

Gdybym mial pieniadze i czytal komisky to bym kupowal, i czytal :)

Odpowiedz
(19-03-2020, 12:45)Wyatt Earp napisał(a): Snowflake and Safespace - new Marvel characters

https://twitter.com/vegetablesgooff/status/1240480485333032960

Gdybym mial pieniadze i czytal komisky to bym kupowal i czytal :)

Nowie bohaterkiowie

Odpowiedz
https://www.slashfilm.com/doogie-howser-reboot/

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
https://twitter.com/AllisonPregler/status/1249616330220847106

Prawie tak dobre jak wąsy Cavilla :D

Odpowiedz
Kiedyś to były: dupy, cycki, fucki. Teraz ich nie ma.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Co za żenada. Fajnie by wyglądała kolekcja Sztuki antycznej w wydaniu Disneya i koniecznie z użyciem digital fur technology

Odpowiedz
Chrońcie dziecięce oczy przed gorszącymi kobiecymi tyłkami! Odwróćcie ich oczy zanim ich niewinność zostanie na zawsze zniszczona! Dla bezpieczeństwa niech oglądają pary transpłciowe ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon