Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
A narzekaliśmy na Scotta...W sumie...Carano jako córka Ripley i dobry scenariusz i jakoś by to poszło. Ale po co, skoro można tłumaczyć gawiedzi feministyczne pochodzenie królowej. Kurwa twoja mać!

"Disney Announces New Movie Telling Sympathetic Feminist Origin Story Of Xenomorph Queen"

https://babylonbee.com/news/disney-announces-new-movie-telling-sympatheic-feminist-origin-story-of-xenomorph-queen

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Nemo, jesteś skarbem. Nigdy się nie zmieniaj. :)

Odpowiedz
Ej, Lawrence żartował z tym ukazaniem Królowej jako niezrozumianej duszyczki.

Na pewno to nie jakiś fejk dla beki?

Odpowiedz
(22-02-2021, 12:24)shamar napisał(a): Wyjaśni ktoś dlaczego zdanie tego typa ma kogoś obchodzić?

No fuckin' idea. 

Jak kiedyś spróbowałem obejrzeć któryś z tych jego wysrywów, okazało się, że kompletnie nie ma pojęcia o czym mówi, a mimo to wypowiada się tonem znawcy.

Odpowiedz
Stelmach - bleh, nie znam bardziej irytującego typa, jeśli chodzi o tę branżę na polskim YT. Drugi jest Brody z Kosmosu.

Odpowiedz
(22-02-2021, 13:54)OGPUEE napisał(a): Ej, Lawrence żartował z tym ukazaniem Królowej jako niezrozumianej duszyczki.

Na pewno to nie jakiś fejk dla beki?
Babylon Bee to takie The Onion.

Odpowiedz
(22-02-2021, 13:52)Crov napisał(a): Nemo, jesteś skarbem. Nigdy się nie zmieniaj. :)
Nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienie.

Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Ten wpis z Babylon Bee jest dla beki, to jest stronka chrzescijansko-prawackich, smieszno-ironicznych fejk niusow.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
A pro po Stelmacha, Carrioner pięknie go wyjaśnił

Odpowiedz
Co jest czemu link nie działa?

Odpowiedz
(22-02-2021, 19:34)Metatron napisał(a): Co jest czemu link nie działa?

Wklej link nie z aplikacji, tylko z wersji na komputer to się pojawi.

Odpowiedz
musisz wyklikać na youtubie wersję linku o średniej długości, albo te najdłuższe i ręcznie usunąć wszystkie znaki z adresu od "&",
Najkrótsza wersja linku nie działa na forum. Naprawienie tego zniszczyłoby kontinuum czasoprzestrzenne.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
O kurwa, ten filmik Stelmacha zaczyna się od słów "znów trzeba edukować" :D

Tam już bardzo poważnie się w głowie dzieje.
.

Odpowiedz
Włączyłem na sekundę i on tam mówi, że w śródziemiu wszyscy są biali bo tolkien obracał się wśród samych białych więc brakowało mu perspektywy, pisał tylko dla białych, a poza tym nie można sobie wyobrazić żadnych argumentów, dlaczego elf nie mógłby być murzynem xD

Sprawę uważam za zamkniętą xD
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Nie ma dowodów na to, że Tolkien wiedział o murzynach ;)

Swoją drogą jakie to jest nudne z tymi czarnymi elfami. Autentycznie chciałbym obejrzeć coś fantasy co ma w sobie jakieś elementy afrykańskiego folkloru. Jakoś trudno mi uwierzyć, że na tym wielkim i ludnym kontynencie nie mają jakiś magiczny stworków. Może jakiś afrykański skrzat odświeżył by gatunek, bo przerabianie elfów i krasnoludów do usranej śmierci zakrawa o pomstę do nieba.

BTW Tolkiena nieźle infantylizują, w jego filmowej biografii żadnych informacji o jego głębokiej wierze, która niewątpliwe wpłynęła na jego twórczość. Uwielbiam te mentalne fikołki we współczesnych filmach gdzie starają się zawsze co najmniej zepchnąć na dalszy niemodne dziś poglądy (albo odpowiednio je ukazać w faszystowskim światełku ofc ;) ).

Odpowiedz
Dokładnie.

Zawsze mnie śmieszy jak widzę tą celebrację afrykańskiej kultury która w samych filmach jest traktowana po macoszemu i używana tylko jako wabik by je sprzedać.

Afrykański folklor jest tak bogaty i niesamowity, a w chwalonym Black Panther został użyty w banalny sposób żywcem zżynający miejscami z Króla Lwa, że czułem żenadę oglądając go.

Odpowiedz
(22-02-2021, 21:58)Scheckley napisał(a): Autentycznie chciałbym obejrzeć coś fantasy co ma w sobie jakieś elementy afrykańskiego folkloru. Jakoś trudno mi uwierzyć, że na tym wielkim i ludnym kontynencie nie mają jakiś magiczny stworków. Może jakiś afrykański skrzat odświeżył by gatunek, bo przerabianie elfów i krasnoludów do usranej śmierci zakrawa o pomstę do nieba.

Dokładnie o tym pisałem kilka postów temu podając przykład Tikoloshe.

Naprawdę nie można dać jakiegoś afrykańskiego odpowiednika krasnoluda lub ogra i określać odpowiednią nazwą? Zwłaszcza, że o tych postaciach można poczytać na Wikipedii.

@ Negatywny
Odnośnie elfów rasy czarnej i argumentu "wróżki to postacie fikcyjne!" ja zawsze mówię, że gdyby te wszystkie ludziopodobne istoty fantastyczne istniałyby to miałyby cechy fizjonomiczne ich ludzkich sąsiadów. I tak mała syrenka z Danii miałaby wygląd białej Aryjki. Aziza (zachodnioafrykański odpowiednik wróżki) miałaby czarną skórę, kręcone włosy itp. Ta sama analogia z mitologicznymi hybrydami. Centaur urodzony w Afryce miałby ciało zebry, Garuda skrzydła jakiegoś indyjskiego gatunku orła, you get the idea.

Odpowiedz
(22-02-2021, 19:19)Metatron napisał(a): A pro po Stelmacha, Carrioner pięknie go wyjaśnił

"Jeśli nie masz bana u Stelmacha, to coś jest z tobą nie tak"  XD

Odpowiedz
Włączyłem ten filmik Carrionera i niepotrzebnie piłem wodę. W pierwszych 30 sekundach oplułem klawiaturę.

Odpowiedz
(22-02-2021, 13:56)Gieferg napisał(a): Jak kiedyś spróbowałem obejrzeć któryś z tych jego wysrywów, okazało się, że kompletnie nie ma pojęcia o czym mówi, a mimo to wypowiada się tonem znawcy.

No to ja znów powtórzę ;)
Też przypadkowo włączyłem jakiś jego filmik. Gadał takie bzdury, że od razu mu to wytknąłem.
To naskoczył na mnie, że jak ja śmiem go pouczać. Jakby był jakimś pierd...guru. Nawet nie wiem czy mnie nie zbanował

(22-02-2021, 14:03)Pelivaron napisał(a): Stelmach - bleh, nie znam bardziej irytującego typa, jeśli chodzi o tę branżę na polskim YT. Drugi jest Brody z Kosmosu.

Lewak, który banuje od razu ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon