Dużo pisze
Liczba postów: 739
Liczba wątków: 3
Czy tylko mi się wydaje, że w ostatnich latach nieprawdopodobnie zwiększyła się częstotliwość srania twórców i aktorów na swoich fanów? Zaczęło się chyba od Gwiezdnych Wojen, potem rasistą był każdy, komu nie podobały się postaci grane przez czarnych (Wiedźmin, Mała Syrenka), a teraz homofobem jest każdy, kto nie pójdzie na romcom o pedałach.
Wydaje mi się, że kiedyś jechanie po swoich fanach w taki sposób było nie do pomyślenia. Dziś to coraz powszechniejsze zjawisko co dowodzi coraz większego odkleju Hollywood od tych, którzy generują im zyski, co daje szansę na powrót normalnego kina. No kiedyś w końcu producenci muszą stwierdzić "ok, walić homo/czarno agendę. Chcę, żeby w końcu moje filmy zaczęły zarabiać".
03-10-2022, 11:50
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,187
Liczba wątków: 29
Bo wiedzą, że znajdzie się spora część idiotów, która będzie ich bronić. W tym większość mediów.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-10-2022, 12:01
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,868
Liczba wątków: 15
Cytat:Czy tylko mi się wydaje, że w ostatnich latach nieprawdopodobnie zwiększyła się częstotliwość srania twórców i aktorów na swoich fanów? Zaczęło się chyba od Gwiezdnych Wojen, potem rasistą był każdy, komu nie podobały się postaci grane przez czarnych (Wiedźmin, Mała Syrenka), a teraz homofobem jest każdy, kto nie pójdzie na romcom o pedałach.
Studia zorientowały się, że w ten sposób można wcisnąć ludziom każde gówno bo każdą krytykę można określić „toksycznym fanbasem”. I cyk, partyjka w CSa
03-10-2022, 12:15
Stały bywalec
Liczba postów: 12,414
(03-10-2022, 11:50)ugh napisał(a): Czy tylko mi się wydaje, że w ostatnich latach nieprawdopodobnie zwiększyła się częstotliwość srania twórców i aktorów na swoich fanów? Zaczęło się chyba od Gwiezdnych Wojen, potem rasistą był każdy, komu nie podobały się postaci grane przez czarnych (Wiedźmin, Mała Syrenka), a teraz homofobem jest każdy, kto nie pójdzie na romcom o pedałach.
Nie tylko tobie.
Ostatnio robię prelekcję o amerykańskich wersjach Godzilli, m.in. wersji Rolanda Emmericha*. I jak film miał złą prasę wśród krytyków i potem widowni, to Emmerich i Devlin mimo że z początku próbowali zmyć swą odpowiedzialność (m.in. na marketing czy zbyt szybkie parcie studia na premierę Memorial Day), to ani razu nie jechali po fanach Jaszczura. I Emmerich przyznał się, że był złym wyborem na reżysera (gdyż nie był fanem Godzilli, a także nie miał przekonania do zrobienia poważniejszej interpretacji gada), a Devlin przyznał się, że spaprał sprawę i fandom miał uzasadnione wąty.
O Schumacherze i jego przeprosinach za Batmana i Robina to już nie muszę mówić.
A teraz porównaj z obecną sytuacją.
* Ogólnie ówczesny odbiór filmu (który co prawda zarobił, ale nie tyle ile spodziewało się Sony) pokazał, że wtedy studia miały więcej pokory (a i też widownia była bardziej wymagająca).
03-10-2022, 13:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2022, 14:04 przez OGPUEE.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Tak. Do tego dochodzi jeszcze ogólnie przyjęte uproszczenie, za którym idzie wojna plemienna, czyli równanie o treści:
podoba się = jesteś pozytywny, nowoczesny, otwarty
nie podoba się = jesteś toksyczny, szukasz problemów, czepiasz się, HEJTUJESZ
Oczywiście zjawisko jest nasilone, kiedy dotyczy dużych marek, a spotęgowane gry krytykowana pozycja to BLM/LGBT/meetoo i inne. Do tego bycie fanem i znawcą tematu w zasadzie nie ma znaczenia, a nawet szkodzi, bo robi z odbiorcy konserwatystę, więc całkowitego wroga. To w zasadzie element wojny kulturowej, która ma na celu wysadzenie fundamentów na rzecz nowości Nic więc dziwnego, że fani to teraz głowni przeciwnicy. Oni widzą najwięcej, bo znają swoje ulubione tytuły najlepiej. Trzeba ich zniszczyć, żeby bez oporu dało się budować nowe i ignorować historię.
Jednak ten trend rozlał się już szerzej. Coraz trudniej jest z ludźmi dyskutować, bo właśnie taki prosty podział stał się normą. A nawet krok dalej pójdę i powiem, że to nie dotyczy tylko filmów, seriali czy książek, ale wszystkiego. Dosłownie wszystkiego
.
03-10-2022, 14:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2022, 14:13 przez srebrnik.)
Stały bywalec
Liczba postów: 1,091
Liczba wątków: 7
Zgadzam się. Nie pomaga w tym natura ludzka, czyli potrzeba należenia do grupy i przepychanie jej wartości, jednocześnie potępiając postawę reszty. Ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać i w naturalny sposób dążą do konfliktu, bo jakiekolwiek podważenie postawy swojej grupy odbierane jest jako osobisty atak (pomijając to, że to często faktycznie jest atak). Niestety nasz umysł ma problemy z oddzieleniem logiki i emocji - ja mogę zdawać sobie sprawę z tego, co napisałem i próbować prowadzić spokojną rozmowę, ale kwestią czasu jest odpalenie argumentów podyktowanych emocjami, skoro po drugiej stronie jest osoba, która np. nawet nie przejmuje się logiką i od razu wytacza ciężkie, emocjonalne działa.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
05-10-2022, 09:03
Stały bywalec
Liczba postów: 18,462
Liczba wątków: 148
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
10-10-2022, 21:29
Gepard Retardieu
Liczba postów: 2,276
Liczba wątków: 2
(10-10-2022, 21:29)Pelivaron napisał(a): ![[Obrazek: 2R98Gno.jpg]](https://i.imgur.com/2R98Gno.jpg)
Populacja kocich mam po 30 zwiększa się ;) byznes je byznes.
Captain Obvious
10-10-2022, 21:42
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,170
Liczba wątków: 5
Spłakałem się :)
To może być kapitalna gra.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
10-10-2022, 22:13
Agent Putina
Liczba postów: 4,316
Liczba wątków: 21
A co z trans kobietami? Dostają 220?
10-10-2022, 22:16
Stały bywalec
Liczba postów: 12,414
(10-10-2022, 21:29)Pelivaron napisał(a): ![[Obrazek: 2R98Gno.jpg]](https://i.imgur.com/2R98Gno.jpg)
No, ale policjant wsadzający do mamra jest płci męskiej. I więzienia są koedukacyjne :).
10-10-2022, 22:49
.
Liczba postów: 27,494
Liczba wątków: 60
Kapitalne :)
Ale czy twórcy przewidzieli co się stanie, jeśli pomimo tego handicapu kobieta przegra z facetem? Co to zrobi jej samoocenie jeśli nie będzie w stanie wygrać z mężczyzną nawet jeśli oszukuje?
11-10-2022, 05:31
Captain Skullet
Liczba postów: 20,255
Liczba wątków: 128
Tak swoją drogą, zawsze mnie zastanawia, tyle wersji tej daremnej gry powstaje, ale szata graficzna planszy zawsze pozostaje tak samo nędzna. Serio nie można tego jakoś uatrakcyjnić?
11-10-2022, 06:42
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,170
(11-10-2022, 05:31)simek napisał(a): Kapitalne :)
Ale czy twórcy przewidzieli co się stanie, jeśli pomimo tego handicapu kobieta przegra z facetem? Co to zrobi jej samoocenie jeśli nie będzie w stanie wygrać z mężczyzną nawet jeśli oszukuje?
Wtedy wyciąga kartę - "Ha ha ha i tak przegrałeś bo jesteś opresyjnym, patriarchalnym samcem, tracisz majątek, nie przechodzisz przez start, idziesz do więzienia, zostajesz incelem. Women Lives Matter"
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
11-10-2022, 08:22
Stały bywalec
Liczba postów: 18,462
Liczba wątków: 148
"Pierwsza gra, w której kobiety zarabiają więcej od mężczyzn"
Tak brzmi tagline na pudełku gry :D
Co wideło :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
11-10-2022, 09:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2022, 09:34 przez Pelivaron.)
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Ja pierdole, moje oczy.
11-10-2022, 09:38
Stały bywalec
Liczba postów: 10,225
Pieprzeni patriarchalni faszyści stulejarze i potem się dziwią, że wszystkie baby z forum KMF do garów pouciekały! :P
11-10-2022, 12:46
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,116
Liczba wątków: 67
tym się teraz w Holly zajmują progresy xD
Nie chce mi się słuchać nawet, bo sam opis powoduje raka, ale może ktoś ma ochotę przemęczyć. Dla kontekstu: August to wzięty scenarzysta, prywatnie gej-aktywista, który ma dziecko z partnerem. Wspierał gorąco metoo i BLM i tak jak szanuję jego pracę i ogar branżowy, tak prywatnie koleś wydaje się typowym lewakiem, który musi zebrać wszystkie odznaki dobrego człenia.
12-10-2022, 15:05
Black Women Forever
Liczba postów: 2,831
Liczba wątków: 4
"On nie zgadza się na to, żeby traktować jak równego sobie kogoś, kto nie jest jego rodzaju. Ma poglądy białych supremacjonistów, a ktoś tak nie będzie mieć problemu z tym, żeby skłamać pod przysięgą w procesie kogoś żydowskiego pochodzenia."
Prawnicy Weinsteina o potencjalnym zestawieniu Gibsona w roli świadka na jego procesie.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
16-10-2022, 14:02
Stały bywalec
Liczba postów: 13,232
Liczba wątków: 77
W reboocie Teletubisiów od Netflixa jest cała kopalnia memogennych rzeczy - Teletubiś z Wakandy, słoneczko-Azjata i słoneczko-Wakanda ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-10-2022, 18:09
|