30-11-2006, 16:49
|
Co nowego w F/X
|
|
Nie ma sprawy, w ogóle lubię twoje teksty, więc jak będziesz miał jakiś nowy i chciałbyś niezależną korektę przed publikacją- pisz.;)
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 30-11-2006, 22:26
Tekst jak odcinek -24- , wciągający, zaskakujący i zdecydowanie za szybko się kończy :D Zbytnim offtopem chyba nie będzie ponarzekanie na Newborna, w końcu jest to wpadka designerska do której chce, ale nie mogę sie przekonać. Jedynym plusem jest demoniczna facjata, trochę straszna co wynika z podobieństwa do ludzkiej czaszki. Dziwna powłoka skórna, obwisłe piersi, totalnie schrzanione nogi i dysproporcja kończyn w stosunku do tułowia. No ale zostawmy Francuzów z ich porblemami :twisted:
Natomiast tym co mnie berdzo cieszy, a czego dowiedziałem się z analizy FX, jest fakt wykonania czołówki specjalnie na DVD. Często wydaje się ze płyty DVD wychodzą tylko po to aby ściągnąć kase od kinomanów a tu taka miła niespodzianka, komuś się chciało zainwestować czas i kasę w coś bez czego zestaw "alien:qudrilogy" sprzedałby się właściwie tak samo. Miłe.
get ready for suprise...
02-12-2006, 12:12
Nie rozumiem czemu się czepiacie Newborna, jak dla mnie wygląda świetnie - przerażająco (tym bardziej, że w jednej chwili ma minę niewiniątka, a w drugiej krwiożerczego potwora) i realistycznie.
02-12-2006, 12:45
Nieco zmieniłem wygląd działu HISTORIA
http://www.kmf.org.pl/fx/historia.html i dodałem trochę statystyki, czyli spis nagród Visual Effects Society http://www.kmf.org.pl/fx/ves.html Tyle :) .
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 05-12-2006, 19:26
Wszystko fajnie i pięknie, ale ja mam jedno pytanie. Znacie inne strony z analizami efektów specjalnych? Internet przecież wielki jest, więc powinno być parę takich... Ale jakoś nie mogę żadnej znaleźć.
06-12-2006, 13:05
Rzecz w tym, że teksty Adiego, jak i sam Adi, to sprawy unikalne na skalę światową. :)
06-12-2006, 14:05
Tego typu rzeczy można znaleźć sporadycznie i są to opisy dot. jednego konkretnego tytułu (ale u mnie jest więcej zdjęć :) ). Są strony, które zawierają materiały o wielu filmach, lecz traktują rzecz nadzwyczaj wyrywkowo. Na stronie American Cinematographer są świetne artykuły i wywiady, lecz znów bez takiej reprezentacji ilustracyjnej. Rzeczywiście wychodzi na to, że F/X to unikat :) .
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 06-12-2006, 17:21
Kiedyś miałem linka do czegoś, co się zwało FX blog, i zawierało masę wywiadów ze specami od efektów (i sporo zdjęć). Niestety ta witryna połączyła się z jakąś inną, zmieniła nazwę, ja zmieniłem komputer i... nie mogę już znaleźć tej strony. Szkoda. Ciekawa była - pełno opisów efektów w nowościach filmowych.
06-12-2006, 21:30
I kolejne nowości w dziale CZARODZIEJE
http://www.kmf.org.pl/fx/czarodzieje.html - opis firmy SONY PICTURES IMAGEWORKS - opis firmy K.N.B. EFFECTS GROUP - poprawione i uaktualnione opisy pozostałych firm Enjoy :) .
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 06-12-2006, 22:07 military napisał(a):Kiedyś miałem linka do czegoś, co się zwało FX blog Czy to to? http://www.fxguide.com/fxblog.html
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 06-12-2006, 22:30
Pierwsza odsłona 4-częściowej antologii KOMPUTEROWE BAJKI
http://www.kmf.org.pl/fx/komputerowe_bajki_wybor.html Enjoy! :)
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 17-12-2006, 18:03
Adi, SZACUNEK.
To będzie gigant - już teraz go przypomina zresztą :) Masz zdrowie chłopie. 17-12-2006, 20:38
Świetna robota Adi. Mam tylko nadzieję że przy "Kurczaku małym" nie zobaczę ani jednego słowa pochwały, chociaż jak najbardziej masz prawo mieć własne zdanie (musiałem strzelić banałem :wink: )
17-12-2006, 20:54
Dziękuję za dobre słowa. "Kurczaka małego" oceniłem pozytywnie, choć bez rewelacji, za to niemożebnie zjechałem inną, bardzo popularną bajkę z DreamWorks o zwierzakach, które uciekają z zoo :) .
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 17-12-2006, 22:26
No fakt, "Madagaskar" nie jest zbyt dobry, ale "Kurczak Mały" to moim zdaniem najgorszy film animowany ever. I w ogóle jeden z gorszych ogólnie. Yack.
Tak czy siak niecierpliwie czekam na ciąg dalszy. 17-12-2006, 22:54
A widziałeś wszystkie? Ja przed rozpoczęciem pisania nie wiedziałem, że swoje filmy pełnometrażowe CGI mają Hiszpanie, Koreańczycy z południa, Duńczycy, a nawet Peruwiańczycy :) . Zdecydowanie najgorszym był duński, ale o tym będzie w kolejnej odsłonie.
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 17-12-2006, 23:33
Ok, więc wyrażę się dokładniej: "Kurczak Mały" to najgorszy film animowany jaki w życiu widziałem.
17-12-2006, 23:39 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |