Crawl (2019) reż. Alexandre’ Aja
Crawl (2019). Nad Florydę nadciąga huragan, córka niepokoi się o ojca, jedzie go odwiedzić i okazuje się, że biedak leży nieprzytomny w piwnicy, bo się tam wczołgał po ataku aligatora - teraz muszą razem stawić czoła zwierzynie. Tyle. Widziałem. Polecam. Bardzo prosty, bardzo krótki, dość klaustrofobiczny i intymny film (bo w sumie jakieś 3/4 akcji dzieje się w jednym domu). Soczysty jak trzeba: krwi jest dużo, kłapania szczękami i gruchotania kości też, rozrywanego mięsa i skóry i ścięgien również, animal attack jakiego dawno nie widziałem. Jest parę nielogiczności i głupotek, ale są na tyle małe i nierzucające się w oczy, że da się to przetrzymać. Trochę się skojarzyły nieśmiertelne Szczęki, aczkolwiek Jaws to film zupełnie innego kalibru, ale i Crawl jest niczego sobie - takie 7, może 8 na 10. I serduszko.

Odpowiedz
Mogę się podpisać pod tą opinią - spoko film z tego "Crawl" :)

Odpowiedz
Crawl jest super. W dodatku wygląda na prawdę fajnie mimo dość małego budżetu. Chyba najlepszy w tym roku horror, zaraz po Midsommar

Odpowiedz
Crawl - jedna z lepszych propozycji z podgatunku animal attack, jakie ostatnio widziałem. Potwierdza się, że najważniejsze jest zaangażowanie aktorów w role - jak oni na serio traktują zagrożenie i manifestują to na zewnątrz swoją fizycznością i emocjami, wtedy ja również kupuję cały ten ambaras, jakkolwiek absurdalny by on nie był.

7+/10

Odpowiedz
Hm, to już kolejna osoba w tym temacie, która poleca The Crawl. Trzeba będzie obadać, a może i wydzielić osobny temat.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
"The Crawl" jest fajne, ale wypierdala się za każdym razem, kiedy wciska super-cool ujęcia z CGI aligatorami. To byłby o klasę lepszy film gdyby ograniczyli się do paszcza-ogon-gówno widzę.

Odpowiedz
W kategorii animal attack rzecz to świetna (może jednak nie aż tak wybitna jak Jaws). Zrealizowana mistrzowsko. Można nieco psioczyć na VFX, ale nie ma to sensu. Film angażuje tam gdzie trzeba, a parę głupotek nie przeszkadza. Kaya Scodelario kradnie cały film, no i fajnie zobaczyć w sensownej produkcji Barry'ego Peppera.

8/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
niespodziewałem się takiej jakości z Crawl. To znaczy w dobie ostatnich wyczynów w kategorii Animal Attack (Megalodon, 187 metrów strachu) to Crawl przy nich jawi się jak arcydzieło. Bohaterowie logiczni, jest poczucie zagrożenia, ataki soczyste a połączenie tego filmu z całkiem dobrze wykonanym kinem katastroficznym daje solidnego kopa fabularnego. Tak w ogóle to także nie spodziewałem się rozmachu katastrofy i jej ukazania, a podane to jest bardzo solidnie. Barry Pepper zagrał poprawnie, dziewucha jeszcze lepiej, krokodyle czasami wyglądają niebardzo, ale na szczęście mają niewiele czasu ekranowego. Momentami praca kamery jest rewelacyjna ale dźwięk w tym filmie jest po prostu świetny - w kinie napewno robiłby ogromne wrażenie.

8/10

Odpowiedz
Chwila "147 metres down" było przecie dobre.
----++
Właśnie se przypomniałem. Chyba 7/10.
Jak na "Animal attack," bardzo sprawny. Efekty całkiem dobre.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
"Animal Attack" to strona Ślepego?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Moja i Crittersa, a co tam?

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jest tam gdzieś wyszukiwarka czy trzeba szukać przez Google?

Odpowiedz
Boze, slepy, wybacz, na smierc zapominalem o tej stronie. Widze, ze nadal pelen kulcik i oldskul, piekna sprawa. W wolnej chwili znow sie zatopie w recki i artykuly.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie ma sie za bardzo w co zatapiac, bo strona od dluzszego czasu juz nie jest aktualizowana, a istnieje zeby sie giki na forum VHSami mogli wymieniac ;)

Shamar, nie, wyszukiwarki nie ma. A czego szukasz, to moze pomoge?
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Już se znalazłem przez Google. Bo próbowałem szukać ręcznie i.. odpuściłem po chwili ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon