Dwie rzeczy, którymi rzygam już na tym forum, to przejmowanie się oceną na RT i wrucanie gdzie popadnie filmików tego Chrisa jakiegoś-tam.
01-08-2016, 11:38
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Co wy macie k*rwa z tym RT ? Czy to ma jakiekolwiek znaczenie co dostanie na RT ??
Dwie rzeczy, którymi rzygam już na tym forum, to przejmowanie się oceną na RT i wrucanie gdzie popadnie filmików tego Chrisa jakiegoś-tam.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
01-08-2016, 11:38
RT jest o tyle dobre (o ile dobre...), że dzieli ocenę na pozytywne i negatywne, a nie bezsensowne moim zdaniem noty od 1 do 10 na ten przykład.
Ale ja czytam wszystkie opinie i te spoilerowe też i nie widzę by film miał mieszane noty, są po prostu rzeczy które jedni lubią, inni nie, ale jedna rzecz jest podkreślona, jest dużo akcji, nie da się nudzić i film daje "fun", w przeciwieństwie do BvS, no i ze względu na tak dużą ilość postaci, można znaleźć dużo takich postaci które się lubi. Bardziej mnie martwi co innego i dotyczy czasu ekranowego. 01-08-2016, 11:50
Czyli po to dokręcali taki materiał, żeby później go nie umieścić?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-08-2016, 13:20
Stiffmeiste, wybacz, ale za cholerę nie wiem o ci chodzi, gdzie czytam, czy po co czytam?
Czytam na reddicie, a po co? bo mi spoilery nie robią różnicy, mogę zdaniowo znać przebieg wydarzeń, ale to nie zmienia faktu tego czy dalej będę mieć fun oglądając go, bo to zależy od wielu czynników które parę zdań nie odda :) 01-08-2016, 14:20
"Dyskusja" która się tu wytworzyła wylądowała właśnie na śmietniku.
Juby, jeśli ci się nudzi, to idź na spacer, pojeździj na rowerze, poćwicz albo rozbierz się i pilnuj ubrań, ale do kurvy nędzy nie prowokuj takich idiotycznych dyskusji, bo to co zrobiłeś i prośba którą wystosowałeś to zwykły trolling. Nie, filmy należące do uniwersum DC, nie zostaną połączone w jeden temat, ponieważ miałby on 302 strony (mimo że DCEU wystartowało w zaledwie 2013 roku) i panowałby w nim absolutny chaos. Temat o serii Bourne, która narodziła się 14 lat temu i która poza tobą chyba mało kogo na tym forum obchodzi, ma zaledwie 16 stron i również nikomu poza tobą nie przeszkadza, że została połączona w jeden temat. To jest oświadczenie,a nie zaproszenie do polemiki. Dziękuję za uwagę. 02-08-2016, 12:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2016, 12:35 przez Mierzwiak.)
Nie wiedziałem czy zakładać nowy wątek, a temat do the dark knight jest zamknięty, więc skrobnę to tutaj. Odświeżyłem sobie trylogię Nolana i wysoko oceniam te adaptacje z lepszym bądź gorszym skutkiem, ale naszła mnie taka refleksja. The Dark Knight zmieniło kino, a na pewno kino superbohaterskie, a Heath Ledger przeszedł do historii. Stąd rodzi się pytanie, jakby dzisiaj wyglądało DCEU, czy w ogóle by istniało? czy może DCEU zostałoby zbudowane na The Dark Knight. Green Lantern by nie powstał, a ktoś od Nolana (który nie chciał takiego kina robić cały czas), przejąłby pałeczkę by w tej stylistyce kręcić dalsze historie z batmanem i między innymi Jokerem... szkoda, przykra historia z Ledgerem... to już 8 lat minęło, szmat czasu.
03-08-2016, 00:16
Postaram się, trochę się jeszcze gubię w ustawieniach wątków tutaj, ale się staram :( Z resztą post też tutaj, bo odnosi się do DCEU, więc "nic się nie stało" :)
03-08-2016, 00:25
Nie rozumiem tej rozkminy, wspominasz coś o Ledgerze ale chyba trzeba się domyślać czy masz na myśli co by było gdyby nie umarł, a może jednak nie o to ci chodzi
Nolan miał przy trylogii swobodę twórczą (plus stołek producenta) i wiernego mu Bale'a. Chciał zrobić trylogię i zrobił ją, a wraz z nim pokład opuścił Bale. Nawet gdyby Warner chciał rozbudować uniwersum w oparciu o filmy Nolana, to i tak nie miałby najważniejszego, czyli Wayne'a/Batmana granego przez Bale'a. Jak dla mnie efekt byłby dokładnie taki sam, więc nad czym się tu zastanawiać? 03-08-2016, 00:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 00:48 przez Mierzwiak.)
Tak, miałem na myśli śmierć Ledgera, szybciej pisałem niż pomyślałem, co chcę napisać, zdarza się :)
A nad czym się zastanawiać? bo stwierdzasz, że Nolan chciał zrobić trylogię, Bale opuściłby stołek razem z nim, ale gdyby Ledger żył, a stworzył coś historycznego w tym gatunku filmów, to może to wszystko inaczej by się potoczyło, może nawet woleli by pójść z historią dalej z JGL'em, to tylko taka rozkmina, ani ja nie mogę mieć pewności co by było gdyby Ledger nie umarł, a rodziła się wtedy wielka popularność filmów komiksów, ani tym bardziej ty, bo to wciąż tylko nasze przypuszczenia. Nolan chciał zrobić trylogię, ale producentem mógł pozostać, może wtedy też Bale by postanowił zostać, bo o planach Ledgera nikt z nas nic nie wie, a jego kariera nabrałaby rozpędu, a ta rola jego cv. Z resztą Joker pierwotnie miał się pojawić w trójce, a jak trójki bym nie lubił, to widać, że była jaka była, byle domknąć trylogię. 03-08-2016, 00:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2016, 00:56 przez RysuMack.)
Szpeku, jak Ciebie się ciężko czyta... Co ma wspólnego śmierć Ledgera z tym, czy Batman Nolana byłby teraz w uniwersum DCEU? Chris miał wizję realistycznego Batmana i ją zrealizował, a gdyby chcieli to dalej ciągnąć w DCEU to na miejscu Jokera znalazłaby się jakaś inna postać, bądź inny aktor.
03-08-2016, 01:06
Dobra... dajmy temu spokój, niech stanie na tym, że bredzę, że późno i nic absolutnie nie ma wspólnego :) dobranoc.
03-08-2016, 01:11 (03-08-2016, 00:16)RysuMack napisał(a): Stąd rodzi się pytanie, jakby dzisiaj wyglądało DCEU, czy w ogóle by istniało?Jakie pytanie? Jakby dzisiaj wyglądało DCEU? Składałoby się z takich filmów jak Man of Steel, Batman v Superman, Suicide Squad i zblizajacych sie Wonder Woman oraz Justice League. WTF 03-08-2016, 01:57 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |