PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
(14-09-2021, 13:34)zombie001 napisał(a): (14-09-2021, 08:08)Pelivaron napisał(a): No chyba, że Colin serio powróci, wtedy jestem zainteresowany :)
Byłoby dziwne gdyby nie wrócił. Raz, że to nie jest I Liga w Hollywood, żeby być rozrywanym przez wszystkie wytwórnie, więc ma czas, a dwa - główna rola w serialu, to dla aktora zawsze jest jakiś stały przypływ $$$$ i szansa na co najmniej kilka lat bez problemów z robotą.
___
Mocno cisną to BatmanVerse Reevesa. Serial o policji z Gotham, teraz to, a w plotach przewija się jeszcze spin-off o Catwoman...
Ciekawe czy Reeves ma już tak to wszystko rozplanowane i np. scenariusz do Batmana 2 schowany gdzieś w szufladzie.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Z tym serialem o Gotham to też już nie wiadomo o co chodzi, zmienili showrunnera, teraz seria nosi tytuł "Arkham".
14-09-2021, 14:57
Stały bywalec
Liczba postów: 5,905
Liczba wątków: 6
Poważnie? Ja zatrzymałem się na informacji o zmianie showrunnwra.
Zresztą, nowy tytuł to może nie jest znacząca modyfikacja. Być może chcą się odciąć w ten sposób od tego drugiego serialowego Gotham.
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
14-09-2021, 15:47
Stały bywalec
Liczba postów: 12,524
Liczba wątków: 29
Teaser do Sandmana:
Nie wygląda źle. Choć spodziewałem bardziej nadnaturalnego Morfeusza. Pamiętam, że w Green Arrow: Kołczanie były retrospekcje złego, który wspominał że widział uwięzionego Morfeusza i był nim przerażony nazywając "tym czymś". A tu mamy gołego i bladego Toma Sturridge'a.
28-09-2021, 17:22
Stały bywalec
Liczba postów: 18,528
Liczba wątków: 148
Concept art BLUE BEETLE. Na obrazu fajnie się prezentuje :)
Ogolnie grać go będzie Xolo Maridueña, znany szerszej publiczności, jako Miguel Diaz z "Cobra Kai" :)
17-10-2021, 11:33
PapaBoomer
Biorąc pod uwagę logo na wieżowcu, pojawi się też oryginalny Blue Beetle który był bardziej postacią w typie Batmana albo Nite Owl z Watchmen, bogacz z gadżetami.
17-10-2021, 11:46
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,179
Jakoś tak cyberpunkowo to wygląda. Mam nadzieję że faktycznie pójdą w tym kierunku :)
17-10-2021, 16:16
Stały bywalec
O Superman, hehe.
Ogólnie serial ma nie należeć do Arrowverse, a więc jestem ciekawy kto zagra Supcia przez ten moment. Albo po prostu zrobią animka, walka w powietrzu, o ktorej mówiono kilka miesięcy temu będzie bardzo słabo widoczna. Albo Tyler Hoechlin jednak sie pojawi :]
18-10-2021, 09:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2021, 09:40 przez Pelivaron.)
PapaBoomer
Jakiś geniusz marketingu robił tą zajawkę.
Dziewczyna dostaje sms, ucieka z lekcji, biegnie, mdleje, koniec. Nie ma bata, muszę to zobaczyć!
18-10-2021, 11:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2021, 11:10 przez marsgrey21.)
Jak rozumiem to jest serial o fance Supermana ? :p
18-10-2021, 21:24
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,998
(17-10-2021, 11:33)Pelivaron napisał(a): ![[Obrazek: QC2yIAE.jpg]](https://i.imgur.com/QC2yIAE.jpg)
Concept art BLUE BEETLE. Na obrazu fajnie się prezentuje :)
Ogolnie grać go będzie Xolo Maridueña, znany szerszej publiczności, jako Miguel Diaz z "Cobra Kai" :)
Co mnie obchodzi jakiś Blue Beetle, w dodatku nie ten fajny, który był klonem Batmana? ;)
Ten plakat powinien wyglądać j.n. ;)))
18-10-2021, 21:34
Fhtagn
Liczba postów: 5,348
Liczba wątków: 9
Jak przez mgłę kojarzę kreskówkę z tym psiakiem. Albo to był inny "superpies", nie wiem, ale coś takiego kiedyś było. Musiało być, prawda?
19-10-2021, 09:41
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,926
Liczba wątków: 15
To był Underdog, marka należąca do innej firmy
19-10-2021, 10:44
Stały bywalec
Liczba postów: 12,524
Liczba wątków: 29
Który w Super RTL 7 był emitowany jako Superpies:
A sam pies Supermana miał kreskówkę - Krypto superpies, u nas emitowany na Boomerangu:
19-10-2021, 12:26
Stały bywalec
Wg mnie kolega @ raven.second mówi o tej animacji:
;]
19-10-2021, 12:55
Fhtagn
O obu XD jakoś zlały mi się w jedną kreskówkę, totalnie zapomniałem, że był ten drugi psiak. Krypto kojarzę (swego czasu w DC Universe Online można było zdobyć jego posłanie, zabawki, chyba nawet samego zwierzaka, ale pewności nie mam), ale Underdog wyleciał mi z pamięci.
19-10-2021, 13:40
Jak kogoś interesuje universum DCEU i jego główny wątek, naprawdę powinien obejrzeć animację "Injustice" bo ta jest zrobiona bardzo pod filmy właśnie.
Jeśli chodzi o sam film to komiksów "Injustice" nie znam, ale bardzo widoczne jest tutaj kopiowanie innego komiksu "Kingdom Come" - postacie Supsa, Wonder Woman, ich wzajemne relacje. Sups zaprowadzający dyktaturę na świecie, budujący wielkie więzienie ? Znam :)
Jest tutaj kilka motywów kompletnie gównianych, jak pewien wyciągnięty kompletnie z d**y Superpotężny Przeciwnik i walka z nim.
Wsadzony temat multiversum, wyraźne nawiązanie do walki Supsa z Zodem w MoS czy pewnej sceny z JL ;)
A na czym polega Wątek Główny DCEU ? To dosyć proste :)
Za jakiś czas nadejdzie Darkseid a Lois Lane zajdzie w ciążę z Clarkiem.
W jakiś sposób Batfleck doprowadzi do śmierci Lois i dziecka, prawdopodobnie próbując pozbyć się ciąży. Superman się załamie i przyłączy się do Darkseida (bez żadnej idiotycznej kontroli umysłu).
Batfleck zrobi to, ponieważ mieszanie genów ( tym jest przecież spłodzenie dziecka) człowieka i Kryptończyka zaszło w historii chyba dwa razy i zawsze kończyło się tak samo.
I... prawdopodobnie Lex o tym wszystkim wie.
Po poprzednim stworzeniu Doomsdaya Krypton zakazał mieszania genów, zaprowadził sztuczne tworzenie dzieci i się "zamknął".
Jakoś z tym "pierwszym Doomsdayem" jest powiązana Kara z tego statku kosmicznego (może tu być kilka opcji).
Acha, "pierwszy Doomsday" to najprawdopodobniej Darkseid ^_^
Co oznacza że będzie prawdopodobnie niewyobrażalnie potężny i będzie kładł Supermana pstryczkiem palca.
No, to znaczy by to wszytko zaszło, ale jak się pewnie okaże w "The Flash".. ze zmieszania genów ludzkich i kryptońskich niekoniecznie musi powstać potwór. Jest więc nadzieja ;)
23-10-2021, 20:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2021, 03:19 przez Rozgdz.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,329
Liczba wątków: 128
Znowu ćpałeś?
23-10-2021, 23:18
Yeap :)
A co tutaj nie pasi ?
Zasugerowanie że śmierć Batflecka ma związek ze śmiercią ciężarnej Lois - jest.
Czy wielki, szary Doomsday strzelający promieniami z oczu przypomina Darkseida ? Kubek w kubek.
Sugestia że powstał wcześniej inny Doomsday? Jest.
Zmieszanie genów człowieka i Kryptończyka - też jest.
Wszystko tu jest całkiem jasne już od czasów mniej więcej BvS. Tylko w zasadzie jakoś nikt nie ogląda uważnie BvS, niestety ;)
23-10-2021, 23:32
Fhtagn
Cytat:naprawdę powinien obejrzeć animację "Injustice" bo ta jest zrobiona bardzo pod filmy właśnie.
Dzięki, nie. Widziałem żenujący klip z jakiegoś więzienia czy gdzieś, gdzie Damian rzuca kijkiem w Nightwinga, ten dostaje w łeb, pada na ziemię i umiera XD
24-10-2021, 08:46
PapaBoomer
W komiksie też tak umiera, ale jest to trochę inaczej przedstawione i cała opowieść ma inny wydźwięk, bo każdy może umrzeć, nikt nie ma plot armor.
Dla mnie film był okropny, pomijając słabą animację, to problemem jest to, że próbowali w krótkim filmie streścić historię wartą 150 zeszytów i zrobili z tego potwora Frankensteina, łącząc wątki, zmieniając postacie... Szkoda gadać.
24-10-2021, 09:23
|