DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
(14-12-2024, 01:12)Ted napisał(a): Gunn to geniusz i ostatnia nadzieja kina superhero.

Btw, Clayface jednak w DCU.

Gunn to cieć i powinien dopełnić upadku marvelowszczyzny i dołączyć do Whedona i Waititiego na samym dnie. Ha tfu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
No zobaczymy za parę lat, jak będą wychodzić zajebiste filmy i seriale.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
(13-12-2024, 23:26)zombie001 napisał(a): Dziwne rzeczy dzieją się z tym Batmanem II...

No ja obstawiam, że nie mogą się zdecydować w którą stronę to ciągnąć, a teraz sukces Pingwina jeszcze bardziej to skomplikował.

Wcale nie takie dziwne, jeśli uświadomić sobie że zawaliło się całe DCEU, zawalił się "Joker", DCU zapowiada się na serię klap, nie wiadomo czy uciągnie i w sumie z kinowego DC jako tako w tym momencie ostał się tylko "The Batman". A sequel wcale nie jest pewnym sukcesem.
I masz wszystko jasne.

(14-12-2024, 00:38)Ted napisał(a): Lepiej jak ma tworzyć długo niż na szybko skleić byle co. Reeves się stara, to nie jest Cap America z Falconem żeby klepać byle co bo deadliny. DC to teraz JAKOŚĆ, za miłościwie nam panujących Gunna, Savrana, Reevesa. Najpierw skrypt potem produkcja. To nie MCU!!!!

O, czyli znowu jak za DCEU. To już było :p

Ja was pogodzę - Gunn to zdolny acz przereklamowany średniak. Nie znam go z dokonań wcześniejszych ale w swoich filmach superhero jedyne co robił to - fakt że całkiem zgrabnie - przetwarzał pomysły innych.

Teraz też korzysta z pomysłów i planów DCEU i udaje że to "jego i Safrana oryginalne univewrsum". Oczywiście , nie robi tego z powodu ego, tylko że dla tych którzy deprecjonowali poprzednich twórców i pucują Gunna - to jest to co chcą usłyszeć więc.. to właśnie słyszą.

Fandom DC generalnie nie jest zbyt bystry ale.. to już wiadomo od dawna ;)

Odpowiedz
Co Wy macie do tego Gunna, zrobił zajebistą trylogię Strażników, a jego SS było mega dobrym filmem. Usrałeś się na niego Mars jakby był jakimś chujowym reżyserem
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Mars pewno myśli że Gunn jest anty-snyderowski i chciał rozwalić wszystko z "przeszłości". Tymczasem Gunn i Snyder to starzy funfle, i pewno od czasu do czasu spotykają się przy grillu (może i z innymi ze starej ekipy, np Patty Jenkins) i piwku, omawiają nowe DCU i przerzucają się pomysłami. Jak to funfle przy wspólnej pasji :p

Odpowiedz
Nie, nie myślał, Gunn napisał scenariusz do pierwszego filmu Snydera, to wszystko, to nie są starzy funfle, nie widziałem, by Snyder chwalił się jakimiś spotkaniam z Gunnem tak jak z Mamoą, gdy ten kupił mu nowy aparat w ramach podziękowania za odratowania jego kariery z Aquamanem.

(14-12-2024, 08:46)Krismeister napisał(a): Co Wy macie do tego Gunna, zrobił zajebistą trylogię Strażników, a jego SS było mega dobrym filmem. Usrałeś się na niego Mars jakby był jakimś chujowym reżyserem

Jest przereklamowany, w kółko powtarza te same schematy, jak chociażby CGI zwierzątka, każdy dialog jest taki sam, dwoje postaci sprzeczających się, zapędzających w kozi róg, aż nagle ktoś trzeci im przerwie i powie "guys! let's focus on the mission", to ten sam rodzaj pierdolenia co u Whedona, tyle, że Gunn jest też edge lordem i gdy dostał wolną rękę przy Suicide Squad, to dopiero było to widać, mnóstwo żenujących tekstów. 

Wkurza mnie to też jego udawanie, że dba o to by adaptować postacie zgodnie z intencjami autorów, z Draxa, ogarniętego rządzą zemsty i inteligentnego wojownika zrobił debila, z Mantis, inteligentnej i charyzmatycznej postaci zrobił debila, za co krytykował go nawet autor postaci, z Adama Warlocka, komiksowej wersji Jezusa zrobił debila i dodał do tego ten zjebany marvelowy, strój który wyglądał jak każdy strój z Marvela przypominając kostium Visiona i olał ten czarnoksiężnikowy sznyt, jaki miał w komiksach, to samo z Vigilante i mnóstwem innych postaci.

Wkurwia mnie ta hipokryzja, bo uważam, że jego zachowanie i gadanie na twitterze by podlizać się fanom, nie mają ze sobą nic wspólnego, dopiero teraz przy Supermanie musiał pilnować się i stąd praktycznie każdy element Supermana cofa się do sprzed czasów Snydera i powracają nawet ohydnie wyglądające na gumowym stroju (znowu te paskudne marszczące się stroje) majtki, ale i tak widać, że nie potrafi się powstrzymać i musiał wrzucić do pierwszego filmu o Supermanie, cgi psa, jakichś kompletnie niszowe postacie jak Meta Morpho bo po prostu nie byłby sobą. 

To jest gość który jechał po Batmanach Burtona na facebooku, a sam robił co chciał, z wszystkimi postaciami, z którymi miał styczność. 

Oglądam jego filmy od czasu Super, już mi się przejadły, pierwsza część strażników była super poza tym debilnym tańcem, ale już dwójka pokazała mi wszystko, czego w Gunnie nie lubię, dialogi, wpychanie żartów w najbardziej poważne sceny i przeciąganie ich do granic możliwości, no i pisanie postaci na jedną modłę, niezręcznych idiotów.

Reasumując, nie jest chujowym reżyserem, ale nudnym i mam nadzieję, że znudzi się innym tak jak niegdyś nietykalny Whedon i Waititi.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(14-12-2024, 08:46)Krismeister napisał(a): Co Wy macie do tego Gunna, zrobił zajebistą trylogię Strażników, a jego SS było mega dobrym filmem. Usrałeś się na niego Mars jakby był jakimś chujowym reżyserem

Ja nic do niego nie mam, mam oczy i widzę że to ogarnięty w temacie gość. Umiem odróżnić artystę/fachowca od chałturnika. Margarey fetyszyzuje swoją nienawiść, niechęć, taki ma profil psychologiczny, pewnie głosuje na PiS i się nie przyznaje przy mnie, bo bym mu wysłał 69 filmów Jana Pińskiego na priv.
Ale co do Whedona się zgadzam.

Przehypowany filmowiec stulecia. I nie piszcie mi o tym "domie w głębi lasu", nie obchodzi mnie on. Ten jego humor jest tak daremny. Jakim debilem trzeba być żeby kontynuować po kimś film w zupełnie innej wrażliwości i miksować to na szybko z tym tym swoim gównianym humorkiem. No na pewno wyjdzie.

Odpowiedz
Nie odreagowuj swoich frustracji politycznych i seksualnych związanych z Pińskim na mnie, bo nie interesuje mnie to.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A czemu niby mieliby się chwalić? Dla lajków? :p

Snyder np zrobił MoS w którym widac fascynację Donnerem (2012) i pod co można tez podczepić pewne rzeczy w BvS (2016).. Podobne podejście do pewnych kwestii Donnera i inspirację nimi oraz inspirację MoS pokazał Gunn w drugiej części Strazników (2017).
Znów na Donnerze oparta jest W84 (2020) przy której Snyder był producentem.
A w TSS (2021) były np ukłony do ZSJL (już nie pamiętam dokładnie, chyba podiział na rozdziały i ich tytuły? Czy jakoś tak). I , oczywiście, wspomniana postać Supermana.

Już pomijając inne kwestie, gdy zbierają się twórcy którzy się fascynują i inspirują ta samą rzeczą (i sobą nawzajem) to będą o tym gadać długo i zapewne się bardzo polubią ..ale raczej wygląda na to ze Snyder z Gunnem utrzymywali kontakt od dawna i nie bez powodu Gunna przytulili w DCEU gdy go wywalili z MCU.

Więc patrząc na filmy, niemal na pewno Gunn i Snyder to są stare funfle ^^

Odpowiedz
Cytat:Dziwne rzeczy dzieją się z tym Batmanem II...

A Gunn JEST przereklamowny fhooy.

Odpowiedz
(14-12-2024, 12:45)marsgrey21 napisał(a): Nie odreagowuj swoich frustracji politycznych i seksualnych związanych z Pińskim na mnie, bo nie interesuje mnie to.

Ja nie mam frustracji seksualnych, jestem stary i już nawet zwalić mi się nie chcę, a jak już to wybieram panie z gier i anime dziewczynki, i to chyba też dlatego, że jestem stary. Politycznych frustracji też nie mam, tylko strach o mój kraj i rozczarowanie moimi rodakami.

Co do Gunna i Snydera obaj potwierdzili że są kolegami, nie rozumiem tego tekstu z aparatem od Momoy - są różne warianty koleżeństwa, nie każdy ma czas na odwiedziny co tydzień, niektórzy widują się raz na pół roku/rok i nikomu to nieprzeszkadza. Ludzie mają swoje osobne uniwersa i kalendarze. Jak mówią obaj że są to są, co to za jakieś śledztwa internetowe XD

Odpowiedz
Co ja powiedziałem? Zachowaj dla siebie swoje relacje erotyczne z dłonią.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Było jeszcze coś takiego że na ostatniej prostej DCEU, już za Gunna, Snyder z Warnerem zrobili ta imprezę Full Circle

https://naekranie.pl/aktualnosci/wyjasnilo-sie-tajemnicze-wideo-zacka-snydera-dc-1679393233

gdzie co prawda nie chwalił Gunna ale chwalił "nowych ludzi w Warnerze dzięki którym można było zrobić ta imprezę" i "zakopał topór wojenny z Warnerem" a przez promowanie siebie też przecież promował DCEU i wśród swoich fanów i na świecie. No i w ogóle Snyder starał się wspomagać i promować filmy DCEU wśród swoich fanów, właśnie "za Gunna".

Odpowiedz
Nie pisz tego Marsgreyowi, bo on to przerobi pod swoją wersję rzeczywistości skąpanej w hejcie i nienawiści. Btw Marsgrey mema znalazłem dla Ciebie na zgodę:

[Obrazek: 469982712_915396957391821_40521368060732...e=676541F8]

Odpowiedz
Zack Snyder był producentem TSS Gunna :p

Na ten moment nie ma o co się ciskać. DCEU zawaliło się przez dramatyczny brak widza 9w tym TSS Gunna) i nic się na to nie poradzi. Osobiste braki czy zwyczaje Gunna nie mają większego znaczenia jeśli faktycznie DCU będzie "dla twórców" bo wtedy filmy mogą się sporo różnic - jak w DCEU gdzie było miejsce i dla MoS i dla "Shazam!". Gunn robi dobrą robotę reklamując DCU i upewniając wszystkich jaki to jest znakomity projekt i świetnie się rozwija.
Tak dobrze że ludzie którzy to czytają już przestali sobie zdawać sprawę jak kiepska jest sytuacja i o ile gorsze są czasy dla filmów komiksowych od czasów MoS i BvS.

Odpowiedz
Gunn/John Murphy zrobił remix Williamsa za temat przewodni.

https://x.com/jamesgunn/status/1868657524423143789?s=46&t=IvuNnVixCWFpEjAxSF227w

[Obrazek: 4b69grdzt77e1.jpeg]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Po tej ostatniej wymianie zdań rzuciłem sobie okiem na daty premier i czy ja dobrze widzę?

2025
13 luty  -  Cap America Brave Bew World
2 maja  - Thunderbolts
11 lipca - Superman Legacy
25 lipca - Fantastic Four

[Obrazek: 36924204_1691904687545028_43460491545275...e=6787B1E8]

Odpowiedz
Fajny plakat, przyciąga uwagę
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(16-12-2024, 17:35)Rozgdz napisał(a): Po tej ostatniej wymianie zdań rzuciłem sobie okiem na daty premier i czy ja dobrze widzę?

2025
13 luty  -  Cap America Brave Bew World
2 maja  - Thunderbolts
11 lipca - Superman Legacy
25 lipca - Fantastic Four

[Obrazek: 36924204_1691904687545028_43460491545275...e=6787B1E8]

Nie bardzo, Superman ma 2 tygodnie na zarobienie największych pieniędzy, po tym nie pomogą mu nawet puste kina, barbenheimer pokazał, że jak coś ma zarobić to zarobi.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Plakat kojarzy się z tymi bieda-plakatami z MoS...

Za to remix motywu przewodniego całkiem spoko.
Szkoda tylko, że w tym przypadku zmierzamy w rejony odgrzewanego kotleta... -.- Czyli Batman też dostanie coś w tym stylu? Jezu...

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości