13-01-2025, 01:19
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Nie mówił, kazał mi jeszcze te grafikę tu wrzucić:
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
13-01-2025, 01:19
No fajne, fajnie, Teddi, ale nie kumam o co Ci chodzi.
Jego SS i Peacemaker też miało pozytywny odbiór wśród krytyków, ale co z tego?? Naprawdę, co z tego? Te % z 4 ostatnich Transformersów Baya nie dają nawet takiej wartości, a on i tak kręcił dalej, a ludzie to oglądali. Ten Superman/kolejne sezony serialów Gunna mogą mieć nawet i 101%, ale niech tylko flopną (finansowo albo frekwencyjnie), a gość dostanie porządnego kopa w dupę od WB i wróci z podkulonym ogonem do MCU, jak zrobili to już Russo... Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-01-2025, 01:28
W tym momencie najbardziej jestem ciekaw czy faktycznie ruszą zdjęcia do "Supergirl"...
13-01-2025, 01:55
https://www.screendaily.com/news/supergirl-woman-of-tomorrow-begins-filming-in-uk-for-warner-bros/5200769.article
Mówisz i masz, to chyba będzie bardzo luźna adaptacja (Gunn likes it), skoro Lobo praktycznie jest "promowany" jako co-lead/villain do Supergirl, żadnych innych dużych castingów.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 14-01-2025, 18:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2025, 18:07 przez marsgrey21.)
Czy ja wiem, Russo też szału na netflixie nie zrobili.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 14-01-2025, 18:27
Jeśli dobrze rozumiem, to jest prequel dziejący się przed "Supermanem" w którym wprowadzą Supergirl?
Heh, aż się "Wonder Woaman" z wprowadzoną w BvS Dianą przypomina :p w sumie.. "Creature Commandos" jest odpowiednikeim SS, "Superman"jest odpowiednikiem BvS (z dodatkiem MoS) a "Supergirl".. to chyba mix "Wonder Woman" z "Aquamanem"? Kurde, Gunn z ekipą musieli strasznie wysilić swoje moce kreatywne :p Myślę że "Superman" zatonie, ale może rozpędzić "Supergirl" i ta może wypalić. Jeśli oba filmy flopną..Myślę ze to będzie koniec DCU. a jak obydwa wypalą.. wtedy pewnie "ściągną" Battinsona do DCU albo np skombinują że Battinson to prequele Batmana DCU (najlepsze są te stare pomysły, jak najwyraźniej uważa Gunn :p)
14-01-2025, 19:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2025, 19:18 przez Rozgdz.)
Skończyłem Superman i Lois. Ja pieprze, jakie to jest zajebiste. Sory Cavill, ale zostałeś zrzucony z piedestalu z hukiem. Hoechlin to najlepszy Superman jaki wypuscilo DC, najlepszy Clark Kent. Ogladac losy tej postaci w tym serialu to bylo naprawde cos niezwyklego. Tak naprawde caly serial to cos co do tej pory moim zdaniem nie bylo, a przynajmniej nie bylo tak dobre, satysfakcjonujace i zarazem piekne. Jak na serial CW to zajebiste efekty specjalne.
Cala reszta aktorow tez dala rade, zwlaszcza mlodzi Kentowie. Kto jeszcze nie widzial, a lubi supermana to niech czym predzej nadrabia. To tylko cztery sezony, a ostatni jest finalowy zakańczający wszystkie watki. Zwlaszcza ostatni odcinek to jest moim zdaniem kosmos. Takiego zakonczenia serialu sie nie spodziewalem, niesamowity ladunek emocjonalny porownywalny z ostatnimi minutami Six Feet Under. 10/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 19-01-2025, 21:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2025, 21:14 przez Danus.) Danus napisał(a):Cala reszta aktorow tez dala rade, zwlaszcza mlodzi Kentowie. E, no nie. Mnie ci młodzi Kentowie (a szczególnie ten młodszy) i wszystkie wątki związane z nimi tak wkurwiali, że odpadłem gdzieś w trakcie drugiego sezonu, a i do tej pory to raczej dla mnie takie guilty pleasure było, do oglądania po jednym odcinku przed snem. No ale ja jakimś komiksowym gikiem nie jestem to może się nie nam - tak czy srak 10/10 dla tego serialu to srogie przegięcie pały :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
19-01-2025, 21:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2025, 21:30 przez slepy51.) Cytat: Hoechlin to najlepszy Superman jaki wypuscilo DC Gośc wyglada tak, że nawet nie mam ochoty zaczynać tego oglądać. Rzut oka na zwiastuny też nie pomógł. No ale ja żadnych serialowych superhero nie lubię, nawet z tymi od MCU szybko dałem sobie spokój :P 19-01-2025, 22:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2025, 22:06 przez Gieferg.)
Ja jak na razie widziałem tylko pierwszy odcinek, ale ja teraz ogólnie "zalegam" z kinem komiksowym sporo pozycji.
Jak ktoś nie widział a zastanawia się czy sięgnąć to w sumie mogę napisać wrażenia z pierwszego odcinka - myślę że to odpowiednia perspektywa jak coś to SPOILERY Początek donnerowsko-snyderowski, Papa Kent odstrzelony a matka żyje. Poznanie Lois -donnerowskie, Clark jako gapa. Kolorystyka snyderowska. Sam Sups działa już kilkanaście lat (patrząc po dzieciach) więć jest mniej więcej na etapie Cavilla w DCEU (MoS -2013). Generalnie na wstępie Clarkowi umiera matka, wywalają go z pracy, zawala bycie ojcem a w pewnym sensie i mężem (typ postaci Schwarzeneggera z "Jiingle All The Way" tylko nie w tak przerysowany sposób. Na pierwszym miejscu praca - jako Sups). No i tutaj będzie się starał naprawić swoje relacje z rodziną (przy okazji ujawniając wreszcie dzieciakom swoją drugą tożsamość z czym też ma spory problem). Hoechlin na samym początku gdy poznaje Lois jest "gapowaty" ale przez niemal cały odcinek to po prostu wysoki, barczysty facet w okularach który się nie wygłupia (typ Cavilla). Choć dzieciaki wspominają że w pracach domowych sobie nie radzi i spada z drabiny, czy coś w tym guście. Jest gdzieś tam tajemniczy wróg w zbroi (acz o całkiem znanym imieniu) który robi różne rzeczy i obserwuje Supsa, a gdy ten go wreszcie dopada w pełni supermańskiej mocy - gość załatwia go brutalnie kryptonitem (ewidentne wzięcie wzoru sytuacji ze starcia z Batfleckiem z BvS). Generalanie "na poważnie" , Sups jako gościu który musi radzić sobie z życiowymi problemami a nie tępo uśmiechnięty jaskrawy pajac z superpsem wiszący gdzies w powietrzu i nie przechodzący żadnej drogi. Gdyby tu zagrali Cavill, Adams i inni - spokojnie mógłby to być MoS 2, świetnie się to zgrywa . Zresztą, dość mocno widać że ten serial był robiony jako promocja właśnie pod MoS 2. 20-01-2025, 18:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2025, 18:39 przez Rozgdz.)
Ja widziałem tylko pilot i mocno było czuć stylistykę MoS.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 20-01-2025, 18:39 (20-01-2025, 18:35)Rozgdz napisał(a): Ja jak na razie widziałem tylko pierwszy odcinek, ale ja teraz ogólnie "zalegam" z kinem komiksowym sporo pozycji.Swietne podsumowanie. Dalej jest jeszcze lepiej. Hoechlin to Supek idealny i nie wiem jak mozna przez glupie uprzdzenie do wygladu odmowic sobie najlepszego Supka jaki kiedykolwiek powstal. Co do podobieństw do MoS, zgadzam sie. Nawet stroj jest bardzo podobny. W sumie jak wyzej ktos napisal, na spokojnie mozna to potraktowac jako MoS 2 z recastem calej obsady Snydera.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 20-01-2025, 19:21
Imperfect memory, bo mu było szkoda, zwolnić kolegów.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 20-01-2025, 21:30
Może chodzić nie tylko o to. W DCEU sporo się działo wokół Waller i Harcourt oprócz TSS i "Peacemakera" - wyraźnie był robiony większy watek w filmach. Było podwodne więzienie dla "starożytnych bogów" w "Black Adam", była rekrutacja Shazama, nowa supergrupa podległa Waller, kontakty Waller z JL czy Supermanem. Bardzo dużo rzeczy było pod to wprowadzone.
Pewno Gunn chce wykorzystać tamte plany w DCU, możliwe zresztą że sam jest twórcą tego wątku. 20-01-2025, 23:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2025, 23:34 przez Rozgdz.)
Ta... typiara ma być Supergirl? O...
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 24-01-2025, 01:36
Mierzą w kosmiczną wersję True Detective.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 25-01-2025, 19:45 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |