Co do Predatora to przez to że tak go chamsko obcięli teraz u mnei na półce stoi wydanie australijskie SE 8)
26-01-2007, 17:50
|
DIR CUT - co nowego
|
|
Dux :arrow: a wiesz jak jest z tą sceną z tymi dwoma bandziorami ( normalnie jednemu Riggs skręca kark drugiemu funduje serię ciosów drzwiami) w tym obecnie dostępnym w sklepach DC?
Co do Predatora to przez to że tak go chamsko obcięli teraz u mnei na półce stoi wydanie australijskie SE 8) 26-01-2007, 17:50
No to u mnie jest tak: Riggs wychodzi z wody biorąc łańcuch, zarzuca jednemu na szyję dusząc go, a przy okazji drugiemu dając z kopa. Potem wywala łbem któregoś szybę w samochodzie i następuje JEDNO uderzenie drzwiami, a potem przeskok do nastawiania barku.
26-01-2007, 18:43
Więc jednak CENSORED, uderzenia drzwiami powinny być cztery. Może przeanalizujemy jeszcze scenę pojedynku? (akby co służę pomocą) :)
26-01-2007, 18:48
Nie mam na to czasu niestety, a za jakieś 3 godziny będę ok. 130 km od filmów. Także najwyżej po weekendzie. :)
26-01-2007, 19:00
Ok, to jak będziesz miał czas to sobie porównaj ;)
SPOJLERY - Riggs dostaje nożem w nogę >> pada na ziemię, gostek mu wykopuje broń >> Riggs wstaje i inkasuje kop z obrotu, pada znowu >>> wstaje, dostaje kopa centralnie i znowu pada >>> PRZESKOK DO MURTAUGHA >>> Riggs dostaje 2x kopa, Adolf "tańczy" kolejny kop, Riggs wstaje >>> jeszcze jeden kop >>> i jeszcze jeden >>> i jeszcze jeden z obrotu >> Riggs turla się po ziemi >> kolejny kop z obrotu >> i jeszcze jeden (dziesiąty), tym razem przechwycony , powala Adolfa >>> wali mu 4x po ryju >>> Adolf chwyta za nóż w nodze Riggsa >>> wstają siłując się z nożem >>> Riggs w końcu wyciąga nóż z nogi >>> siłują się z nożem >>> i pakuje Adolfowi nóż w bebechy >>> po czym go patroszy >>> Adolf pada >>> akcja z kontenerem (swoją drogą niespecjalnei wykonana) I tak to chyba powinno wyglądać. Ciekawiło mnie jak to pocięli. 26-01-2007, 19:02
Wiesz co? Akurat oglądałem ten film w zeszłą niedzielę (miałem fazę na "Zabójcze Bronie") - więc niedawno - i powiem Ci, że ta scena dokładnie TAK wyglądała. :) Oczywiście bazuję na wspomnieniach. ;)
Aha - oglądałem ten film po raz pierwszy (to nie żart), dlatego też nie "prześwitują" mi żadne wspomnienia z innych seansów tego filmu. :) 26-01-2007, 19:17
no wlasnie w moim wydaniu tez jest obustronne wydanie 4 - natomiast finalu chyba nie pocieli (chyba, bo nie mam jak porównac z oryginalem) - wycieli tylko ta scene z rozwalaniem bandziorów na molo, choc moze jeszcze mi cos umknelo - w kazdym razie wyglada na to, ze jest to to co opisal Dux - zero jakichkolwiek bylo informacji na pudelku (niestety chyba nici z kasy, bo paragon gdzies szlag trafil)
obeznalem sie natomiast z czescia 3 i tam dodane tylko 3 sceny, które zupelnie nic nie wnosza - podobnie jak te w 2 PS. znalazlem i to jest to (tylko tansze bylo :P ): http://www.hmv.co.uk/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=97;9;-1;-1&sku=684088
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-01-2007, 15:12
Mam taką uwagę - opis DIR CUT Robocopa nie zawiera wszystkich różnic między wersjami, oto czego brakuje:
- kiedy Murphy & Lewis ścigają furgonetkę Murphy strzela w nogę jednemu z bandytów - w wersji DIR CUT dodano krótkie ujęcie (jakieś pół sekundy) pokazujące bezpośrednio trafienie z bliska. - kiedy Robo wbija szpikulec w szyję Boddickera, w wersji DIR CUT zamiast ujęcia z daleka, mamy ujęcie z bliska na Boddickera z którego tętnicy tryska krew. 8) 03-02-2007, 21:08
Do Gieferga - jak Ci idzie Dir-cut LOTR ROTK? Pytam bo zabralem sie za Dwie wieże i wkrótce skończę, jeśli zrezygnowałeś to za ROTK też sie wezmę.
31-07-2007, 12:54
Jest w zasadzie zrobiony - tzn wszystkie sceny są spisane i zdjęcia też prawie wszystkie zrobione, nie mogłem tylko znaleźc motywacji żeby to dokończyć :P ale teraz chyba znajdę 8)
31-07-2007, 19:59
no to opisz Kingdom of Heaven :P
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-11-2007, 00:35
Złośliwiec :D
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 05-11-2007, 00:36
Jak w dziale znajdzie się opis dwóch wież którym straszył Bocian to się pewnie w końcu wezmę za dokończenie opisu Powrotu Króla :P
Mozliwe że zakup trylogii na DVD i obejrzenie filmów mnei zmotywuje żeby się za to porządnie zabrać i dokończyć. 05-11-2007, 00:36 Predator895 napisał(a):ten dział chyba już wymarł bo od dawna nic nowego na stronie :]Bo to BARDZO pracochłonny dział, a do tego wymaga posiadania obu wersji danego filmu (najlepiej na DVD) i mnóstwa wolnego czasu. 05-11-2007, 00:57
Zgadza się. DIR CUT to dział najbardziej pracochłonny. Przede wszystkim wymaga dokładnego obejrzenia (ja na przykład robiłem to synchronicznie na dwóch oknach albo na kompie i TV) obydwu wersji. Wypisania czasów, opisania każdej zmiany, później porobienia wszystkich zrzutek itd. Dla mnie najciężej było przebrnąć przez Donniego Darko - bo tam było jeszcze (poza dodanymi scenami) mnóstwo zmian w muzyce, odgłosach itp. Ehh, nie wiem kiedy i czy w ogóle zabiorę się jeszcze kiedyś za zrobienie jakiejś wersji DIR CUT - z czasem u mnie krucho. A miałem takie piękne plany - choćby DIR CUT King Konga 2005 zrobić :(. Może ktoś z naszych kochanych czytelników miałby ochotę coś opracować? Przecież podwoje KMF stoją otworem dla publikacji tekstów ludzi spoza KMF :). Aż żal bierze, że tak mało osób korzysta z tej możliwości. A jest to możliwość zaistnienia na stronach najlepszego portalu filmowego w Polsce, hihi ;)
"It's alive!"
05-11-2007, 11:16 Cytat:choćby DIR CUT King Konga 2005 zrobić To by dopiero była istna droga przez mękę :twisted: nawet pomimo tego że nie dodano tam tak wiele. 05-11-2007, 12:39
Dux narzeka na brak komentów, to ja powiem, że kolejny raz przeczytałem Abyss, zaraz po obejrzeniu DC - porządny, rzetelny, a przede wszystkim potrzebny tekst!!!
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 07-11-2007, 02:58
"Dwie wieże" stanęły na etapie robienia zrzutek- wszystkie zmiany mam wynotowane, na szczescie wreszcie mam czas wiec wkrótce powinno ruszyć, mam nadzieję w tym tygodniu to skończyć ;)
15-11-2007, 02:39
Opisu ROTK nie będzie.
Screeny oraz spis scen, który miałem przypadkowo szlag trafił przy porządkach na dysku. Natomiast fakt istnienia stronki Schnittberichte sprawia, że nie chce mi się robić tego co tam juz zrobili, a Władcę można tam znaleźć. Fakt, strona jest po niemiecku, ale i tak się można sporo dowiedzieć. Widzę, że z "Dwoma wieżami" też krucho :P 25-03-2008, 19:26 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |