DVD / Blu-ray / UHD HDR - dyskusja ogólna
Bez przesady, nie chce tych ramot sprzed pol wieku. :) Zalezy mi tylko na filmu Cronenberga i sequelu. W ogóle coś niezbyt łatwo upolować te płyty, w Empiku, MM czy Saturnie ich nie mają.

Odpowiedz
ja widziałem chyba w MM, ceny nie pamiętam, ale coś koło 200 raczej
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Orientuje się ktoś jak obecnie z dostępnością Supermanów. Chodzi o pojedyncze części, o zbiorcze wydanie w tekturce i chyba bodajże metalbox. Ostatnio jakoś mi przyszło na sentymenty nie oglądałem tego od niemowlaka :) - odpaliłem sobie SII wresję Donnera i nawet całkiem mi sie podobało.

P.S.
aha i czy ten nowy Krypton od Singera jest warty jakiejkolwiek uwagi ??, słyszałem ze epizodyczna kwestie odegrał w nim sam Brando.

Odpowiedz
Sklepy wysyłkowe sam sobie możesz sprawdzić, a jeśli chodzi o np. media to u siebie widziałem tylko 4-płytowe wydanie pierwszej części, reszty już dawno nie widziałem. Metalboks stał kiedyś jeden i zdaje się że już go nie ma.

Film Singera nie jest wart splunięcia, a co dopiero kupienia.

Odpowiedz
Dzięki za info , bo chodziło mi głównie o fizyczne sklepy. hm a czy nie przypadkiem pierwsza cześć nie była w edycji 4 płytowej ??

Odpowiedz
Faktycznie 4DVD, sorki za pomyłkę.

[swoją drogą swego czasu to wydanie było w Realu za 19,90 :D ]

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Sklepy wysyłkowe sam sobie możesz sprawdzić, a jeśli chodzi o np. media to u siebie widziałem tylko 4-płytowe wydanie pierwszej części, reszty już dawno nie widziałem. Metalboks stał kiedyś jeden i zdaje się że już go nie ma.

dokładnie - metalbox widziałem parę razy w Saturnie, ale ostatnio pustki - za to 4dvd można jeszcze dorwać, ale już droższe jak kiedyś

Cytat:Film Singera nie jest wart splunięcia, a co dopiero kupienia.

a moim zdaniem jest dokładnie taki sam, jak pozostałe Supermany, czyli lajtowa rozrywka - bardzo podobał mi się natomiast Spacey :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dziś włączyłem swojego "Titanica" i co się okazało, a o czym pojęcia nie miałem...jest w formacie 4:3 :[

Jakie wydanie tego filmu polecacie?

Na dvd.co.uk są wydanie jedno i dwu-płytowe w dobrej cenie ale żadne nie posiada napisów PL:/
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):
Cytat:Film Singera nie jest wart splunięcia, a co dopiero kupienia.

a moim zdaniem jest dokładnie taki sam, jak pozostałe Supermany, czyli lajtowa rozrywka - bardzo podobał mi się natomiast Spacey :)
Superman Returns rozrywką? Toż to oksymoron. :)

Odpowiedz
Superman Returns jest tak nudny, że nie udało mi się obejrzeć go do końca, ale jest też jednym z filmów, które zachęcają do kupna dodatkami. Szkoda, że nie można kupić tylko bonusowych płyt, np. w kopertach, po niższej cenie. A może można...?

Odpowiedz
a po co Ci dodatki , skoro nie możesz ich przełożyć na realia filmu ? 8)

Odpowiedz
Przeciez widzialem film. Poza tym zwykle w dodatkach jest tez pokazane, jak wyglada gotowa scena.

Odpowiedz
myślałem że ogólnie mówisz że chciałbyś mieć płytę z dodatkami z filmu który i tak wiesz że będzie denny i nie masz zamiaru go oglądać :shock:

...no ale tak to rozumiem :twisted:

Odpowiedz
military napisał(a):(...)nie udało mi się obejrzeć go do końca(...)

military napisał(a):Przeciez widzialem film

;-)

Odpowiedz
Aż taka kupa mówicie, no to widzę że muszę się o tym przekonać :D

Odpowiedz
mroziek napisał(a):Dziś włączyłem swojego "Titanica" i co się okazało, a o czym pojęcia nie miałem...jest w formacie 4:3 :[

Na dvd.co.uk są wydanie jedno i dwu-płytowe w dobrej cenie ale żadne nie posiada napisów PL:/

Dziwne że nie miałeś pojęcia skoro ci już wczesniej pisałem, że Titanica masz z nieanamorficznym obrazem...

Wydanie 1dvd to to samo co masz, więc nie ma sensu kupować. Osobiście polecam 4DVD, które posiadam, nawet jak nie przepadasz za oglądaniem dodatków to może cię zainteresować pół godziny scen wyciętych, z których niektóre są całkiem ciekawe. Jak kupisz to w UK to zapłacisz niewiele więcej niż za 2DVD a wydanie dużo ładniej wygląda.
Kupienie Titanica z dobrym obrazem i polską wersją j ęzykową za rozsądną cenę to prawdziwe mission impossible - pomnóż sobie cenę wydania angielskiego x3 to ci mniej więcej wyjdzie ile będziesz musiał za to zapłacić i to raczej tylko na allegro.

Odpowiedz
Ninja napisał(a):
mroziek napisał(a):Dziś włączyłem swojego "Titanica" i co się okazało, a o czym pojęcia nie miałem...jest w formacie 4:3 :[

Dziwne że nie miałeś pojęcia skoro ci już wczesniej pisałem, że Titanica masz z nieanamorficznym obrazem...

Wydanie 1dvd to to samo co masz, więc nie ma sensu kupować. Osobiście polecam 4DVD, które posiadam, nawet jak nie przepadasz za oglądaniem dodatków to może cię zainteresować pół godziny scen wyciętych, z których niektóre są całkiem ciekawe. Jak kupisz to w UK to zapłacisz niewiele więcej niż za 2DVD a wydanie dużo ładniej wygląda.
Kupienie Titanica z dobrym obrazem i polską wersją j ęzykową za rozsądną cenę to prawdziwe mission impossible - pomnóż sobie cenę wydania angielskiego x3 to ci mniej więcej wyjdzie ile będziesz musiał za to zapłacić i to raczej tylko na allegro.

Faktycznie pisałeś o tym ale chyba przeoczyłem...jak miałem telewizor 4:3 to nie widziałem tego , wczoraj zobaczyłem na panoramie to od razu wyłączyłem - dwa ogromne pasy po lewej, po prawej....

Zamówię chyba tą wersję na 4 DVD o której piszesz, nie ma sensu dopłacać chyba aż tyle do napisów PL:/

Odpowiedz
Cytat: dwa ogromne pasy po lewej, po prawej....

Masz funkcję zoom w odtwarzaczu? :) Spróbuj jej użyć i zobacz jak wtedy się prezentuje obraz, jakość może nie być zadowalająca ale spróbować warto. Sam telewizor może też mieć jakąs funkcję, która pozwoli wyświetlać dvd 4:3 rozciągnięte tak, żeby nie było pasów po bokach, a całośc wyglądała z grubsza tak jak powinna tyle że w gorszej jakości.. Sam się ostatnio męczyłem z tym problemem bo "udało" mi się zakupić parę filmów z nieanamorficznym obrazem (Rob Roy, Death Machine, The Abyss).

I nie cytuj w całości postów, które są bezpośrednio nad twoim. To bez sensu.

Odpowiedz
W TV żadna opcja zoomu nie pomogła, filmy odtwarzam przez PS3 sprawdzę może konsola ma taką funkcję. Ale chyba skuszę się na wersję z 4 DVD - za te pieniądze chyba faktycznie warto, na allegro widzę tylko jedną wersję z PL z normalnym obrazem za 99zł....

Odpowiedz
sam ostatnio sprzedawałem TITANICA 4dvd PL na allegro , i ku mojemu zdziwieniu sprzedało się za ponad 150 zł , nie jestem jakimś fanem tego filmu i pomyślałem że zwyczajnie wymienię go na 1 dvd , bo i tak pewnie już go nigdy nie oglądne, ale 4:3 ? ... muszę pomyśleć czy faktycznie znajdzie się na mojej półeczce :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości