06-06-2016, 23:06
|
Deadpool (2016)
|
|
Dużo jeszcze razy będą mielić tego suchara?
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
A tak w ogolę to...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 07-06-2016, 18:39
21 maja za namową dziewczyny zrobiłem powtórkę Deadpoola. Nie wiem czy nie za szybko, ale rozwiała ona moje wątpliwości po wyjściu z kina, czy wystawić 7 czy 8. Jest 7, bo jednak nie wszystkie żarty się udały (nie bawi mnie kiblowy humor i większa ilość bluzgów), a część po prostu nie bawi tak samo za drugim razem. Niemniej, to dobra komedia i wciąż najlepszy superhero movie tego roku!
23-06-2016, 22:59
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 07-07-2016, 14:17
Ale pomysł całkiem spoko ; )
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-07-2016, 14:44 (07-07-2016, 14:29)Arahan napisał(a): Fan art. Ale Reynolds opublikował. Ten film tak wymykał się schematom, że przecież mogliby użyć fanowskiego. Ba, to by było nawet wskazane
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 07-07-2016, 18:02
Było?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 19-07-2016, 14:14
Drugi seans - 9/10, jedyne co film traci to efekt zaskoczenia, co przy motywach komediowych niby bardziej daje się we znaki, ale i tak uśmiałem się jak na mało którym pierwszym seansie czegokolwiek. Jutro mógłbym oglądać ponownie.
Wciąż film roku. 06-09-2016, 01:31
Ja ostatnio obejrzałem z lektorem i film zupełnie nie stracił a wręcz dla przedstawiciela pokolenia VHS dodało to +10 do epy.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 06-09-2016, 13:04
A jak tłumaczenie? Bo oglądałem z napisami, ale w jednej scenie sprawdziłem czy lektor (niestety wszędobylski Borowiec, którego już nie mam ochoty słuchać) czyta to samo co w napisach no i zamiast c*uja był fiut, co nie wróży dobrze. W napisach zresztą też brakowało sporo bluzgów.
06-09-2016, 13:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2016, 13:14 przez Gieferg.)
No niestety lektor ma ten sam tekst co napisy.
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 06-09-2016, 13:31
NIE MA tego samego. Sprawdziłem w kilku scenach i nawet jesli 99% tekstu się zgadza, to jednak bluzgi są złagodzone ( napierdalamy -> napierniczamy, jebałbym -> dymałbym, ch*j -> fiut itp.), więc o żadnym plusie do epy nie ma tu niestety mowy.
06-09-2016, 13:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2016, 13:48 przez Gieferg.)
Wiesz nie oglądałem jednocześnie więc na 100% nie wiem, oglądałem z lektorem 2 dni po seansie z napisami i tekst wydawał się ten sam. Ale teraz powstała zagadka i muszę to zbadać.
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 06-09-2016, 13:46 Trzeci seans za mną i znowu oglądało mi się go równie dobrze, a każdy żart śmieszył tak samo jak w kinie. Od razu widać, że Deadpool jest filmem zrobionym z sercem, a nie tylko dla hajsu. Jest też dowodem na to, że za niewielkie pieniądze można zrobić film nieodstający poziomem wykonania od wysokobudżetowych superprodukcji, takich jak BvS czy CA:CW. Uważam nawet, że od tego pierwszego ma lepsze CGI. Spoko fabuła, z bardzo fajnym sposobem narracji, super akcjami i świetną obsadą. Postać Deadpoola, pod względem wizualnym, jest chyba najfajniej przeniesionym bohaterem z komiksów. Tak jak pisałem na początku, super żarty, które ciągle śmieszą tak samo. Chyba najśmieszniejszą sceną jest dla mnie scena w taksówce, choć trochę głupia, bo: Choć dla mnie wciąż najlepszym filmem z serii jest DoFP, to i tak złego słowa nie mogę o nim powiedzieć, bo Deadpool jest po prostu świetny. Jak do tej pory ciągle najlepszy film 2016 roku. OCENA: 10/10.
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 16-10-2016, 12:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2016, 12:59 przez Baretto.)
Odrzutowiec jest Xaviera, nie Kolosa i młodej. Kolos w ogóle mógł tu zmieniać postać?
16-10-2016, 13:40 (16-10-2016, 13:40)Krismeister napisał(a): Odrzutowiec jest Xaviera, nie Kolosa i młodej. Kolos w ogóle mógł tu zmieniać postać? Jest Xaviera, ale nic nie stało na przeszkodzie, żeby go sobie pożyczyli i polecieli na most zgarnąć Deadpoola, chwile wcześniej. A co do Kolosa, to czemu miałby nie umieć zmieniać postaci? Nie czepiam się tego, bo wiem czemu tak zrobili i tak jak napisałem, to jedna z moich ulubionych scen w filmie. 1. Jadą taksówką, bo w odrzutowcu Deadpool raczej by nie zostawił torby z bronią i finał musiałby być trochę inny. 2. Colossus się nie odmienił, bo był postacią całą CGi, z tego co wiem to grało go kilka osób i twórcy musieliby tylko do tej jednej sceny zatrudnić jakiegoś aktora, a to by była strata hajsu, którego nie mieli dużo. A poza tym ta scena jest dla beki, jak zresztą większość scen w filmie
"It can't be bargained with. It can't be reasoned with. It doesn't feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop... ever, until you are dead!" - Kyle Reese
Baretto - Filmweb 16-10-2016, 13:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2016, 14:03 przez Baretto.)
Czy ja śnię, czy właśnie przeczytałem newsa, że
Cytat:After a series of creative differences between Deadpool director Tim Miller and star Ryan Reynolds, Miller has exited Deadpool 2. o.O http://deadline.com/2016/10/deadpool-director-tim-miller-exits-sequel-ryan-reynolds-creative-disagreements-fox-1201841001/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
22-10-2016, 18:01 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| X-Men: Apocalypse (2016) | Pelivaron | 511 | 42,956 |
30-01-2025, 18:01 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler