23-09-2013, 18:32
|
Dexter
|
|
Ja pisałem, bo ShowTime kręci seriale dla gimbazy. :) A raczej wygląda tak, jakby jakiś 12-latek zobaczył serial FX/AMC/HBO i zapragnął nakręcić coś podobnego, ale nie miał ani umiejętności, ani historii do opowiedzenia, ani doświadczenia życiowego.
już tak nie gloryfikujcie AMC, które ma jeden znakomity serial i resztę daleko w tyle.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 23-09-2013, 18:52
No dobra, miało :)
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 23-09-2013, 19:07
Sorry, ale 3 sezon The Killing był NIESAMOWITY, Walking Dead faktycznie nie przepadam, Breaking Bad się jeszcze nie skończyło ( ;) ) no i MM przez dwa lata :)
23-09-2013, 19:46
Pojechali cos w stylu "Spoko i tak ludzie obejrza, dajmy im gowno na talerzu i tak to lykna".
23-09-2013, 20:48 (23-09-2013, 18:32)Crov napisał(a): Ja pisałem, bo ShowTime kręci seriale dla gimbazy. :) A raczej wygląda tak, jakby jakiś 12-latek zobaczył serial FX/AMC/HBO i zapragnął nakręcić coś podobnego, ale nie miał ani umiejętności, ani historii do opowiedzenia, ani doświadczenia życiowego.o to to, lepiej chyba nie można tego ująć. 23-09-2013, 21:23 (23-09-2013, 18:52)wujo444 napisał(a): już tak nie gloryfikujcie AMC, które ma jeden znakomity serial i resztę daleko w tyle.Napisałem AMC bo ta stacja jest u mnie na tą chwilę na drugim miejscu zaraz po HBO. I to nie tylko ze względu na BB ale też Rubicon(też pamiętam <3!) i Mad Men. Poza tym mimo że nierówne to Killing i The Walking Dead również trzymają wysoki poziom. 24-09-2013, 06:59 (23-09-2013, 18:52)wujo444 napisał(a): już tak nie gloryfikujcie AMC, które ma jeden znakomity serial i resztę daleko w tyle.Ja słysząc AMC myślę Mad Men, a dopiero po chwili, że przecież oni też Breaking Bad zrobili :) Co do porównań z HBO to dajmy im jeszcze kilka lat, bo na razie tych seriali zrobili kilkanaście i dwa z nich już są klasykami telewizyjnymi. 24-09-2013, 07:40
Plus jest taki, że ostatni odcinek mnie nie rozczarował, bo nie spodziewałem się dobrego, ani nawet średniego zakończenia.
Scena odcinka: (23-09-2013, 23:50)Sephiroth napisał(a): Trzeba było spróbować jakoś odwrócić uwagę widzów od faktu, że w finałowym odcinku trwającego 8 sezonów serialu kryminalnego (na metacritic jest nawet otagowany jako "suspense") prawie nic się nie dzieje. Jest tak, jak napisał Snuffer - jeszcze gorszy niż niektóre odcinki tego sezonu.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer. 24-09-2013, 15:29
Crov, I find Your comment to be łasict.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
25-09-2013, 23:21
Wreszcie zmęczyłam finał. Borze liściasty, jaka żena :)))
Odcinek wydawał się rzeczywiście gorszy od reszty sezonu, bo wcześniej można było jeszcze mieć nadzieję, że te wszystkie wątki wcale nie muszą skończyć się bezsensownie ani prowadzić donikąd. No a pod koniec już było wiadomo, że jednak skończą się bezsensownie albo poprowadzą donikąd, co też się stało. Wysokich lotów spodziewało się po tym sezonie niewiele osób, zważywszy, jak słabe były poprzednie, ale i tak przykre i trochę dziwne jest to, że geniusze z Showtime zrobili takie łajno z serialu, który miał tak dobry pomysł wyjściowy i tak wyrazistych bohaterów jak Dexter i Debra. Ostatni sezon miał trzy zalety: 1. że chwilami można się było pośmiać; 2. że się skończył; 3. że był ostatni i gorzej już nie będzie. 26-09-2013, 13:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2013, 15:26 przez Quay.)
Jak słabe poprzednie sezony nie były, to i tak są bez porównania lepsze od finałowego.
Po tym co zaserwował Dexter, finałowe sezony LOST oraz Prison Break nie wydają się aż tak złe :P 26-09-2013, 14:23
No w porównaniu z tym sezonem wszystko wydaje się lepsze.
Pamiętam, że pierwsze takie naprawdę-naprawdę złe przeczucie co do przyszłości tego serialu ogarnęło mnie po finale piątego, kiedy Dexter w dzikim szale... trzasnął talerzem o podłogę :). Jednak coś takiego jak ósmy nawet mi się nie śniło. 26-09-2013, 15:55
Ja wciąż nie mogę przeboleć tego finałowego odcinka. Tyle lat spędzonych z tym serialem. Po pierwszych sezonach przyznam nawet serial ten był moją czołówką jeżeli chodzi o telewizyjne produkcje. Potem zaczęły dziać się dziwne rzeczy a na koniec dostałem tak beznadziejne zakończenie, że końcówka LOSTów to było przy tym arcydzieło. Nie wiem kto pisał ten beznadziejny scenariusz ale mam wrażenie chyba jakiś dzieciak ze szkoły podstawowej. Zresztą setki rzeczy, które się kupy nie trzymają.
26-09-2013, 22:56 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |
![[Obrazek: oqdck.jpg]](http://cdn.meme.li/i/oqdck.jpg)
Spoiler