Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu.
16-12-2009, 11:39
|
Dexter
|
|
wie też kto był jego bratem
Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to, że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu. -- Thomas Jefferson
16-12-2009, 11:39 wojtky napisał(a):Inaczej niż to było na początku 2giej No co ty mówisz, 2 sezon miał przecież świetny pierwszy epizod :) 16-12-2009, 12:58
Była by możliwość, że sama by się zabiła gdyby spadła z wysokości... akurat tak przypadkowo jak ileś tam ofiar Trójkowego ;)
A w tym wypadku jedynym sensowym wyjściem jest - Trinity. Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to, że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu. -- Thomas Jefferson
16-12-2009, 23:32
Sezon 4 jest średni. To co ratuje tę serię od beznadziejnego 3 sezonu to ciekawy pomysł na seryjnego mordercę i wybór bardzo dobrego aktora(chyba najlepszy z całej serii pod względem aktorskim). Końcówka finału mnie zaskoczyła ale pewne rzeczy są niedorzeczne:
SPOILERY Po pierwsze wspomniana przez kogoś niezdarność policji. Jak do ciężkiej cholery Batista po ustaleniu tożsamości mordercy nawet nie pomyślał o wcześniejszym spotkaniu Dextera z Trójkowym na posterunku? Ktoś by odpowiedział że widział tylko tył jego głowy ale bez jaj :) Na posterunku było od cholery ludzi i nikt się później nie zastanowił nad tym dziwnym spotkaniem?(tym bardziej że Dexter był lekko wystraszony) I po drugie rodzina Trójkowego. Z finału wynika że żona w trakcie przesłuchania nic nie wspominała o mężczyźnie który chciał im pomóc a to prędzej czy później naprowadziło by na Dextera. Do tego śmierć Rity- jeśli scenarzyści jako tako chcą wyjść z twarzą to 5 sezon MUSI się dziać bezpośrednio po wydarzeniach z czwórki a zarazem powinien wieńczyć serial.
koronex1989
28-01-2010, 00:00
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LZ48TXxigLo[/youtube]
heh :-)
Why are you firing wallnuts at me?
05-03-2010, 22:04
Serial jest świetny! Korzystając z L4 łyknąłem wszystkie sezony w trochę ponad tydzień. Świetna fabuła, wiarygodni bohaterowie i świeżość którą przynosi każdy nowy odcinek. Do serialu podchodził kilka razy i zawsze przerywałem gdzieś w środku pierwszego odcinka, nie wiem dlaczego wcześniej tego nie zobaczyłem ! Nie wyobrażam sobie oglądania tego serialu z odcinka na odcinek z tygodniowymi przerwami - mimo wszystko takie seriale najlepiej ogląda się mając pakiecik i puszczać jeden za drugim :grin:
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
16-03-2010, 11:09
Ale w czym problem? Cena dokładnie taka sama jak za wszystkie inne seriale wydawane u nas.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 19-04-2010, 20:42
40-70zł? Na pewno nie wydania premierowe. Z tego co pamiętam "Fringe", który też wyszedł niedawno na dvd jest jeszcze droższy, z tym że wydanie jest takie samo jak zachodnie, czyli z dodatkami.
19-04-2010, 20:57
Ja się zgadzam odnośnie drugiego sezonu, który mnie rozczarował. Mimo obiecującego początku nie udało się utrzymać poziomu poprzedniego sezonu. Chociaż często udaje się widza zaskoczyć, to jednak wiele sytuacji jest naciąganych i nielogicznych, a finał uważam za porażkę. W drugim sezonie trochę przeszkadzało mi to, że zamiast lepiej rozwinąć wątki kryminalne, większą uwagę poświęcono wątkom romansowym. Ale aktorzy w drugim sezonie zagrali jednak lepiej (do obsady dołączył znany aktor Keith Carradine - zdobywca Oscara za piosenkę I'm Easy z filmu Nashville R. Altmana).
31-05-2010, 10:35
Zwiastun V sezonu, pokazywanego na Comic-Con:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KrvZWtIsu-o[/youtube] Zapowiada się dobrze, nawet bardzo dobrze jak na motyw wyjściowy z sezonu IV. Wraca z impetem jeden z moich ulubionych wątków - śledztwo Quinna wobec Dextera jako podejrzanego, choć pewnie i tak Quinn będzie zawsze o krok albo jak sierż. Doakes będzie musiał na końcu zginąć.
Demokracja: Bóg, który zawiódł
24-07-2010, 14:12 Phil napisał(a):PS Stawiam piwo, że to będzie ostatni sezon. Ależ to dwuznaczne :) 24-07-2010, 18:10
dawno, dawno temu (jak się jeszcze tym serialem interesowałem :razz:) było gdzieś pisane/mówione, że serial jest planowany na 5 sezonów właśnie.
24-07-2010, 18:53
Chyba od czasu epickich ślimaków przejadł mi się ten kawałek. Bez niego promo byłoby 2x lepsze. Ale nie jest złe.
I tak najlepsze było to: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Avtzi8HcYoQ[/youtube] 18-08-2010, 16:02
Jeśli twórcy niczego nie spieprzą, to może być najlepszy sezon Dextera. I oby ostatni.
21-08-2010, 10:34
Jestem po pierwszym sezonie i na półmetku sezonu drugiego. W tej chwili moje oczekiwania są w 100% spełnione. Niesamowity serial, z specyficznym intrygującym klimatem. Wszelkie postacie w tym tytułowy Dexter niesamowite, dialogi napisane z głową, powolne tempo akcji. Sezon drugi troszeczkę zaczyna mi się wlec, ale myślę i mam nadzieję, ze pod koniec dostanę coś co kopnie mnie w jaja, tak jak to zrobił sezon pierwszy.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 14-09-2010, 15:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |