Dexter
wie też kto był jego bratem

Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu.
-- Thomas Jefferson

Odpowiedz
wojtky napisał(a):Inaczej niż to było na początku 2giej

No co ty mówisz, 2 sezon miał przecież świetny pierwszy epizod :)

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Rozwiązania są dwa:

Trinity nie wiedział nic o ,,działalności " Dextera

Odpowiedz
Była by możliwość, że sama by się zabiła gdyby spadła z wysokości... akurat tak przypadkowo jak ileś tam ofiar Trójkowego ;)
A w tym wypadku jedynym sensowym wyjściem jest - Trinity.

Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu.
-- Thomas Jefferson

Odpowiedz
Sezon 4 jest średni. To co ratuje tę serię od beznadziejnego 3 sezonu to ciekawy pomysł na seryjnego mordercę i wybór bardzo dobrego aktora(chyba najlepszy z całej serii pod względem aktorskim). Końcówka finału mnie zaskoczyła ale pewne rzeczy są niedorzeczne:

SPOILERY
Po pierwsze wspomniana przez kogoś niezdarność policji. Jak do ciężkiej cholery Batista po ustaleniu tożsamości mordercy nawet nie pomyślał o wcześniejszym spotkaniu Dextera z Trójkowym na posterunku? Ktoś by odpowiedział że widział tylko tył jego głowy ale bez jaj :) Na posterunku było od cholery ludzi i nikt się później nie zastanowił nad tym dziwnym spotkaniem?(tym bardziej że Dexter był lekko wystraszony)
I po drugie rodzina Trójkowego. Z finału wynika że żona w trakcie przesłuchania nic nie wspominała o mężczyźnie który chciał im pomóc a to prędzej czy później naprowadziło by na Dextera. Do tego śmierć Rity- jeśli scenarzyści jako tako chcą wyjść z twarzą to 5 sezon MUSI się dziać bezpośrednio po wydarzeniach z czwórki a zarazem powinien wieńczyć serial.
koronex1989

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LZ48TXxigLo[/youtube]
heh :-)
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Serial jest świetny! Korzystając z L4 łyknąłem wszystkie sezony w trochę ponad tydzień. Świetna fabuła, wiarygodni bohaterowie i świeżość którą przynosi każdy nowy odcinek. Do serialu podchodził kilka razy i zawsze przerywałem gdzieś w środku pierwszego odcinka, nie wiem dlaczego wcześniej tego nie zobaczyłem ! Nie wyobrażam sobie oglądania tego serialu z odcinka na odcinek z tygodniowymi przerwami - mimo wszystko takie seriale najlepiej ogląda się mając pakiecik i puszczać jeden za drugim :grin:
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL

Odpowiedz
Ale w czym problem? Cena dokładnie taka sama jak za wszystkie inne seriale wydawane u nas.

Odpowiedz
40-70zł? Na pewno nie wydania premierowe. Z tego co pamiętam "Fringe", który też wyszedł niedawno na dvd jest jeszcze droższy, z tym że wydanie jest takie samo jak zachodnie, czyli z dodatkami.

Odpowiedz
Ja się zgadzam odnośnie drugiego sezonu, który mnie rozczarował. Mimo obiecującego początku nie udało się utrzymać poziomu poprzedniego sezonu. Chociaż często udaje się widza zaskoczyć, to jednak wiele sytuacji jest naciąganych i nielogicznych, a finał uważam za porażkę. W drugim sezonie trochę przeszkadzało mi to, że zamiast lepiej rozwinąć wątki kryminalne, większą uwagę poświęcono wątkom romansowym. Ale aktorzy w drugim sezonie zagrali jednak lepiej (do obsady dołączył znany aktor Keith Carradine - zdobywca Oscara za piosenkę I'm Easy z filmu Nashville R. Altmana).

Odpowiedz
Zwiastun V sezonu, pokazywanego na Comic-Con:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KrvZWtIsu-o[/youtube]

Zapowiada się dobrze, nawet bardzo dobrze jak na motyw wyjściowy z sezonu IV. Wraca z impetem jeden z moich ulubionych wątków - śledztwo Quinna wobec Dextera jako podejrzanego, choć pewnie i tak Quinn będzie zawsze o krok albo jak sierż. Doakes będzie musiał na końcu zginąć.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Bardzo dobrze, to może być właśnie udana wersja słabiutkiego sezonu drugiego.

Odpowiedz
Phil napisał(a):PS Stawiam piwo, że to będzie ostatni sezon.

Ależ to dwuznaczne :)

Odpowiedz
dawno, dawno temu (jak się jeszcze tym serialem interesowałem :razz:) było gdzieś pisane/mówione, że serial jest planowany na 5 sezonów właśnie.

Odpowiedz
Fatalne to promo.

Odpowiedz
Dobry argument zawsze w cenie <ok>
Muzyka z Requiem po raz setny w promo? Laaame.

Odpowiedz
Chyba od czasu epickich ślimaków przejadł mi się ten kawałek. Bez niego promo byłoby 2x lepsze. Ale nie jest złe.

I tak najlepsze było to:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Avtzi8HcYoQ[/youtube]

Odpowiedz
Jeśli twórcy niczego nie spieprzą, to może być najlepszy sezon Dextera. I oby ostatni.

Odpowiedz
Niech jeszcze pokażą jaja i skończą serial :)

Odpowiedz
Jestem po pierwszym sezonie i na półmetku sezonu drugiego. W tej chwili moje oczekiwania są w 100% spełnione. Niesamowity serial, z specyficznym intrygującym klimatem. Wszelkie postacie w tym tytułowy Dexter niesamowite, dialogi napisane z głową, powolne tempo akcji. Sezon drugi troszeczkę zaczyna mi się wlec, ale myślę i mam nadzieję, ze pod koniec dostanę coś co kopnie mnie w jaja, tak jak to zrobił sezon pierwszy.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości