Dużo pisze
Liczba postów: 541
Liczba wątków: 4
"A lot of mostly bloodless shooting" - nice :twisted:
02-07-2007, 19:01
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
to jest kurwa jakiś makabryczny absurd. czytam te pierdoły i nie wierze własnym oczom. DH 3 i scena w windzie. pamiętacie? McClane wpycha giwerę pod brodę jednemu gostkowi i wypala. mózg spływa z lustra, kabina tonie we krwi. czytając bzdury na imdb mam ochotę zawyć: JA CHCĘ KRWI, PRZEKLEŃSTW, SEKSU i PRZEMOCY!!!
ps: jeżeli Willis wypowie swoje słynne jupikajej motherfucker w całości (mało prawdopodobne), to nie traktujcie tego jako przekleństwa. jupikajej już dawno przedostało się do krwiobiegu kulturowego i funkcjonuje w nim na tych samych prawach co "jesiotr drugiej świeżości" Bułhakowa. równie dobrze mogliby to na plakatach dawać - nikt by się nie oburzył.
02-07-2007, 20:15
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Mowi jupikajej maderfaker ale faker zostaje przytlumione. Eh żenada. Mam nadzieje ze wersja DVD ktora jest jeszcze w fazie spekulacji co do R i jesli takowa kategorie dostanie (nagrane sa sceny pod PG-13 i pod R, wiec szkoda materialu) bedzie CHOCIAZ srednim filmem.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
02-07-2007, 23:45
Nowy
Liczba postów: 343
Liczba wątków: 1
Filmu jeszcze nie widzieliscie, a juz "jojczycie" jak stare baby, bo w grzbiecie strzyka. Moze nie bedzie (taki) zly, a za pol roku wyjdzie dvd unrated, ktore da sie postawic obok trylogii.
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10
03-07-2007, 01:17
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
No właśnie. Obejrzyjmy to i dopiero później wydajmy werdykt, ok?
Aktualnie rządzi: ja
03-07-2007, 09:23
悟
Upadliscie na glowe obaj razem ostatnio?
Szklana Pulapka bez Szklanej Pulapki (tu mam na mysli wszelkie skladniki charakterystyczne dla serii) to nie Szklana Pulapka.
Chocby to był najlepszy film na swiecie, to jako Szklana Pulapke ocenie go gora na 2+/6. A dlaczego? Bo McClane jest lysy, nie pali, nie pije, nie przeklina, a z ran postrzalowych nie tryska krew, a jego wrog robi miny jak dzieciak ktory sie zesral w gacie. Ma 40 lat i co? I tak tak wyglada wiec nie moge go zaklasyfikowac jako demoniczny, charyzmatyczny czarny charakter.
Jeszcze jakies obiekcje?
-- Laozi
03-07-2007, 11:18
Nowy
Jak to mawia moj znajomy, "pierdolisz jak potluczony".
Nie przesadzasz aby troszeczkę?
Wyjdzie flm, to bedzie sie po nim radosnie jechac, a Ty poki co masz jakies dziecinne fochy a'la fanboy playstation.
>Szklana Pulapka bez Szklanej Pulapki
A ile ku.wa mozna robic filmow o terrorystach w wiezowcu?
I tu też
Radosna rozpierducha w miescie to cos na co:
a) nie bylo ich kiedys stac
b) nie mieli technicznej mozliwosci wykonac
Pewnie jakby wepchneli go do wiezowca, to by byl foch, ze eee znowu to samo, seria sie nie rozwija i tylko ostatni debil pojdzie ogladac to.
>Bo McClane jest lysy
Facjata Willisa mnie interesuje jak zeszloroczny snieg. Jakby sie okazalo, ze gra tam Scarlett Johansson i jest lysa, to fakt przejalbym sie :p
>nie pali, nie pije,
Ojej straszne... no niewyobrazam sobie jak wytrzymam dwugodzinny film, w ktorym John z 12 promilami we krwi nie obrzyga terrorystow...
>nie przeklina, a z ran postrzalowych nie tryska krew,
Wiesz co to PG13 a co to unrated?
> Ma 40 lat i co? I tak tak wyglada wiec nie moge go zaklasyfikowac jako demoniczny, charyzmatyczny czarny charakter.
A w Die Hard 1 byl demonicznym czarnym charakterem? WTF?
>Jeszcze jakies obiekcje?
Tak, bo wlasnie przeczytalem najdurniejszego posta w dniu dzisiejszym. A juz zakonczylem przegladanie forum onetu :mrgreen:
Fajnie, że czytasz Onet, ale nie przenoś proszę tamtejszych nawyków tutaj.
Uwaga dotyczy jeszcze kilku osób.
Ostatnio obejrzane:
Heat - 11/10
03-07-2007, 11:38
Ambasador białej rasy
ja sie zgadzam z Hitchem w 1000000% :)
dla mnie DH to nigdy nie była radosna rozpierducha dla dzieci. to była walka o życie przy pomocy wszystkich dostępnych środków. PG-13 zamaskuje istotę tej walki odrzutowcami unoszącymi się nad autostradą i pieprzonym hackerem-geniuszem, co manipuluje światełkami na przejściach.
w klasycznej trylogii zawsze miałem wrażenie, że walcza ze soba ludzie. tutaj to mi wygląda na pojedynek helikoptera z radiowozem.
03-07-2007, 12:29
Nowy
A pse pani, Mental tes pseklina :mrgreen:
I dostanie po łbie jak się nie uspokoi. :)
Mental: final Die Hard 2 i motyw w zapalniczka... bzdura conajmniej na poziomie helikoptera. Wrozka nie jestem, ale wierze, ze film bedzie conajmniej niezly i nie wyrokuje klapy zanim zobacze na wlasne oczy. Lata mijaja, zmienia sie widownia i wymogi, pod inne pokolenie DH4 jest robion, wiec trudno je porownywac do oldskulowej czesci pierwszej czy radosnej-swiatecznej dwojki :) Cala gadka o tym, ze film jest bee bo nie ma R, albo najlepiej X i nie jest zakazany dla dzieci,kobiet i kazdego ponizej 35 roku zycia kto nie odbyl stazu w Wietnamie, jest idiotyczna. To w koncu film co ma bawic, a nie byc superrealistycznym obrazem masakry w wykonaniu 45letniego alkoholika sypiacego madafakami 95 razy na minute. I jak mam traktowac serio film, w ktorym ten sam gosc po raz czwarty ratuje swiat przed terrorystami? :P
edit: a za bluzgi przepraszam, klne tylko jak mnie cos naprawde wkurza/irytuje.
Żeby mi to było ostatni raz! :)
Ostatnio obejrzane:
Heat - 11/10
03-07-2007, 12:55
Ambasador białej rasy
akurat DH2 wyraźnie odstaje od DH1 i DH3. inny reżyser za kamerą i od razu widać różnice. absurd towarzyszył McCale'owi od urodzenia :) ale przy popisach w DH4 wcześniejsze wyczyny Willisa to manifest zdrowego rozsądku.
żeby nie było, że się nie zgadzam: masz rację, Deckard, ocenianie filmu zanim się go obejrzy to bezdenna głupota, świadcząca o upośledzeniu umysłowym osoby, która wypowiada podobne bzdury. świadom tej prawdy, zaryzykuje stwierdzenie, że DH 4 będzie gównianym filmem dla dzieci i młodych hakerów :) nie przekonuje mnie argumentacja, że to czadowa rozpierducha. trailer rozwiewa wszelkie nadzieje: brutalność i sarkazm (taki na serio, a nie one-liner rzucony do kamery), integralne składniki poprzednich epizodów, zostaną przysypane wrakami odrzutowców, helikopterów, radiowozów, dźwigów, ciężarówek i gruzami Kapitolów, wieżowców i autostrad. W tym całym apokaliptycznym chaosie zniknie to, co najważniejsze w DH - konfrontacja złego ze skacowanym.
brak R to koronny dowód, że film będzie gówniany :) mam gdzieś radosną rozpierduchę. JA CHCĘ POTU, KRWI i SMARU, a nie makijażu imitującego wysiłek.
03-07-2007, 13:21
悟
Deckard kompletnie nie zrozumiales tego co ja napisalem. Rdzeniem Szklanej Pulapki (nie chodzi mi tu o tytul!) nie jest wiezowiec z terrorystami, tylko McClane rzucony w sam srodek akcji, ktora dla niego jest zaskoczeniem i czyms cholernie niechcianym. Poza tym on ma bluzgac, ma palic i ma sobie popic, bo na tym opieral sie jego wizerunek w poprzednich czesciach i za to go wszyscy lubia. Bo jest czlowiekiem.
Co do DH4 mialem ogromne nadzieje, bo teraz sie po prostu nie robi juz tak swietnego kina. Ale brak kategorii R to jak brak samego McClane'a.
I nie kryje, jestem fanem Szklanych Pulapek, ale wlasnie Szklanych Pulapek a nie radosnych pierdol dla dzieci. Jesli nie pojmujesz czym jest DH radze zakonczyc ta dyskusje teraz.
-- Laozi
03-07-2007, 13:39
Cytat:akurat DH2 wyraźnie odstaje od DH1 i DH3. inny reżyser za kamerą i od razu widać różnice. absurd towarzyszył McCale'owi od urodzenia :) ale przy popisach w DH4 wcześniejsze wyczyny Willisa to manifest zdrowego rozsądku.
mi tam akurat wyraźnie odstaje DH3, który stawiam zdecydowanei poniżej 1&2.
03-07-2007, 13:54
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
A ja najbardziej lubię DH2 - za główny motyw muzyczny, bo poza tym cała trylogia prezentuje podobny poziom. :) Co do DH4, to zgadzam się z Manetką: też chcę krwi, potu i łez, a nie makijażu, ale co do efektowności pewnych scen, to gdyby 15 lat temu była taka technika jak dziś, DH1 czy 2 też miałyby masę nieprawdopodobnych akrobacji. Myślicie, że w tamtych czasach ostrzeliwanie wieżowca z helikoptera wyglądało realistycznie? Też było totalnym efekciarstwem. Dla nas wygląda bardziej realnie niż rzucanie samochodami, ale dwie dekady temu o rzucaniu nawet nie było co marzyć. Dlatego: brak prawdziwego wysiłku - totalne lamerstwo; brak przemocy - kiepsko, to film dla dorosłych czy nie?; brak przekleństw - szkoda, ale przeżyję; widowiskowe akrobacje - normalka w tej serii.
03-07-2007, 16:38
悟
SPOJLER!
W jednej scenie McClane pilotuje...helikopter... :?
-- Laozi
03-07-2007, 16:51
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Zacytuje tu jeden Dialog z DH2 Oddział SWAT podchodzi do jednego z Terrorstów który nagle wyłącza ruchome schody.
Deckard pyta się Terrorysty "hej dupku na kogo dla ciebie wyglądam
Terrorysta odpowiada : "na Kaczkę na strzelnicy" <--- Smaczny Head :D pach Deckard nie dożył do projekcji DH4 :P
03-07-2007, 19:52
悟
Ja mam lepszy.
Deckard, co wykrywacz metalu znajdzie szybciej? Gówno w twojej głowie czy ołów w dupie? :)
PS. To tak dla rozladowania napiecia, bez obrazy dla nikogo :)
-- Laozi
03-07-2007, 19:55
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Wykrywacz metalu reaguje na gówno?
03-07-2007, 21:11
悟
military napisał(a):Wykrywacz metalu reaguje na gówno?
To podchwytliwe pytanie bylo ;)
Oceniajac zdolnosci intelektualne rozmowcy McClane zadaje taka wlasnie zagadke. Bo uwaza ze rozmowca nie wie nawet tego :)
-- Laozi
03-07-2007, 21:16
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
Hitch napisał(a):SPOJLER!
W jednej scenie McClane pilotuje...helikopter... :?
Jeśli twierdzisz to na podstawie trailera to już zostało to wyjaśnione, że to bullshit. Przyjrzyj się - prowadzi ciężarówkę :)
Aktualnie rządzi: ja
03-07-2007, 22:07
悟
Mush Room czy mowilbym SPOJLER! gdybym dawal cos na podstawie trailera? Za kogo ty mnie masz? :)
Mowie to napodstawie kawalka sceny ktora mialem nieszczescie widziec.
A mowa wczesniej byla o mysliwcu i sam mowilem ze John nie pilotuje mysliwca :)
-- Laozi
03-07-2007, 22:09
|