Die Hard (1988-2013)
Mr. Mental zaraz się wypowie, spokojnie... i ostrzegam, że nie będzie konstruktywnie.

Odpowiedz
Mental napisał(a):Hitch, kurestwo totalne dla dzieci! kurwa, jestem wściekły jak ch***. zaraz coś rozpier**** w pizdu!
Powiedz mi tylko, czy kategoria R jest w stanie uczynic film zdatnym do ogladania?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
nie. nie ma szans. uwierz mi - ten film jest tak nakręcony, że szkoda gadać... albo mają w magazynie wycięte sceny, których nie zamieścili, i na potrzeby wydania dvd przemontują totalnie cały film, albo pipa. żenada w każdej sekundzie.

Odpowiedz
Mush Room napisał(a):I pewnie po obejrzeniu też będziecie narzekali bo macie tak w zwyczaju.

Heh..

Mental napisał(a):kurestwo totalne dla dzieci! kurwa, jestem wściekły jak ch***. zaraz coś rozpier**** w pizdu!

Z tego co pamietam, szedles do kina ze swiadomoscia, ze idziesz na glupiego, zenujacego gniota, wiec skad te nerwy? ;)

Odpowiedz
No ponoc wszystkie dialogi byly krecone w R i w PG-13. A jakas firma wlasnie dorabia krew do scen akcji... (poroniony pomysl no ale za pozno na dokretki...)
--
Laozi

Odpowiedz
ja jutro sie odpowiednio wypowiem na dzisiaj już nie mam na to nerwów

Odpowiedz
Uratowaliscie mi 24 zl. Bo juz myslalem ze moze by pojsc na to do kina i sie przekonac :)
--
Laozi

Odpowiedz
ja kur.... 7 Euro na to gówno wyje..........m :evil:

Odpowiedz
7 Euro?! :lol:
Mush Room zostal oficjalnie zjedzony :)
--
Laozi

Odpowiedz
Widzę, że niektórzy trochę źle poszedli do filmu, albo spodziewali się po nim niewiadomo czego.

Zacznijmy od prostego sformułowania. Szklana Pułapka 4.0 nie ma nic wspólnego z poprzednimi częściami, poza głównym bohaterem. Jest to film reprezentujący całkowicie inny gatunek, nakręcony i zmontowany w sposób, który nie przypomina poprzedników itd. itp. Zresztą wszyscy widzieli zapowiedzi, a większość z was zapewne po paredziesiąt razy. Każdy kto ma rozum mógł bez problemu domyślić się, jakim filmem będzie DH4.0. Kiczowatym, w 3/4 renderowanym widowiskiem z niesamowitą ilością wybuchów i nierealnych z punktu widzenia fizyki akcji. W sumie tak można określić znaczną część wysokobudżetowego gówna, które teraz wchodzi na ekrany. Dlaczego więc DH mnie tak zauroczyła, a reszta nie? Odpowiedź jest prosta.
Przez cały film uśmiech nie znikał mi z twarzy, a każda następna scena jeszcze go poszerzała. Szklana Pułapka 4.0 to nic innego jak najlepszy pastisz wszelkich akcyjniaków, jaki kiedykolwiek powstał! John, który zawsze zachowuje spokój puentując wydarzenia śmiesznym tekstem, totalnie nierealne i pozbawione racji bytu w normalnym świecie sytuacje, będące tutaj na porządku dziennym.
Zresztą nie tylko ja odniosłem takie wrażenie, bo w kluczowych momentach cała sala zanosiła się rykiem (było to za głośne, aby można było to nazwać śmiechem) i nagradzała ekran gorącymi brawami.

Nie wiem kiedy zobaczę drugi taki film, na którym będę się tak śmiał.

Odpowiedz
Hitch napisał(a):7 Euro?! :lol:
Mush Room zostal oficjalnie zjedzony :)

I co, kurde, cieszy Cię to? :)

Mówiłem, że będą narzekali. Wy macie trochę dziwne podejście do takiego kina.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
My? My dziubasku mamy idealne podejscie do takiego kina. A ty nie masz podjescia do kina o ktorym mowimy tylko do bajek dla dzieci :)
(Mi tam rodzice puszczali Szklana Pulapke jak bylem maly ale niewazne :))
Po prostu nie ma rzeczy skladniowych dla Szklanej PUlapki nie ma Szklanej Pulapki. Najbardziej dziwiace jest to, ze letni blockbuster dla tepych Amerykanow ktorzy na brzmienie slowa FREEDOM maja erekcje, podciagasz pod nieglupie, stonowane jesli chodzi o ilosc absurdow, kino akcji starej szkoly.
Zapowiedzi i wsyzstko (sam sie dalem nabrac z poczatku) swiadczyly ze mam do czynienia z powrotem do kina akcji, rasowy oldskul na calego. Z tego co mowia ludzie, ze sie tak wyraze znajacy na rzeczy, gowno prawda.
Najgrosze ze teraz dzieci beda biegaly i mowily 'Ogladalem kino akcji starej szkoly' nie znajac prawowitej Szklanej Pulapki.

Panowie wezmy za bron i maszerujmy do Holywood i nakrecmy alternatywna wersje DH4. Gdzie ludzie gina, McClane krwawi, klnie jak szewc, chleje wodke po ślązacku, gdzie walczy z rownie staromodnym skurwielem jak on sam, gdzie wszystko dzieje sie w miare chermetycznym srodowisku z cala pewnoscia nie obowiazujacym na terenie calej Ameryki. Gdzie nie ma mysliwcow, le parkourowcow, hakerow i wszelkie ugladzenia dla dzieci polegly na podlodze montazowni. Gdzie Willis dumnie bedzie mogl wydrzec sie 'motherfucker!' bez strachu przed cenzorami.
--
Laozi

Odpowiedz
Mental napisał(a):Hitch, kurestwo totalne dla dzieci! kurwa, jestem wściekły jak ch***. zaraz coś rozpier**** w pizdu!

Teraz już wiem, że koniecznie muszę to zobaczyć 8)

Odpowiedz
Wycofuje sie z bronienia DH 4.0. Patch 4.1 niczego nie poprawi. Z "ikon dziecinstwa" zostal jeszcze rambo i indy, jak to zj.bia to odwiedze producentow z kalachem i na CNNie wyemituja wersje R tego co sie dzialo :P
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz
Hitch napisał(a):My? My dziubasku mamy idealne podejscie do takiego kina. A ty nie masz podjescia do kina o ktorym mowimy tylko do bajek dla dzieci :)
(Mi tam rodzice puszczali Szklana Pulapke jak bylem maly ale niewazne :))
Po prostu nie ma rzeczy skladniowych dla Szklanej PUlapki nie ma Szklanej Pulapki. Najbardziej dziwiace jest to, ze letni blockbuster dla tepych Amerykanow ktorzy na brzmienie slowa FREEDOM maja erekcje, podciagasz pod nieglupie, stonowane jesli chodzi o ilosc absurdow, kino akcji starej szkoly.

Dobrze, masz rację. To jest mój błąd, mówiąc, że to old skulowe kino akcji. Albo po prostu źle to zdanie sformułowałem. Chodziło mi o to, że po prostu takiego kina, zwyczajnego kina akcji, gdzie jest jeden przeciwko wielu, ale on i tak daje radę - zwyczajnie nie było. Teraz same roboty, średniowiecza, romanse i pseudo-horrory. Dlatego po prostu zajarałem się jak głupi - nie wiedziałem, że zobaczę współcześnie coś takiego, na czym zwyczajnie będę się dobrze bawił. Olać ten szybki montaż, olać pg-13, czy to naprawdę aż tak istotne? Jak działa, to działa, a tutaj działa :)

Cytat:Zapowiedzi i wsyzstko (sam sie dalem nabrac z poczatku) swiadczyly ze mam do czynienia z powrotem do kina akcji, rasowy oldskul na calego. Z tego co mowia ludzie, ze sie tak wyraze znajacy na rzeczy, gowno prawda.
Najgrosze ze teraz dzieci beda biegaly i mowily 'Ogladalem kino akcji starej szkoly' nie znajac prawowitej Szklanej Pulapki.

Szklaną Pułapkę mam w małym palcu - pierwszy seans zaliczyłem mając lat 8, bez wiedzy rodziców, bo by mi wyłączyli :) Ale ja po prostu wtedy jarałem się oglądając Moonlighting (Na wariackich papierach - wtedy to jeszcze na jedynce chyba leciało) i strasznie lubiłem Bruce'a Willisa, a jak się dowiedziałem, że tam on gra główną rolę, to nie mogłem sobie odpuścić. Hitch, proszę, nie obrażaj mnie mówiąc mi, że nie znam prawowitego Die Hard - do dzisiaj uważam trylogię (teraz już tetra) za najlepsze kino akcji. Po prostu ten film ma coś w sobie.
A teraz 17 lipca wychodzi box z trylogią na dvd w Polsce - bez wahania kupuję, bo wstyd się przyznać, że tego filmu w kolekcji nie mam.

Cytat:Panowie wezmy za bron i maszerujmy do Holywood i nakrecmy alternatywna wersje DH4. Gdzie ludzie gina, McClane krwawi, klnie jak szewc, chleje wodke po ślązacku, gdzie walczy z rownie staromodnym skurwielem jak on sam, gdzie wszystko dzieje sie w miare chermetycznym srodowisku z cala pewnoscia nie obowiazujacym na terenie calej Ameryki. Gdzie nie ma mysliwcow, le parkourowcow, hakerow i wszelkie ugladzenia dla dzieci polegly na podlodze montazowni. Gdzie Willis dumnie bedzie mogl wydrzec sie 'motherfucker!' bez strachu przed cenzorami.

Napisałem, że tego właśnie brakuje w tym filmie. Brakowało tej krwi i fucków - jasne, że tak. Ale twórcy pokazali, że da się zrobić ten film i bez tego, choć naturalnie na tym się traci. Czekam na dvd z R i zobaczymy co tam wtedy powiecie (ale z góry zakładam, że zdania nie zmienicie :) )

Nabazgrałem coś jeszcze w filmach zagranicznych.

Odpowiedz
Nie Mush Room. Nie, nie, nie, nie. Nie!
Jesli zamiast krwi i bluzgów wsadzaja do filmu mysliwce, kung fu, le Parkour i nastoletnich hakerow to to nie ma prawa sie nazywac Szklana Pulapka. Tez lubie Bruce'a Willisa ale nie bede slepo go bronil. Tak samo sam fakt ze ejden przeciw wszystkim nie wystarczy zeby film byl dobry. Bo jeden przeciw samolotom, helikopterom, samochodom i komandosom to juz nie jest okej.
I montaz oraz PG-13 jest istotne. Czy operator jedynki szarżował? Czy dwojka byla zmontowana jak teledysk? Czy w trojce przewazaly cyfrowe efekty specjalne? NIE!
--
Laozi

Odpowiedz
Wspominałem, że to najbardziej przesadzona ze wszystkich części. Niektóre motywy wywoływały uśmiech na twarzy, ale kurde, dobrze się bawiłem i tyle.

Jestem skłonny się z Tobą zgodzić. Może moja pierwsza wypowiedź była zbyt entuzjastyczna. Teraz może nie nazwałbym tego filmu rewelacyjnym, ale co najmniej przyzwoitym i dobrym kontynuatorem. Zdania nie zmienię, koniec i kropka. Mi się podobało :)

A najbardziej mnie boli, że tego filmu nie widziałeś, a razem z Mentalem najbardziej na niego jedziecie :)

Odpowiedz
A wiesz czemu go nie widzialem? Bo mam dosc gówien dla dzieci. Mialem wielkie nadzieje do tego filmu i mialem nadzieje ze to BEDZIE Szklana Pulapka. Ale to nie jest Szklana Pulapka!
To przygody Jamesa Bonda na emeryturze. Sram na Jamesa Bonda i wszystkich superbohaterow! Bokiem mi to juz wychodzi.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Ale to nie jest Szklana Pulapka!
To przygody Jamesa Bonda na emeryturze. Sram na Jamesa Bonda i wszystkich superbohaterow! Bokiem mi to juz wychodzi.

A numery lotka też potrafisz przewidzieć?

Odpowiedz
Nie no, było nie było, Hitch ma trochę racji. Niektóre motywy nadawałyby się do Bonda.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon