6/10 ale z Cumberbatcha chętnie zobaczę w kolejnych filmach MCU
16-09-2017, 19:15
|
Doctor Strange (2016)
|
|
Wreszcie nadrobiłem Strange'a i zgodnie z przewidywaniami - nie urwało i nie zaskoczyło :) Najbardziej rozczarowałem się scenami akcji, po zwiastunach myślałem, że twórcy sobie zaszaleją i otrzymam najfajniejszy film Marvela pod tym względem. Tymczasem zakrzywianie światów lepiej wychodziło Nolanowi. Jedyne co mi się wbiło w pamięć to końcówka i rozwiązanie, które pozwoliło Strange'owi zrobić to co zrobił :) No ale taką kreatywnością powinien kipieć cały film, a nie ostatnie 10 minut. Pomijam fakt, że końcowy boss jest jedną wielką, pkselowatą sraką na miarę Parallaxa z Green Lantern.
6/10 ale z Cumberbatcha chętnie zobaczę w kolejnych filmach MCU
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
16-09-2017, 19:15
Powtórka niczego nie zmieniła. To wciąż nieangażujący remake Green Lanterna (na szczęście nieco od niego lepszy) z przekombinowanymi (i nudnymi jak cholera) scenami akcji,, który ratuje tylko Cumberbatch, pierwsze 30 minut i kilka scen. Na dokładkę irytują niedorobiona kalka muzyki ze Star Treka i Mikkelsen jako random Marvel villain #634.
4/10 07-03-2018, 02:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2018, 02:42 przez Gieferg.)
Scott Derrickson powróci jako reżyser przy okazji sequelu :)
https://www.comingsoon.net/movies/news/1017255-scott-derrickson-returning-to-the-directors-chair-for-doctor-strange-2
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
12-12-2018, 01:53
Meh, do Strange'a przydałby się ktoś kto naprawdę ma wyobraźnię do tworzenia fantastycznych magicznych światów
12-12-2018, 10:53
Dr Strange to nie jest zly film, ale jak pokazalo Infinity War ta postac idealnie sie sprawdza jako postac drugoplanowa uczestniczaca w jakichs wielkich wydarzeniach. Dlatego mimo, ze lubie solowy film, to nie widze powodu by robic druga czesc.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 12-12-2018, 11:08
Lubię Strange'a ale Derrickson powinien zostać wymieniony tak samo jak Reed i Coogler.
12-12-2018, 11:14
Powód, żeby robić drugą część chyba jest dość duży. Nie chodzi o samego Strange'a, bo jego pewnie wiele nie rozwiną. Drugiego Starka to kino prędko nie zobaczy raczej. Myślę, że Doktor2 będzie miał za zadanie solidnie rozwinąć wątek tej całej magii i multiwersum.
Mnie to szczerze mówiąc nie przekonuje. Trochę podobnie miałem z komiksami. Im bardziej to komplikowano, im dalej szło w wszystko w kierunku totalnej abstrakcji, tym trudniej się angażowałem. Pewnie, że tam trafiały się spoko historie, ale jednak oddalałem się od tego cudacznego świata. Z MCU mogę mieć podobnie. Wprowadzenie kosmosu Marvela było spoko, sama postać Strange'a też. Jednak nie wiem, czy krok dalej w jego klimaty będzie znośny. Na pewno pomaga tutaj sam aktor i jego rola, ale nie jestem ogólnie przekonany. Z drugiej strony co Marvel ma robić innego? Może w sumie kończyć, ale chyba koniunktura za dobra.
.
12-12-2018, 11:52
Wiadomo, ze po End Game najlepsza rzecza jaka Marvel moglby zrobi to zakonczyc MCU. Niestety chajs musi sie zgadzac i beda dalej to ciagnac.
Directed by James "THE KING" Cameron 12-12-2018, 12:04
Mi się wydaje, że oni właśnie za bardzo hamują tę postać. Strange powinien dostać naprawdę fajny, wizualnie kwaśny (próbka już była, ale jedynie narobiła smaku) film ze stworami jak od del Toro. Na to jednak raczej szans nie ma, bo obecne przewrażliwione dzieciaczki płakałyby w kinie ;)
12-12-2018, 12:11
Nie zgadzam sie co do tego, że Endgame powinno być finałem. Patrząc po postaciach i zapowiedziach to właśnie 4 Faza zapowiada się najciekawiej. Eternals, dalsza eksploracja mitologii Stranga (Nightmare!), Kree, Skrulle, Adam Warlock, prawdopodobnie Nova czy Moon Knight. Pałeczke przejmą też bohaterowie drugiego planu, niektórzy moim zdaniem mają większy potencjał niż ci pierwszoplanowi.
Jestem bardziej podekscytowany filmami Fazy 4 i 5 (oraz serialami!) niż wszystkim co w temacie MCU powstało do tej pory. 12-12-2018, 12:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 12:15 przez Kuba.)
Serialami? Odkąd Marvel podzielił się na dwa osobne byty to nic nie zapowiada, by serialami sobie zawracać głowę w kontekście MCU (niestety).
12-12-2018, 12:42
A potwierdzone seriale o Lokim, Scarlet Witch i Visionie, Falconie i Winterze to co jak nie MCU?
12-12-2018, 12:43
Ktos naprawdę interesuje sie tymi serialami? Nawet jesli beda polaczone z MCU.
Directed by James "THE KING" Cameron 12-12-2018, 12:44
Co jest w tym dziwnego? Fajne postacie które nigdy nie miały odpowiednio dużo czasu, spory budżet i pewnie większa swoboda niż w kinie. Na dodatek po przejęciu X-Men pojawiły sie plotki, że w Scarlet zadebiutuje nowa wersja Magneto.
Najmniej potrzebny wydaje sie Loki, ale nie wierze aby dla samego Hiddlestona 3/4 tego forum go nie obejrzało. 12-12-2018, 12:47
W te zapowiedziane seriale uwierzę jak powstaną, a i tak prędzej bym się nastawiał na jakieś krótkie jednosezonówki.
No i te produkcje mnie zainteresują tylko jeśli będzie za nie odpowiadał Feige ze spółką, a nie jakieś marvelowe przydupasy. Dla zainteresowanych: How the Marvel Cinematic Universe Left Its TV Side Behind 12-12-2018, 13:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 13:11 przez Badus.)
Te seriale mają sporą szansę mieć ciekawych ludzi za kamerą plus porządny budżet (to raczej na pewno, nie pozwolą sobie by platformę Disney+ reklamowały jakieś tanioszki), czyli coś czego reszta seriali pseudoMCU nie miała :)
12-12-2018, 14:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 14:11 przez Mierzwiak.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021) | Mierzwiak | 380 | 51,201 |
08-09-2022, 22:18 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Captain America: Civil War (2016) | Pelivaron | 1,203 | 190,506 |
07-11-2021, 18:31 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |