Empire Of The Sun
Polski też niczego sobie:
[Obrazek: 609_Imperium_slonca.jpg]

Odpowiedz
(02-07-2024, 09:38)Scheckley napisał(a): Wiadomo nie jest to topka filmów Spielberga

Jest jak najbardziej.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(02-07-2024, 09:38)Scheckley napisał(a): Subiektywnie zaś to wciąż dla mnie ważny film, od kiedy obejrzałem go ponad 20 lat temu na Polsacie, jestem jego wielbicielem.

Stary, pamietam to, Polsat pokazywal EOTS w sobote, albo "swiateczna" niedziele. Mialem w planach seans, bo to byl czas, ze kino bylo dla mnie wszystkim, ale wyskoczyl mi spontaniczny wypad na wiejska dyskoteke - mowie o takim hardkorze z PGR w tle Uśmiech

Owa dyskoteka miala na pietrze bar z typowymi w tamtych latach siedziskami "przedzialami" i uciorany podjadalem klasycznego polskiego burgera (bula z sezamem i kawalkiem mielonki zalana sosem oraz kilogramem surowki), i ogladalem koncowke Empire zalujac, ze nie zostalem w domu, bo zajebisty film mi uciekl. Ot, pogadac sobie chcialem, heh.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
>kiedy przegapiasz zajebisty film przez wiejską zabawę w jakiejś tancbudzie
[Obrazek: rnwc10qopmg71.jpg]
Uśmiech

Odpowiedz
Hahaha Uśmiech
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(02-07-2024, 17:42)Mefisto napisał(a):
(02-07-2024, 09:38)Scheckley napisał(a): Wiadomo nie jest to topka filmów Spielberga

Jest jak najbardziej.

Ja bym powiedział, że momencie premiery to był nawet jego najsłabszy film. Dopiero 2 lata później pałeczkę przejęło Always.

Odpowiedz
O "Always" to Spielberg chciałby w ogóle zapomnieć Język BTW odarcie tego filmu z wojennego klimatu pierwowzoru i zamienienie wojskowych lotników na strażaków-lotników (?) uwaliło ten film na samym początku. Jako dziecko widziałem fragmenty i zastanawiałem się: "no, ale o co chodzi? Pożar do nich będzie strzelał czy co?".

Odpowiedz
(03-07-2024, 06:49)Kryst_007 napisał(a): Ja bym powiedział, że momencie premiery to był nawet jego najsłabszy film.

[Obrazek: 1DfFU0y1qaGPPStL.jpg]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości