Escape from L.A.
Ciągle wymaga to interwencji lekarza. :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Kurcze, nie oglądałem tego filmu jeszcze, bo z góry uznałem, że nie warto, ale jedynka to kult nad kulty, więc dam szansę :)

Odpowiedz
(25-06-2012, 00:39)Mefisto napisał(a): Przede wszystkim był pomysł na ostateczną część trzecią, w której Snake ginie. Myślę, że to by było coś - o ile rzecz jasna Carpenter poszedłby bardziej w klimaty jedynki (głównie jej początku), aniżeli dwójki.

Tylko jakby wyglądała "trójka" skoro Snake "wyłączył" Ziemię?

A w ogóle to o ile "Ucieczka z Nowego Jorku", mimo że się bardzo postarzała, mi się podobała i dalej podoba, otyle "Ucieczka z L.A." to dla mnie koszmar. Do tej pory nie wiem czy traktować to jako sequel, czy auto-remake? W sumie scenariusz jest kalką "jedynki", tyle że głupszą.
I np. ten mecz koszykówki uważam za jakąś parodię. Nie wspominając o totalnie bezjajecznym badguy'u Che Guevara wannabe. I te efekty specjalne. Są tak okropne. W "jedynce" wierzyłem, że jestem w Nowym Jorku mimo, że za pierwszym razem ciągle czekałem na tę głowę Statuy Wolności na środku ulicy. Za to w "dwójce" ani przez moment nie uwierzyłem, że to L.A.
Niestety dla mnie ten film, dobitnie pokazywał jak się staczał John Carpenter co zostało "pięknie" uwieńczone w "Ghosts of Mars".

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(25-06-2012, 17:15)Lawrence napisał(a): Tylko jakby wyglądała "trójka" skoro Snake "wyłączył" Ziemię?

Akcja działaby się za dnia, Snake tańczyłby w kółeczku z psychodelicznymi dziećmi, a potem je zjadał :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:Tylko jakby wyglądała "trójka" skoro Snake "wyłączył" Ziemię?

Trzecia część serii miała nazywać się Escape from Earth.

Odpowiedz
Ja też lubię sequel, co prawda nie jest tak dobry jak NY i nie tak mroczny, ale daje radę. Z jajem zrobiony, teksty rozwalające i niektóre sytuacje. Np. z fałszywym dyskiem, prezydent odpala, a tu jakieś farmazony i mówi "Świetny dowcip", na co Snake "No". Podoba mi się całość, prócz sceny z chirurgiem i wątkiem tego 'samochodziarza", co w L.A za kobietę robił, reszta jest kozacka, może być. Surfowanie też niezłe i fajna muzyka wtedy leci. 7/10, dobre. Polecam wersję VHS, bo tam czyta Lucjan Szołajski i nieźle wymiata. W TVN czyta Brzostyński, notable dobry lektor, ale jakoś wolę wersję ITI.

Odpowiedz

Odpowiedz
Fajnie jest tchnąć w dziadka trochę życia za pomocą muzyki >>

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon