Exodus: Gods and Kings (2014)
Kolejne podejście do tematyki starotestamentowej:

Aż się boję że po zarżnięciu Robin Hooda, Scott to samo zrobi z Mojżeszem.

Oczywiście może też wyjść mu kolejne Kingdom of Heaven, więc póki co dopisuję do listy oczekiwanych, mimo że Bale, przynajmniej wyglądający tak jak w tym zwiastunie mi średnio pasuje.

Odpowiedz
Nie wygląda to jakoś szczególnie interesująco. Mi również Bale nie pasi, może w gotowym filmie wypada lepiej. W każdym razie spokojnie czekam na kolejne zwiastuny i pierwsze opinie, jak będą niezłe to może nawet zapłacę Ridleyowi - kino sandałowe nawet lubię.

Odpowiedz
Trailer wygląda słabo ale dla Weaver i Bale'a obejrzę.

Nabrałem ochoty na powtórkę Księcia Egiptu.

Odpowiedz
A niech stracę, już dawno nie widziałem czegoś epickiego...Czekam !!! Trzeba będzie w końcu przypomnieć sobie wersję reżyserską Królestwa Niebieskiego Oczko

Odpowiedz
(10-07-2014, 13:20)Juby napisał(a): Nabrałem ochoty na powtórkę Księcia Egiptu.
Mam to samo, ale z powodu Noah, nie Exodusa. Może to początek nowego trendu w kinie? Może teraz będziemy zasypywani filmami czerpiącymi z Biblii?

Odpowiedz
Skoro już jesteśmy w temacie - znacie jakieś naprawdę dobre filmy oparte na Biblii? De facto widziałem tylko te opowiadające o Jezusie (w tym jeden taki, w którym Jezus na końcu w dżinsach popierdzielał przez miasto, spoko), no i ostatnio Noah, a może są jakieś starsze, dobre produkcje oparte właśnie na Starym Testamencie?

Odpowiedz
No to np. - ta sama historia.
http://www.filmweb.pl/film/Dziesi%C4%99cioro+przykaza%C5%84-1956-31501

Można dokleić posty z tematu "trailery"? Uśmiech

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(10-07-2014, 13:47)raven.second napisał(a): Może to początek nowego trendu w kinie? Może teraz będziemy zasypywani filmami czerpiącymi z Biblii?
Byłoby fajnie, gdyby pojawiały się produkcje w klimatach pierwszej połowy "Noego". Jednak biorąc pod uwagę zarobki tego filmu, kontrowersje wokół niego oraz to, że cymbały z Paramount Pictures nie potrafiły go wypromować, to w to wątpię.

Szkoda, bo może wtedy byłaby jakaś szansa na 'wskrzeszenie' adaptacji "Raju Utraconego" od Proyasa, na którą tak czekałem..

(10-07-2014, 14:05)Bogdan napisał(a): może są jakieś starsze, dobre produkcje oparte właśnie na Starym Testamencie?
"Dziesięcioro przykazań" z lat 50, z Hestonem jako Mojżeszem. Oglądałem to bardzo dawno temu, ale mi się podobał. Klasyka. Może powtórzę w najbliższym czasie.

Co do trailera, to mi się podoba. Takie klimaty "Gladiatora"/"Królestwa Niebieskiego", więc jeśli FOX tego Scottowi nie potnie, to może wyjść coś ciekawego (albo gniot). Forma Scotta to taka sinusoida, więc trudno określić. Co do często pojawiającego się narzekania, że biali grają Egipcjan - Who cares?
Jakby nie grały w tym gwiazdy, to pewnie nikt by na to nie spojrzał, a w Hollywood nie ma chyba zbyt wielu egipskich gwiazd.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ale tu nie chodzi już o to że biali grają Egipcjan, a o to że to ch*jowo wygląda. Jak dla mnie to biały może grać nawet murzyna, ale niech go przynajmniej ucharakteryzują w ten sposób żebym uwierzył że jest to murzyn. Tutaj to wygląda jak by się wyrwali z lat 50, a nie wierzę że w tych czasach nie da się za pomocą charakteryzacji zarówno praktycznej jak i cyfrowej "zmienić" rasy aktora.

Ale cała reszta wygląda całkiem spoko. "Królestwo Niebieskie" średnio mi się podobało, ale "Gladiatora" uwielbiam, więc liczę raczej na większe podobieństwa z tym filmem. No i scenariusz... ostatnimi czasy Scott ma z nim poważny problem.

Odpowiedz
Mimo alergii na katobrednie obejrzałem ten zwiastun z niekłamaną przyjemnością. Obsada bomba, wizualia wiadomo, jak to u Scotta (ostatnie ujęcie masakryczne), więc jeśli coś stoi tu pod znakiem zapytania to wiadomo, scenariusz i ewentualne zawarte w nim przesłanie. Niepokoi zwłaszcza to, że w Prometeuszu również poruszano temat boga/bogów oraz wiary, i poza jakimiś płytkimi banialukami Scott nie miał wtedy nic do powiedzenia.

Do kinę idę na bank, chociażby dla obsady i kadrów.

Odpowiedz
Obsada wiadomo jak najbardziej zachęcająca, ale z drugiej strony jakoś mnie ten trailer nie ruszył. Tym bardziej, że znam już tę historię na pamięć i akurat jeżeli o nią chodzi to kina stworzyło naprawdę parę klasyków.
Dochodzą do tego jeszcze ostatnie filmy Scotta, które wiadomo jakie były. W sumie od Gladiatora byłem na każdym filmie Scotta w kinie, ale nie wiem czy w przypadku Exodus jednak sobie nie zrobię przerwy.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zapewne ucieszy was ta wiadomość. Film będzie dubbingowany.

Hip hip... meh..
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No, ale teraz to już standard. Zresztą i tak u nas nie jest tak źle - w Niemczech wszystko jest dubbingowane. W telewizji praktycznie każdy film czy serial tak wygląda, że jest dubbing. Dramat. A co ciekawe Niemcy już nie wyobrażają żeby mogło być inaczej.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Na tym "klubie miłośników dubbingu" pewnie "robią pod siebie" na każdy taki news.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No to wiadomo jaka kategoria wiekowa idzie w parze z Dubbingiem w naszym kraju Język

Odpowiedz
Sugerujesz że brałeś pod uwagę możliwość by kosztujące pewnie ze 200 mln dolarów widowisko biblijne miało kategorię R?

lol

Odpowiedz
(20-08-2014, 12:40)Predator895 napisał(a): No to wiadomo jaka kategoria wiekowa idzie w parze z Dubbingiem w naszym kraju Język

Pytanie jak pokazać masowe zabijanie dzieci, płci męskiej i...
rzekę krwi, bez krwi Oczko

Odpowiedz
A jak to pokazano wcześniej? Ściany chałup i dziecięce piski w środku. Z rzeką krwi to już w ogóle żadnego problemu nie widzę. Poza tym wg amerykańskich standardów możesz pokazać dziecku dekapitację tępą łyżką i nie ma żadnego problemu, zupełnie inaczej niż z widokiem cycków - 2 sekundy cyckowego horroru i każde dziecko zmienia się w bezwzględnego socjopatę.

A jeśli chodzi o sam film to zapowiada się na potworną nudę. Historia jest tak bogata, że jest jeszcze milion nieopowiedzianych "historii", ale nie, będziemy 10ty raz tłuc to samo, tylko teraz bez cycków i z vege, gey friendly Yahweh! - FU R. Scott!

Podczas castingu do filmu chyba dopasowanie do roli nie stanowiło żadnego kryterium, już mogli by przestać udawać i obsadzić Russela Crowe, ewidentnie widać, że bez niego wpadli w popłoch i brali każdego białasa który miał akurat wolny termin w kalendarzu.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Ale zauważ, że "nie wolno" pokazywać krwi. Bądź jakieś ledwowidoczne minimum.
A tu będzie największe stężenie krwi w historii kina.

Czy to nie jest komiczne?

Co do cycków. Oczywista, oczywistość i chyba nikt jeszcze nie doszedł do tego, czym powodowana jest ten debilizm. Mordowanie może być, kobiece ciało- SZATAN! DEWIACJA!

Odpowiedz
(21-08-2014, 13:11)shamar napisał(a): Ale zauważ, że "nie wolno" pokazywać krwi. Bądź jakieś ledwowidoczne minimum.

No ale to się tyczy krwi wyciekającej z ludzi podczas aktów przemocy, a nie że krwi ogólnie, nie?
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości