-- Laozi
24-08-2011, 22:25
|
Expendables II (reż. Simon West) 2012
|
|
No tak, zapomniałem dodać "z pamięci". Poza tym, mówimy o ikonach - ludziach rozpoznawanych nawet w sytuacji, w której ktoś nie widział z danym aktorem żadnego filmu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 24-08-2011, 22:25 (24-08-2011, 22:18)Hitch napisał(a): Jet Li tak samo się napracował (a nawet bardziej) co Arnold i Sly Z tym że bardziej to bym dyskutował, ale nie chce się tu licytować kto więcej a kto mniej. Masz swoje zdanie i fajnie. Jednak bardziej ikoną kina akcje jest dla mnie Arni i Sylwek, chociasz z Jetem Li to widziałem np Lethal Weapon 4,Romeo Must Die, Hero, Kiss of the Dragon i Danny the Dog. (24-08-2011, 22:25)Hitch napisał(a): No tak, zapomniałem dodać "z pamięci". Akurat w przypadku Sammo Hung tak było :) 24-08-2011, 22:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2011, 22:28 przez Kinomaniak.) (24-08-2011, 22:26)Kinomaniak napisał(a): chociaszJasne:) Ale bzdurna dyskusja. Proponuję ignorantom zakończenie dyskusji, bo Hitch ma rację. Jet jest dobry, tylko dziwi mnie, ze chce dalej grać w tych niezniszczalnych. Ach, wiadomo- kasa.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 24-08-2011, 22:30 (24-08-2011, 22:30)Danus napisał(a): Jasne:) Będziemy sobie teraz wytykać błędy w pisowni ? Jeden belfer tutaj chyba wystarczy ;) Cytat:Proponuję ignorantom zakończenie dyskusji, bo Hitch ma rację. Gdzie ty tu ich widzisz ? ale argument by dyskusje zakończyć rzeczywiście zabawny 24-08-2011, 22:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2011, 22:35 przez Kinomaniak.)
Ale ja nie przeczę, że oni są większymi ikonami. Twierdzę, że Jet Li napracował się w swoich filmach nieproporcjonalnie bardziej w stosunku do swego ogólnie umniejszanego statusu. Chociażby tym, że w momentach, kiedy Arnie ze Slajem dostawali dublerów i kaskaderów, bo mogą niechcący dostać kopa w łeb, Jet Li się dopiero rozkręcał i pokazywał co potrafi.
-- Laozi 24-08-2011, 22:33 Cytat:Lubisz wczesnego Seagala, a to jest kino kopane pełną gębą. Umiarkowanie lubię jakiegokolwiek Seagala. W sumie z wczesnego tylko Out for Justice. Cytat:Nikt nie wymaga od Ciebie znajomości wg alfabetu azjatyckiego kina kopanego. Ja od siebie nie wymagam jego znajomości w ogóle :P Widziałem swego czasu trochę filmów, jak jakieś Pijane mistrze czy cała twóczość Bruce'a Lee z której strawne jest dla mnie tylko Wejście Smoka, które już w zasadzie nie jest azjatyckie. Na więcej nie mam ochoty. Cytat:Tylko po co obnosić się z tym, i to w tak prymitywny, bezowocny sposób Po to, bo nie można powiedzieć, że się nie zna jakiegoś Donnie Yena (którego nie zna w Polsce zapewne nikt kto się nie interesuje kinem kopanym) żeby się zaraz nie doczepili jacyś eksperci. No bo jak to, przecież on zagrał w Hua Pi 2, Jian guo da ye i Saat saat yan, tiu tiu mo, jak mogę go nie znać?! Mogę i dobrze mi z tym. Cytat:Równie dobrze ja mógłbym wejść do tematu o nowym Conanie, który widzę, że bardzo przypadł Ci do gustu, i napisać, że "już wiem, czemu nie oglądałem nowego Conana - bo mam gdzieś ten film". Tylko... no właśnie. Tyle że ja się tu wypowiadam w temacie o filmie na który czekam jak na mało co i który z pewnością obejrzę. Widziałeś mnie w tematach o filmach z Donnie Yenem (o ile w ogóle są takie na forum?). A po premierze nie rzucę się na filmy z Donnie Yenem tak jak nie rzuciłem się na filmy z Jetem Li po jedynce. Nie wiem na jaką cholerę było się czepiać stwierdzenia, że wisi mi gościu bo go nie znam, ale skoro już się ktoś czepnął to proszę - macie wyjaśnienie. Starczy? 24-08-2011, 22:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2011, 22:51 przez Gieferg.)
Hitch ok napracował się ale i tak dla przeciętnego zjadacza popcornu jeśli chodzi o kino akcji więcej znaczy Arni i Sylwek niż Jet Li, poza tym oni w swoim najlepszym okresie byli na takim topie że Jet Li może tylko o tym pomarzyć i raczej nigdy czegoś takiego nie osiągnie za swojego życia.
(24-08-2011, 22:40)Gieferg napisał(a): Po to, bo nie można powiedzieć, że się nie zna jakiegoś Donnie Yena żeby się zaraz nie doczepili jacyś eksperci. No kurde po raz drugi się z nim zgadza, co się ze mną dzieje ? (24-08-2011, 22:40)Gieferg napisał(a): Ja od siebie nie wymagam jego znajomości w ogóle :P Widziałem swego czasu trochę filmów, jak jakieś Pijane mistrze czy cała twóczość Bruce'a Lee z której strawne jest dla mnie tylko Wejście Smoka, które już w zasadzie nie jest azjatyckie. Na więcej nie mam ochoty. Może czas zacząć skoro nie doceniasz chociażby Drogi Smoka 24-08-2011, 22:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2011, 22:48 przez Kinomaniak.) (24-08-2011, 21:57)Kinomaniak napisał(a):(24-08-2011, 21:52)shamar napisał(a): "Nie znam". To było z cyklu sarkazm i facepalm, w jednym, więc to Ty masz kolejne punkty do bana... (24-08-2011, 22:09)Kinomaniak napisał(a): Ale właśnie szczerością co warto podkreślić , poza tym to samo napisał bym o stwierdzeniu shamar Masz ile? 15 lat? Pamiętasz jak pisałeś o "dorabianiu historii" i "czytaniu między wierszami"? Uświadomię Cie: nie posiadasz żadnej z tych zdolnosci. Może jak dorośniesz, przeczytasz swoje posty, to zaliczysz , zawiesniacze znów, "facepalma"
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 25-08-2011, 00:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2011, 00:27 przez shamar.) (24-08-2011, 22:40)Gieferg napisał(a): Tyle że ja się tu wypowiadam w temacie o filmie na który czekam jak na mało co i który z pewnością obejrzę. Widziałeś mnie w tematach o filmach z Donnie Yenem (o ile w ogóle są takie na forum?). Nvmd, dalej nie zrozumiałeś. EOT.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 25-08-2011, 03:11 (25-08-2011, 00:22)shamar napisał(a): punkty do bana... A to prowadzicie jakąś klasyfikacje ? Ranking FIFA ? :) Cytat:Masz ile? 15 lat? Oto samo zapytał bym ciebie Cytat:Pamiętasz jak pisałeś o "dorabianiu historii" i "czytaniu między wierszami"? Uświadomię Cie: nie posiadasz żadnej z tych zdolnosci. I cieszy mnie to, naszczęście ty te umiejętności posiadłeś i to mi wystarczy za potwierdzenie PS. Widzę że zamiast poważnie dyskutować o filmie, niektórzy na forum KMF wolą siać zamęt, rozmywać temat i obrażać innych. Zaczynam się zastanawiać ile osób tutaj naprawdę ogląda filmy i chce o nich normalnie rozmawiać, bo chyba tylko nieliczna garstka. A reszta to niestety ludzie niedorozwinięci umysłowo (sorry jeśli ktoś poczuł się urażony), dla których jednym argumentem jest np to że Hitch ma racje. A gdy ktoś przedstawia swoje zdanie, nawet kontrowersyjne to takie osoby niestety nie umieją tego uszanować, przyjąć do wiadomości i zakończyć temat w stylu ''Ok ty wiesz swoje, ja wiem swoje i niech tak będzie.'' Bo przecież nie może się obejść bez dogryzania i złośliwości, czy tak ? I widocznie niektórzy tutaj nie potrafią rozmawiać z drugim człowiekiem na poziomie, bo niestety osiągnięcie czy też zwykłe zbliżenie się do tego poziomu jest dla nich za trudne i zbyt skomplikowane. Sorry pytanie mnie o wiek, też jest nie na miejscu i jest jak postrzał we własną głowę. Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś ma 14 lat czy 50 lat, ważne co w danym temacie ma do powiedzenia. Nie będę pisał że jestem pełnoprawnym obywatelem tego kraju i człowiekiem posiadającym świadomość polityczną, bo to jest oczywista oczywistość. No ale taki shamar co się naoglądał Nieśmiertelnego, pewnie nie wie co to znaczy. 25-08-2011, 12:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2011, 12:55 przez Kinomaniak.) (25-08-2011, 17:00)Phil napisał(a): Kinomaniak - sam to wszystko prowokujesz Jeśli już poruszyłeś temat prowokowania i prowokacji to pozwól zabrać mi głos. W tej kwestii to wymienił bym właśnie ciebie Phil, następnie shamar, patyczek, Mental a w mniejszym stopniu ostatnio Mefisto i military. Jak ktoś się jeszcze mi napatoczy, to oczywiście nie omieszkam i o nim wspomnieć :) (25-08-2011, 17:00)Phil napisał(a): Po drugie jeśli byśmy kończyli temat w stylu ''Ok ty wiesz swoje, ja wiem swoje i niech tak będzie.'' to przestałbym nazywać to forum DYSKUSYJNYM. Są pewne momenty w dyskusji nie wiem czy wiesz gdy warto by było właśnie w ten sposób to zakończyć. A co do ''forum dyskusyjnego'' to chyba obaj rozumiemy inaczej to pojęcie, poza tym od jakiegoś czasu w tym np temacie nie widzę owej dyskusji na poziomie. Jest za to sporo dogryzania, złośliwości że o obrażaniu nie wspomnę (25-08-2011, 17:00)Phil napisał(a): Powiedział człowiek, który przed chwilą rzucił jakąś aluzję do mojego wieku w temacie o Natalie Portman. Żałosne. Cytat:Nie zapytam ile masz lat, bo nie jestem taki ale ta wypowiedz dużo mówi. Tylko zauważ że ja zaznaczyłem że nie będę taki i cie oto nie zapytam, sam podałeś swój wiek - sorry pudło 25-08-2011, 17:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2011, 17:24 przez Kinomaniak.) (25-08-2011, 17:18)Phil napisał(a): Widzę, że taktownie przemilczałeś to co powiedziałem o wieku i poziomie dyskusji : ). Otóż nie, człowieku który wyznaje miłość do totalitarnej Anglii z filmu VforV :) Podobno prawdziwego mężczyznę poznaje się nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy. Więc kończę tutaj tą jałową dyskusje na ten temat 25-08-2011, 17:34
No już, dziewczyny, nie drapcie się. Trzymajmy się gdybania i pobożnych życzeń odnośnie Expendables 2 :)
-- Laozi 25-08-2011, 18:19
Wracając do tematu część zdjęć będzie kręcona w Chinach:
http://www.filmweb.pl/news/%22Niezniszczalni+2%22+zaw%C4%99druj%C4%85+do+Chin-77099
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
25-08-2011, 20:19
Dlaczego?
Jaki film, reżyser- tacy aktorzy:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 27-08-2011, 15:13
Jestem jak najbardziej za. Pod warunkiem, że Taylor Lautner zagra epizod w roli cioty prysznicowej walonej w dupe przez oddział birmańskiego commando.
27-08-2011, 15:20
W takim wypadku nie mam nic przeciwko :)
(27-08-2011, 15:13)Danus napisał(a): Dlaczego? ![]() Mówiłeś coś? :) 27-08-2011, 15:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2011, 20:29 przez Gieferg.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ted (2012) & Ted 2 (2015) reż. Seth MacFarlane | Lawrence | 92 | 40,583 |
22-03-2026, 20:39 Ostatni post: shamar |
|
| Expendables / Niezniszczalni | Gieferg | 413 | 87,741 |
08-01-2026, 11:20 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Expendables 2010 | vast | 335 | 69,025 |
11-01-2013, 01:57 Ostatni post: Gieferg |