Filmowe ciekawostki
After you are finished with the presentation, it's an ideal opportunity to compose the principle body of the article audit. The principle body is the place you will introduce your thoughts, contentions, claims Can Someone Do My Essay .

Odpowiedz
Mistrz!

Odpowiedz
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wiedzieliście, że najczęściej odznaczanym amerykańskim żołnierzem był... aktor? Audie Murphy - pamiętany głównie za sprawą występów w westernach, w tym w "The Unforgiven" Hustona. Zginął w katastrofie lotniczej w 1971.

[Obrazek: 640px-Audie_Murphy.jpg]

Odpowiedz
Co więcej w filmie "To hell and back", który jest ekranizacją jego autobiografii, zagrał samego siebie Uśmiech

Odpowiedz
(06-04-2023, 16:43)Kryst_007 napisał(a): Wiedzieliście, że najczęściej odznaczanym amerykańskim żołnierzem był... aktor?

Tak..
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(06-04-2023, 16:50)Kwasiboromir napisał(a): Co więcej w filmie "To hell and back", który jest ekranizacją jego autobiografii, zagrał samego siebie Uśmiech

Tak jak w "Dumie Narodu" produkcji Goebbelsa Oczko

Odpowiedz
Ale tam to grał Frederic Zoller, a tak jak napisałeś wychodziłoby że Audie grał w niemieckim filmie propagandowym Oczko

Odpowiedz
Chciałem to edytować by zaznaczyć, że chodzi o kogoś innego, ale akurat dziwnym trafem wyjątkowo nie mam przycisku edycji. Tak więc, nawet skasować nie mogę Język

Odpowiedz
O to widzę, że nie tylko u mnie znikneła możliwość edycji.

Odpowiedz
Odkurzę temat, a co.

Obejrzałem wczoraj słynny film "127 godzin" z Jamesem Franco. Za to dzisiaj obejrzałem ten polski film sci fi "W nich cała nadzieja". Nie planowałem by oglądać te dwa filmy w tym czasie, tak się złożyło. I nie ma w tym nic dziwnego. Ale jednak zauważyłem, że i jeden i drugi film mają wiele wspólnych elementów. Oto one:

Ostrzeżenie, ewentualne SPOILERY:

- podobny czas trwania filmu (ok. półtorej godziny)

- jest to w zasadzie teatr jednego/jednej aktora/aktorki. Cała intryga obraca się wokół jednej postaci. I zarówno Franco jak i Magdalena Wieczorek spisują się rewelacyjnie w swoich rolach

-fabuła przez lwią część czasu nie opuszcza jednej lokacji. W filmie Boyle'a - szczelina w kanionie. W filmie Biedronia - obóz głównej bohaterki i okolice.

- praktycznie jeden niepozorny błąd obu bohaterów jest przyczyną ich opresji

- w obu filmach w pewnym momencie główna postać zaczyna mierzyć się z problemem niedoboru wody

I na koniec:

Film Boyle'a oparty jest na prawdziwej historii.

Film Biedronia na początku podaje informację, że... to może być oparte na prawdziwej historii.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon