GOD IS A BULLET (reż. Nick Cassavetes)
Reżyser filmu o swoim filmie:

I’ve been trying to tell this great story for the last 18+ years. It’s tough, violent, has two flawed and fantastic characters, and absolutely pulls no punches. I love it! There’s nothing else out there like it, not even close!

Odpowiedz
Jestem fanem Monroe odkąd zobaczyłem ją parę lat temu w The Guest, Waldau też jest w porządku a Foxx potrafi dobrze zagrać mimo że nie ma startu do mojego ulubionego murzyna of all time czyli Denzela. Widzę nawet że w obsadzie są jeszcze January Jones i ex grubas a teraz koks Ethan Suplee.

Jestem ciekaw co z tego wyjdzie.

Odpowiedz
A czytaliście książkę, na kanwie której powstał ten film?

Odpowiedz
Sklepik.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Zajebiście. Oglądam po powrocie z kina z MI. Powinno styknąć tematycznie ;)

Odpowiedz
Super, to czekam na pięćdziesiąty odcinek serialu "Mental napala się na kino zemsty i kończy rozczarowany".

Odpowiedz
Hahaha :)

Mental, mam nadzieje, ze tym razem sie uda (ok)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho, ja też. Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym, żeby tym razem odpaliło. Crov też się nakręcił.

Odpowiedz
(14-07-2023, 14:36)Mental napisał(a): Bucho, ja też. Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym, żeby tym razem odpaliło. Crov też się nakręcił.

(12-05-2023, 15:08)Mental napisał(a): Stawiam moją reputację na szali.

Pamiętamy oczywiście :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nie oglądajcie tego filmu. Jest zjebany. Srogo zjebany. Zaczyna się naprawdę dobrze, sugerując, że będzie to poważny thriller zemsty (brawurowa selekcja muzy w prologu w scenie porwania dziewczynki sprzed marketu), ale potem dzieją się dziwne rzeczy. Końcówka już w ogóle odjeżdża w abstrakcyjne rejony. Stylistyka grindhousa wchodzi na pełnej i robi się z tego jakaś odrealniona rzeź, przypominająca radosną głupotę Tarantino z finału "Once Upon a Time in Hollywood". Wczoraj byłem tak smutny i wkurwiony, że musiałem najpierw się przespać, aby zluzować wora przed napisaniem komentarza. Gwoździem wpierdalającym mnie do trumny był dizajn eki złych psycholi. Normalnie jakby wyciągnęli ich wszystkich z "Uciekiniera" z Arnoldem i najnowszego "Mad Maxa". A idźcie wszyscy wpizdu i zostawcie mnie w spokoju.

Odpowiedz
Podsumujmy w pełni więc jeszcze

(12-05-2023, 14:51)Mental napisał(a): Snappik, zobaczysz, wyjdzie z tego badass, action-packed revenge classic. Będziemy ten film wspominać jeszcze długo po premierze.

[Obrazek: GIAB.ByStillPhotoDaniel-Daza-_38043-750x400.jpg]

(12-05-2023, 15:08)Mental napisał(a): Stawiam moją reputację na szali.

(12-05-2023, 16:13)Mental napisał(a): [Obrazek: xxxxx.jpg]
.

Odpowiedz
I was wrong. I was so wrong.

Odpowiedz
Jestem wstrząśnięty i zmieszany.

Odpowiedz
Jeszcze tylko dodam, że rola Jamiego Foxxa ładnie wpisuje się w ogólną kuriozalność tego filmu. Murzyn bez ręk, mieszkający w rozpadającej się chacie na środku pustyni, handlujący bronią, który kiedyś był szefem (???) bandy białych sekciarzy, ale teraz żyje sobie samopas na zadupiu. WTF?

Odpowiedz
Mental zalicza same wtopy ostatnio. Aż trzeba sprawdzić czy on nie podkoloryzowuje tych historii o murzynach.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: falling_down_douglas_squat.jpg?cb=1642543699]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Następny film o zemście będzie lepszy. Musi być.

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
Poczekajcie parę lat, będzie jak z "Prometeuszem" :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie będzie. Do "Adwokata", "Prometeusza" czy "Miami Vice" miałem ochotę wrócić zaraz po pierwszym obejrzeniu. Tutaj nie mam ochoty nawet myśleć o filmie.

Odpowiedz
(12-05-2023, 13:52)Snappik napisał(a): Wyczuwam kupę z tragifarsą w postaci komediowej eki porywającej dziewczyny. Przecież oni zachowują się i wyglądają jak rodzeństwo Pennywise'a. I jeszcze ten Foxx uwalony białkiem na środku pustyni... xD

jak dla mnie to coś pomiędzy 3 a 5/10 w porywach.

Nie dziękujcie
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon