GTA 6
To jest Vice City, czy Grand Theft Auto: Wakanda?

Odpowiedz
(05-12-2023, 09:24)simek napisał(a): Myślicie, że to 2025 oznacza, że już są na końcówce produkcji i można liczyć na premierę gdzieś w lecie? Czy raczej święta 2025 to pobożne życzenie i naprawdę wyjdzie we wrześniu 2026, bo oczywiście trzeba dopracować? Tak czy siak, to daje nam 12-13 lat przerwy od premiery GTA V, aż się wierzyć nie chce, że aż tyle zleciało :P

Ostatnio Rockstar celował bardziej w trzeci kwartał aniżeli lato. Raczej będzie to jesień, w okolicach października i listopada, choć chciałbym się mylić i chciałbym Q1, ale to raczej nierealne.

Co do stanu prac - jeszcze długa droga przed nimi, ale na pewno mają już porobiony content (mapy, modele, audio itd.). To nad czym teraz mogą pracować to głównie gameplay oraz technologia. Oni muszą to wypchnąć w bardzo dobrym stanie technicznym na konsole, aby nie podzielili losu Cyberpunka i redów. To w sumie ostatnia, "wielbiona" przez graczy marka na świecie. Redzi pogrążyli się premierą CP i dopiero kolejnym Wiedźminem będą walczyli o zaufanie :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ilość twerkujących grubych murzynek w tej zajawce jest niepokojąca

Odpowiedz
Ja prognozuję tak: premiera zostanie przesunięta na 2026 i wtedy wyjdzie na PS5 i Series X, w 2027 wyjdzie na PC, a w 2028 powinny wyjść już nowe konsole, więc Rockstar zrobi ulepszoną wersję na nie.

Odpowiedz
mam czas aby nadrobić 4 i 5 część

Odpowiedz
No i to się nazywa plaża ;) a nie jakieś wychudzone białe solary jak w Polsce

[Obrazek: 408300042_7874182209275119_8641406377220...e=65736C6A]

Niestety wielki minus że partnerka protagonisty, jak rozumiem co-protagonistka jest biała. Taka okazja na promowanie biały + czarna zmarnowana, w najpopularniejszej serii gier. Ale nie ma co się oszukiwać, gdyby to była mieszana rasowo para to facet jak zwykle byłby czarny, więc lepiej już tak jak jest.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
(05-12-2023, 09:40)zdzichon napisał(a):
(05-12-2023, 01:57)Bucho napisał(a): Grand American Patola, The Game.

Jak wszystkie poprzednie

Niekoiecznie. W poprzednich to czesto byl po prostu gangsterski folkor i umownosc, a tutaj to juz full Florida-Muricana z przewaga Dindustanu. Zero zainteresowania z mojej strony, ale takich Kriszniwcow ze starch GTA to nadal sobie lubie porozjezdzac :)

(05-12-2023, 09:53)Snappik napisał(a): Redzi pogrążyli się premierą CP i dopiero kolejnym Wiedźminem będą walczyli o zaufanie :)

Juz dalszymi pracami nad CP2077 i tymi wszystkimi update'ami sporo nadrobili PR-owo.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Pierwsza trylogia, Liberty City Stories i Vice City to był bardziej gangsterski klimat, przy VC z ogromnym skrętem w vibe serialu Miami Vice. San Andreas i 4 to takie najbardziej pato street level. V była taka mieszana, i pewnie dlatego takie wysokie noty zebrała.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Chciałbym sie tym jarać, ale ciężko. Setting wydaje sie arcynieciekawy. Grafa spoko, ale nie ma jakiegoś kosmicznego przeskoku od V na modach. Może jak podadzą jakieś ciekawe szczegóły gameplayu i na przykład w końcu dadzą jakaś swobodę w podejściu do wykonywania misji to zacznie sie jaranko. A tak to może za 5 lat jak wyjdzie na pc i trochę stanieje.

Odpowiedz
(05-12-2023, 11:44)Bucho napisał(a):
(05-12-2023, 09:40)zdzichon napisał(a):
(05-12-2023, 01:57)Bucho napisał(a): Grand American Patola, The Game.

Jak wszystkie poprzednie

Niekoiecznie. W poprzednich to czesto byl po prostu gangsterski folkor i umownosc, a tutaj to juz full Florida-Muricana z przewaga Dindustanu. Zero zainteresowania z mojej strony, ale takich Kriszniwcow ze starch GTA to nadal sobie lubie porozjezdzac :)

Pierwsze dwie to jak dla mnie całkiem inna kategoria i też lubiłem rozjeżdżać wycieczki, ale przez widok z góry i kreskówkową estetykę oddziałuje na gracza całkiem inaczej niż późniejsze części.

Trójka poza skokiem technologicznym była trochę mdła, Vice City przez klimat Miami Vice dużo lepsze. Od późniejszych już się odbiłem rozpoczynając od Murzynowa w San Andreas przez symulator dresiarza w czwórce aż do piątki która połączyła wszystko w jednym. Także powiedziałbym że od dawna GTA zmierzało dokładnie w tym kierunku i to co widać w trailerze to naturalne zwieńczenie tej drogi :)

Odpowiedz
A ja to bym chciał jakieś GTA ale w północnych, śnieżnych klimatach, prolog z piątki był fajny, nie wspominając już o zimowych etapach w Mafii 2.

Odpowiedz
Gta osadzone na przełomie lat 70 i 80, seryjni mordercy, klasyczne auta i muzyka, dużo możliwości, w takie coś bym pograł.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Cytat:Gta osadzone na przełomie lat 70 i 80, seryjni mordercy, klasyczne auta i muzyka, dużo możliwości, w takie coś bym pograł.
Zapowiadane jakiś czas temu L.A. Noire 2 miałoby się toczyć właśnie w tym okresie, ale o grze od dawna cicho, więc pewnie nigdy się nie doczekamy. W każdym razie polecam Ci jedyneczkę, to jest takie właśnie GTA z dochodzeniami i szukaniem seryjniaków.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(05-12-2023, 11:44)Bucho napisał(a): Niekoiecznie. W poprzednich to czesto byl po prostu gangsterski folkor i umownosc, a tutaj to juz full Florida-Muricana z przewaga Dindustanu.
Kurde, najpierw odruchowo miałem się oburzyć, że znów się czepiacie, że jest za dużo czarnego koloru skóry na pixel, ale później na spokojnie obejrzałem tę zajawkę ze trzy razy i pomyślałem, co tam pamiętam z poprzednich części.

I chyba rzeczywiście kiedyś to była taka gangsterka, która chcemy czy nie jest od dekad znormalizowana w popkulturze, jakoś za bardzo nie osadzona w tu i teraz. A tutaj wygląda na zestaw najgorszych współczesnych patologii, taka satyra, która po prostu mnoży to co niby bierze za cel. Kiedyś się inspirowali filmami o gangsterach a teraz współczesnymi "gangsterami"? Chciałbym wierzyć, że Rockstar okaże się społecznie odpowiedzialną firmą i to trochę zdissuje albo przynajmniej wyśmieje a nie będzie gloryfikować. Ale to chyba złudne nadzieje. A nawet, gdyby streamowanie twerkowania nie nabijało w grze punktów a nawet zostało wyśmiane, nie wiem czy wchodzenie w świat, w którym to jest "rozrywka" jest czymś na co mam ochotę. Może jestem boomerem, ale patrząc na ten zwiastun, czuję raczej zmęczenie i obrzydzenie niż chęć eksplorowania tych miejscówek. Nawet jeśli widać, że jak zwykle Rockstar na pewno dostarczy pod względem klimatu i niektóre miejscówki wyglądają fajnie (najlepiej, gdyby usunąć z nich ludzi, bez względu na kolor skóry).

Chyba oczywiste, że postawią też mocno na onlineowe funkcje i jakąś mocną integrację z social mediami, nie? Czy tam nawet kwestie social mediowe wewnątrz gdy. Tym bardziej zamiast ucieczki, pachnie to taplaniem się w współczesnym pato-social mediowym szumie.

Odpowiedz
To wygląda jakby Saints Row przy okazji ostatniego rebootu porzuciło wszystkie elementy charakterystyczne dla serii, a GTA je podniosło i założyło zapomniawszy uprzednio oczyścić z psich kup i moczu bezdomnych.

Odpowiedz
Powiedzmy sobie szczerze: gdyby GTA VI było osadzone w latach 80. to wiadomo, że gra byłaby sto razy lepsza, ale wtedy Rockstar nie byłby w stanie upchać tam tonów współczesnego ideolo, więc tego nie robi i bezpiecznie robi gierkę we współczesnym świecie. Niestety lepiej, to już było, teraz zostaje nam tylko czekanie na lepszą grafikę :(

Odpowiedz
Moja reakcja na zwiastun to: meh. Grafika śliczna, ale brakuje tego klimatu GTA. Nie dziwota, skoro wszyscy odpowiedzialni do czasu RDR2 za historie, postaci, dialogi i ogólną satyrę zawinęli się z Rockstara już lata temu.

Ciekawi mnie za to podnóżek boss bitcha. Ciężko jednoznacznie stwierdzić po jednym słowie, jakie wypowiada w zwiastunie, ale brzmiał jak Nolan North. Gdyby się to okazało faktycznym castingiem to byłby to dla mnie jedyny powód, żeby to sprawdzić po jakiejś sporej przecenie.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(05-12-2023, 18:11)Paszczak napisał(a): To wygląda jakby Saints Row...

Gram teraz w 2 i... nie podchodzi mi to. Bohater jest zbyt odpychający, komiksowość aż za duża. No i zawiesilem się na misji z helikopterem. Tego się kurva na PC nie da przejść :)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
KMF jednak nie jest wyjatkowe.

https://www.ppe.pl/news/331689/gta-6-krytykowane-przez-czesc-polakow-na-zwiastunie-gry-pokazano-zbyt-wielu-czarnoskorych.html
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(05-12-2023, 21:34)Hitch napisał(a): Moja reakcja na zwiastun to: meh. Grafika śliczna, ale brakuje tego klimatu GTA. Nie dziwota, skoro wszyscy odpowiedzialni do czasu RDR2 za historie, postaci,  dialogi i ogólną satyrę zawinęli się z Rockstara już lata temu.
Gdzie ci wszyscy ludzie odchodzą? Z Rockstara podobno najlepsi odeszli, z Naughty Dog tak samo. Na emeryturze już, czy nad czymś pracują?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości