25-02-2013, 07:02
|
Gdzie obejrzeć transmisję z rozdania Oscarów?
|
|
Przewidywalne, ale zasłużone. Dobranoc :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
Rzeczywiście dali radę przed 6:00 :)
Dziwnie, gdyż najbardziej emocjonujące nagrody były dla do połowy. 25-02-2013, 07:04
Mimo wszystko, liczyłem na choć jedną sensację. Chciałbym powiedzieć dobranoc, ale mówię dzień dobry ;-)
25-02-2013, 07:05
Ej, parę sensacji jest. Oscar dla Lawrence, kiedy dla mnie Chastain była pewniakiem. Reżysera za "Life of Pi". I najbardziej mnie denerwujący Oscar dla "Brave" kosztem "Wreck-It Ralph".
Nie wiem czy teraz iść spać, czy próbować przetrwać ten dzień. I tak za jakieś 4 godziny muszę wstać? 25-02-2013, 07:12
No, może największą niespodzianką jest Brave... Jennifer i Anga można było się spodziewać.
25-02-2013, 07:17
Lawrence była pewniakiem u bukmacherów :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
25-02-2013, 07:19 (25-02-2013, 07:12)Lawrence napisał(a): Ej, parę sensacji jest. Oscar dla Lawrence, kiedy dla mnie Chastain była pewniakiem. Reżysera za "Life of Pi". I najbardziej mnie denerwujący Oscar dla "Brave" kosztem "Wreck-It Ralph". To mogą być sensacje dla kogoś, kto nie siedzi w temacie :). O np. na gazeta.pl już piszą: Sensacja! Ang Lee za "Życie Pi"!. To są właśnie typy, które nie siedzą w temacie. Brave to też niespecjalnie niespodzianka, bo po drodze zgarniał chyba wszystko. A że nie jest najlepszy wśród nominowanych, nie czyni z jego wygranej niespodzianki :). 25-02-2013, 07:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013, 07:24 przez Perfik.) (25-02-2013, 06:58)Lawrence napisał(a): Trochę meh się teraz czuję. Ludziska, przecież po nominacjach każdy normalny człowiek się tak czuł, a na ceremonii już musieli dawać nagrody dla tych kiepsko nominowanych i wyszło im nie najgorzej. Ja z tegorocznych jestem zadowolony tak mocno jak można być zadowolonym ze współczesnych Oscarów, które trafiają do lajtowych, grzecznych filmów z wyjątkiem na mocny film raz na dekadę, to nie lata 70.(albo 1995 :)) żeby spodziewać się epy na każdej ceremonii. Ciekawe czy Quentin z Waltzem już myślą gdzie by wysłać w czasie postać Landy/Schultza coby wyrównać rekord DDL? Może XIX wieczna Polska? Polacy zemszczą się za zabory i zaciupią mateczke Rosje, a Waltz zagra dowcipnego/strasznego ruska szukającego niepodległościowych konspirantów. 25-02-2013, 07:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013, 07:33 przez simek.)
W sumie racja. Przydałoby się, żeby w końcu Oscara w głównej kategorii zgarnął film, o którym człowiek nie zapomni za rok czy dwa. W moim przypadku nie było takiego od czasu Powrotu Króla, a wcześniej Gladiator, Titanic, Braveheart. 20 lat i tylko 4 filmy do których wracam. Obawiam się, że Argo dołączy do Crash, Slumdoga, Chicago czy The Hurt Locker, które są niby dobre, ale dzisiaj na te tytułu nie reaguję szybszym biciem serca, a raczej krótkim "serio? I były owacje na stojąco?" :).
25-02-2013, 07:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013, 07:41 przez Perfik.)
McFarlane - ok, choć ma na koncie dużo lepsze publiczne występy. Boli natomiast backlash wobec jego starań, który jest jeszcze większy niż przypuszczałem. Twitter i politycznie wrażliwi publicyści na wszystkich szerokościach geograficznych, już podnoszą straszliwy rumor o "rasistowsko-pedofilski" dowcip z młodocianej gwiazdki "Beasts of the Southern Wild" i Clooney'a. O "seksistowskie" aluzje do pobicia Rihanny oraz oczywiście o naśmiewanie się z morderstwa Lincolna. Nawet cholera żarty z szajby Gibsona są już najwyrazniej niedopuszczalne. Aż boli jak się to wszystko czyta. Ciekawe jest to, że niektóre z jego dowcipów to były wręcz kopie docinek jakie Gervais rzucał podczas Globów, tyle że tam ludzie się śmiali. Posępna atmosfera i nastawienie wymagające trzonka miotły w odbycie, to naprawdę stała część kodu genetycznego oscarów.
25-02-2013, 11:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013, 11:08 przez Proteus.)
A ona na to :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 25-02-2013, 11:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013, 11:37 przez SonnyCrockett.)
Ja z Oskarów wiem tyle że Zellweger była nadziobana, Stewart pocięła się ale że to idiotka to zamiast nadgarstków to pochlastała stopę no i Lawrence jak powyżej pokazała fucka :P A i że Heidi Klum ma niezłe cycki jak na 40stkę. Poza tym było coś ciekawego? :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 25-02-2013, 11:49
Raczej nie :p
A Stewart nadawałaby się do jakiegoś ciężkiego filmu o prostytucji, gdzie zagrałaby jakąś znudzoną, zblazowaną dziwkę. 25-02-2013, 12:14
Yeah. Blow job w jej wykonaniu to byłby pewny Oskar :P
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 25-02-2013, 12:16 (25-02-2013, 11:31)Bucho napisał(a): Jakich? w UK miala srednio cene 7/2 - 4/1 przy cenach dla faworytow dochodzacaych do szalenie krotkiej 1/50 Na bwin wczoraj za Lawrence można było dostać 1.70, podczas gdy drugiej w kolejności Chastain dawano 7,00. Także stawki nie były tak niskie, jak przy DDL czy Hathaway, ale jednak faworyt. ;) 25-02-2013, 15:35 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Nagrody - temat ogólny (bez Oscarów, Globów, festiwali) | Pelivaron | 17 | 3,791 |
29-06-2022, 10:59 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |