Szpeku napisał(a):w tym kostiumie wygląda głupio, powinna być naga.
Major w oryginale też nie była naga, no ale przynajmniej przez kostium przebijały się sutki. :)
Mocno średnio to wygląda, ciężko stwierdzić jak będzie z fabułą, choć oczywiście widać próby dorównania filozoficznych aspektów (i znając życie w tym aspekcie polegną), wizualnie prezentuje się ciekawie z budynkami i samochodami, które wyglądały futurystycznie w latach 80/90, ale CGI i photocomposing jest słaby i sztuczny jak w przeciętnym serialu SF. Może chociaż bendom się fajno szczelać, ciekawe czy będzie mechakrab i jak wypadnie wyrywanie włazu w PG-13.
Zawsze mnie zastanawia w tych filmidłach PG-13, co to za pył się zamiast krwi pojawia, jak kogoś trafia kula. Co oni, wszyscy chodzą w takich na maksa zakurzonych ciuchach, że strzał z pistoletu wzbija kłębek pyłu?
Patyczak, dokładnie tak, to ma być nowy film, nowa fabuła, ale parafrazując reżysera, po co wymyślać nowe sceny akcji, skoro mogą wykorzystać te istniejące ;)
Nawrocki, ale w tych scenach w tej lajkrze, to w oryginalne chodziła nago, nawet ten skok, wygląda jak z anime, tylko... że jest w tym dziwnym kostiumie, no cóż, pg13 xD
(13-11-2016, 14:07)Szpeku napisał(a): ale w tych scenach w tej lajkrze, to w oryginalne chodziła nago, nawet ten skok, wygląda jak z anime, tylko... że jest w tym dziwnym kostiumie,
He?
W anime masz 3 typy scen z "nagą" Major:
- te w których ewidentnie jest naga (oglądałem dawno, ale bodajże na początku, gdzie pokazane jest również jak ją tworzyli(?)),
- te w których ma kostium do kamuflażu (m.in. scena, którą skopiowano do filmu - ta, gdzie powala gościa w wodzie),
- oraz większość tych, gdzie trudno uznać, czy ma ubranie czy nie <- zapewne celowe działanie twórców.
Co do zwiastuna, to wygląda jak zapowiedź serialu, a nie filmu pełnometrażowego za 150-180mln dolców. Oryginalne anime zresztą mocno przeceniane, więc po filmie aktorskim, też cudów się nie spodziewam. Jeśli chodzi o klimat i wizualną stronę, eh... nowy "Blade Runner" zeżre "GiTS" na śniadanie. =/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
Co nie zmienia faktu, że w filmie, w tych scenach, gdzie zamiast być naga ma na sobie te dziwne kalesony wygląda słabo.
Szkoda, obejrzałbym dobrą adaptacją anime czy mang, a tymczasem GitS i Death Note nie zapowiadają się dobrze :( Nie dla mnie.
Nie jest jakoś źle - czeka nas trochę takiego se CGI i matrixowego szpanerstwa, ale raczej mnie ten materiał uspokaja i nie przewiduję wiochy, bardziej takie okolice 5-6/10.
oryginał oglądałem dawno i w fatalnej jakości - niewiele pamiętam. Ale nowy GitS nie wygląda źle. Tak jak niektórzy, ScJo mnie nie pasuję do tej postaci :/