Ankieta: Jak oceniasz "Ghost in the Shell"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Ghost in The Shell (2017)
Szpeku napisał(a):w tym kostiumie wygląda głupio, powinna być naga.
Major w oryginale też nie była naga, no ale przynajmniej przez kostium przebijały się sutki. :)

Mocno średnio to wygląda, ciężko stwierdzić jak będzie z fabułą, choć oczywiście widać próby dorównania filozoficznych aspektów (i znając życie w tym aspekcie polegną), wizualnie prezentuje się ciekawie z budynkami i samochodami, które wyglądały futurystycznie w latach 80/90, ale CGI i photocomposing jest słaby i sztuczny jak w przeciętnym serialu SF. Może chociaż bendom się fajno szczelać, ciekawe czy będzie mechakrab i jak wypadnie wyrywanie włazu w PG-13.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Zawsze mnie zastanawia w tych filmidłach PG-13, co to za pył się zamiast krwi pojawia, jak kogoś trafia kula. Co oni, wszyscy chodzą w takich na maksa zakurzonych ciuchach, że strzał z pistoletu wzbija kłębek pyłu?

Odpowiedz
Dla mnie nie wygląda źle. I co do Scarlett Johansson jestem przekonany. Raczej pójdę do kina.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Patyczak, dokładnie tak, to ma być nowy film, nowa fabuła, ale parafrazując reżysera, po co wymyślać nowe sceny akcji, skoro mogą wykorzystać te istniejące ;)

Nawrocki, ale w tych scenach w tej lajkrze, to w oryginalne chodziła nago, nawet ten skok, wygląda jak z anime, tylko... że jest w tym dziwnym kostiumie, no cóż, pg13 xD

Odpowiedz
A ten kostium wygląda beznadziejnie. Wiadomo, że jakiś musiał być, ale mogli się bardziej postarać.

Swoją drogą...

[Obrazek: TpwY27G.jpg]

To był absolutnie denny film ale jeśli chodzi o sam wygląd bohaterki...

Odpowiedz
Może film nie był super, ale ja bym tam sequel zobaczył, bo świat i cgi były świetne, a że Disney jest na fali, to pewnie sequel byłby bardzo dobry.

Odpowiedz
(13-11-2016, 14:07)Szpeku napisał(a): ale w tych scenach w tej lajkrze, to w oryginalne chodziła nago, nawet ten skok, wygląda jak z anime, tylko... że jest w tym dziwnym kostiumie,

He?
W anime masz 3 typy scen z "nagą" Major:
- te w których ewidentnie jest naga (oglądałem dawno, ale bodajże na początku, gdzie pokazane jest również jak ją tworzyli(?)),
- te w których ma kostium do kamuflażu (m.in. scena, którą skopiowano do filmu - ta, gdzie powala gościa w wodzie),
- oraz większość tych, gdzie trudno uznać, czy ma ubranie czy nie <- zapewne celowe działanie twórców.

Co do zwiastuna, to wygląda jak zapowiedź serialu, a nie filmu pełnometrażowego za 150-180mln dolców. Oryginalne anime zresztą mocno przeceniane, więc po filmie aktorskim, też cudów się nie spodziewam. Jeśli chodzi o klimat i wizualną stronę, eh... nowy "Blade Runner" zeżre "GiTS" na śniadanie. =/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Wiem, oglądałem ten film i czytałem mangę ;)

Co nie zmienia faktu, że w filmie, w tych scenach, gdzie zamiast być naga ma na sobie te dziwne kalesony wygląda słabo.
Szkoda, obejrzałbym dobrą adaptacją anime czy mang, a tymczasem GitS i Death Note nie zapowiadają się dobrze :( Nie dla mnie.

Odpowiedz
Nie jest jakoś źle - czeka nas trochę takiego se CGI i matrixowego szpanerstwa, ale raczej mnie ten materiał uspokaja i nie przewiduję wiochy, bardziej takie okolice 5-6/10.

Odpowiedz
oryginał oglądałem dawno i w fatalnej jakości - niewiele pamiętam. Ale nowy GitS nie wygląda źle. Tak jak niektórzy, ScJo mnie nie pasuję do tej postaci :/
loading podpis...

Odpowiedz
Z muzyką Kenji Kawaii wszystko wygląda kapitalnie :)

https://www.facebook.com/ign/videos/10154232485796633/

Odpowiedz
Tu jeszcze lepiej:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:AND THE VISIONARY DIRECTOR OF

SNOW WHITE AND THE HUNTSMAN

Bo yebne.. Oni tak na serio?

Ale przynajmniej wszyscy wyciągamy podobną konkluzję. Wszystko co najlepsze w tych materiałach, to kopiuj-wklej z anime :P

Odpowiedz
Ciekawe jak zrobią scenę że Spider Tankiem i otwieraniem wlazu.

Odpowiedz
(13-11-2016, 19:50)Arahan napisał(a): Ciekawe jak zrobią scenę że Spider Tankiem i otwieraniem wlazu.
Gdzieś czytałem, że w tym filmie nie będzie Puppet Mastera.

Odpowiedz
Niech się walą.

Odpowiedz
Gambit, bo nie będzie, ma być nowa fabułą z akcją i kultowymi scenami przeniesionymi żywcem z mangi ;)

Cwaniaki xD

Odpowiedz
(13-11-2016, 20:04)Szpeku napisał(a): Gambit, bo nie będzie, ma być nowa fabułą z akcją i kultowymi scenami przeniesionymi żywcem z mangi ;)

Cwaniaki xD

"Everything we pulled from the movie is because we thought it was cool. "
:)

Odpowiedz
Brak Puppet Mastera nie oznacza jeszcze brak sceny z czołgiem :P

W sumie to też nie oznacza, że będzie całkowicie nowa fabuła, czy cuś.

Odpowiedz
No oznacza, bo tak powiedział reżyser, nowa fabuła z najlepszymi scenami z pierwszego filmu anime.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon