Ghostbusters (1984-2020)
Pewnie wszyscy. Nie zdążyli jeszcze napisać, bo od razu zaczęli oglądanie a ślina ścieka im na klawiatury, tablety, laptopy, palmtopy... Ogólnie palma odbija z radości
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(29-06-2016, 18:26)raven.second napisał(a): Kto chce obejrzeć b-roll?
Ja nie. Jestem seksistą i nie oglądam niczego z udziałem kobiet. Bo nienawidzę kobiet. Nienawidzę!!!

Odpowiedz
[Obrazek: Screen-Shot-2016-07-05-at-7.14.44-PM-644x308.png]

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Joł, joł, joł.

Jakiemuś food criticowi (w sensei koleś od żarcia) udało się wkręcić na przedpremierowy pokaz. Recka. Oglądać, zanim ją ściągną.

"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Teraz jego będą straszyć sądem. bueheheheee...
Wszystkie znaki mówią, że to będzie jeszcze gorsze niż ktokolwiek się spodziewa.
Zresztą... nie wiedzieć czemu Sony postanowiło pokasować spot z Panią Slimer...

EDIT - o ja p... Wysłuchałem spoilera nt. finału. CO ZA ŻENADA

Odpowiedz
Po hejcie jaki jest w sieci od pierwszego zdjęcia nie spodziewam się pozytywnych recenzji i żadnym nie zawierzam. Na pewno obejrzę i postaram się dobrze bawić. Wszystkie trailery i spoty, które widziałem wyglądały spoko, jak kolorowy, całkiem śmieszny film rozrywkowy sci-fi. Do kina raczej nie pójdę (wolę 183 metry strachu, Star Treka, a potem na pewno Bourne i Samobójcy), ale za jakiś czas, jak będzie w sklepiku.

Odpowiedz
Black Nerd napisal, ze film jest sredni - ani super, ani żenujacy. No ale on zwykle ma dosc bezpieczne opinie. Ja sie nie jaram opiniami krytykow Internetowych, ale ciekaw jestem jak bedzie wygladal procent pozytywnych.

Odpowiedz
Dajcie znać, jak pojawią się opinie, że film jest równie rewelacyjny co "Bridesmaids". Wtedy bez oglądania będę mógł wystawić 1/10 :)

Odpowiedz
"I really hoped it would exceed my expectations, because I had none. And it didn't."

XD

Ten spoiler odnośnie finału...

[Obrazek: zorro-s-epic-facepalm-o.gif]

Odpowiedz
Tak, idźcie z ciekawości i nabijajcie im kabzy. Zobaczę jak pojawi się w Zatoce. Może ...

Odpowiedz
Czułbym niezwykle dużą satysfakcję, gdyby tego filmu nikt nawet nie chciał piracić. Bo jeśli będzie piracony, będzie jeszcze więcej zarzutów typu "ten film odniósł klapę przez hejterów, którzy celowo nie poszli do kina, a chcieli go obejrzeć".

Co do recenzji: holy fucking shit, nie wierzę. Jeśli jest tak, jak mówią, czekam na recenzje stwierdzające, że to film mizoandryczny.

Odpowiedz
Powtórzyłem sobie oryginały po jakichś, bo ja wiem, 15? 17 latach i... nic specjalnego. Moje pozytywne wspomnienia z ery VHS zostały zniszczone, bo Ghostbusters to sympatyczny, momentami zabawny film, który jednak trzyma się wyłącznie dzięki obsadzie (Sigourney <3) i chemii między aktorami. Więcej niż 5/10 nie dam, bo nie mam za co.
Kontynuacja jeszcze słabsza i nic dziwnego, że film zarobił dużo mniej, w zasadzie ciężko mi nawet powiedzieć o czym to było. To co w obu filmach może nie tyle najgorsze, co najbardziej irytujące, to przeciwnicy / krytycy Pogromców, trudno chyba o bardziej wymuszone konflikty będący niczym innym jak zapychaczem.

Spore rozczarowanie. Nie zmienia mojego hejtu na nową wersję, przy czym jeśli ktoś obawia się, że Sony i Feig zbezczeszczą oryginał, to odpowiem: nie ma tu czego bezcześcić.

Odpowiedz
To wiesz, jak czułem się, oglądając Bravehearta.:)

Odpowiedz
Cytat:Ghostbusters to sympatyczny, momentami zabawny film, który jednak trzyma się wyłącznie dzięki obsadzie

Ciągle to powtarzam.

Odpowiedz
(10-07-2016, 07:23)Mierzwiak napisał(a): Spore rozczarowanie. Nie zmienia mojego hejtu na nową wersję, przy czym jeśli ktoś obawia się, że Sony i Feig zbezczeszczą oryginał, to odpowiem: nie ma tu czego bezcześcić.
...No chyba, ze ktos lubi oryginal, wtedy - jest co. ;)

Odpowiedz
Nie moge znalezc tego streszczenia filmu, ktore bylo na reddicie kiedys, ale o ile pamietam cameo Aykroyda bylo wspomniane jako rola kierowcy taksówki i potwierdza sie to:

Odpowiedz
"I'am a Dude"

:)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Embargo zniesione. Coraz więcej recek napływa. Opinie wydają się "spoko/ujdzie/nie ma o co drzeć szat". I tak właśnie podejrzewam ten film bylby oceniany, gdyby nie caly ten swiatopoglądowy pierdzielnik. Jako zupełnie nieszkodliwy reboot, nie bardziej zenujący od Jurassic Worldów czy innych Robocopów.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Na metacritic nie ma nawet jednej negatywnej opinii, póki co.

Odpowiedz
http://www.indiewire.com/2016/07/ghostbusters-review-melissa-mccarthy-kristen-wiig-1201704245/

"While the new “Ghostbusters” successfully empowers female movie stars, that’s not the movie’s selling point. However, it’s the only justification for its existence.

(...)

By blatantly reworking the dynamic of the earlier films, “Ghostbusters” is more explicit in its progressive agenda and admirably achieves at least that. Its flaws lie elsewhere. At the end of the day, no amount of culturally enlightened intentions can rescue another undercooked studio product."

C+

"Moranis is the sole surviving principal from the original Ghostbusters who doesn't turn up in a cameo, the best of them saved for the credits. Also reappearing is the blobby, hot dog-gorging Slimer, who gets a lady friend in the Mrs. Potato Head vein; and the Stay Puft Marshmallow Man, who appears incongruously alongside some kind of steampunk ghoul version of the Thanksgiving Day Parade.

Those and other nostalgic nods to the progenitor only serve as a reminder of the charm that's lacking here, sacrificed to bland, effects-laden bloat and uninspired writing, making this a missed opportunity."

http://www.hollywoodreporter.com/review/ghostbusters-film-review-909313

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon