Ghostbusters (1984-2020)
Military - zepsuł mi się kondensator czasoprzestrzeni w moim aucie. Nie masz może jakiegoś zapasowego, żebym mógł szybciej odebrać samochód z warsztatu?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie wiem co gorsze w tym trailerze - to jak bardzo suche są dowcipy, jak fatalnie wyglądają te niebieskie duchy i że Jones będzie grać chyba to samo, co w SNL, czyli po prostu drzeć ryja, czy to jak źle jest zmontowany, niemrawy, pozbawiony tempa i pomysłu na sprzedanie filmu oraz jak okropny jest ten remix w tle?

Odpowiedz
Obejrzałem to jeszcze raz, odczekałem godzinę i kolejny raz rzuciłem okiem. I jak już je sobie zakropiłem i zacząłem na nowo widzieć, to dostrzegłem, że to jednak wygląda jak wymioty. Jedyne co mnie NIE odrzuca to Wiig, cała reszta wygląda na zaprzeczenie tego czym byli oryginalni GB.
I przepraszam za rasizm, ale czarnoskóra aktorka wygląda jak goryl.

Odpowiedz
To nie rasizm, to fakt. Mogłaby grać King Konga bez charakteryzacji.
[Obrazek: leslie_1.jpg?itok=SXtOyRgl]

Cytat:Obejrzałem to jeszcze raz, odczekałem godzinę i kolejny raz

Chciało ci się? Wow.

Odpowiedz
military- bo ja wiem. To nawet najwięksi zwolennicy tego filmu, chłodno przyjęli zwiastun. Screen "DIVERSITYI!!!" Junkies dwoją się i troją, żeby cokolwiek pozytywnego o tym powiedzieć.

Pod oryginalnym zwiastunem:
[Obrazek: image.jpg]

Dla mnie akurat to nie szok. Studio, obsada i osoba reżysera, niczego innego nie zapowiadały :P

Odpowiedz
Angry Joe to ładnie potraktował:

A Schmoes powiedzieli, że to wygląda jak jedna z atrakcji w parku Universal, gdzie na 10 min możesz zostać Pogromcą. 
Tyle, że tutaj to będzie trwało 2h.

A co do tego kto mnie nie odrzuca to pomyłka, nie Wiig, a Kate McKinnon :) jest najciekawsza w całym zwiastunie

Odpowiedz
Trzeci film będący rebootem wkurzającym fanów i na długo przed premierą spodziewana klapa,  czwórka głównych bohaterów, wkurzający reżyser w idiotyczny sposób broniący filmu...

Skąd my to znamy?

Odpowiedz
(05-03-2016, 10:40)Grievous napisał(a): Pod oryginalnym zwiastunem:
[Obrazek: image.jpg]

Albo coś mi nie działa albo kasują komentarze, które w 99% są negatywne
(EDIT - kasują, lud pisze w komentach, że tak robią)
ale przy okazji bywają zabawne :)

"Sony, do you realize that most of the views on this video are people refreshing to see how quickly the dislikes increase?"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Gieferg, mówiesz o TMNT i F4? W jaki wkurzający sposób reżyserzy bronili tych filmów?

Odpowiedz
TMNT? Tam się zgadza tylko czwórka głównych bohaterów. Ani nie było trzecim filmem, ani nie pamiętam, żeby reżyser filmu bronił jeszcze przed premierą, ani nie było skazane na porażkę, więc nie, nie mówię o TMNT (które bardzo lubię).

Za to Trank pieprzył coś, że jego film byłby genialny i w ogóle, gdyby nie studio, pół Internetu i Marvel na dokładkę nienawidzili jego F4 na długo przed premierą i ogólnie była podobna sytuacja jak z Ghostbusters: Everyone and their dog hates it. W dodatku i tam i w Ghostbusters zrobiono istotną zmianę dotyczącą głownych bohaterów, która wkurzała fanów i w jednym i drugim zaserwowano daremną obsadę.

Także raczej mamy tegoroczne "Fantforstik". Pewniak do klapy w BO jak nic, choć Bogów Egiptu może być ciężko przebić w wyścigu o tytuł Flop of the year, zastanawiam się czy Warcraft też weźmie udział w tej konkurencji :)

Oczywiście istnieje szansa, że krytycy jakoś pomogą GB, ale jakbym miał na to stawiać pieniądze, to prędzej bym postawił, że do reszty ten film pogrążą. Takie przeczucie ;)

Odpowiedz
Jest jeszcze pytanie, kiedy dokładnie ten film wychodzi do kin i jaka będzie konkurencja. Gdyż z tego co wiemy to te filmy Melissy McCarthy to jednak zwykle swoje zarabiają. Z drugiej strony nie pamiętam, kiedy ostatnio widziałem trailer na youtubie z aż tak dużą liczbą negatywów? ;/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wchodzi do kin 15 lipca, wraz z "La La Land", a tydzień po wchodzą też trzeci Star Trek i piąta Epoka Lodowcowa, więc film Feiga raczej nie będzie miał łatwego życia.

Odpowiedz
Otwarcie zaliczy niezle, bo nostalgia itd. Potem bedzie spadek i pozamiatane po dwoch tygodniach.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Tego nie przewidziałem: społeczność SJW, pod którą ten film jest skrojony, oskarża go o rasizm, bo Murzynka jest wkurwiająca i jako jedyna nie gra naukowca.:) Nie ma to jak strzelić sobie w jaja. Swoją drogą, teraz to trzeba chyba sztabu naukowców, którzy opracują równanie pozwalające idealnie wyważyć proporcje obsady / charakterów postaci, żeby przypadkiem nikogo nie URAZIĆ.:)

Odpowiedz
military, weź pod uwagę, że gdy planowano a następnie kręcono ten film ta cała PC-gównoburza nie była jeszcze aż tak nasilona. Tak czy siak to co piszesz to jest prawda - czym innym jest obsadzać na siłę czarnych aktorów, a czym innym dawać im role które, nie są stereotypowe, tak jak w przypadku Jones, chociaż z drugiej strony patrząc na jej pracę w SNL mam wrażenie, że poza darciem ryja ona po prostu nic innego nie potrafi.

Odpowiedz
Gównoburza w Internecie jest odkąd ogłoszono obsade, a moze nawet i wczesniej. Zabawna jest burza teraz, bo film z przyjemnoscia leciał na SJW-PC promo:

[Obrazek: screen-shot-2015-08-26-at-14.15.03.jpg]

Odpowiedz
No tak ale tamta gównoburza była raczej spowodowana samym faktem, że powstaje nowa wersja Ghostbusters, no chyba że o czymś nie wiem.

Odpowiedz
Widziałem już SJW-mema z tym zdjęciem, zatytułowanego "znajdź mniejszości rasowe".:)

Odpowiedz
(06-03-2016, 11:49)Mierzwiak napisał(a): No tak ale tamta gównoburza była raczej spowodowana samym faktem, że powstaje nowa wersja Ghostbusters, no chyba że o czymś nie wiem.
Nie no, była raczej powodowana tym, ze czesc ludzi od poczatku krytykowala reboot za obsade. Ale nie pamietam, czy to bylo od poczatku, gdy ogloszono, ze beda same kobity, czy od momentu, gdy ogloszono, ze Feig i McCarthy. W kazdym razie od razu byla burza, ze seksizm (nawet jak ktos krytykowal, bo reboot po prostu) i z drugiej strony oczywiscie SJW, ze super, bo kobity.

Odpowiedz
Czyli w sumie... sam nie wiem co. Shitstorm dla zasady? To chyba ostatnio w modzie, każdy powód jest dobry.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon