Ghostbusters (1984-2020)
W polsce coś koło 20 tysięcy widzów, więc klapa, no i dobrze, Sony pa pecha, próbuje zrobić uniwersum z czego tylko się da, teraz kolejni w kolejce są MiB z 21JS, tutaj chociaż nie muszą rebootować i jako tako mają renomę.

Pewnie w przyszłym roku jak wyjdzie Jumanji to też będą chcieli robić filmowe uniwersum :)

Odpowiedz
Nawet się trzymają w amerykańskim BO ghostbusterki. W sumie powinienem mieć to gdzieś, ale wkurzające, że film, wokół którego studio, reżyser i aktorki robiły tak złą atmosferę i antagonizowały widzów radzi sobie tak dobrze. Każdy scenariusz wykorzystają na swoją korzyść: klapa bo mizoginizm, sukces bo udało się przełamać mizoginizm. Ten film stał się polityczny i najlepiej by było, gdyby został po prostu zapomniany.

Odpowiedz
130 baniek ze świata. Nawet budżet produkcji się nie zwrócił.

Odpowiedz
Ale już prawie 100 z USA, i codziennie wpada kilka dodatkowych po tak długim czasie od premiery. Spodziewałem się, że teraz utknie na kilkuset tysiącach i całościowo nie przekroczy 80-90. A dla wytwórni teraz najważniejszy wizerunkowo jest wynik w Stanach, bo to tam rozegrała się cała gównoburza. 120 baniek to nie będzie zły rezultat. Budżetu w kraju nie przekroczy, ale niewielu filmom to się teraz udaje.

Odpowiedz
Film się nie zwróci, musiałby zarobić 288 milionów, a nawet nie wiem czy byłby sens ruszać z sequelem gdyby zarobił te 350 milionów. Z resztą Sony miało poważne plany... sequel, spin-off o Slimerze :D
Ale to idioci, mogli zjeść ciastko i mieć ciastko, zrobi sequel oryginalnej serii tak jak planował pierwotnie oryginał Dan Aykroyd, czyli film o ghosbustersach z całego świata którzy stali się między narodową organizacją i główne bohaterki uczynić córkami poprzednich bohaterów i byłoby git... ale głupota nie boli :)

Odpowiedz
WTF

Odpowiedz
Nawet mnie to nie dziwi, czego się tkną to im nie wychodzi, chcieli robić ze wszystkiego franczyzę i za każdym razem ten sam rezultat. Warner płacił za dobre recenzje Shadow of Mordor (choć... nie wiem po co, skoro to fajna gra), a więc, zero szoku :)

ps: ciekawe czy zarobi więcej niż inny film którego nikt nie chciał, a który mimo wszystko powstał, czyli Fant4stic :3

Odpowiedz
No patrzcie, okazalo sie, ze jednak ten CALKOWICIE PEWNY SEQUEL GHOSTBUSTERS nie jest prawdopodobny...

http://www.slashfilm.com/ghostbusters-sequel-unlikely/

Odpowiedz

Odpowiedz
I nie bedzie niczego...

Choć coś tam wspominają o animowanym filmie kinowym

http://www.dreadcentral.com/news/182359/future-sequel-ghostbusters-reboot-not-likely/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie obserwuję za bardzo sytuacji z okładkami wydań Blu Ray, ale ten znaczek Rotten Tomatoes "Certified Fresh" to chyba jakaś nowość?

[Obrazek: ghostbusters-bluray-cover-700x863.jpg?resize=700%2C863]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Wygląda raczej jak przykład desperacji...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Mogli wje...ać jeszcze ze 2 pasy u dołu wtedy okładkę można by było wyciąć i wstawić do pudełka CD Audio.
Kto to dopuścił, żeby ten format miał tak koszmarne opakowania?
O zgrozo patrząc na 4K nic nie zamierza się zmienić. Jedyny plus, że paski będą czarne

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Teraz udają że film ma inny film niż w kinach?

Answer the Call?

[Obrazek: tumblr_nkelt5QdsV1rdutw3o1_400.gif]

Odpowiedz
Może to podtytuł tego Extended Cuta?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nawet na boku pudełka dali te facjaty. Chyba nieczęsto się to zdarza.

Odpowiedz
Mierzwiak, to akurat jeszcze nic, powiedz mi, jaki tytuł ma TEN film.:)

[Obrazek: 105588_slip.jpg]

Odpowiedz
(01-09-2016, 19:20)shamar napisał(a): Nawet na boku pudełka dali te facjaty. Chyba nieczęsto się to zdarza.

Po 1 - Na grzbiecie.
Po 2 - Na steelbookach filmów MCU często.

Odpowiedz
Na szybko naliczyłem na półce 28 filmów na Blu-ray które mają na grzbiecie pokazanych jednego lub więcej bohaterów.

@military:

To jest przypadek wobec którego jestem bezsilny, zwłaszcza CRUISE/BLUNT/EDGEOFTOMORROW rozwala :)

Odpowiedz
Ale chodzi o pojedyńcze zdjęcie/pomniejszoną okładkę? A nie o dodatkowy baner z obrazkami, jak tu?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon