NUMA Director
Liczba postów: 2,092
Liczba wątków: 2
Ernie Hudson o nowym filmie:
https://movieweb.com/ghostbusters-3-update-ernie-hudson/
Nie ma nic nowego w tej wypowiedzi, ale, kurde, naprawdę chciałbym żeby ten film się udał. Dwie poprzednie części (wersji damskiej jeszcze nie widziałem) uwielbiam i mam nadzieję, że trzecia im dorówna.
Poza tym, oficjalny tytuł to teraz "Ghostbusters 2020".
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
05-07-2019, 21:34
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
(05-07-2019, 21:34)Dirk napisał(a): Ernie Hudson o nowym filmie:
https://movieweb.com/ghostbusters-3-update-ernie-hudson/
Nie ma nic nowego w tej wypowiedzi, ale, kurde, naprawdę chciałbym żeby ten film się udał. Dwie poprzednie części (wersji damskiej jeszcze nie widziałem) uwielbiam i mam nadzieję, że trzecia im dorówna.
Poza tym, oficjalny tytuł to teraz "Ghostbusters 2020".
To porządnie śmiechłem. 80-90% kontynuacji popularnych serii to chłam, średniaki czy w ostateczności niezłe ale i tak o klasę czy dwie filmy gorsze od poprzednich części a ty oczekujesz że trzecia część dorówna poprzednim sprzed ponad 20 lat?Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki też na spokojnie dorównało poprzednikom?
koronex1989
06-07-2019, 09:54
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Jak lubię pierwsze dwie części "Ghostbusters", to już nie róbmy z tego jakiegoś arcydzieła. O, fajna obsada i żarty, ale ta seria (a raczej pierwszy film) to nostalgia i różowe okulary przede wszystkim. Ogólnie to podejście "kiedyś to było, a teraz to nie ma" męczące już jest, a jakby zacząć oceniać klasyczne kultowce wg. dzisiejszych pedantycznych standardów, to by trzeba dojść smutnych wniosków, że filmy to ogólnie "chłam i średniaki".
Film będzie pewnie kiepawy, bo to Sony, ale gdyby się odpierdolili od projektu i dali wolną rękę jakimś kompetentnym twórcom, jak np. Lord & Miller to spokojnie mogli by zrobić najlepszą rzecz jaką kiedykolwiek ta franczyza wyprodukowała.
06-07-2019, 11:34
Stały bywalec
Liczba postów: 2,704
Liczba wątków: 0
Ale teraz to naprawdę nie ma :) znajdź mi teraz komedię z ciekawą, nie pretekstową fabułą. Ten gatunek po prostu zniknął.
06-07-2019, 11:38
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Podoba mi się teoria według której po części rynek współczesnych komedii został przejęty przez filmy MCU. Po Ghostbusters 2020 spodziewam się raczej atmosfery i tonacji Stranger Things, szczególnie trzeciego sezonu, niż czegoś w poprzednim stylu. Nie skreślam, bo młody Reitman to porządny reżyser, a projekt jest dla niego na pewno bardzo osobisty.
06-07-2019, 11:42
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
(06-07-2019, 11:38)zdzichon napisał(a): Ale teraz to naprawdę nie ma :) znajdź mi teraz komedię z ciekawą, nie pretekstową fabułą. Ten gatunek po prostu zniknął.
Przecież "Ghostbusters" nie ma fabuły jako takiej. To zlepka SNLowych skeczy połączonych właśnie przez pretekstową historyjkę.
06-07-2019, 11:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2019, 11:56 przez Grievous.)
NUMA Director
(06-07-2019, 09:54)koronex1989 napisał(a): (05-07-2019, 21:34)Dirk napisał(a): Nie ma nic nowego w tej wypowiedzi, ale, kurde, naprawdę chciałbym żeby ten film się udał. Dwie poprzednie części (wersji damskiej jeszcze nie widziałem) uwielbiam i mam nadzieję, że trzecia im dorówna.
To porządnie śmiechłem. 80-90% kontynuacji popularnych serii to chłam, średniaki czy w ostateczności niezłe ale i tak o klasę czy dwie filmy gorsze od poprzednich części a ty oczekujesz że trzecia część dorówna poprzednim sprzed ponad 20 lat?Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki też na spokojnie dorównało poprzednikom?
Zabawne, że podkreśliłeś akurat tę część mojej wypowiedzi, ale kilka słów wcześniej wyraźnie napisałem, że "chciałbym żeby ten film się udał" oraz " mam nadzieję". To są moje życzenia. Oczekiwania mam wysokie, ale nie wierzę, że GB2020 dorówna poprzednikom, bo one już za mocno siedzą w świadomości widzów i nie da się sprostać nadziejom. Nie zmienia to faktu, że mogę i zamierzam się łudzić, na przekór wszystkiemu i wszystkim.
Poza tym sam napisałeś, że 80-90%. To pozostawia jednak jakiś margines na oczekiwania. "Blade Runner" się udał, to może i GB dadzą radę.
A co do Indy'ego 4, to ja akurat lubię tę część, choć nie ma startu do poprzedników (z różnych powodów, ale to nie temat by o tym pisać).
Grievous napisał(a):Jak lubię pierwsze dwie części "Ghostbusters", to już nie róbmy z tego jakiegoś arcydzieła. O, fajna obsada i żarty, ale ta seria (a raczej pierwszy film) to nostalgia i różowe okulary przede wszystkim.
Zapewne w dużej części tak. Ale akurat GB pełen jest takich małych, fajnych momentów i gagów, które można odkrywać przy kolejnych seansach. O ile efekty się postarzały (co naturalne), wciąż jednak mają swój urok, o tyle humor nadal jest pierwszej próby.
06-07-2019, 12:16
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Pierwsze zdjęcie z planu
13-07-2019, 09:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2019, 09:33 przez Szaman.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,408
Liczba wątków: 29
Wierzę, że im się uda. W końcu porażkę zaliczyli całkiem niedawno i chyba wyciągną z tego wnioski.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
13-07-2019, 09:51
NUMA Director
05-08-2019, 21:20
NUMA Director
https://comicbook.com/movies/2019/09/13/ghostbusters-2020-dan-aykroyd-confirms-role-hoping-bill-murray-returns-ghostbusters-3/
Aykroyd oficjalnie potwierdził udział w GB 2020. Powiedział też, że "ma nadzieję na powrót Murraya".
Zdjęcia zaczęły się w lipcu, a mają potrwać do października. I jeszcze nie wiedzą, czy Billowi się będzie chciało wrócić?
Albo postać Venkmana jest epizodyczna albo Aykroyd nie może nic powiedzieć na ten temat.
14-09-2019, 22:57
CGI Paul Walker
Żenada. Czy przypadkiem nie podawali, że sporo osób ze starej ekipy wróci? A ciągle nie mieli Murraya?
Jeśli to ma się skończyć krótkimi epizodami to dno
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
15-09-2019, 10:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2019, 11:00 przez shamar.)
NUMA Director
https://movieweb.com/ghostbusters-2020-paul-rudd-character-details/
Trochę o fabule - Paul Rudd gra sejsmologa, który bada jakieś dziwne trzęsienia ziemi w małym miasteczku (zapewne o paranormalnym podłożu). Oprócz tego jest nauczycielem w szkole i przypuszczalnie tak spotka się z postaciami granymi przez Finna Wolfharda i Mckennę Grace, którzy mają stanowić nowe pokolenie pogromców.
16-09-2019, 13:23
NUMA Director
20-10-2019, 12:09
NUMA Director
Oficjalny tytuł, to ponoć "Ghostbusters: Afterlife".
https://comicbook.com/movies/2019/11/11/ghostbusters-2020-title-reportedly-revealed-ghostbusters-afterlife/
Pasuje do sytuacji tej marki - pogrzebana przez remake, a teraz zyskuje (?) nowe życie...
Do tego mają jakoś wpleść niewykorzystane ujęcia z oryginału, a Aykroyd ostatnio powiedział, że uhonorują jakoś Harolda Ramisa.
No i wraca Murray:
https://comicbook.com/movies/2019/11/08/ghostbusters-2020-dan-aykroyd-confirms-return-original-cast-murray-weaver-potts-hudson-gb20/
Ricku Moranisie - czekamy na Ciebie!
Wciąż liczę, że nie będzie to shitquel...
11-11-2019, 23:44
CGI Paul Walker
Czyli w trakcie kręcenia dograją jakieś cameo na podobnej zasadzie jak w rimejku?
Co do archiwalnych ujęć czyli wstawią jakąś retrospekcje z Egonem, żeby też "pojawił się" w filmie. Bo na intro typu tego z Terminatora ostatniego nie ma co liczyć
12-11-2019, 02:04
NUMA Director
Nie wiadomo jaką rolę będą mieć oryginalni pogromcy. Wiadomo tylko, że jest to bezpośredni sequel dwóch oryginalnych części. Sądzę więc, że będzie to coś więcej niż cameo.
Jeśli chodzi o Egona, to Aykroyd nie podawał żadnych szczegółów, jak to będzie wyglądać. Pewnie jakieś zdjęcie w tle, albo coś takiego (podobnie jak Marcus Brody w Indym IV). Albo faktycznie - coś z tych niewykorzystanych ujęć... Z tego co czytałem, to trochę tego było - np. w drugiej części miał się pojawić kuzyn Louisa Tully'ego i miał go grać Eugene Levy. Nakręcono nawet jakieś sceny, które potem wyleciały w montażu.
12-11-2019, 09:58
CGI Paul Walker
Zobaczymy. Gorzej od rimejku byc nie może. Chyba.
12-11-2019, 11:26
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
03-12-2019, 07:28
CGI Paul Walker
było.com.pl
03-12-2019, 07:56
|