Ghostbusters (1984-2020)
Niezłe, aczkolwiek niedoskonałe sequele genialnych filmów są szczególnie pogardzane i czasem trzeba wielu lat, aż ludzie uświadomią sobie swój błąd. Przykłady: The Lost World, Mucha 2, Gremliny 2 (coraz częściej bardziej popularne od jedynki) a nawet Psycho 2.

Odpowiedz
Gremliny 2 zawsze uważałem za lepsze od jedynki, a drugich Pogromców za film na poziomie oryginału.

Odpowiedz
(20-10-2021, 01:58)shamar napisał(a): O ch. chodzi z tą krytyką Dwójki? Co tam było takiego złego?
Przecież to było tylko trochę słabsze od Jedynki.

Większość zarzutów z jakimi się spotkałem polega, że pogromcy zamiast być wychwalani to znowu są przegrywami. I że nikt nie wierzy, że w 1984 roku była inwazja duchów. Co takie głupie nie jest, bo film powstał sprzed ery social mediów, gdzie jedyne źródło informacji to był dziennik telewizyjny i gazeta, którą trzeba kupić i nie było większej możliwości do weryfikacji wiadomości. Onegdaj media podawały, iż Michael Jackson został wybuczany na rozdaniu nagród World Music Awards w 2006 roku, gdy w rzeczywistości był witany z ciągłymi owacjami, które zaskoczyły jego samego. A informacja o duchach to spokojnie mogła być uznana za fake news. Zresztą sędzia stwierdza, że pogromcy musieli użyć hipnozy, a teraz mówi się, że Walter Peck z jedynki miał absolutną rację co do biznesu pogromców i to mogło ich pogrążyć podczas procesu wspomnianego na początku.

Inne zarzuty, to fakt że Dana i Peter nie są ze sobą, a Dana ma dziecko z innym (to nawet rozumiem - Grievous wspominał, że to cofnięcie rozwoju postaci) i w pewnym momencie fabuła dwójki powtarza jedynkę.

Odpowiedz
(19-10-2021, 23:16)Bucho napisał(a): @Corn w piec minut ogarnal rzeczy, ktorych Holly nie dalo w dekade, o kasie dla scenarzystow nie wspominajac.

Co sie stalo z hollywoodzkim jajem lat 70. i kreatywnoscia lat 80.?!
Dziękuję :)

A co się stało? Przestali skupiać się na dostarczaniu oryginalnych historii bo to zbyt ryzykowny biznes w czasach streamingu, piractwa i wszechogarniającej kultury bycia urażonym
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(20-10-2021, 12:15)OGPUEE napisał(a): Większość zarzutów z jakimi się spotkałem polega, że pogromcy zamiast być wychwalani to znowu są przegrywami. I że nikt nie wierzy, że w 1984 roku była inwazja duchów. C.

To byłoby akurat durne. Bo to przecież różnica kilku lat a rozpietduchę tam na ulicach robił wielki piankowy marynarzyk, co widziały tysiące ludzi.
Jesteś pewny, że tam było coś takiego, że ludzie nie wierzą?

Co do Dany: co w tym dziwnego. Peter to luzak i nie było wiarygodne że będzie siedział z nią w domu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja też nie rozumiem hejtu na dwójkę. Obie części lubię w równym stopniu. I nie przeszkadza mi zupełnie to, że dwójka to niemalże remake jedynki. Jedyne czego mi tam brakuje, to muzyczny motyw przewodni. Zrobili nowy, który przechodzi w rap, a oryginalny (o ile dobrze kojarzę) też się pojawia, ale tylko na moment. Natomiast udało się przywrócić chemię między aktorami. W "Pogromcach duchów" (obu częściach) najlepsze są te małe rzeczy - na przykład, gdy w pierwszej części Egon dźga palcem tego gościa w hotelu, albo gdy na pytanie sekretarki, co lubi robić w wolnym czasie, ze stoickim spokojem odpowiada: "Zbieram pleśnie, grzyby i zarodniki". W dwójce też się tego trochę znajdzie. Pierwsze z brzegu przykłady: jak Venkman pyta, czy badając ten szlam spali z nim, a Egon i Ray spuszczają wzrok. Albo gdy Venkman podaje rękę temu gościowi w muzeum, a on ją ściska dwoma palcami. 
No i film miał kapitalny tagline - "Guess who's coming to save the world again?". A końcówka nieodmiennie wprawia mnie w dobry nastrój - to quasi-renesansowe malowidło:
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Wstawiam tylko 1 klip. Jest już kilka..klip ma spoiler więc...

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Odpowiedz
Jeżeli to jest final trailer mający zachęcić do wizyty w kinie, to...
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Wyglada i tak milion razy lepiej niz to poprzednie gowno z Thorem.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nostalgia trick don't work on me. Only good flicks.
[Obrazek: ca9782cf91a45843bd79a9cd4ebf867a.gif]

Odpowiedz
Zachęciło... do przypomnienia sobie jedynki i dwójki.

A z tym to poczekam aż się dowiem jaką rolę tam mają członkowie starej obsady, bo jeśli cameo czy tam kilkuminutowe role to podziękował. Absolutnie wszystko, co pokazują na zwiastunach mi, delikatnie rzecz umując, wisi i powiewa.

Odpowiedz
Całkowicie zgadzam się w Giefergiem, a nawet nie odpaliłem tego zwiastunu
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Super. Prawie nic się nie postrzeli.

Odpowiedz
A ja czekam. Mam jakieś dobre przeczucia, co do tego filmu. Też bym chciał żeby oryginalna ekipa miała nieco większą rolę. Sądzę, że pojawią się w finale, żeby uratować dzień. W trailerach ich na razie oszczędzali. Tak, czy inaczej - melduję się w kinie.

Odpowiedz
Hejterzy hejtują. To będzie dobry film. A może nie?
Mam to d... Chcę zobaczyć starą ekipę choć w finale.

Na pincet % nie będzie gorzej niż przy tym rimejk-badziewiu.

Odpowiedz
Stara ekipa na pewno się pojawi. Zabraknie tylko Moranisa (chyba, że producenci szykują jakąś mega niespodziankę i jednak będzie). Pytanie tylko na jak długo. Obstawiam, że w finale duchy będą kopać tyłki nowym bohaterom i wtedy pojawi się stara ekipa żeby załatwić sprawę.

Odpowiedz
Raczej wątpię, żeby Moranis dał się przekonać. Bardziej mnie zastanawia na ile sekund pojawi się Sigurnej. Bo co ona będzie tam miała do grania niby? Żonę Petera - wyczaili na zwiastunie.

Odpowiedz
Moranisa nie bedzie, nie jako Pogromcy. W trailerze widac trzy osoby, czyli stara eka minus Egon.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon