09-07-2024, 15:44
|
Gladiator (2000) & Gladiator II (2024)
|
|
Najpierw przeczytałem komentarze. Drużyna "gniot". Tyle, że jeszcze nie obejrzałem.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-07-2024, 15:50
Trafne stwierdzenie, że ten zwiastun jest bez duszy. Dużo krzyku, potu i krwi, ale total generic. Scott myślał, że widzowie zobaczą dwa nawiązania do Maximusa oraz flashbacki i to im wystarczy do podjarki.
Druga sprawa, że już w tych 3 minutach widać, że Mescal charyzmą I dostojnością nie ma startu do Russella. To jest dobry aktor, ale nie pasuje mi do tej roli. Facjata poczciwego wioskowego chłopaka + scenariusz, który zapewne nie da mu się zapamiętać w tej roli. Z ciekawości odpaliłem sobie zwiastun 1 części i już tam pojawiły się legendarne teksty, które przeszły do kanonu: "On my command, unleash hell", "are you entertained?" i początek słynnego "I'm Maximus...." W zwiastunie dwójki nie pada żaden tekst godny zapamiętania. Jest za to teledyskowy montaż z rapem w tle i słabe CGI. Noo jestem pełen obaw. 09-07-2024, 16:02
Obejrzałem do momentu jak wchodzi rap. Wyłączylem. Jestem ZAŻENOWANY.
Wiedziałem, że będzie wtórne ale to jebie prymitywnym żałosnym kalkowaniem jak smarowanie gównem po kromce miast czekoladą.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-07-2024, 16:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2024, 16:09 przez shamar.) (09-07-2024, 15:39)al_jarid napisał(a): Scheckley, strong female warrior była też w pierwszej części, jechała na rydwanie i szyła z łuku. Z tym że długo se nie powalczyła Kurczę a ja zawsze byłem przekonany, ze to chłop z taka zbroją z cyckami - tyle lat w niewiedzy... A co do zwiastunu to nawet ok, ale ni uja nie rozumiem jakiegoś szerszego kontekstu - ci imperatorzy to Geta i Karakalla? Co to za megaoblężenie statkami? Za to Koloseum akurat na plusik i scenografia całkiem ładna. 09-07-2024, 16:11
Czy ja dobrze widzę, że oni wkleili do wspomnień innego dzieciaka, niż ten, który tam rzeczywiście był
Srogie piguły. A generalnie mocne popłuczyny po oryginale i przeskakująca rekina kopia tegoż, czyli n-ty sequel po latach, który #nikogo
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-07-2024, 16:25
- She must feed them.
- They can eat war! Kto pisał takie kozackie dialogi? Dwóch gimnazjalistów?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
09-07-2024, 17:04
Pewnie tych dwóch cesarzy.
Swoją drogą to chyba pierwszy sequel Scotta.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-07-2024, 17:09
Nie wiem kto promuje tego całego Mescala na nową gwiazdę kina, ale chłop ewidentnie nie ma za grosz charyzmy i takiego filmu to on raczej nie pociągnie. Na pierwszym "Gladiatorze" byłem w kinie, tego pewnie obejrzę jak pojawi się w wiadomym miejscu.
Rapsy top
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
09-07-2024, 17:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2024, 17:16 przez slepy51.) Mefisto napisał(a):Swoją drogą to chyba pierwszy sequel Scotta.Rozumiem że miałeś szczęście zapomnieć o istnieniu Covenanta. 09-07-2024, 17:26
Zona stwierdzila, ze brakuje tylko latajacych smokow
![]() (09-07-2024, 15:17)Dr Strangelove napisał(a): Ten "Neron" to będzie straszne wieśniactwo. 5/10 ![]() (09-07-2024, 15:21)nawrocki napisał(a): Budżetu toto nie zwróci. Obawiam sie, ze jednak zwroci. (09-07-2024, 15:30)Scheckley napisał(a): Strong female warrior jest nawet a Denzel gra czarnego żymianina pociagajacego za sznurki Bedzie pasowac do afrocentrycznej szajby, Black Hebrew Israelis lubia to. Scott pojedzie lopata, w koncu USA to kontynuacja Rzymu. Ten czarny Denzel, co krytkuje imperiun i chce je pchac w przepasc nie jest imo przypadkowy. Pedro i cycek pewnie finalnie polacza sily, ale może sie myle.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
09-07-2024, 17:40
Myslicie, ze Denzel to tez jakis byly niewolnik, ktory bedzie probowac obalic zly Rzym? Moze mu nawet w tym pomoga jacys liberalni, rzymcy Zydzi
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
09-07-2024, 17:53
Paul Mescal to jest ogromny talent i casting 10/10, motyla noga się znacie. Ale z resztą się zgadzam. CGI czasami wygląda gorzej niż w filmie sprzed 24 lat. I w końcu lepsze zdjęcia w filmie Scotta, bo podziękował Wolskiemu (niestety raczej tylko na ten film).
09-07-2024, 17:54 (09-07-2024, 17:53)Bucho napisał(a): Myslicie, ze Denzel to tez jakis byly niewolnik, ktory bedzie probowac obalic zly Rzym? Moze mu nawet w tym pomoga jacys liberalni, rzymcy ZydziDenzel gra byłego gladiatora, którego złapali w niewolę. Nie gra żadnego Rzymianina, ani tym bardziej cesarza jak to w necie sugerują. 09-07-2024, 18:04 (09-07-2024, 18:04)Krismeister napisał(a):(09-07-2024, 17:53)Bucho napisał(a): Myslicie, ze Denzel to tez jakis byly niewolnik, ktory bedzie probowac obalic zly Rzym? Moze mu nawet w tym pomoga jacys liberalni, rzymcy ZydziDenzel gra byłego gladiatora, którego złapali w niewolę. Nie gra żadnego Rzymianina, ani tym bardziej cesarza jak to w necie sugerują. No o tym wlasnie pisze, ze Denzel to byly niewolnik/gladiator. Cesarzem nie jest, bo to juz byla Kangzerka na pelnej, a pisanie o byciu Zydem, albo o ich machinacjaach to po prostu beka z mojej (i nie tylko) strony. Przy czym ignorowanie zydowskich wplywow w Rzymie tamtego okresu to jak ignorowanie ich wplywow w USA na poczatku XX wieku.
09-07-2024, 18:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2024, 18:19 przez Bucho.)
A mi się bardzo podoba. Jestem team #MescalToKozak i uważam że to będzie bardzo dobre filmidło. Holly od lat nie robi nic sensownego w temacie widowisk historycznych, a tu jest wszystko niemal w punkt.
CGI nieźle ale nie powala, ale i tak się jaram. Będzie dobrze, zobaczycie
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
09-07-2024, 18:39
Absolutnym szczytem kariery Pascala to wybuch głowy w GoT. Potem było już tylko w dół. Team #MescalToKasztan
Captain Obvious
09-07-2024, 18:45 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |