Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Super ten nowy wyglad, chociaz cały czas chyba najbardziej podoba mi się dizajn od Stana Winstona:

[Obrazek: g94a.jpg]
[Obrazek: polls_GodzillaStanWinston1994b_5824_1544...large.jpeg]
[Obrazek: enhanced-buzz-12883-1298027454-35.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
no i to jest król! A nie jakiś gad ze zlotu grubasów :P

Odpowiedz
Nowa, a raczej nowa-stara Godzilla wygląda super, a to coś od Winstona to sorry, ale gówno nieziemskie.

Odpowiedz
(17-07-2013, 17:29)Craven napisał(a):
(17-07-2013, 16:16)Proteus napisał(a): Na sentymentalny powerek. Moc zaczyna się od 2:03, (...)

Jesteś pewien, że to chciałeś wrzucić? Czy może raczej to:

Dokładnie bez ten kawałek to najbardziej charakterystyczna melodia z serii Godzilla i bezwzględnie powinien znaleźć się w nowym filmie.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(17-07-2013, 18:43)Mierzwiak napisał(a): Nowa, a raczej nowa-stara Godzilla wygląda super, a to coś od Winstona to sorry, ale gówno nieziemskie.

to gówno przynajmniej wygląda jak drapieżnik, a nie jak coś od czego można uciec na piechotę ;)
dobra, trochę się czepiam, ale serio ... zobaczcie te UDA ...

Odpowiedz
(17-07-2013, 18:46)SonnyCrockett napisał(a): Dokładnie bez ten kawałek to najbardziej charakterystyczna melodia z serii Godzilla i bezwzględnie powinien znaleźć się w nowym filmie.

Jeżeli robimy całkowity konkretny restart serii, to raczej znaleźć się nie powinien.
Plus mnie też o dziwo bardziej podoba się ten/ta Godzilla od Winstona.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Arahan napisał(a):coś od czego można uciec na piechotę ;)
dobra, trochę się czepiam, ale serio ... zobaczcie te UDA ...

No, ten nowy trochę tak wygląda:

[Obrazek: 11804_602973433052283_715330817_n.jpg]

;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Hmmm...100 metrowy potwór chyba czym grubszy tym gorzej dla tego co ma pod stopami, Godzilla nigdy nie była szybka czy zwinna to jaszczur-czołg rozpirzający wszystko co wejdzie w drogę :D Tak więc wybieram grubasa :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(17-07-2013, 18:53)Arahan napisał(a): to gówno przynajmniej wygląda jak drapieżnik, a nie jak coś od czego można uciec na piechotę ;)
Godzilla nie musi ganiać ludzi, ma siać zniszczenie, a wierzę że tak potężnie zbudowane, masywne stworzenie zostawi za sobą same gruzy.

Projekt Winstona jest o tyle gówniany, że patrząc na niego nie widzę 100-metrowego potwora, tylko 2-metrowego stworka z jakiejś taniej produkcji prosto na DVD.

Odpowiedz
Projekt Winstona bardzo udany. Odświeża a jednocześnie nie ma wątpliwości, że to Godzilla.

Odpowiedz
Projekt Winstona, to taka bardziej pływacka mini-godzilla. Średnio.

Nowa Godzilla wygląda grubo i ma wyglądać gruba, i w Japonii od 50 lat wygląda grubo. Ma być masywną, potężną bestią, która nie biega tylko kroczy rozwalając wszystko na swojej drodze, a nie chudą jaszczurką jak ta z 1998 roku. Nowa figura Godzilli wygląda pięknie, ciekawe jak będzie się prezentować w wodzie.

(17-07-2013, 17:46)Arahan napisał(a): Ta pierwsza fotka to chyba z "Powrotu Godzilli" aka. "Godzilla 2000", ale 100% pewności nie mam.

Ja mam, ale to nie fotka. To kostium z filmu stojący na wystawie w Sand Diego.

Odpowiedz
Ale miodny plakat odkryłem przypadkiem (choć to do wersji 1984), chcem go :)

[Obrazek: godzilla_1984_poster_01.jpg]

Odpowiedz
Przypadkiem? Zobacz sobie wszystkie malowane plakaty serii Heisei (były piękne).

Odpowiedz
Przypadkiem bo nie znałem tego a przeszukując internet dzisiaj go odkryłem i teraz szukam gdzie można nabyć takie cudo.

Odpowiedz
(17-07-2013, 19:11)Juby napisał(a):
(17-07-2013, 17:46)Arahan napisał(a): Ta pierwsza fotka to chyba z "Powrotu Godzilli" aka. "Godzilla 2000", ale 100% pewności nie mam.

Oboje się mylicie. Jest to kostium z "Godzilla vs. Megaguirus". G2000 jest bliźniaczo podobny, ale ten z Megaguirusa ma różowe zakończenia grzebienia.

Odpowiedz
Oba miały, w obu filmach Godzilla wyglądała tak samo.

Odpowiedz
Mi również nie za bardzo pasi projekt Winstona. To jest za bardzo taki T-rex wannabe. To co zawsze podobało mi się w wyglądzie oryginalnej, japońskiej Godzilli (szczególnie tej z okresu Heisei, czyli początek lat 90), to to, że nie był to po prostu duży dinozaur, czy przerośnięta jaszczurka. W pysku Godzilli było coś kociego, a kształty potwora były charakterystyczne, nienaturalne i nie do końca w 100% gadzie. Był to napromieniowany, czarny potwór z potężną klatą i udami nadającymi sylwetkę piramidy. A nie po prostu przerośnięty, zielony dinozaur wielkości wieżowca.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(17-07-2013, 19:58)Grievous napisał(a):
(17-07-2013, 19:11)Juby napisał(a):

Oboje się mylicie. Jest to kostium z "Godzilla vs. Megaguirus". G2000 jest bliźniaczo podobny, ale ten z Megaguirusa ma różowe zakończenia grzebienia.
I dodatkowo jako jedyny z serii jest zielony.

Cytat:Design tej z 1998 był świetny.
Ale nie dla Godzilli. Kolejny problem - z oryginałem wspólny miał jedynie grzebień i gadzie pochodzenie. To tak jak Batman miałby mieć różowy kostium i mieć jamnika w logosie. Aha, jak co, to chciałbym dinozaurzą postawę u Edwardsa.

Cytat:W pysku Godzilli było coś kociego
Nie chcę heiseiowej powtórki z kocią mordą i tymi debilnymi uszkami. Godzilla powinien być jak najbardziej gadzi, a w ogóle powinien być spasłym sukinsynem z pustymi oczami bez źrenic i tęczówek. Najlepiej powinien być jak na moim fan arcie:
[Obrazek: godzilla___draft_2_by_pawlis-d6dwao1.jpg]

Cytat:Był to napromieniowany, czarny potwór z potężną klatą i udami nadającymi sylwetkę piramidy.
Raczej jak spaśluch, któremu natychmiast potrzebne są siłownia i rygorystyczna dieta.

A ryk powinien mieć taki (creepy as hell):

Odpowiedz
(17-07-2013, 21:04)OGPUEE napisał(a): Najlepiej powinien być jak na moim fan arcie:

Chujowy ;) ;P
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
OGPUEE

1. Obrazek bardzo fajny... ale to nie wygląda jak Godzilla.

2. Nie psiocz na Godzillę z Heisei, bo to akurat najlepsze wcielenie króla potworów*. Czarny, tłusty, niezniszczalny gad, który rozwalał wszystko na swojej drodze i pokonywał każdego przeciwnika.

3. Ryk z pierwszego filmu - nie do zapomnienia. Wspaniały!

* Do dziś. Nowy wygląd Godzilli z nadchodzącego w przyszłym roku filmu podoba mi się nieziemsko.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości