Stały bywalec
Liczba postów: 12,451
Liczba wątków: 29
Najlepszy był w pierwszym filmie. A z wyglądu najlepszy jest w G2000.
Cytat:Czarny, tłusty, niezniszczalny gad, który rozwalał wszystko na swojej drodze i pokonywał każdego przeciwnika.
Obczaj "Godzilla, Mothra, King Ghidorah: długi podtytuł, którego nie chce mi się pisać". Tam Godzilla pokazany jako pozbawiony uczuć tłusty skurwiel, z pustymi gałami, który jest takim madafaką, że daje radę każdemu potworowi (przy okazji - Mothra ma najlepszy design w całej karierze).
Cytat:Ryk z pierwszego filmu - nie do zapomnienia. Wspaniały!
Dlatego jak film ma być poważny, a jaszczur zły, to powinni dać ten ryk. W kinie odstraszy dzieciarnię i odechce się dystrybutorowi robić dubbing :).
17-07-2013, 21:42
Puste gały, jak ślepiec, białe za mgłą ... oj tak, to było by genialne :)
17-07-2013, 21:46
Miami Vice
Liczba postów: 8,050
Liczba wątków: 43
No dla mnie najbardziej klasyczna Godzilla to ta z prawej :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
17-07-2013, 22:00
ale nowa bardziej przypomina tą z lewej, masa, masa i jeszcze raz masa :)
17-07-2013, 22:03
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Godzilla od Stana Winstona to dno i metr mułu. Jak bym to w kinie zobaczył umarłbym ze śmiechu.
Jeszcze raz powtórzę, design z filmu Edwardsa jest nieziemsko dobry i taki ma pozostać. Wasze psioczenie na nic się zda.
Tej jaszczur taki ma być. Spasiony do ntej potęgi czołg którego nie da się powstrzymać.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
17-07-2013, 23:07
jakbyś to zobaczył w ruchu to byś miał mokro ;)
tak jak i ja i nie marudź, bo figurka to jedno, a to jak jaszczur były animowany to drugie,
mam nadzieję, że będzie miał atomowy oddech i będzie niezniszczalny, a nie jak w wersji jankeskiej, że powstrzymały go odrzutowce i kilka pocisków
EDIT:
jeszcze świeży ;)
17-07-2013, 23:19
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
(17-07-2013, 22:00)SonnyCrockett napisał(a): No dla mnie najbardziej klasyczna Godzilla to ta z prawej :)
Zabawne, bo ta figurka chyba przedstawia potwora z OSTATNIEJ Japońskiej Godzilli (2004). ;)
(17-07-2013, 23:07)Danus napisał(a): Godzilla od Stana Winstona to dno i metr mułu. Jak bym to w kinie zobaczył umarłbym ze śmiechu.
Może nie takie dno, ale wygląda jak ogon, tors i głowa, z doczepionymi do tego na siłę kończynami. Głupio.
Co do nowego plakatu, to choć jest dość pusty i bezbarwny - jako teaser prezentuje się bardzo fajnie (robi to co powinien robić - pokazuje w tajemniczy sposób ogrom króla potworów - jego ogon torchę przypomina górę, w kierunku której lecą helikoptery). Mam nadzieję, że te proporcje okażą się prawdziwe. Od dawna powtarzam, że chcę Godzillę o rekordowym wzroście, jakiego żaden filmowy potwór nie miał (póki co największy był King Gidorah z 1991 roku - 140 metrów).
PS: Czy mi się wydaje, czy ten ogon nie pokrywa się z figurą, którą od wczoraj się zachwycamy?
18-07-2013, 07:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2013, 07:58 przez Juby.)
Miami Vice
Liczba postów: 8,050
Liczba wątków: 43
(18-07-2013, 07:52)Juby napisał(a): Zabawne, bo ta figurka chyba przedstawia potwora z OSTATNIEJ Japońskiej Godzilli (2004). ;)
No rzeczywiście :) Godzilla z przełomu lat 80.-90. o która mi chodzi wygląda tak:
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
18-07-2013, 09:51
Stały bywalec
Jeszcze niewiadomo czy ta figurka jest ostatecznym konceptem Króla.
A ogon świetny, skojarzenia z pasmem górskim jak najbardziej. Choć szczerze liczyłem na taki jak u krokodyla.
18-07-2013, 10:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2013, 10:20 przez OGPUEE.)
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Na tym plakacie chyba nieźle przegięli ze skalą - taka Godzilla miałaby z 5 km wysokości.
18-07-2013, 10:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2013, 10:29 przez military.)
Fhtagn
Liczba postów: 5,327
Liczba wątków: 9
To źle? Wielkie bydle - wielki rozpierdol, del Toro się może schować ze swoimi stumetrowymi potworami i robotami.
18-07-2013, 11:07
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Źle, bo głowa Godzilli znikałaby w chmurach.:)
18-07-2013, 11:32
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Biorąc pod uwagę grafikę z lotniskowcem, rozmiar kilku km robi się prawdopodobny.
18-07-2013, 12:09
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(18-07-2013, 10:29)military napisał(a): Na tym plakacie chyba nieźle przegięli ze skalą - taka Godzilla miałaby z 5 km wysokości.
To tylko plakat. A pamiętasz to? Tamta też musiałaby mieć pies wie ile.
Po rozczarowaniu PR i zobaczeniu nowego dizajnu moje zainteresowanie Godzillą znacznie wzrosło, zastanawiam się tylko jak wybrną z tego wszystkiego. W sensie znowu czeka nas autonomiczny film i Godzilla zostanie zabita, czy Warner będzie chciał z tego zrobić serię, czyli czeka nas coś na modłę japońskich filmów i ostatecznie Godzilla będzie, nie wiem, uśpiona? a jak się pojawi jakiś potwór to będzie walka? Chociaż, jeśli się nie mylę, były plotki że już w tym filmie nie będzie ona jedynym potworem.
18-07-2013, 12:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2013, 12:13 przez Mierzwiak.)
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
(18-07-2013, 11:32)military napisał(a): Źle, bo głowa Godzilli znikałaby w chmurach.:)
Plus głowa wystawałaby z wody. :)
18-07-2013, 12:54
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,106
Liczba wątków: 69
Mierzwiak napisał(a):Chociaż, jeśli się nie mylę, były plotki że już w tym filmie nie będzie ona jedynym potworem.
Cytat:Current, official Godzilla Plot Synopsis:
An epic rebirth to Toho's iconic Godzilla, this spectacular adventure pits the world's most famous monster against malevolent creatures who, bolstered by humanity's scientific arrogance, threaten our very existence.
Więcej o filmie na tej stronie - http://www.godzilla-movies.com/
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
18-07-2013, 13:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2013, 13:04 przez slepy51.)
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Mierzwiak, to podobno potwierdzone info. Już w tym filmie, Godzilla to nie jedyny potwór. Podobno nawet w teaserze widać ciała zabitych potworów.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
18-07-2013, 13:03
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Czyli coś a la "Godzilla: Destroy All Monsters"?
18-07-2013, 13:04
Stały bywalec
(18-07-2013, 12:10)Mierzwiak napisał(a): Po rozczarowaniu PR i zobaczeniu nowego dizajnu moje zainteresowanie Godzillą znacznie wzrosło, zastanawiam się tylko jak wybrną z tego wszystkiego. W sensie znowu czeka nas autonomiczny film i Godzilla zostanie zabita, czy Warner będzie chciał z tego zrobić serię, czyli czeka nas coś na modłę japońskich filmów i ostatecznie Godzilla będzie, nie wiem, uśpiona? a jak się pojawi jakiś potwór to będzie walka? Chociaż, jeśli się nie mylę, były plotki że już w tym filmie nie będzie ona jedynym potworem.
Wątpię, żeby zrobili jeden film kończący się śmiercią potwora. Legendary pewnie ma chrapkę na co najmniej trylogię. Zwłaszcza, że może być sukces (tak samo G98 swoje zarobił z powodu franczyzy, nieobecności gada na ekranach kin, szczególnie amerykańskich), a i Toho też trzyma większą pieczę. Więc prawdopodobnie odejdzie w głąb oceanu lub zostanie uwięziony w lodowcu czy innym wulkanie. Zresztą jakby zabili potwora mogą zrobić coś na zasadzie, że istnieje drugi Godzilla (w pierwszym filmie Godzilla zdechł, ale w sequelu dla kasy nagle znalazł się następca).
Co do potworów, mogliby złamać zasadę i adwersarz(e?) zaprzyjaźniłby się z Królem i razem będą przeżywać przygody :) (jak w tych reklamach jakeigoś napoju, gdzie ziomuś kumplował z babcią i dzikim pustelnikiem).
I powtórzę do znudzenia. Godzilla to FACET!
18-07-2013, 13:20
Już pierwsza wersja Godzilli z 1998 roku zawierała potwora jako przeciwnika, coś jakby Sfinks z wyglądu.
Wytwórnia zrezygnowała z tego, bo chciała coś bardziej na poważnie (ta, jasne). Nie zdziwię się jeżeli teraz dostaniemy tego więcej.
Wiadomo kiedy jakiś teaser?
18-07-2013, 13:41
|