Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
(24-02-2014, 18:49)slepy51 napisał(a): Oficjalny ryk nowego Gadzilli

Pffff.... zawiasy moich drzwi są bardziej przerażające.

(24-02-2014, 19:03)Danus napisał(a): W kinie ten dźwięk zerwie berety:P

Chodzisz do kina w berecie?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Moja babcia chodzi:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Za długi jest. Ryk powinien być krótki i ryczący.

Odpowiedz
(24-02-2014, 20:01)Danus napisał(a): Moja babcia chodzi:P

I wybiera się na Godzillę? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Przecież to postać jej dzieciństwa:P
Jutro zwiastun?
http://www.godzillamovie.com/awakenthetruth/

Odpowiedz
Specjaliści oczywiście nagraliby lepszy ryk. Czekam na mp3-ójki.

Odpowiedz
Może filmem się nie jaram, ale muszę przyznać, że Godzilla ma dobry gust, ja też uwielbiam Hansa Zimmera. Ale niech lepiej nie próbuje imitować, gdyż i tak z oryginałem nie wygra:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Heloł, może ktoś nie zauważył, ale...
Jaram się jak gówniarz przed swoim pierwszym razem:P

Odpowiedz
Drugi trailer oficjalnie trafi do sieci o godzinie 19:00 w Polsce:

Odpowiedz
Oby w końcu pokazali Godzillę tak aby było ją widać.

A tutaj kilka ciekawych informacji:
[Obrazek: tumblr_mzk93utLcJ1s2jfn0o1_r1_1280.png]

Godzilla będzie mierzył 350 stóp wzrostu (107 metrów), czyli będzie największy wcieleniem Króla Potworów.
Budżet produkcji to rozsądne jak na dzisiejsze blockbustery 160 milionów dolarów.

Odpowiedz
Czyli nie będzie tak jak się mówiło największym Kaiju w dziejach kina, tym pozostaje chyba wciąż Slattern z finałowej bitwy Pacific Rim.
Budżet można powiedzieć standardowy, który pozwolił Edwardsowi popuścić trochę wodze fantazji. W kinie będzie na co popatrzeć.

Odpowiedz
Nie podniecajmy się nadmiernie liczbami. Czerwie z Diuny kosmiczne ślimaki z StarychWarów zjadają twojego Slatterna, którego i tak widownia oglądała tylko pod wodą bez szans na zestawienie go z budynkami czy ludźmi.

Odpowiedz
A to ma jakieś znaczenie gdzie go widownia oglądała? Ja myślę, że nie ma.
Po za tym mówimy tu o kaiju, a potwory wymienione przez Ciebie nie kwalifikują się.

Odpowiedz
Cytat: tym pozostaje chyba wciąż Slattern z finałowej bitwy Pacific Rim.

Tylko co z tego, skoro finałowa bitwa Pacific Rim nie ma żadnego punktu odniesienia, który by pozwolił jego rozmiary zauważyć?

Odpowiedz
Dla mnie punktem odniesienia dla wysokości Slaterna jest Striker Eureka. Robota widzieliśmy podczas walki w Sydney(masz tam odniesienie do wieżowców), a jak widać w finałowej bitwie Slattern jest ponad głowę wyższy od Australijczyka.

Odpowiedz
Według oficjalnych opisów Slattern ma 182 metry wysokości, a Sriker Eureka ma 76 metrów (Gipsy 79 metrów)! Dużą musi mieć tą głowę, bo przed chwilą sobie zapuściłem scenę walki podwodnej i ni cholery nie widzę aby którykolwiek z Kaiju miał w niej więcej niż 100 metrów (chyba że długości). Wniosek - oficjalne rozmiary ostatniego Kaiju z PR są gówno warte, bo chyba musiałby ustać na ogonie aby być dwa razy wyższy od Jegerów. Godzilla mając 350 stóp będzie większa (także od potwora z Cloverfield i Zilli Emmericha).

Odpowiedz
(25-02-2014, 16:59)Juby napisał(a): Według oficjalnych opisów Slattern ma 182 metry wysokości, a Sriker Eureka ma 76 metrów (Gipsy 79 metrów)!

A to nie jest przypadkiem wartość mierzona wraz z ogonem? Widziałem gdzieś figurki jaegerów i Slatterna, w jednej skali i na pewno nie był on aż tak ogromny.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Prawdopodobnie długość jest mierzona z ogonem, ale...
[Obrazek: 9XWGB9L.gif]
Widać, że Slattern jest sporo większy od Strikera. Moim zdaniem grubo ponad 100 metrów posiada.
Ale zostańmy przy Godzilli, będzie miała ponad 100 metrów co czyni go z tym swoim spasionym cielskiem ogromne stworzenie, które będzie robiło wrażenie. Mam tylko nadzieje na sceny, których w PR Del Toro było mało, widok potwora z poziomu ulicy, z perspektywy człowieka.

Odpowiedz
(25-02-2014, 16:05)Danus napisał(a): Dla mnie punktem odniesienia dla wysokości Slaterna jest Striker Eureka. Robota widzieliśmy podczas walki w Sydney(masz tam odniesienie do wieżowców), a jak widać w finałowej bitwie Slattern jest ponad głowę wyższy od Australijczyka.

Jaeger nie jest żadnym punktem odniesienia. Tak on jak i Kaiju mogłyby mieć równie dobrze po 10 metrów jeśli nie ma ich do czego porównać, a w finałowej walce PR punktu odniesienia pozwalającego określić rozmiary NIE MA. 50 metrowy stwór zrobi większe wrażenie w środku miasta niż 150 metrowy na dnie oceanu, co za tym idzie - nie ma się co podniecać cyferkami.

Odpowiedz
Nie Gieferg, to się nazywa ignorancja.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości