Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Że co proszę?

Odpowiedz
@Danus:

(24-02-2014, 16:07)Danus napisał(a): widać jednak u niektórych pewną współczesną dolegliwość, z mojej strony polecam:

Odpowiedz
Ok, nie powiem, KLIMAT tego zwiastuna targa suty i widzę, że będzie solidny background dla całej historii. To co mnie wkur***, to fakt, że praktycznie nie pokazali nic z MUTOS, a sam G. pojawia się w sumie na 2-3 sekundy. Może to i dobrze, ale zaczynam się obawiać, że w filmie też nie będzie tego za wiele ...

Odpowiedz
Końcowe ujęcie Króla.

*Squeeel like and over-excited 8 year old"

Żem gotów.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Trailer oczywiście klasa. Nie będę się rozpisywał ile tu zajebistych, klimatycznych scen bo to chyba widać.
Studio też nieźle strolowało fanów, bo każdy myślał, i ja też, że zobaczymy jednak króla potworów, a tu dupa. Znów pokazali tylko kawałeczek.
Jeszcze raz powtórzę, klasa, miazga- najbardziej oczekiwany film tego roku.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
W końcu trailer, po którym nie można powiedzieć, że nie ma już po co iść do kina (patrz: chociażby TASM2).

Nie kłamali mówiąc, że będzie to kino katastroficzne.

Odpowiedz
Aha, i może to i tanie, ale zawsze podoba mi się w filmach, gdy jakaś obca nacja, która "wiedziała wszystko od początku", serwuję bohaterom scenę ekspozycji, kipiącą od ciężkiej atmosfery. Podejrzewam, że tak właśnie będzie wyglądać moment, w którym Watanabe mówi jankesom "We've woken up something". Moc.

(25-02-2014, 20:10)Arahan napisał(a): To co mnie wkur***, to fakt, że praktycznie nie pokazali nic z MUTOS, a sam G. pojawia się w sumie na 2-3 sekundy.

To źle?

Btw. podejrzewam, że ten trailer będzie miał nieporównywalnie zwiększonego powera w kinie, na dużym ekranie.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
1. http://inception.davepedu.com/

2. Ken Watanabe, jak miło.

3. Ogólnie meh, ale ujęcie zamykających się wrót superaśne.

4. W sumie podoba mi się, że niby pokazują trochę Godzilli, ale nie za dużo, ergo mam nadzieję, że w kinie nie będzie meh.

Odpowiedz
Film roku. Dziękuję, dobranoc :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Staram się nie jarać za bardzo, bo po trailerach PR też byłem przehajpowany i się zawiodłem, ale to jest ZNAKOMITY trailer. Ciary.

Odpowiedz
[Obrazek: ohmy.gif]

Ależ ten zwiastun jest wspaniały. Godzillę widać i to jest ważne, a to że go mało to też plus. Jest klimat, jest epa, jest moc. Oglądam jeszcze raz. I jeszcze. Click. Click. CLICK!

PS: Film zapowiada się bardzo realistycznie i ponuro plus Godzilla wygląda na niepowstrzymaną, a nie jak Zilla jaszczurka, którą rozwalą 4 rakiety.

Odpowiedz
Mnie tylko zastanawia jedna scena. Spadające do wody myśliwce. Wyglądają jakby ktoś je złapał w powietrzu i po prostu rzucił do wody. Strasznie dziwnie to wygląda.

Odpowiedz
Ten męski chór z drugiej połowy zwiastuna (mniej więcej od 1:18), jest w połączeniu z obrazem tak wspaniale przerażający, że do teraz nie mogę wyjść z podziwu. CO ZA TRAILER.

Cytat:Wyglądają jakby ktoś je złapał w powietrzu i po prostu rzucił do wody

Ten ktoś to chyba może być Godzilla, ale nie wiem :D

Odpowiedz
(25-02-2014, 20:10)Arahan napisał(a): To co mnie wkur***, to fakt, że praktycznie nie pokazali nic z MUTOS, a sam G. pojawia się w sumie na 2-3 sekundy.

Nie chcę mi się szukać oficjalnych informacji, ale jeśli wierzyć redaktorowi hatak.pl, to jest to celowa kampania reklamowa filmu. Godzilla w pełnej krasie ma zostać zaprezentowany dopiero w filmie.

Co do trailera - bardzo klimatyczny, aczkolwiek nie wiem czy ten budżet (160 MLN) to jednak wystarczająca kwota. Efekty wyglądają na niedopracowane.

Ps. Nie wiem czy była już tu podawana ta informacja, ale reżyser w jednym z wywiadów potwierdził, że zatrudniono Serkisa do pracy przy motion capture.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(25-02-2014, 20:32)Bogdan napisał(a):
Cytat:Wyglądają jakby ktoś je złapał w powietrzu i po prostu rzucił do wody

Ten ktoś to chyba może być Godzilla, ale nie wiem :D
Jakby Godzilla je złapał to tak raczej by nie wyglądały, chyba, ze Godzilla potrafi czasami działać bardzo delikatnie:P

Odpowiedz
W 1:35 coś dużego, wyglądającego jak Pterodaktyl (Rodan?) wpada do wodny, jakby nurkowało (wyraźnie widać sylwetkę, jak składa się do nurkowania). Przypuszczam, że to zniszczyło samoloty + rozbita rejsówka w początkowych ujęciach. Coś nam będzie śmigało nad głowami w tym filmie, a skoro mają być inne MUTOS to jestem na 99% pewny, że to Rodan ;)

Co do efektów - faktycznie w kilku miejscach rażą, mam nadzieję, że w filmie nie będzie to tak biło po oczach.

Odpowiedz
Zapowiada się film z G. jaki chciałem ujrzeć. Klimat ten sam jak w G54, po którym przygnębiony widz ma ochotę się zabić, ale i naprawiający niedociągnięcia rzeczonego oryginału (postacie ludzkie, dłuższe utrzymywanie potwora)

(25-02-2014, 20:32)zombie001 napisał(a): Ps. Nie wiem czy była już tu podawana ta informacja, ale reżyser w jednym z wywiadów potwierdził, że zatrudniono Serkisa do pracy przy motion capture.

Ha, czyli Króla nadal gra aktor!

Odpowiedz
Ryk jest dalej za długi, nie podoba mi się to przeciągnięcie, ale może w kinie się do tego przekonam (bo na głośniczkach/słuchawkach to jednak trochę tak kiepsko oceniać). A końcowe ujęcie, jak Godzilla drze mordę, a wrota się zamykają - my body is not ready.

Odpowiedz
Ludzie, ryk Godzilli jest przepiękny, uwierzcie mi i moim monitorom studyjnym:)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Po tym trailerze mogę powiedzieć tylko jedno: Jest MOC! Nie mam już najmniejszych złudzeń, że nowa "Godzilla" będzie prawdziwą filmową ucztą a wizyta w kinie i zobaczenie dzieła Garetha Edwardsa na wielkim ekranie to absolutny obowiązek.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości