Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Obawiam się, że ujęcia z cienkimi efektami (origin Godzilli, Godzilla pod wodą itp.) powstały po poprawkach w scenariuszu w ostatniej chwili. Dlatego być może tak odstają od reszty:p.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Kolejna okładka Empire:
[Obrazek: bettergodzioila.jpg]
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Chce taki plakat!

Odpowiedz
(26-02-2014, 12:32)shamar napisał(a):
(25-02-2014, 22:24)SonnyCrockett napisał(a): Ja to stary już jestem bo to co widzę w trailerze zupełnie mnie nie jara...

W większości mogę się podpisać. Zero emocji.
To jest nas już trzech. Obejrzałem trailer do n-tego monster movie w oprawie z 2014 roku, taki sam powstanie pewnie w 2018 i 2021, tylko, że z jeszcze większą Godzillą.

Odpowiedz
Mnie się bardzo podoba bo zapowiada coś zupełnie innego niż cukierowate i jaskrawe (w dobrym tego słowa znaczeniu) Pacific Rim.

Wygląda bardziej jak kino katastroficzne, a nie monster movie i mnie się to podoba. Jest fajny klimat i czekam bardzo na ten film.

Odpowiedz
(26-02-2014, 15:23)simek napisał(a): To jest nas już trzech.

Nawet czterech (czy pięcioro) i liczba systematycznie rośnie ;)

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Najlepsze ujęcie z trailera:
[Obrazek: KEoNKJs.gif]
Kiedy usłyszałem o pierwszych przymiarkach do nowej wersji Godzilli cieszyłem się jak dziecko. Jednak gdy studio Warner/Legendary ogłosiło, ze film ma być hołdem japońskim filmom i Król Potworów ma wyglądać jak japoński gumiak emocje opadły:P
Teraz jednak odszczekuję wszystko- Godzilla prezentuje się tutaj mega zajebiście, jest potężny, groźny i nie wygląda na gumiaka:P

Odpowiedz
Jest nas 5 chyba, gdyż ja już wczoraj wyraziłem swoje "zmehowienie".
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ok, wyraziliście swoje "zmehowienie", napisaliście co wam się nie podoba, a teraz proszę was o nie spamowanie:P

Odpowiedz
(26-02-2014, 22:11)Lawrence napisał(a): Jest nas 5 chyba, gdyż ja już wczoraj wyraziłem swoje "zmehowienie".

Zostałeś także wliczony ;)

A żeby ktoś nie zarzucił spamu -

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(26-02-2014, 22:11)Lawrence napisał(a): Jest nas 5 chyba, gdyż ja już wczoraj wyraziłem swoje "zmehowienie".

Now, we are six.

Gieferg napisał(a):nadal zastanawiam się czemu to figuruje na mojej liście filmów do obejrzenia w kinie. Mam nadzieję, że przed premierą się dowiem.

Dalej się nie dowiedziałem. Może w kinie się dowiem :P

Odpowiedz
Analiza fragmentu, gdzie rzekomo widać mordę Muto:

I przy okazji:

Odpowiedz
Porównanie wielkości Godzilli od 54' po najnowszą:
[Obrazek: KFqQT4A.png]

Odpowiedz
Trochę niedokładnie zrobione, choć bardzo fajnie wygląda takie porównanie.

Już tłumaczę czemu jest niedokładnie dla ciekawskich. Godzilla serii Heisei miała dwa rozmiary, 80 metrów w w filmach 1984 i 1989 roku (czego w tej rozpisce nie ujęto) ale po ponownym powstaniu w Godzilla kontra King Gidorah (1991) urosła do 100 metrów. W serii Shinsei (Millennium) też nie miała stałego wzrostu. W czterech filmach miała 55 metrów (Japończycy nawet umieszczali tą informację na plakatach) ale w filmie z 2001 roku zmieniono jej wygląd i wzrost upodabniając do oryginału (50 metrów), zaś w ostatnim Japońskim filmie miała znowu 100 metrów.

No i nie jestem pewien co do wzrostu wersji Emmericha, spotykałem się z informacjami, że miała 50 metrów, a według tej rozpiski była trochę większa.

Tutaj dokładniejsza rozpiska rozmiarów, poza wersją z 2014 roku bo wcześniej szacowano że będzie miała 120-150 metrów.

@Danus - jest to gdzieś w większej rozdzielczości?

Odpowiedz
Niestety nie znalazłem tego w lepszej rozdzielczość.
Co do Godzilli Emmericha, 50 metrów to raczej przy mało. Na pewno była wyższa.

Odpowiedz
Tutaj ciekawa analiza, która okazała się trochę przesadzona:
[Obrazek: PVibRzH.jpg]

A Zilla nie była wyższa. Nie mam filmu, żeby zrobić screenshot, ale kiedyś czytałem o rozmiarach mostu, na którym ją zatrzymali bohaterowie na koniec filmu i porównując do filmu myślę, że miała nawet trochę mniej. Slepy ma jakiś making of tego filmu w niemieckiej książeczce, może tam zawarli tą informacje.

Odpowiedz
[Obrazek: rqTqaZ3.jpg]

Ładne :) Co do wielkości Gadzilli u Emmericha - przeglądałem ten album, ale nigdzie nie znalazłem informacji o dokładnym wzroście potwora, a czytać całości mi się nie chce - pewnie jest tak jak w wielu tego typu filmach, że wzrost zmienia się w zależności od sceny i zapotrzebowania pana reżysera ;)

Edit: Na internetach piszą, że u Emmericha gad miał 60 metrów wysokości, z kolei jego skośnooka wersja z "Godzilla: Final Wars" 90 metrów.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(28-02-2014, 12:51)Danus napisał(a): Niestety nie znalazłem tego w lepszej rozdzielczość.
Co do Godzilli Emmericha, 50 metrów to raczej przy mało. Na pewno była wyższa.

O 50-60 metrach pisali w książce, która była wydana na podstawie scenariusza. Wiem, bo mam i czytałem ;)

Odpowiedz
No, czyli 60 metrów jednak by się zgadzało, zagadka nerdów, których obchodzi wzrost Godzilli w filmach została rozwiązana. ;)

Tutaj sporo fot z Empire:
http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=95282#kLD7OOVyy7q1ie2f.99

Odpowiedz
Ludki z Total Film widzieli ciut więcej nakręconego materiału i są pod wrażeniem:

http://www.totalfilm.com/news/godzilla-2014-extended-footage-reaction

Cytat: (...) our favorite quote of the day came when Edwards described his encounters with fans of the big green guy. "It's amazing how many people are closet Godzilla fans."

He revealed that, on several occasions over the past year, he's been meeting people who have quietly taken him to one side to say: "I love Godzilla. Don't f*ck it up."

Going by what we saw today, Edwards definitely hasn't. Unlike the devastation its titular monster wreaks, this thing as about as far from f*cked up as it gets.

Juby dał linke do fot z Empire, ja wrzucę te ciekawsze jakby się komuś nie chciało klikać:

[Obrazek: iFtOIRk.jpg]
[Obrazek: NSGloea.jpg]
[Obrazek: P8to6Vz.jpg]

Gareth Edwards komentuje nowy zwiastun:

http://bcove.me/9caschu4

"Even Rocky Had a Montage" ;)

Na deser nowa reklama Snickersa:

Jak widać machina promocyjna filmu ruszyła w końcu pełną parą :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości