Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Nie wiem czy już było - wywiad z Yoshimitsu Banno, producentem nowej Godzilli:
http://cosbravo13.wix.com/universe-g#!yoshimitsu-banno-interview/c20f9
Wywiad dosyć średni, ale chyba najważniejsza rzecz - Banno po amerykańskiej Godzilli planuje drugą część Godzilla kontra Hedora!

Odpowiedz
Czyli pogłoski o rzekomym pojawieniu się KG na Księżycu to bullshit, tak jak pisałem. Całe szczęście.

Odpowiedz
Godzilla Vs. Hedorah 2... jeee, znowu ujrzymy frunącego Króla :P. Gdzieś czytałem, że ma to być coś bardziej ala fanfilm aniżeli pełnoprawny kanoniczny film.

Cytat: Jakiś facet z karabinem, który przez cały film zapobiega kradzieży komórek Godzilli zabijając złodziei, tylko po toby na końcu samemu zostać zabitym!
Ej, arabski Chuck Norris był w dechę. Przynajmniej jego zapamiętałem w przeciwieństwie do reszty typowo nudnych bohaterów :).

Radziłbym tobie Mierzwiu ominięcie reszty Heisei. Naprawdę. Mothra jest do dupy i mało w niej Króla, Mechagodzilla też nie zachwyca po latach, a SpaceGodzilla to plastikowe gówno. Tylko niepotrzebnie się rozczarujesz. Ewentualnie możesz looknąć na Destroyaha, ale nie gwarantuję, że ci się spodoba.

Odpowiedz
(12-04-2014, 17:05)OGPUEE napisał(a): Radziłbym tobie Mierzwiu ominięcie reszty Heisei.

Nie bluźnij ;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
@OGPUEE - oszalałeś? Usuń tego posta. Mothra to najlepsza część serii, a następne niewiele jej ustępują. Wszystko w latach 90-tych po kontra King Gidorah było lepsze od filmu z trójgłowym smokiem!

Odpowiedz
Nie, Juby - to ty oszalałeś. Mothra nachalnie uderza w nuty ekologia-chciwy kapitalista-niech żyją hipisy, Godzilli i Battry jest mało, ma spieprzone makiety owadów (Mothra wygląda jak pluszak), jest słodko i znajdzie się nawet facepalmowy sojusz. I po niej następuje trylogia Mothry, która jest gównem :).

Mechagodzilla ma co prawda fajne ujęcia, efekty (oprócz żenującego lotu Rodana) i kostiumy, ale psują je cukierkodupne wstawki z Juniorem i kilka sucharów.

Spacegodzilla - c'mon:
[Obrazek: Little-godzilla.jpg]
Tyle w temacie.

Destroyah... musiałbym sobie powtórzyć. Ale ostatecznie film poleciłem Mierzwiakowi w nadziei, że mu przypadnie.

Gdyż po przeczytaniu jego dotychczasowej opinii następne filmy będą mieć prawdopodobnie podobną ocenę.

Odpowiedz
Mothra ma zajebistą piosenkę:

Pozytywna ocena już za tą scenę się należy. Poza tym ma fajną parodię Indiana Jonesa, a Godzilla wygląda lepiej niż w którymkolwiek filmie przedtem.

Oczywiście jak już wspomniałem, sam będę powtarzał te filmy, ale tą część (i następne) wspominam najlepiej.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Juby, moje uszy i oczy krwawią.
Nie jestem fanem japońskiej Godzilli i jej kolejnych reinkarnacji, stąd po takich scenach, jak ta którą zapodałeś, cieszę się, że za temat znów wzięli się Amerykanie. Zero kiczu i plastikowej dżdżownicy w oceanie - na to liczę;)

Odpowiedz
No czegoś podobnego u Edwardsa raczej nie zobaczymy ;)

Odpowiedz
lol xd jest jakiś powód dlaczego lubicie godzille? najnowszy film będzie chyba pierwszym dobrym

Odpowiedz
Owszem, mamy powód:

Odpowiedz
[Obrazek: 736162_732087363502701_1359159900341623290_o.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Kraken serio jest tak wielki? Chyba obejrzę Clash of the titans...

Odpowiedz
Kilka wniosków z powyższego obrazka:

- Autor świetnie rysuje
- Design kaiju z PR to chujnia
- Godzilla Emmericha przy tej Edwardsa wygląda jak żałosny kurdupel

Odpowiedz
@kaiju z PR - co jest cholernie dziwne biorąc pod uwagę, że to Del Toro.

Odpowiedz
Mówiłem, że kaiju z PR wyglądają tak samo i w dodatku nudno. Obrazek utwierdza tylko mnie w przekonaniu.

Utwór na razie brzmi jak typowy sampel do randomowego blockbustera...

Odpowiedz
godzvidmilla
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Fajne zestawienie. Godzillę Emmericha zapamiętałem jako mniejszą.

Ten Aqua Monster to z czego jest?

Odpowiedz
SW:TPM?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości