13-04-2016, 22:44
|
Godzilla
|
|
Zamiast Edwardsa to ja tu widzę Evangelion Anno, ujęcia czołgów i innych maszyn jak żywo wyjęte z pierwszych odcinków anime.
Plastikowe efekty w japońskiej Godzilli? No way :)!
Co do zwiastuna - Fap! Fap! Fap! Na pewno będzie lepsze od Godzilli z 2014 r., jego sequela oraz tego idiotycznego crossovera z King Kongem. Sam potworek... No nie wiem. Wciąż nie jestem na tak. Dodatkowo ogon zdecydowanie za długi. Jednak czytałem, iż Godzilla ma mieć kilka wyglądów i będzie ewoluował jak Pokemon czy Dragon Ball. Padła teoria, iż monstrum odrodziło się z szkieletu, z końcówki pierwszego filmu, spoczywającego na dnie morza i kostium ze zdjęć to dopiero jedna z pierwszych form potwora, bo wygląda to jakby ktoś oszczędnie oblepił mięsem szkielet Godzill: ![]() PS. Czy Japońce przez te 28 filmów nie nauczyły, że czołgi nie dają rady Królowi Potworów ;)? 13-04-2016, 22:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2016, 22:49 przez OGPUEE.)
Jakiś dziwny problem skali i rozmiarów Godzilli jest w tym zwiastunie. Pierwsze ujęcie z ogonem świadczyć może, że skurczybyk ma ze 2 km wzrostu, a potem przy panoramie miasta jest on może trochę wyższy niż kilkudziesięciometrowy biurowiec.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
14-04-2016, 08:42
Porażka, ale ten ogon to kompletna porażka :D
W sumie powinni to nazwać "Ogon Godzilli", bo zdaje się, że będzie tu grał pierwsze skrzypce. 14-04-2016, 09:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2016, 14:31 przez Gieferg.)
To jest najgorszy design Godzilli ever, ktoś się tak strasznie starał, że przekombinował. A trailer równie dobrze mógłby być z lat 80-tych albo 90-tych, same shit as always.
14-04-2016, 10:05
Głupia sprawa - lubię Godzillę, ale nie lubię praktycznie żadnego filmu o Godzilli. Bez sensu, wiem.
Te japońskie to, choć oglądałem za dziecka, teraz wieją tandetą. I doceniam, że mają ciekawy katalog potworów. A z odpowiednio jajcarskim nastawieniem da się to nawet oglądać, ale szału nie ma, no niestety. Co nie zmienia faktu, że Japończycy przynajmniej zamysł mają dobry - wpuścić potwory do miasta i pozwolić im robić demolkę. Niestety nie wygląda to porywająco, bo oni nie dysponują hollywódzkim budżetem. Dlatego pozostało liczyć na Amerykanów. Niestety Amerykańce w ogóle nie wiedzą, co zrobić z Godzillą. I tak w wersji z 1998 Gojira - czym byłem niezmiernie zasmucony - nie robi w mieście demolki (zamiast niego to sami ludzie rozwalają se miasto). W dodatku pojawia się prawie tylko, jak jest ciemno i jeszcze w deszczu :( A najgorsze, że film pod tytułem "Godzilla" powinien być, kurczę blade, o Godzilli, a zamiast tego koncentruje się na przerysowanych postaciach ludzkich i ich wątku miłosnym rodem z taniej komedii romantycznej. A ten wątek małych Godzilli - co to ma być? Sporą część scen akcji zamiast porządną, dużą Godzillą, wypełniono raptorami z "Jurassic Park", bo były wtedy akurat jeszcze na czasie. No ludzie, macie Gojirę, a wolicie nam zaserwować w filmie coś takiego? W filmie z 2014 natomiast Gojira - czym byłem niezmiernie zasmucony - nie robi w mieście demolki (a nawet, jak robi, to nieszczególnie tam cokolwiek widać). Pojawia się prawie tylko, jak jest ciemno :( A najgorsze, że film pod tytułem "Godzilla" powinien być, kurczę blade, o Godzilli, a zamiast tego koncentruje się na MUTO, drewnianych postaciach ludzkich i ich wątku rodzinnym i militarnym, z jakąś tam bombą. W recenzjach wszystkich ostrzegali, że film oszczędnie dawkuje potwory, ale za to w finale jest wreszcie spektakularne starcie. No to przez cały czas w kinie siedziałem grzecznie i nie marudziłem, nawet przy słynnej już scenie na lotnisku (choć był to środkowy palec Garetha Edwardsa, wymierzony w stronę widza, przyjąłem to z kamienną twarzą). Ale kiedy przyszedł ten niby spektakularny finał i okazało się, że dalej mało widać tych potworów, bo ciemno i pełno pyłu, z którego tylko raz na jakiś czas wyłoni się jakaś łapa czy ogon - moja cierpliwość się skończyła. Nie chcę wyjść na tępego popcornożercę, co to nie umie docenić wysublimowanego artystycznego kina, ale czy mógłby ktoś w tym USA wreszcie, do licha ciężkiego, nakręcić z łaski swojej film o Godzilli, który koncentruje się na Godzilli i w którym potwory napieprzają się w świetle dnia, rozwalając przy tym miasto i to tak, że wszystko widać? Tylko o tyle proszę. I z góry dziękuję. I tak, no cóż, najlepszym amerykańskim filmem o Godzilli pozostaje "Pacific Rim", tylko że tam nie ma Godzilli. Są za to naparzanki z wielkimi potworami, rozwalającymi przy tym miasto i choć to wszystko też w nocy - na co narzekałem po premierze - to przynajmniej wszystko widać, bo miasto jest bajecznie rozświetlone. A nawet pierwsza połowa, kiedy film koncentruje się bardziej na ludziach, jest dobra, bo te postacie są po prostu sympatyczne (może oprócz tych dwóch wnerwiających naukowców). 18-04-2016, 09:13 (18-04-2016, 09:13)al_jarid napisał(a): Nie chcę wyjść na tępego popcornożercę, co to nie umie docenić wysublimowanego artystycznego kina, ale czy mógłby ktoś w tym USA wreszcie, do licha ciężkiego, nakręcić z łaski swojej film o Godzilli, który koncentruje się na Godzilli i w którym potwory napieprzają się w świetle dnia, rozwalając przy tym miasto i to tak, że wszystko widać? Tylko o tyle proszę. I z góry dziękuję. jest jeszcze kreskówka Hanna-Barbera z 1978 roku. Słabe i infantylne, ale przynajmniej jest idealnie uchwycony Godzilla i wciąż jestem zdania, że to najlepsza amerykańska wersja Króla. jest jeszcze animowana kontynuacja Godzilli z 1998 roku, ale nie przepadam za nią. Cierpi na ten sam problem, co kinowe filmy. A mianowicie Godzilla to cipa. U Emmericha wiadomo - zapląta się w moście i starczy dwóch rakiet do ubicia dziada. To samo u Edwardsa! Wielka niepowstrzymana siła natury regulująca balans Mocy? Gimme a break! To całe bajanie o alpha predatorze (nie powinien to być apex predator?) idzie w psu budę w finale, kiedy to MUTO pomiatają Godzillą jak szmacianką i gdyby ten żołnierz nie odwrócił ich uwagi, to by zabiłyby Godzillę! Brawo, Gareth i kij ci w cyce! 18-04-2016, 11:27
Edwards nie wyreżyseruje sequela. Sam nie wiem co o tym sądzić. Niby mam jedynce tak dużo do zarzucenia, ale jednak mięsko filmu, czyli strona wizualna, potwory i sceny akcji to bardzo dobra rzecz była. Nieciekawe postacie ludzkie, jak i mało interesująca historia to był głównie problem scenariusza. Z drugiej strony, może ogarną kogoś ciekawszego?
13-05-2016, 23:24
A ja słyszałem, gdzieś jakieś głosy, że podobno sequel to ma być film "versus" i ma się pojawić w nim King Kong...
14-05-2016, 00:14 14-05-2016, 02:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2016, 02:07 przez Gieferg.) (14-05-2016, 00:14)Lawrence napisał(a): A ja słyszałem, gdzieś jakieś głosy, że podobno sequel to ma być film "versus" i ma się pojawić w nim King Kong... "Kong: Skull Island" w 2017, "Godzilla 2" w 2019 i "Godzilla vs. Kong" w 2020. Ale nie zdziwiłbym się jeżeli zrezygnują z sequela kompletnie i od razu przejdą do crossoveru. 14-05-2016, 02:26
Batman v Superman v King Kong. Snyder pokazał, jak dobrze idzie takie spieszenie się do "uniwersum".
14-05-2016, 06:09
A ja jestem wkurzony -.-
WB i Legendary trzymało stołek dla Edwardsa, bo ten miał zająć się kontynuacją, a gość teraz mówi: "baj, baj, chce kręcić indie filmy za 5000$". Nosz kurwa. Gdyby nie on moglibyśmy dostać sequel w 2017, a tak musimy czekać do... 2019? FUCK YOU Gareth. No ale skoro już go nie ma, to Borensteina też mogliby wywalić.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
14-05-2016, 12:38
Rupert Wyatt byłby dobry na zastępstwo :)
14-05-2016, 12:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2016, 12:39 przez Corn.) (13-05-2016, 23:24)Grievous napisał(a): Edwards nie wyreżyseruje sequela. To najlepsza wiadomość jaka dzisiaj mnie spotkała! Guzik mnie obchodzi wizualność czy uchwycenie potwora (ha ha ha!!!), jak film ostatecznie wypadł Godzilli spod ogona. Dołączam do euforii, Gieferg! 14-05-2016, 18:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2016, 18:26 przez OGPUEE.)
No ja bym się nie podniecał, bo pewnie zatrudnią jakiegoś wyrobnika, albo debiutanta i dwójka to będzie typowy sequel, gdzie w pierwszej scenie Godzilla rozpierdoli jakieś miasto. E tam.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 14-05-2016, 18:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2016, 18:43 przez nawrocki.) (14-05-2016, 18:43)nawrocki napisał(a): No ja bym się nie podniecał, bo pewnie zatrudnią jakiegoś wyrobnika, albo debiutanta i dwójka to będzie typowy sequel, gdzie w pierwszej scenie Godzilla rozpierdoli jakieś miasto. E tam.Czyli tak jak powinno być w japońskim monster-movie z gumowymi kostiumami :). Nie to co poważny, dorosły film Edwardsa, gdzie nikt nie ginie, a Godzilla to Jezus Zbawiciel :). 14-05-2016, 19:07
Zmiana reżysera nie cieszy, bo tak naprawdę nie wiemy kogo zatrudnią, więc może być gorzej. Pierwsza Godzilla to dobry film, wbrew niektórym opiniom dlatego nie rozumiem zmiany reżysera.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 14-05-2016, 19:11
@Phill
Jedynka dla wielu też nie była udana, więc co za różnica? Ale z biciem braw i świętowaniem to rzeczywiście bym się wstrzymał. W zastępstwie Edwardsa możemy dostać kogoś jeszcze gorszego.. Zwłaszcza, że pewnie pójdą tą samą drogą co przy "Godzilli" oraz "Kongu" i oddadzą projekt w ręce nowicjusza. Eee.. co do Olsenki, to po co ona w "Godzilli 2"? Była trzecioplanową postacią w pierwszym filmie, a jej powrót oznaczałby ponowne spotkanie z bezpłciowym i wkurzającym Fordem.. Oooo, nie. Kategoryczne nie. "Godzilla 2" powinna skupiać się na całkowicie nowych postaciach ludzkich. Takich, które będą w stanie przekonać do siebie widza i zniwelują niesmaku po filmie Edwardsa. @Danus; To nie studio zmieniło reżysera. Edwards po prostu... zrezygnował -.-
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
14-05-2016, 19:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-05-2016, 19:13 przez zombie001.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
![[Obrazek: Godz-c-1000.jpg]](http://brantworks.com/resources/Godzilla/Godz-c-1000.jpg)
Spoiler![[Obrazek: tumblr_mzbjxcIQOr1qjxgzio1_500.gif]](https://67.media.tumblr.com/124e568153c1cc14102ccda38952c319/tumblr_mzbjxcIQOr1qjxgzio1_500.gif)