Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
LOL, chyba im się bardzo spieszyło.

Odpowiedz
Tymczasem druga część animowanej Godzilli wylądowała już na Netfliksie.

Odpowiedz
Traila Godzilli ma juz runtime i ma pojawic sie niedlugo. Info z oficjalnego profilu na FB.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Pewnie będzie równie głupie co jedynka, ale.. OK. Kupili mnie. Będę w kinie, żeby zobaczyć tę monster-apokalipsę.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Nie mam pojęcia co sądzić o tej zapowiedzi. Tyle tam tego wszystkiego, do tego ta muzyka, nie wiem. Mało widać, jedna wielka rozpierducha CGI.

Bez szału.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Na moje, znowu się pośpieszyli.. Mamy prawie rok do premiery tego filmu. No.. 10 miesięcy, a oni już wypuszczają ponad 2-minutowy zwiastun =/

Odpowiedz
*ziew*
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Od razu sobie powtórzyłem pierwszy zwiastun Godzilli z 2014

I to była zajebista zapowiedź dopiero :) Hajp od razu, a tutaj meeeh ;/

Odpowiedz
Wygląda jak...jakieś 10-letnie podsumowanie ze czterech monster movies - chyba przegapiłem co nieco :) Trochę za duży skok "epickości" względem Godzilli Edwardsa, z drugiej strony to jednak Edwards dał ciała robiąc sobie z widzów jaja i dając demo filmu o Godzilli. Nie wygląda to tragicznie, ale wizualnie mogłoby być lepsze (efekty dymu to jakiś 2003 rok?).

BTW. Nie będzie Konga? Czy to znowu "inne uniwersum"?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Kong będzie w następnym filmie.

Swoją drogą, zwiastun do Godzilli Edwardsa to była zajebioza, a wyszła blada dupa. Może tutaj będzie na odwrót :P

Ps. Na pewno to będzie lepsze od tego tegorocznego ochłapu jakim było Pacific Rim 2.

Odpowiedz
(21-07-2018, 20:58)Snappik napisał(a): BTW. Nie będzie Konga? Czy to znowu "inne uniwersum"?

To ma być wstęp :)

Podejrzewam, że Konga możemy zobaczyć w scenie po napisach :) W sumie to jestem tego pewny :)

Odpowiedz
Ale nudy, takie bez ładu i składu... Może będzie fajne ale raczej nie.

Odpowiedz
Podobają mi się podwodne ruiny, skala, kolorystyka i kadry. Tyle na ten moment wystarczy.

Odpowiedz
To samo co Mierzwiak. Jeszcze muzyka.
Coś mi mówi, że mogą podejść do potworów jak my obecnie do dzikich zwierząt. Taki ekologiczny traktat o pokazaniu, że kaiju to nie krwiożercze bestie knujące by zniszczyć miasta. 
Mam nadzieję, że film w przeciwieństwie do gniotu Edwardsa będzie zjadliwy. Lub przynajmniej będzie miał dłuższe sceny z potworami.

Odpowiedz
No jest więcej potworów, więc na pewno będzie to lepiej rozegrane. Myślę też, że trochę ruszyła ich krytyka filmu Edwardsa. Przynajmniej jeśli chodzi o pokazywanie Godzilli.

Niestety z tym wiąże się inna sprawa. Nie sądzę, aby sequel dostał jakoś znacząco większy budżet. Po zwiastunie jednak widać, że zwiększona będzie skala. Czyli:

nieznacznie większy budżet + znacznie większa rozpierducha = jakościowo gorsze efekty, niż u Edwardsa :<

Odpowiedz
(21-07-2018, 21:41)zombie001 napisał(a): nieznacznie większy budżet + znacznie większa rozpierducha = jakościowo gorsze efekty, niż u Edwardsa :<

W wywiadach powiedzą, że to hołd złożony starym filmom z Godzillą i ich okropnym efektom specjalnym :).

Odpowiedz
[Obrazek: J27YLie.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ale który? King of the Monsters czy King Ghidorah :)?

Widzę inspiracje orientalnymi smokami motzno. No i przypomina się świetny plakat do "Godzilla kontra Król Ghidorah".

(21-07-2018, 21:41)zombie001 napisał(a): No jest więcej potworów, więc na pewno będzie to lepiej rozegrane. Myślę też, że trochę ruszyła ich krytyka filmu Edwardsa. Przynajmniej jeśli chodzi o pokazywanie Godzilli.

No jakby zastosowali i tu zagrywki Edwardsa to flop byłby gwarantowany, CNN relacjonowałby zamieszki z ulic rozpoczętych przez fanów kaiju, a ktoś zgłosiłby zbiórkę pieniędzy do nakręcenia remake'u.

Odpowiedz
Tak sobie to wygląda, ale gorzej niż ostatnio nie może być... prawda?

Odpowiedz
Jak śpiewała Anita Lipnicka - wszystko się może zdarzyć.

I żeby nie zdarzyło, bo to będzie pierwszy raz gdy wyjdę z kina w trakcie seansu...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości