11-12-2018, 12:33
|
Godzilla
|
|
Tak, "Konga" trzeba docenić za ten konkretny aspekt. Skoro to jedno uniwersum, to szkoda, że z nowym "Godzillą" nie idą w tym kierunku, tylko uparcie trzymają się stylistyki Edwardsa.
Chcecie powiedzieć że w trakcie starcia takich gigantów powietrze byłoby wolne od pyłu, kurzu, dymu i czego tam jeszcze? Okej... Przywołania niedorenderowanych do końca cutscenek z sequela PR jako wzoru dla wyglądyu / czytelności takich scen nawet nie komentuję.
Ta ograniczona widoczność i sylwetki potworów w iście apokaliptycznych warunkach robią zajebisty klimat, widać że ich obecność ma wpływ na otoczenie i to jest świetne. 11-12-2018, 12:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2018, 13:01 przez Mierzwiak.)
Też mi się to podoba. Ilość cudnych obrazków w tym trailerze powala i jeśli tylko będą chcieli te potwory pokazywać, to chętnie pojawię się w kinie.
11-12-2018, 13:13
O, kapitalne jest to ujęcie - chyba nawet było już poprzednio - z Mothrą rozkładającą rozświetlone skrzydła (to moment jej wyjścia z poczwarki?), przez chwilę wygląda to jak grzyb atomowy.
11-12-2018, 13:16 (11-12-2018, 12:59)Mierzwiak napisał(a): Chcecie powiedzieć że w trakcie starcia takich gigantów powietrze byłoby wolne od pyłu, kurzu, dymu i czego tam jeszcze? Okej... Nie, chcę powiedzieć, że jeśli realizm psuje aspekt rozrywkowy, to ja - w każdym razie w filmie o wielkich, naparzających się monstrach - opowiadam się za aspektem rozrywkowym. Natomiast jeśli ekran wiecznie zasnuty jakimś syfem robi ci klimat, to już jest inna kwestia. Znaczy, nie przeczę, że to może być klimatyczne, kiedy tu się z tumanu pyłu wyłoni raz jakaś łapa, a raz kawałek ogona - w "Godzilli" Edwardsa klimatu nie brakowało i część tych scen naprawdę fajnie wyszła. Ale żeby cały film był taki? To już dla mnie za dużo. A Edwards akurat bardzo się starał, żeby nie dać nam żadnej czytelnej akcji z bitką potworów, gdzie moglibyśmy nacieszyć oczy samymi potworami, a nie unoszącymi się w powietrzu zawiesinami, będącymi efektem ich starcia. Jeśli tu ma być podobnie, to ja wysiadam. A sequela "Pacific Rim" w żadnym razie nie podawałem jako wzór dla wyglądu takich scen. To był przykład na zasadzie "to już nawet w (tu wstawić jakiś kiepski film) było lepiej". Taki wiesz, żeby tym bardziej podkreślić moją dezaprobatę wobec stylu nowych "Godzilli". 11-12-2018, 13:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2018, 13:31 przez al_jarid.)
Oho, zaczyna się dyskryminacja puszystych potworów przez uprzywilejowanych białych prawicowych heteroseksualnych samców ;]
11-12-2018, 14:21
Kolejny zwiastun filmu który ma sie pojawic w przyszlym roku i kolejne narzekania.
Jezusie, ludzie czy wam kiedykolwiek cos dogodzi nie liczac fake zdjec Moniki do fapowania? Przeciez ten zwiastun ma mase znakomitych ujec, przepysznych wizualnie kadrow spowitych jak to nazwal Mierzwiak apokaliptycznymi warunkami. To jest mokry sen kazdego fana Monster movies. Tak zajebiscie wygladajacego filmu o wielkich potworach z taka genialnym, epickim klimatem prozno szukac w swiecie kina. Chwala im za to jak ten film wyglada oceniajac tylko na podstawie trailera. Zgodze sie tylko z jednym, ten film powinien byc tym dla monsterverse czym dla Marvela jest EndGame.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 11-12-2018, 15:23
Poza komicznym końcowym sprintem (mam nadzieję, że to tylko na potrzeby zwiastuna), świetnie to wygląda. Chociaż faktycznie skala wydarzeń tak przykokszona, że aż ciężko sobie wyobrazić, co oni tam planują na tego "Godzilla vs. Kong". Przecież nie pozostanie im nic innego jak nawalać się w zgliszczach :P
11-12-2018, 18:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2018, 18:34 przez Grievous.)
Tak swoją drogą to osobiście naliczyłem tam 6 potworów: Godzilla, Król Ghidorah, Mothra, Rodan później coś z kolczugą na ogonie to na bank Anguirus, a przypuszczam, że może i Kumoga się pojawi.
Zresztą w oryginalnym filmie z 1956 to chyba jeszcze Gigan byl + kilka innych. 12-12-2018, 11:23
Skoro Infinity War dało radę z ilością postaci, to czemu Godzilli miałoby się nie udać, nie? ;]
12-12-2018, 11:29
Ja tam jestem za :) dobrej monster rozwałki nigdy za wiele. Tylko podczas finałowego starcia niech zagra to:
12-12-2018, 11:31
Arahan ten z kolczuga na ogonie to jest Krol Gidorah.
Ja by wymienil tego wylazacego z ziemi ktory wyglada jak gora i te kolce wylazace z ziemi.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 12-12-2018, 11:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2018, 11:32 przez Danus.)
W sumie, to nawet nie będąc fanem tego typu filmów, jestem całkiem przyjemnie zaskoczony trailerem. Jak to nie jakaś wydmuszka promocyjna to z chęcią wybiorę się do kina.
A jeszcze na marginesie. To co ten potwór ma na ogonie to nie kolczuga. To jest kolczuga: ![]() Jak już to jakiś morgensztern:
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
12-12-2018, 11:46
@Mierzwiak, jako antyfan character posters, co powiesz na to:
![]() ![]() ![]() ![]() Dla mnie wspaniałe są te plakaty! Wieszałbym na ścianie, a wszystkie obok siebie w ogóle obłędnie by wyglądały. Godzilla! :D Obejrzałem trailer drugi raz. Sprint ważącego 90 tyś. ton potwora kuriozalny, sceny walk nadal nie przekonują mnie nieczytelnością (za dużo tego deszczu / dymu / błyskawic / pyłu), ale reszta zapowiada się na Godzillę na jaką całe życie czekałem. Nie mogę się doczekać i może nawet... brrr, rozważę powtórkę filmu Edwardsa. 14-12-2018, 09:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler![[Obrazek: Dm90GCT.jpg]](https://i.imgur.com/Dm90GCT.jpg)

![[Obrazek: kolczugi.png]](https://1.bp.blogspot.com/-yaLr9DqE8pk/U-aUZTngfTI/AAAAAAAACKo/jRZN6roW4As/s1600/kolczugi.png)
![[Obrazek: DuD1y2SVYAEkezO.jpg]](https://pbs.twimg.com/media/DuD1y2SVYAEkezO.jpg)
![[Obrazek: DuVdy-YVYAAPstg.jpg]](https://pbs.twimg.com/media/DuVdy-YVYAAPstg.jpg)
![[Obrazek: DuVdygUVsAA6ilt.jpg]](https://pbs.twimg.com/media/DuVdygUVsAA6ilt.jpg)
![[Obrazek: DuVdx-NUcAAxbKG.jpg]](https://pbs.twimg.com/media/DuVdx-NUcAAxbKG.jpg)