Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Plakat fajny, ale Goji i Kong mają tutaj chyba z milion metrów.

(23-02-2021, 01:35)Lashly napisał(a): Dzisiejsze bardziej realistyczne filmy od Legendary nie muszą już na tym polegać. Ludzie ot tak normalnie tworzą sobie stumetrowe roboty.
Technika idzie do przodu :).

Odpowiedz
1. klip z filmu:

Kurwa, jakaś potworza walka z MonsterVerse bez przerywników! Anyway, wydaje mi się ten przyczepiony wrak do ogona (Mecha)Godzilli to potencjał na jakieś efektywne combosy :).

Odpowiedz
Te ludziki strzelające do tej Godzilli. Kurwa ostrzelali go atomówkami i żyje, chuja mu zrobi działko samolotu czy działo ze statku. Kurde chciałbym dostać film o takich gigantycznych potworach gdzie ludzie podejmują sensowne decyzje czyli nie włażą pod nogi i nie marnują amunicji. A nie wróć przecież żyję w świecie gdzie grypa stłamsiła świat. Naprawdę napieprzaliby w gruboskórną jaszczurkę kurzem. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Prędzej by tą jaszczurkę przekonywaliby, żeby nie zjadała ludzi, Greta krzyczałaby, by nie robić jej krzywdy, a na twitterze byłby tag Kaiju Lives Matter :).

Odpowiedz
Gretopodobna postać to już w tej serii jest. Twitter pewnie też zostanie wykorzystany w tej części tak jak napisałeś. Samo życie normalnie. :P Tylko czy filmy je naśladują czy życie naśladuje filmy?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(26-02-2021, 23:36)SonnyCrockett napisał(a): Gretopodobna postać to już w tej serii jest.

Tak, która?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Vera Farmiga?

Odpowiedz
Ja to już chyba za stary jestem. Nigdy jakimś wielkim fanem "monster movies" nie byłem, ale czasem lubiłem rzucić okiem. Ale jak po raz kolejny widzę, że mając do dyspozycji wypasione rakiety o zasięgu 1000 km, trafiające z metrową dokładnością w cel używa się myśliwców naparzających z działek jak w I wojnie światowej to mi się odechciewa.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Polecam więc wersję Shin, japońszczyzna absolutna, ale tam fajnie to pokazali: jak atakują Godzillę, to przy pomocy bomb typu bunker-buster i krew potwora chlusta na lewo i prawo :)

Odpowiedz
Sceny z Godzillą w tamtym filmie wywołują ciarki, jest w nim element horroru i całość wybrzmiewa bardziej namacalnie i poważnie, a połączenie efektów praktycznych z cyfrowymi daje świetny efekt.

[Obrazek: tumblr_otz3s2lbml1qgojgxo4_500.gifv]

Odpowiedz
(27-02-2021, 13:06)Lawrence napisał(a):
(26-02-2021, 23:36)SonnyCrockett napisał(a): Gretopodobna postać to już w tej serii jest.

Tak, która?

(27-02-2021, 13:10)raven.second napisał(a): Vera Farmiga

:)

Odpowiedz
A ja myślałem, że to porównanie to jakiegoś Kaiju się tyczyło. :( 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lawrence ty potworze, wyzwać Gretę od Kaiju. :P

Odpowiedz
Cytat:a połączenie efektów praktycznych z cyfrowymi daje świetny efekt.

Godzilla w "Shin Godzilla" jest w 100% CGI.

Btw - czas trwania "Godzilla vs. Kong" to ponoć 2 godziny 52 minuty.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ło Jezu, gdzie te czasy gdzie film trwał ludzkie ok 120 minut. Teraz jakby wytwórnie myślały że im dłuższy tym lepszy...

Odpowiedz
Heh, ta plota o 3h to ma już z rok czasu.

I stoi w sprzeczności z informacjami z pokazów testowych, że GvsK to ponoć najkrótszy MonsterMovie od Legendary.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
1h52min też się już spotkałem z tą błędną wersją o przeszło trzech godzinach jakby ktoś nie mógł uwierzyć że dzisiejsze blockbustery mogą zejść poniżej dwóch godzin.

Odpowiedz
[Obrazek: 4614b57f159064bbmed.jpg]

Odpowiedz
No to chyba wszystko jasne ;)

Odpowiedz
Było jasne od samego początku, przecież w zwiastunie w co najmniej dwóch miejscach to widać. Ale mimo wszystko prezentuje się fajnie, tak... inaczej. Nie wiem, nie oczekiwałem w sumie nic konkretnego, ale to jest całkiem spoko dizajn. Chyba, że to tylko koncept, a nie coś więcej.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości