Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
al_jarid napisał(a):No i ten przeciwnik, ja nie mogę. Ej, w poprzednim filmie mieliśmy Mechagodzillę, to może w tym przeciwnikiem niech będzie po prostu inna wielka małpa, z dziwnie długimi ramionami. Kreatywność, jeśli idzie o bad guyów, na poziomie Marvela.

W odróżnieniu od Marvela przynajmniej jest kolorowo, bez tej całej wyblakłości i szarzyzny. No i wielka małpa nie będzie przecież jedynym przeciwnikiem bo nie pokazali jeszcze tego lodowego smoka Shimo, który pewnie będzie nakurwiał się z różowym Godzillą (tutaj widać go tylko przez ułamek sekundy w jednym ujęciu no i to on mrozi ten topór Konga).

Ogólnie jest tak jak można się było tego spodziewać, czyli głupio, lekko i oby przyjemnie. Jestem w kinie.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
W nowym trailerze Shimu mignął w kilku ujęciach np. w 2:27 widać pysk i kawałek ogona tylko trzeba prędkość odtwarzania dać na 0.25

Odpowiedz

Dajcie tym ludziom tego Oscara i można się rozejść.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
35 osób i 8 miesięcy. Kolejny dowód na to, że w Hollywood działa regularna pralnia pieniędzy. Niech tym przeważą względy o diversity i dać Japonii Oscara.

I potwierdza się, że Minus One to pierwszy japoński film, gdzie Jaszczura nie gra aktor, nawet w mocapie. Dawniej w fandomie to byłoby świętokradztwem. 

Odpowiedz
Bez jaj, tak to powinno wyglądać, konkretna wizja, przemyślana i jedziemy, a nie jak w juesej, gdzie mamy dziesiątki exekutiwów i każdy z innym pomysłem i wylewają siano na zmieniające się co chwile koncepcje, najlepszy przykład poza marvel to Snyder Cut, gdzie poświęcono mnóstwo czasu by zrobić scenę jak Flash spada na cycki Gadotki, jakby to był niezbędny element mający poprawić jakość filmu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
I kiedyś tak było w juesej. Przykładowo te wszystkie poklatkowe bestie to Ray Harryhausen robił samemu plus może miał jakichś pomagierów/uczniów.

Odpowiedz
(14-02-2024, 20:42)OGPUEE napisał(a): Przy okazji Kong znowu jest tym główniejszym.

Wingard potwierdził w wywiadzie dla Empire że tak widzi całą serię i chyba ma już wyrąbane na Godzillę. Wiem, że to niby wielki fan itd. ale za słowami powinny iść czyny a on zwyczajnie nie ma pomysłu na niego w przeciwieństwie do Dougherty'ego. Zwiastun potwierdził pewne źródło przecieków, więc wiemy co się stanie gdzieś tak w 90% i brzmi to lepiej niż ostatni film. Konsensus jest taki, że to super zwiastun i ogólnie hype, ale no właśnie ludzie zaczęli zauważać, że za Wingarda Kong kompletnie przejął wszystko a Godzilla dostaje ochłapy i jego historia jest tak naprawdę kontynuowana w komiksach i nowelizacjach. A jako, że jego fani przeważają liczebnie to sądząc po spoilerach po filmie będzie to główne źródło kontrowersji będzie właśnie rola Godzilla i już na pytanie "co potem" większość fanów mówi albo przerwa od crossoverów na jakiś czas albo crossover z przewodnią rolą Godzilli (czyli de facto powrót do zaniedbanego wątku potworów i ludzi na powierzchni).

Z innych newsów szansę Minus One na Oscara rosną, ale poczekamy bo BAFTA może jeszcze namieszać. Obaj reżyserzy spotkali się, wymienili się uprzejmościami i zabawkami, Yamazaki pochwalił GxK i tego, że Monsterverse kontynuuje tradycje serii, która może być tak różnorodna. Akurat wśród fanów mało jest "purystów" którzy odrzucaliby jedno albo drugie. Już prędzej jacyś przypadkowi youtuberzy robią video eseje typu "Jak USA nie rozumie Godzilli" samemu robiąc jakieś setki błędów faktograficznych.

Anyway Minus One raczej idzie po tego Oscara. Wprawdzie ma mniej nominacji niż konkurencja, ale wszyscy gadają tylko o tym filmie Przyznam, myślałem że nie za bardzo mają co pokazać Hollywood bo wiadomo, że nie powstanie tam żadne kino tego typu za 12 milionów USD. I to prawda, ale i tak cięcie kosztów przez lepszą organizację to właśnie to, czego brakuje największym produkcjom. Animatorzy narzekają właśnie na chaos i to, że muszą dokonywać sporych poprawek na ostatnią chwilę bo reżyserowi zmieniła się wizja. I tak to Disney jest największym winowajcą.

Odpowiedz
A teraz kolejne zwroty akcji. Wyciekła cała masa (około 50 jak mówią ja widziałem około 12) zdjęć z Godzilla x Kong, które w całości potwierdzają się z przeciekami z forum Toho Kingdom. Wyciek fotek wyszedł zresztą z tego samego źródła. Wygląda na to, że ktoś zaufał niewłaściwej osobie. Znamy więc około 90% filmu co się dzieję, jak się kończy itp. zostało dość niewiele niewiadomych jak ktoś bardzie chce wiedzieć już teraz, ale przeciętny odbiorca raczej nie będzie specjalnie tego szukał.

Z kolei na froncie oscarowym raz dobrze raz nieciekawie. BAFTA nie wskazała żadnego z nominowanych, więc wydawało się, że Godzilla ma prosta drogę a tu przyszły nagrody VES i Minus One przegrał w swojej jedynej kategorii, a Creator rozbił bank i zdobył pięć nagród w tym tą główną. Wg niektórych nie ma to wielkiego znaczenia dla Oscarów, bo tylko część głosujących jest od vfx i większe znaczenie może mieć to, że Creator nie był zbyt popularny a Minus One zbudował wokół siebie świetną narrację. Być może, ale jest też jasne, że Creator nie jest skreślony a być może wrócił na pozycje lidera i to w dniu, w którym zaczyna się ostateczne głosowanie. Przed paroma dniami nawet ekspert on Hollywood Reporter, który niby rozmawia z członkami akademii by dowiedzieć się co i jak stawiał na Minus One. Zobaczymy jak to będzie teraz, gdy wszystkie "prekursory" są już rozdane. Chyba nie ma nikogo, kto byłby w stanie odpowiedzieć co jest bardziej prawdopodobne.

Odpowiedz
Jest nowy plakat:

Odpowiedz

Ewidentnie widać, że dla Wingarda Kong to Rocky a Godzilla to taki odpowiednik Apollo Creeda :)

Odpowiedz
Wczoraj miałem zwiastun przed Diuną, rozrywka w pełnej postaci, to było tak głupie, że pasowało do początku Tropic Thunder
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Jest i On :)

[Obrazek: DSC-3385.jpg] [Obrazek: DSC-3383.jpg]
[Obrazek: DSC-3386.jpg] [Obrazek: DSC-3387.jpg] [Obrazek: DSC-3388.jpg] [Obrazek: DSC-3389.jpg]

[Obrazek: DSC-3390.jpg]
[Obrazek: DSC-3391.jpg] [Obrazek: DSC-3392.jpg]
[Obrazek: DSC-3393.jpg]

Odpowiedz
Tym razem widać, że to Japoniec poszedł na siłownię i wprowadził dietę, a Amerykańcowi się spasło.

Odpowiedz
Figurka cudowna, gdzie i za ile można nabyć takie cudo? :)

Odpowiedz
Ja zamawiałem przedpremierowo z hmv za 150 funtów, teraz pewnie zostaje jakiś ebay itp.

Odpowiedz

Odpowiedz
No i Godzilla ma Oscara. Teraz może strzelić sztamę z King Kongiem jak w Pacie i Macie.

Mogę podsumować to tak - mniej znaczy więcej.

Odpowiedz
Jest pite. Teraz wszystkie moje ulubione serie filmowe mają Oscara w tej kategorii. To takie nierealne, ale czuję się... no nie wiem. Po 70 latach taka seria chyba nie ma co udowadniać ale jednak miło bo to jednak zostaje zapisane w annałach historii na zawsze.

Serio to aż dziw pomyśleć, chodziło się kiedyś na forum o Godzilli wtedy ani o karierze w Hollywood (takiej porządnej nie to co w 1998) ani o takich nagrodach nikt by nie śmiał marzyć. A jednak byliśmy z tą serią cały ten czas w dobrej i złej godzinie. Co za niesamowita droga. Tak więc kampai i na kolejne 70 lat.

Odpowiedz
Miło widzieć, że doceniono ciężką przemyślaną pracę, której jakość wynikała z dobrego planowania, w większości dzisiejszych produkcji amerykańskich efekty, choć na pozór fotorealistyczne są pozbawione stylu i zmieniane w czasie produkcji po 100 razy z powodu kaprysu reżysera i producentów, to tak bardzo szkodzi, że koniec końców te efekty wyglądają na wyblakłe i sztuczne jakby tworzyło je AI, a robią to w rzeczywistości wypaleni graficy.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
A jak kontynuujemy wątek Oscarowy, to Godzilla Minus One jest pierwszym nie-amerykańskim/brytyjskim i nieanglojęzycznym filmem, który ma Oscara za efekty specjalne. I to też jakieś osiągnięcie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości