Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Świetny wybór. Efekty może i same w sobie nie są mega wybitne, ale jak na budżet to robota faktycznie oscarowa. No i za możliwość zobaczenia na scenie poczciwych Japończyków z figurkami Godzilli odbierających Oscary od bliźniaków tym bardziej brawo dla Akademii.

Odpowiedz
Przypomniał mi te początki Monsterverse z bezczelnie kłamliwymi zapowiedziami :).

Jak myślałem, Shimo będzie przyboczną głównego villaina, z którą w finale solówę będzie miał deuteragonista (czyt. Godzilla).

Odpowiedz
No tak będzie. Nie wiemy tylko jak bardzo Godzilla zostanie zepchnięty na bok. Z tego co wiemy, bez spoilerów, raczej bardzo. Jeśli liczymy, by miał duży wpływ na to, co się dzieje w filmie to na razie wiemy o jednym momencie, który dostanie tak więc będzie to jeden z głównych tematów rozmów po premierze.
Ale Shimo już jest większą ikoną niż jej szef, który dostaje po ryju w każdym zwiastunie. Tak więc liczę, że film przyjdzie, zarobi, pójdzie i będziemy mieli nowego kierownika.
W piątek Yamazaki i Wingard będą mieli jakieś wspólne Q&A czy coś takiego. Zobaczymy, czy wyczytają moje pytanie.

Odpowiedz
Z wiadomej okazji ostatnio nowy wzorek:

[Obrazek: 20240313-195103.jpg]

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Bardzo spoko Ci to idzie
.

Odpowiedz
Dzięki :)

Btw:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Zaskakująco ok jak na IGN nawet jeśli przeszacowali budżet filmu o kilka milionów. System, który zastosowano przy Minus One mógłby zostać przeniesiony na grunt Hollywood. Nie 1:1 bo zbyt wielu ludzi pracuje nad tymi filmami i jeden reżyser wszystkiego nie ogarnie (chyba, że nazywa się Peter Jackson) ale i tak będzie to sukces jeśli uda się usprawnić proces przez szybsze podejmowanie decyzji. Za starych dobrych czasów efektów analogowych był jeden reżyser od aktorów i jeden od efektów specjalnych. Dziś mamy speców jak Yamazaki i Edwards, którzy są animatorami. Obawiam się, że obecnie filmy są tak przeciążone CGI, że jest to najlepsza opcja.

Odpowiedz
Będzie Godzilla Raids Again Minus One?

Odpowiedz

Odpowiedz
Wingard umyślnie spycha Godzillę na dalszy plan by pomóc Kongowi itd więc ogólnie "Don't believe his lies" ale ok jako dwaj reprezentanci dwóch skrzydeł serii takie spotkania twarzą w twarz, nawet jeśli to reklama, są całkiem spoko. Yamazaki szanuje różne oblicza serii nawet jeśli sam ma swoje preferencje. Jest tak inny od Kaneko czy Anno. Jak to dobrze, że to on może kształtować przyszłość serii. Absolutny skarb mam nadzieję, że zostanie na dłużej. Ta wszechstronność serii, dzięki której jest tak długowieczna to jedna z rzeczy którą fani lubią najbardziej, więc myślę że nie przypadkiem tak się uczepili tego tematu w tym krótkim klipie. Biznes się kręci, przedsprzedaż biletów na GxK całkiem dobra, Minus One wrócił z Oscarem co jest tak jak zobaczyć Polskę w pucharem mistrzostw świata (już wiem jak się czują Niemcy). Jeszcze brodaty do wymiany po tym nowym filmie i nie będzie na co narzekać.

Odpowiedz
Wingard zaczął ok, a później z każdym filmem coraz gorzej, Blair Witch, Death Note, później Godzilla v Kong...
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Byla Godzilla, ale przyszli Chinczycy i nie ma Godzilli:

https://www.instagram.com/reel/C08_Zm_pQYt/?igsh=MWF1c2M5dDl6dnVxbw==

Choc to bardziej bylby Godzuki :)

If it has got four legs and it is not a chair, if it has got two wings and it flies but is not an aeroplane, and if it swims and it is not a submarine, the Cantonese will eat it. - H.R.H. Prince Philip

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
A cóż to za sympatyczny utwór przygrywa w tle? Da się gdzieś przesłuchać całość?

Odpowiedz

Odpowiedz
Nowy Gvs.KK:

Odpowiedz
Co jakiś czas ktoś odkryje jakieś dawno zapomniane nagranie archiwalne. Kolekcjonuję te zwłaszcza z lat 50,60 i 70 i mam ich już sporo a teraz doszło jeszcze nagranie z planu Battle In Outer Space. Wiedziałem, że takie nagranie istnieje bo pisałem o tym bo pisałem już o tym z Augustem Ragone i Kaiju No 14 którego tweet już pojawił się parę postów wyżej. Ale nikt nie potrafił go znaleźć. Bez dźwięku, ale dobra jakość. Także dodane do kolekcji wraz z innym filmikiem z wizytą japońskich piękności na planie.

https://twitter.com/Shimo_x2/status/1769481769517260834
No cóż mnie taka historia kina od kuchni interesuje.

Odpowiedz
[Obrazek: Towarzystwo_ochrony_kaiju-large.jpg]

Na jesieni wydawnictwo Vesper planuje wydać "Towarzystwo ochrony Kaiju" Johna Scalziego.

Podczas epidemii COVID-19 w Nowym Yorku, Jamie Gray wiedzie nudny, pozbawiony jakichkolwiek emocji i wyzwań żywot jako dostawca jedzenia, którą uwięzieni w swoich domach mieszkańcy zamawiają za pomocą popularnej aplikacji. Wszystko zmienia się z chwilą, gdy dostarcza posiłek mężczyźnie, którym okazuje się jego starym znajomym. Tom, który pracuje w jak sam to określa „organizacji chroniącej prawa zwierząt” prosi Jamiego o pomoc. Zespół z którym ma wyruszyć na misję terenową potrzebuje jeszcze jednego członka. Jamie, który tylko czekał na taką okazję, natychmiast się zgłasza.

Tom nie uprzedził jednak Jamiego, że zwierzęta, którymi zajmuje się jego zespół nie ma na Ziemi. Przyjemniej nie na naszej Ziemi. W alternatywnym wymiarze olbrzymie, przypominające dinozaury stworzenia nazywane Kaiju wędrują po ciepłym, pozbawionym niszczycielskiego wpływu ludzkości świecie. To największe i najniebezpieczniejsze pandy we wszechświecie. I mają kłopoty. A to wszystko dlatego że nie tylko „Towarzystwo Ochrony Kaiju” trafiło do alternatywnego świata. Inni też tam trafili i przez swoją nieostrożność mogą spowodować śmierć milionów mieszkańców naszej Ziemi.

Odpowiedz
Przewidywania ok, otwarcie na rynkach azjatyckich bardzo dobre no to pewnie uzbierają na kolejną część tylko proszę dla odmiany z innym reżyserem. Ale ja nie o tym po prostu zauważyłem, że po długich miesiącach absolutnej ciszy jeśli chodzi o marketing przez ostatni miesiąc tak ostro pompują ten film, że zastanawiam się, czy to już stało się normą dla wszystkich filmów. KotM słabo sobie poradził (w kinach, na streamingu i wydaniach fizycznych był hitem i do dziś fani dyskutują o tej części najwięcej) między innymi przez niefortunną datę premiery, recenzje krytyków, ale też strasznie długą kampanię marketingową.
Ale jedna odwieczna tradycja została utrzymana czyli różne takie wymyślne reklamy ustawiane w różnych miastach.
[Obrazek: GJhDubxWUAABbhx?format=jpg&name=large]
[Obrazek: GJhDub6XcAADYZD?format=jpg&name=large]

@Scheckley
Niedawno dowiedziałem się, że ten cały John Scalzi ma pewne trupy w szafie a mianowicie napisał kiedyś książkę o filmach sci fi i sposób w jaki pisał o serii jest... no taki jaki w obecnych czasach nikt by już nie napisał. Chętnie go kiedyś zapytam czy nadal przy tym przystaje, ale to bardzo ciekawe zjawisko, że dawni hejterzy zmieniają front. No nikt nie powiedział, że gust musi się wyrobić za dzieciaka i jest dany raz na zawsze.

Odpowiedz
(25-03-2024, 20:42)Lashly napisał(a): Przewidywania ok, otwarcie na rynkach azjatyckich bardzo dobre no to pewnie uzbierają na kolejną część tylko proszę dla odmiany z innym reżyserem.

Cytat:Adam Wingard: The whole idea that if you’ve done two movies, like, maybe you should just go ahead and do a third because, as you said, there’s a trilogy in there. I definitely think there’s more story to this, and I think that I have more story to tell. But it just depends on how [Godzilla x Kong: The New Empire] does and how things kind of shape out. I know that sounds like a bullshit diplomatic answer (laughs). But the truth is, If I’m going to be completely honest with you, I do have more story to tell with these monsters and I know where I’d go with it. I would be very excited to be able to come back on for another one if things worked out!

[Obrazek: giphy.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości