12-02-2026, 11:38
|
Godzilla
|
|
Zgaduję, że na końcu okaże się, iż za Kosmogodzillą stoją kosmici. W japońskich filmach (zwłaszcza w tych z ery Showa) kosmici kilkukrotnie wysługiwali się potworami w celu podbicia Ziemi.
12-02-2026, 15:02
Pewnie dostaniemy scenkę na napisach końcowych, która będzie podróbką tej z Thanosem w pierwszych "Avengers".
12-02-2026, 15:25
Widzę że kilka punktów zostało przekręconych albo zignorowanych więc nie ma nic o tym że Kong ma nosić jakąś exo zbroję. I nie wiadomo co jest prawdą a jeśli tak to co się zmieni. Głównym źródłem jest jeden z największych twitterowych przychlastów który głównie tam postuje gify i coś tam od kogoś słyszał.
Space G ma być w pełni autonomiczny, koniec ma zwiastować jakieś kosmiczne, eldritchowskie diabelstwo co by zapowiadało że następny film po Supernovie może być ostatnim. 12-02-2026, 15:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2026, 15:34 przez Lashly.)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
21-02-2026, 17:35
Właśnie chciałem coś o tym pisać ale nie wiedziałem że już jest nagranie poza twitterem. Po pierwszym sezonie były narzekania że jest zbyt zachowawczy to teraz pobili światowy rekord wielkości pokazu dronów by reklamować drugi sezon. Potwory to akurat są idealne do kreatywnego marketingu bo poza tym to chyba wieje nudą. Chyba jeszcze Superman Gunna miał jakiś pomysł na tzw. ballyhoo, które może nie było oryginalne ale dało się zauważyć.
21-02-2026, 17:59 Ogólnie z tego co zdążyłem się zorientować, drugi sezon "Monarch" jest lepszy niż pierwszy, naprawia jego różne błędy, pewnie wynikające wtedy z ciut mniejszego budżetu, tj. daje więcej różnych interakcji z potworami ale też skupia fabułę trochę mniej na obyczajowej stronie, jak to miało miejsce wówczas z wątkiem rozgrywającym się współcześnie a bardziej wiążąc wszystko z pojawieniem się tego nowego kaiju nazwanego Titan X. Całość ma mieć też lepsze tempo a wątki rozgrywające się w dwóch różnych płaszczyznach czasowych bardziej się zazębiają i uzupełniają.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
24-02-2026, 21:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2026, 21:53 przez slepy51.)
Widać ostro wzięli sobie do serca narzekania motłochu i ostro szczują potworami przy promocji tego drugiego sezonu :)
28-02-2026, 23:07
"Monarch: Legacy of Monsters" sezon 2, odcinki 1-2
![]() Nie wiem czy poziom zostanie utrzymany w skali całego sezonu (oby tak, choć w przypadku pierwszego ta środkowa część lekko wyhamowała i "siadła") ale póki co wygląda na to, że jakieś wnioski rzeczywiście zostały wyciągnięte bo jest to lekka zwyżka formy względem tego co było poprzednio. Na razie jedyny minus to mniejsze lub większe głupotki (choć nic powodującego zażenowanie), które jednak wynikają w prostej linii z obranego kierunku czyli położenia nacisku na akcję i tzw. "wydarzenia". Można się też zastanawiać, czy nie mamy w tym momencie zbyt dużej ilości bohaterów, gdyż dla niektórych z nich nie ma na razie zbyt wiele do roboty i błąkają się po statku Monarch bez większego celu - mimo wszystko jestem w stanie sobie wyobrazić, że twórcy mają na to wszystko jakiś większy plan i dla każdego w trakcie trwania sezonu coś do roboty się znajdzie. Poza tym cymes - sporo się dzieje, jest fajny nowy tytan i otaczająca go tajemnica, którą nasi bohaterowie próbują rozwikłać w dwóch liniach czasowych, na pewno też tempo jest lepsze i najzwyczajniej w świecie nieźle się to wszystko ogląda. Wizualnie też nie ma na co narzekać bo ciągle widać wyłożony na tę produkcję pieniądz - oprócz nowych malowniczych miejscówek mamy też więcej scen z różnorakimi maszkaronami, które są całkiem w porządku zaaranżowane i nakręcone (w drugim epku w szczególności zwracają uwagę też różne nawiązania dla gików, czy to do "Godzilla Minus One" ale też choćby "Powrotu Godzilli"). Jeśli tym razem całościowo zostanie to lepiej zbalansowane to dostaniemy naprawdę fajny kawałek widowiskowej telewizji na poziomie tych najbardziej udanych obrazków z MonsterVerse bo start jest całkiem obiecujący.
06-03-2026, 13:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2026, 13:37 przez slepy51.) Brakowało mi tego typu materiałów przy okazji sezonu pierwszego, widać, że ludzie odpowiedzialni za promocję drugiego tym razem wyciągnęli słynne wnioski i dobrze, zawsze miło jest pooglądać różne, choćby i takie kilkuminutowe filmiki zza kulis, tym bardziej gdy mamy do czynienia z produkcjami przedstawiającymi nam różnorakie wymyślne stworzenia.
10-03-2026, 19:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2026, 19:27 przez slepy51.)
Spoko dwa odcinki, ogląda się z zaciekawieniem. Z jednej strony jedzie Lovecraftem na fulla, z drugej - sporo z Aliena. Nawet wyjaśnili skąd się wziął twarzołap na pokładzie statku w dwójce (co dotyczy trójki :)
12-03-2026, 09:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2026, 09:30 przez Rozgdz.)
tl;dw?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-04-2026, 19:53
Ech... każdy filmik 20 minut, a temu nie chce nawet przy przyspieszeniu oglądać :P.
Jak hipotetycznie wyglądałby Godzilla i gdzie występowałby, gdyby uwzględnić zgodność naukową. Czyli jakby Nolan chciał zabawić w realizm, gdyby daliby mu reżyserować Godzillę. 03-04-2026, 20:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2026, 20:26 przez OGPUEE.) (03-04-2026, 20:26)OGPUEE napisał(a): Ech... każdy filmik 20 minut, a temu nie chce nawet przy przyspieszeniu oglądać :P. Stary, jakbym miał każdy filmik, który tu wrzucacie oglądać, to musiałbym siedzieć 24/7 z przyczepioną kroplówką. Ostatnio jakiś wujek wrzucił trzy godzinny materiał i jeszcze chwalił, że się nie dłuży xD Cytat:Jak hipotetycznie wyglądałby Godzilla i gdzie występowałby, gdyby uwzględnić zgodność naukową. No i jak? Albo inaczej: jaka jest odpowiedź na pytanie-tytuł filmiku? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-04-2026, 21:40
Obejrzałem 1. odcinek sezonu nr. 2 "Monarch". Ciagle uważam, że to lepsze niż te CGI, kolorowe śmieci o Godzilli ale... też wali tu infantylizmem zbędnie.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-04-2026, 13:58
Ja jestem po siedmiu odcinkach..i uważam że jest słabiej niż w pierwszym sezonie. Jasne, widać kasę ale gdy pierwszy sezon ociekał ciekawymi tajemnicami, były ciekawe postacie i czekałem zawsze na kolejny odcinek.. Tak w drugim tych rzeczy w zasadzie nie ma. Aktorsko nie jest bynajmniej żle - Russellowie trzymają cały czas poziom też niezła jest Mari Yamamoto.. ale generalnie oglądam to teraz jako dalszą część serialu który spodobał mi się w sezonie pierwszym. Choć są oczywiście rzeczy które są niezłe (w siódmym odcinku jest pewien naprawdę bardzo fajny motyw który Russellowie zajebiście wygrali).
Inna sprawa że jeszcze jest chwila do końca sezonu, może "podbije". 12-04-2026, 19:26
Ta "Godzilla" Edwardsa to jeden z najbardziej wkurwiających filmów jakie widziałem w ostatnich latach. Choć widziałem to bardzo gruba przesada.
Nic nie widać na ekranie :) Czy to wina mojego telewizora albo oczu?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
12-04-2026, 19:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-2026, 19:44 przez Dr Strangelove.)
Wina zjebanego transferu na Blu, który jest za ciemny. Przy okazji wydania UHD to naprawili i tylko z tego krążka polecam ten film oglądać.
12-04-2026, 19:55 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |

![[Obrazek: vlcsnap-2026-03-06-12h23m33s939.png]](https://i.postimg.cc/43GLdWk2/vlcsnap-2026-03-06-12h23m33s939.png)